- 27 Nisan 2012
- 15.820
- 19.051
- 498
Kızlar doğu da öğretmenim. Evin hemen altına kahve açıldı.Binanin diş kapısının önüne bike erkekler oturuyor.Bir kaç sefer uyardım olmadı,ev sahibini aradım yine değişen bir şey olmadı.Resmen binaya erkeklerin arasında dolana dolana giriyorum.Carsamba günü de okuldan bir erkek arkadasim beni eve bıraktı. Binanın önünde adam oturuyordu "amca kalk binaya giricem burası ev "dedim .Adam kalkmadı polise şikayet edicem dedim öyle kalktı.Ben binaya girdim o adam bana çok ağır küfürler etmiş.Baska bir adam da iğrenç bir laf atmis .Bunu gören arkadaşımda iki adamla da tartışmış.
Iki adam da ev sahibinin akrabasıymış.Ev sahibi kimseye şikayet etme vs dedi.Baska bir şey demedi o gün bana.
Ben ertesi gün hemen bir ev buldum çıktım alelacele.Ev sahibine de anahtarı verirken bana dedi ki" Beni mağdur ettin dedi .Bir ay önceden söylemen lazımdı dedi.Ben de "Siz de beni mağdur ettiniz dedim laf atan da küfür eden de sizin akrabanız . BEN sizin evde oturuyorsam beni korucaktiniz dedim.
Ev Sahibi " Sen çıkmazdın bu evden biliyorum sevgilin çıkardı seni .BEN de hepnsenin evine gelmesinden seni kapıya bırakmasından çok rahatsizim. Evde ne yapıyorsunuz bilemem ama çok rahatsizim dedi "
Kızlar ben ne.kadar sevgilim değil evime gelip girmiyor sadece okul arakdaşım evime bırakıyor desem de inanmadı.Yaninda da hiç tanımadigim gormedigim yaşlı bir adam sürekli ben de gördüm hep evine girdi o senin sevgilin felan dedi .
Baktım üstüne geliyor size mi hesap vericem Ailemden baksa kimseye hesap vermem. Mübarek gün bana iftira attınız Allah büyük sizden çıkarsın dedim gittim.
Olay olduğundan beri hiç uyuamıyorum uyusam rüyama giriyor .Şimdi memleketteyim ama üzerinden atamadım o anı.Sokak ortasında kahvenin önünde tüm erkeklerin gözü önünde bana neler söyledi. Çok mutsuzum kızlar kabusum oldu nasıl rüyalar görüyorum
Aynen genelde memurların oturduğu belli bölgeler var bende çok kira vererek mahalle içi olmayan sakin bi yerde oturmuştum.seni çok iyi anlıyorum ben de doğuda çalışırken benzer bi durum yaşamıştım,hatta kaç yaş büyük amcam gibi gördüğüm bi insanı sırf onlar yüzünden kırdım bi daha gelmeyin sakın bizim buralara yanlış anlıyorlar diye,.ok utanç verici üzücü bi an...hangi şehirdesnizin bilmiyorum ama seçkin bi muhiti vardır diye tahmin ediyorum;yani öğretmen doktor kesiminin memur kesiminin tercih ettiği bi muhit oralarında diğer yerlere göre parası çok olur ama değer laf duymaktansa öyle yerlerde oturmaya bence siz de öyle bi yerede ev arayın sizin üzüleceğiniz bi durum yok o insanın yobazlığı ,terbiyesizliği siz kendinizi biliyorsunuz boşverinn...
Mesajınızı okuyunca aklıma bu resim geldiKonu aslında bölge, il veya ilçe değil, aynen dediğin gibi insanların özelini didiklemeyi kendine iş edinmiş insanlar var ve malesef sayıca azda değiller.
Kadın erkek öyle bir grup var ki seni sabahtan akşama gözlem altında tutup saniye saniye ne yaptığını not alıyor aklında, tabii senin gibi onlarca insanı, resmen sabah işe gider gibi mesaiye başlıyorlar kimi kahve köşesinde kimi pencere dibinde.
Ben bir ara artık resmen evin tüm pencerelerini seyretmeleri için açardım, hadi tiyatro başladı size bol seyirler, tül arkasından bakmayın gözlerinize yazık alenen bakmak serbest derdim
İnsanoğlu bu merakını daha iyi işlere kanalize etse ne büyük faydası olurdu dünyamıza.
Ben erkek arkadasi olmasini elestirmisim yani?Bizlerin üzerinde duracağı mesele kızın erkek arkadaşı olması ve eve onunla gelmesi değil, o kahvehanenin müşterilerinin utanmadan evin önüne kadar yığılabilmesi ve ev sahibinin haddini aşan terbiyesizliği burada eleştirilmesi gereken. Erkek arkadaş edinmek, İzmir de, İstanbul da Ankara da ayıplanmıyorsa, Van da Muş ta, Kars da ve üzellikle kadınlar kulübünde ayıplanmamalı. Bir yanlış davranışa sebep gösterilmemeli. Haksızlığı ve yanlışı hiç bir yerde kabul etmemeliyiz. Yoksa toplum algısı değişmez, ve yanlış zihniyetleri beslemiş oluruz. Yanlış zihniyetlerle empati yapmayın.
Kızlar doğu da öğretmenim. Evin hemen altına kahve açıldı.Binanin diş kapısının önüne bike erkekler oturuyor.Bir kaç sefer uyardım olmadı,ev sahibini aradım yine değişen bir şey olmadı.Resmen binaya erkeklerin arasında dolana dolana giriyorum.Carsamba günü de okuldan bir erkek arkadasim beni eve bıraktı. Binanın önünde adam oturuyordu "amca kalk binaya giricem burası ev "dedim .Adam kalkmadı polise şikayet edicem dedim öyle kalktı.Ben binaya girdim o adam bana çok ağır küfürler etmiş.Baska bir adam da iğrenç bir laf atmis .Bunu gören arkadaşımda iki adamla da tartışmış.
Iki adam da ev sahibinin akrabasıymış.Ev sahibi kimseye şikayet etme vs dedi.Baska bir şey demedi o gün bana.
Ben ertesi gün hemen bir ev buldum çıktım alelacele.Ev sahibine de anahtarı verirken bana dedi ki" Beni mağdur ettin dedi .Bir ay önceden söylemen lazımdı dedi.Ben de "Siz de beni mağdur ettiniz dedim laf atan da küfür eden de sizin akrabanız . BEN sizin evde oturuyorsam beni korucaktiniz dedim.
Ev Sahibi " Sen çıkmazdın bu evden biliyorum sevgilin çıkardı seni .BEN de hepnsenin evine gelmesinden seni kapıya bırakmasından çok rahatsizim. Evde ne yapıyorsunuz bilemem ama çok rahatsizim dedi "
Kızlar ben ne.kadar sevgilim değil evime gelip girmiyor sadece okul arakdaşım evime bırakıyor desem de inanmadı.Yaninda da hiç tanımadigim gormedigim yaşlı bir adam sürekli ben de gördüm hep evine girdi o senin sevgilin felan dedi .
Baktım üstüne geliyor size mi hesap vericem Ailemden baksa kimseye hesap vermem. Mübarek gün bana iftira attınız Allah büyük sizden çıkarsın dedim gittim.
Olay olduğundan beri hiç uyuamıyorum uyusam rüyama giriyor .Şimdi memleketteyim ama üzerinden atamadım o anı.Sokak ortasında kahvenin önünde tüm erkeklerin gözü önünde bana neler söyledi. Çok mutsuzum kızlar kabusum oldu nasıl rüyalar görüyorum
Çok haklısın madem doğu diyorsunuz madem insanlarını begenmiyorsunuz haklı olabilirsiniz ama batıda bile beni arkadaşlarım eve bıraksa basta komşularım dedikodumu çıkarır kaldı ki doğu yani , ayrıca okul çok mu uzakta sanki arabayla git gel yapıyorsun birde parasını vererek, İnsanlar istiyorki herkes bana uysun , kimse k.bakmasın doğunun insanı söyleyse böyleyse sende kendine dikkat edeceksin haksız mıyım amaBi yerlerinle okuma mi? Ogretmenim deyip durma bence su kelimelerinden sonra.. Ayip ya..
Bi de hak vermeyen, azicik elestiren herkese saldirmissin, bu nasil bi üslup(suzluk)tur?
Öğretmen olarak üsluba bak, nedense arkadaşlarınız başkasıyla dedikodunuzu yapıyor, komsununz başkasıyla, ev sahibinin başkasıyla, anladığım kadarıyla bir çok kişiyle adınızda dedikodu yapılmış her defasında da sunla bunla dedikodumu yaptılar diye konu actınız bir kerede oturun kendinizi bi eleştirin neden bu insanlar sizin başkalarıyla adlarınızı çıkarıyor konu tek ev sahibi değilki başta sizin arkadaşlarınız.Sanane.Tum sıkıntım burayla ilgili cunku.Size mi sorucam
"Dikkat edeceksin" diye devam eden yazınız üzerine yorum yaptım. Belkide alıntı yapmadan yorumumu yapmalıydım. Doğrudan eleştirmediğinizi biliyorum zaten. Ben mücadeleden yanayım. Ne kadar zor olsada yontmaya bir yerden başlamak gerek. Doğrudan ödün vermeden mücadele etmeliyiz. Benim tutumum bu yönde. Yoksa herşey olduğu gibi kalır. Orada yaşayan gençler zorluk çekmeye devam eder.Ben erkek arkadasi olmasini elestirmisim yani?
Yorumu biraz daha anlayarak okuyalim
Benim de demek istedigim şu, elbette dedikodu cikarmalari yanlis, cirkin, hadsizce.. Ama ortam belli, cevre belli, madem laf cikarilmasina cok musait bi mahalle, dikkat edeceksin, laf duyup uzulmemek icin.. Ha ben yine de istedigim gibi davranirim diyorsan da kafaya takmayacaksin, uykularini kacirmayacaksin..Çok haklısın madem doğu diyorsunuz madem insanlarını begenmiyorsunuz haklı olabilirsiniz ama batıda bile beni arkadaşlarım eve bıraksa basta komşularım dedikodumu çıkarır kaldı ki doğu yani , ayrıca okul çok mu uzakta sanki arabayla git gel yapıyorsun birde parasını vererek, İnsanlar istiyorki herkes bana uysun , kimse k.bakmasın doğunun insanı söyleyse böyleyse sende kendine dikkat edeceksin haksız mıyım ama
Kızlar elimde değil o günden beri hiç aklımdan çıkmıyor.Kahvedeki erkekler benim hakkımda ne düşündü kim.bilir..Ya da bu laf ayma olayını arkdaşım gördü müdahale etti.Ama daha önceden onun gormedikleri de vardır demek ki
Aynen sonuna kadar katılıyorum .Benim de demek istedigim şu, elbette dedikodu cikarmalari yanlis, cirkin, hadsizce.. Ama ortam belli, cevre belli, madem laf cikarilmasina cok musait bi mahalle, dikkat edeceksin, laf duyup uzulmemek icin.. Ha ben yine de istedigim gibi davranirim diyorsan da kafaya takmayacaksin, uykularini kacirmayacaksin..
Her yerde istedigin gibi davranamazsin iste, davranirsan da boyle muameleler kacinilmaz olur..
Bi de konu sahibinin surekli doguda ogretmen oldugunu belirtmesi, ortami anlatabilmek açısından normal.. Ama bi arkadasi instagramda baktigi bi sayfayi gormus, gulmus, onla alakali konu acmis(biri alintilamis ordan gordum), orda da belirtiyor doğuda öğretmen oldugunu, konuyla hiicccc alakasi yok, ne mana yani..Aynen sonuna kadar katılıyorum .
Üslubundan da net olarak anlaşıldığı üzere bi öğretmene yakışmayan tavırlar içindesin. Konularına bi bak.Komşu, ev sahibi, arkadaş... Ailenle ilgili de bi sürü sorun.Herkes neden senle uğraşıyor. Neden kimse sana saygı göstermiyor sence.Pardon da herkesin arkadaşımda konuşan bir kız bana sevgilin var dedi .Ve evinden çıktığım için arka.dan çamur atan ev sahibi .Ben niye özeleştiri yapıyım.. Herkes değil konu okuyorsan bir yerlerinle okuma .düzgün oku
Bi de konu sahibinin surekli doguda ogretmen oldugunu belirtmesi, ortami anlatabilmek açısından normal.. Ama bi arkadasi instagramda baktigi bi sayfayi gormus, gulmus, onla alakali konu acmis(biri alintilamis ordan gordum), orda da belirtiyor doğuda öğretmen oldugunu, konuyla hiicccc alakasi yok, ne mana yani..
Bende onu demeye çalıştım hep küçük çocuk gibi aynen , herkesten şikayetçi.Üslubundan da net olarak anlaşıldığı üzere bi öğretmene yakışmayan tavırlar içindesin. Konularına bi bak.Komşu, ev sahibi, arkadaş... Ailenle ilgili de bi sürü sorun.Herkes neden senle uğraşıyor. Neden kimse sana saygı göstermiyor sence.
Luzumu olmayan yerde de belirtiyor, doğuya atanmis genc bi ogretmenim diye.. Anladikyok artık :)))görgüsüzlük olmuş sanki biraz ben konularını biliyorum hep aynı başlıkla açıyor :)
Kısmet bekliyor herhalde,:)) ne kadar güzelse artık arkadaşları kendilerini bırakıp ona kısmet arıyorlar herhalde ':)) ah ah :))Luzumu olmayan yerde de belirtiyor, doğuya atanmis genc bi ogretmenim diye.. Anladik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?