Ev Sahibi namusuma laf etti

canınızı yakmak istemiş
beyefendi nasıl olsa çıkmaz diye rahat davranmış önceleri

boşverin konuşsun dursunlar

Canım merhaba. Bende doğudan geldim.
Eve kimle geldin yolda kimle yürüyorsun çok dikkat ederler laf söz eder dedikodu yaparlar. Cahillik başka hiç bi şey değil . Sana tavsiyem öyle yerlerde öyle insanlarla uğraşma kesinlikle polisti mahkemeydi. Yaşadığım için biliyorum yoğun bir baskı var. Mesleğimden dolayı bi konuda polisler ifademi almak için karakola gittim korka korka gidiyorsun öyle sanıldığı gibi git şikayet et karakola git demekle olmuyor orda yaşamayan bilemez. Ve ben gerçekten çok tehlikeli bi yerde oturuyordum. Çok takışma yani orda insanlarla müsaade eder misiniz de geç. Çünkü anlamazlar İnan çok boş onlara bi şey anlatmak

Aynen genelde memurların oturduğu belli bölgeler var bende çok kira vererek mahalle içi olmayan sakin bi yerde oturmuştum.

Mesajınızı okuyunca aklıma bu resim geldi

Resim çıkmamış
Ben tarif edeyim 4 kadın sokakta yanyana sandalyede oturuyor ,kafaları yerine kamera var

Ben erkek arkadasi olmasini elestirmisim yani?
Yorumu biraz daha anlayarak okuyalim

Yazıklar olsun öyle insanlara. Bu ramazan ayında nasıl iftiralar. Onların eşleri, kızları yok herhalde.. Ama ne eşlerinden ne kızlarından çıksın, günahı kendilerinden çıksın.

Ben olsam yastığa başımı koyar mis gibi de uyurdum. Ne diye kabus göreceğim. Onlar görsünler. İftira atan onlar.. Hem iftira olmasaydı bile gram umurumda olmazdı. Herkesin kendi hayatı.

babam bir kere kahveye gitmisti eve gelince erkegin o.su kadininkinden beter dedikodu pislik havada ucuyor demisti hic bir meziyeti olmayip tek isi aksama kadar kahvede oturup onu bunu kesen dedikodu yapan erkek bozmalarinimi taktiniz kafaya ?
onlae kendilerine baksinlar bence once bi cok sey yazarim burayada ucu mutlaka birilerine dokunur.
ahlak bekciligi yaoacaklarina otursun 2 sayfa birsey okusunlar taktigina degmez.

Bi yerlerinle okuma mi? Ogretmenim deyip durma bence su kelimelerinden sonra.. Ayip ya..
Bi de hak vermeyen, azicik elestiren herkese saldirmissin, bu nasil bi üslup(suzluk)tur?
Çok haklısın madem doğu diyorsunuz madem insanlarını begenmiyorsunuz haklı olabilirsiniz ama batıda bile beni arkadaşlarım eve bıraksa basta komşularım dedikodumu çıkarır kaldı ki doğu yani , ayrıca okul çok mu uzakta sanki arabayla git gel yapıyorsun birde parasını vererek, İnsanlar istiyorki herkes bana uysun , kimse k.bakmasın doğunun insanı söyleyse böyleyse sende kendine dikkat edeceksin haksız mıyım ama

Sanane.Tum sıkıntım burayla ilgili cunku.Size mi sorucam
Öğretmen olarak üsluba bak, nedense arkadaşlarınız başkasıyla dedikodunuzu yapıyor, komsununz başkasıyla, ev sahibinin başkasıyla, anladığım kadarıyla bir çok kişiyle adınızda dedikodu yapılmış her defasında da sunla bunla dedikodumu yaptılar diye konu actınız bir kerede oturun kendinizi bi eleştirin neden bu insanlar sizin başkalarıyla adlarınızı çıkarıyor konu tek ev sahibi değilki başta sizin arkadaşlarınız.

Ben erkek arkadasi olmasini elestirmisim yani?
Yorumu biraz daha anlayarak okuyalim
"Dikkat edeceksin" diye devam eden yazınız üzerine yorum yaptım. Belkide alıntı yapmadan yorumumu yapmalıydım. Doğrudan eleştirmediğinizi biliyorum zaten. Ben mücadeleden yanayım. Ne kadar zor olsada yontmaya bir yerden başlamak gerek. Doğrudan ödün vermeden mücadele etmeliyiz. Benim tutumum bu yönde. Yoksa herşey olduğu gibi kalır. Orada yaşayan gençler zorluk çekmeye devam eder.

Yazları okul tatil olduğunda babam bizi köye götürürdü. O sene çocukluktan çıkmış genç kız olmuştum. Babamı bir telaş sardı. Daha önce kıyafetime karışmayan adam köyde bana karışır oldu. Her zaman giyindiğim pantolonu giyinmeme izin vermedi. Ben, ve kardeşlerim önceki yıllarda, üzerimizde atlet, kafamıza sardığımız eğrelti otlarından yaptığımız tüylerle kızıldericilik oynardık. Sen misin öyle yapan, üstümdeki bluzu da çıkardım. Babamın izin vermediği pantolonuda giyindim. Gittim eğrelti otlarını kafama sardım, fındık odunlarından oklar ve yaylar yaptım omuzuma astım. Geçtim atlet pantolon babamın karşısına. Yarı deli yarı ciddi meydan okudum babama. baba şok oldu. Orada ot biçen bir kadın vardı. Mona erkek gibi kız dedi. Sonra köye öyle yayıldı babamsa pantolon giymenin atletle gezmemden daha iyi olduğuna kanaat getirdi. Pantolon tabu olmaktan kurtuldu. Benim sayemde köyde yaşayan diğer kızlarda yavaş yavaş giyindi pantolon. Genç kızların bisiklet sürmesi ayıptı. Tatil için gelen bir akrabam attı eşini bisikletin arkasına köy meydanını dolandı. O yasağı da onlar kaldırdı. Köyümüzn ortasında mis gibi dere akar. genç kızlar, kadınlar gece ancak girip yüzebilirdi. Gören olmasın diye. Sonra istanbul dan bir kız geldi. Mayoyla, erkeklerin yüzdüğü yerde suya atladı. Dere ve yüzme tabusunu da o kız yıktı. Dışardan gelenler ancak bir şeyler değiştirirse değiştirir. Kendi içinde zihniyet zor değişir. Benim görüşüm ve davranış şeklim böyle.

Benim de demek istedigim şu, elbette dedikodu cikarmalari yanlis, cirkin, hadsizce.. Ama ortam belli, cevre belli, madem laf cikarilmasina cok musait bi mahalle, dikkat edeceksin, laf duyup uzulmemek icin.. Ha ben yine de istedigim gibi davranirim diyorsan da kafaya takmayacaksin, uykularini kacirmayacaksin..
Her yerde istedigin gibi davranamazsin iste, davranirsan da boyle muameleler kacinilmaz olur.. Tabii ki bunu "muamele doğru" manasinda söylemiyorum..

Son düzenleme:

Keşke şikayet etseydiniz. Bu cahil tipler bir kere ifade için bile çağırılsa tutuşur. Kaldı ki bir de haklarında davacı açılacak. Bak o zaman nasıl düşünüp konuşuyorlar.

Geç kalmış sayılmazsın. Hatta kahvehane sahibini bile ekleyebilirsin kaldırıma evlerin önüne sandalye koyduğu için. Çünkü bu da kira ödenmediği sürece yasak.

Aynen sonuna kadar katılıyorum .

Aynen sonuna kadar katılıyorum .
Bi de konu sahibinin surekli doguda ogretmen oldugunu belirtmesi, ortami anlatabilmek açısından normal.. Ama bi arkadasi instagramda baktigi bi sayfayi gormus, gulmus, onla alakali konu acmis(biri alintilamis ordan gordum), orda da belirtiyor doğuda öğretmen oldugunu, konuyla hiicccc alakasi yok, ne mana yani..

Son düzenleme:
Üslubundan da net olarak anlaşıldığı üzere bi öğretmene yakışmayan tavırlar içindesin. Konularına bi bak.Komşu, ev sahibi, arkadaş... Ailenle ilgili de bi sürü sorun.Herkes neden senle uğraşıyor. Neden kimse sana saygı göstermiyor sence.

yok artık :)))görgüsüzlük olmuş sanki biraz ben konularını biliyorum hep aynı başlıkla açıyor :)

Bende onu demeye çalıştım hep küçük çocuk gibi aynen , herkesten şikayetçi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…