Bi yerlerinle okuma mi? Ogretmenim deyip durma bence su kelimelerinden sonra.. Ayip ya..Pardon da herkesin arkadaşımda konuşan bir kız bana sevgilin var dedi .Ve evinden çıktığım için arka.dan çamur atan ev sahibi .Ben niye özeleştiri yapıyım.. Herkes değil konu okuyorsan bir yerlerinle okuma .düzgün oku
Kediyide köşeye sıkıştırırsan oda tırnaklarını çıkarır. Kadın buraya namusıma laf ettiler demiş kii kadınlar hep namustan vurulur ama şekildeki gibi sadece erkekler değil kadınlarda eziyor hemcinsini.Bi yerlerinle okuma mi? Ogretmenim deyip durma bence su kelimelerinden sonra.. Ayip ya..
Bi de hak vermeyen, azicik elestiren herkese saldirmissin, bu nasil bi üslup(suzluk)tur?
philly,Ülke erkeleri kafayı kadınlar ve seksle bozmuş,, ne yazık ki gündem sürekli kadınların kıyafeti, Nasıl davranması gerektiği ile ilgili nutuklarla dolu. Yaşadığınız şey iğrenç , kahve olayını da zaten hiç sevmem, bir grup erkek eve tıkadıkları karıları yemek ,ev temızlıgı, ve çocuk bakımı yaparken, kahvede taş kovalıyor. Allahtan yeni nesilde bu olay yok , ölüyor kahveler büyük şehirlerde.
Yaşadığın şey de Doğuya özgü değil, İstanbul'un göbeğinde bulgarıstan gocmenı komşularımız birbirine girdi aynı senın kı gibi olaydan. Adamın kiracısı öğretmen bir kadın , ne hikmetse kadının babası da koca kadını ev sahıbıne emanet ediyor , akıl akıl gel kuyruğuma takıl. Neyse babası geliyor kızın ve başka bir komşu kızın babasına "kızınız eve erkek alıyor" diyor , kızın babası ev sahıbıne çıkışıyor. Ev sahibi de gidip dedikoducu ve sapık komşuyla kavga edip , ağzını burnunu dağıtıyor.
Eskişehir de arkadaşlarım evlerıne ılk taşındıklarına başlarına neler neler geldi, yaşlı komşuları bunları yıldırmak ıcın kapılarına çöp bırakmaktan tut, içi dolu prezarvatıf bırakmaya kadar bir sürü dolap çevirdi.
Biz kadınlar bırbırımez destek olmazsak her geçen gün nefes alacak alanımız daha da daralacak. Sadece yalnız olmadığını bil ve bu zamanlarda geçer bunu unutma.
iyi de tutucu ortamlarda alt kattaki kahveden herkes rahatsız olur, asıl tutucu olmayan yerlerde insanlar daha rahat bu konularda. o yüzden bana garip geldi zaten.
philly,
epeydir yorumlarına denk gelememiştim, yazdıklarını okumak güzel diyerek başlayıp yazdıklarına hak verdiğimi söylemek isterim.
Konu sahibesi Doğu'da çalışıyorum deyince tepki çekti ama yaşadığı çevreyi tanımlama adına yazmıştı, altında ırk, bölge kötüleme yoktu, bende tanımlama yapayım bunda bir artniyet yok, İstanbul'un küçük, muhafazakar, kahvehanesi ve dedikodusu bol bir ilçesinde doğup büyüdüm, aynı ilçede de evlendim, kahvehaneleri bilimin, sanatın, kültürün konuşulduğu bir alan mı sanıyorlar bilemiyorum, kahvehanelerde sabahtan akşama kadar pişpirik, okey oynayıp çay içerken kimin eşi günde kaç kere dışarı çıktı, üstünde ne vardı, çarşıdan ne aldı, kimin kızı kimin oğluyla geziyor dedikoduları yapılır, bu kahve dedikoduları akşam eşlere anlatır, eşlerde komşularla kritik yapar, çok yaşadık bu kahve dedikodularını, ben daha evden çıktığımda uğradığım marketten kasaba ve neler aldığıma, üstümde ne olduğuna kadar herşeyin dedikodusu yapılırdı, kulağıma gelirdi çünkü eşleri aaa mune dün şuradaymışsın şunu almışsın derdi, kim söyledi sorusuna ay eşim görmüş seni cevabını alırdım, eşini niye ilgilendiriyorsa artık, yani dedikodunuzun yapılması için illa yalnız yaşayan bir kadın olmanıza gerek yok veya yaptığınızın yanlış olması da gerekmiyor.
Bu dedikodu zincirini kıracak olan kadınlardır, erkekleri susturacaklar, ayrıca evlerin altına kurulan kahvehanelerde çok rahatsız edici, artık mahalle arasında apartmanların altında bile kahvehaneler var, şikayet edilse dahi yasal bir yer olduğu için birşey yapılamıyor, ticarethane olarak kiralayan ev sahibi de kirasını tıkır tıkır alınca insanlar rahatsız olmuş olmamış umursamıyor, o yüzden kadınlar şikayet etse de o kahvehane kaldırılmaz.
Mune'ciğim merhaba:) uzun zamandır geziniyorum ama yazmıyorum uzun uzun. Bugün yazdıklarımda da tablet faciasına uğramışım yine:) Evet doğuda daha çoktur ama oranın da küçük şehirlerinde vardır bu özellikle, bu olayı Diyarbakır'da yaşamazdı muhtemelen. . Küçük sehirleri sevmem o yüzden hiç; sosyal hayat sıfır olduğu ve hobi de olmadığı için, kim kiminle nerede ne yapmış dedıkodusu en eğlenceli şey. Hele bir de dışarıdan geliyorsan vay haline. Bursa'nın İnegöl ilçesinde ev tutmuştu ablam, orada bile mahallenin serseri erkekleri kız öğrenci diye rahatsız ediyorlardı. Ahlaksız bir insan kitlesi mevcut aramızda , gittikçe daha da pervasız ve saldırgan oluyorlar; onlar kadar cesur olup, alanı bunlara bırakmamak lazım, yoksa biz kadınların ve kız çocuklarımızın geleceğini hiç iyi görmüyorum.
Konu aslında bölge, il veya ilçe değil, aynen dediğin gibi insanların özelini didiklemeyi kendine iş edinmiş insanlar var ve malesef sayıca azda değiller.
Kadın erkek öyle bir grup var ki seni sabahtan akşama gözlem altında tutup saniye saniye ne yaptığını not alıyor aklında, tabii senin gibi onlarca insanı, resmen sabah işe gider gibi mesaiye başlıyorlar kimi kahve köşesinde kimi pencere dibinde.
Ben bir ara artık resmen evin tüm pencerelerini seyretmeleri için açardım, hadi tiyatro başladı size bol seyirler, tül arkasından bakmayın gözlerinize yazık alenen bakmak serbest derdim
İnsanoğlu bu merakını daha iyi işlere kanalize etse ne büyük faydası olurdu dünyamıza.
Doğru diyorsun; baykuş diyoruz onlara aramızda:)) dayımın da evini karşı komşu gözetliyormuş, evde şort giyiyor diye rahatsız oluyormus :))) hahah insanların evini gözlüyor ayıp diye düşünmüyor, ama şorttan rahatsız olmuş:)) edepsizler. Bizlerin Amerikan ev düzeni şeklinde yasamamız lazım, geniş müstakil evlerde. Bizim şehirleşmemiz aile hayatımıza uygun bile değil, küçücük apartman dairelerinde beş çocuk , ne yapsın adamlar küçük kalabalık evde bunalıp komşu dıkızlıyor:))) en rahat yer balkon demek ki oraya kaçınca elinden gelmeden yapmış oluyor:)))
Bizlerin üzerinde duracağı mesele kızın erkek arkadaşı olması ve eve onunla gelmesi değil, o kahvehanenin müşterilerinin utanmadan evin önüne kadar yığılabilmesi ve ev sahibinin haddini aşan terbiyesizliği burada eleştirilmesi gereken. Erkek arkadaş edinmek, İzmir de, İstanbul da Ankara da ayıplanmıyorsa, Van da Muş ta, Kars da ve üzellikle kadınlar kulübünde ayıplanmamalı. Bir yanlış davranışa sebep gösterilmemeli. Haksızlığı ve yanlışı hiç bir yerde kabul etmemeliyiz. Yoksa toplum algısı değişmez, ve yanlış zihniyetleri beslemiş oluruz. Yanlış zihniyetlerle empati yapmayın.Peki tamam, sevgilin olmasi gezmen tozman kimseyi ilgilendirmez.. Amaa durup durup konu acacak kadar rahatsiz oluyosan, uykularin kaciyorsa, dikkat edeceksin, bulundugun cevre ve dusunce yapisi az cok belli, dedikoduya mahal vermemeye calisacaksin..
Agzi olan konusur evet ama bence sen anladin demek istedigimi..
Aranda dedikodu çıkan kişiyle evin kapisina kadar gitmeyeceksin, madem cok rahatsizsin yakıştırma yapilmasindan..
Onun dışında, o adamlarinki tamamen hadsizlik, o ayri mesele..
Bazi seyleri degistiremezsin, sen kendin icin dikkatli davranacaksin, madem orda yasamaya mecbursun..
Bu yorumu oraya buraya cekenler olacak buyuk ihtimal ama olsun, dedigim gayet ortada..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?