ev sahibi olmak ya da olmamak!

şöyle bir mesajlara baktımda herkes biz aldık demiş ya:26::26::26::26:
nasıl oluyor anlamıyorum biz niye yapamıyoruz

Daha önce yazan oldu mu bakmadım ama konu sahibi peşinatının olmadığını ve alacakları konutun %100'üne kredi çekmek istediğini belirtmiş.Maalesef neredeyse bir yıldır artık bu mümkün değil.Merkez Bankası karşılıkları arttırdığı için en az %25 peşinatını olması gerekiyor mortgace kullanabilmek için.Ya da markalı konut projelerinin yaptığı kampanyalardan yararlanıp peşinatı erteleme sistemlerini kullanmalısınız.Tabi beğendiğiniz ve kesenize uyan bir proje bulduğunuzda böyle bir kampanyalarının da bulunması önemli.Ayrıca bankaların artan taksitli ödeme planları var.Evi teslim alana kadar az sonra daha yüksek taksitler ödeme şansınız oluyor.Biraz daha faiz yükü biniyor elbette bu ödeme seçeneğinde de..Umarım yardımcı olmuşumdur.Sormak istedğiniz başka bir konu olursa bu işin içinde biri olarak seve seve yardımcı olmaya çalışırım

satarsın ama kredi ödemelerin devam eder

Bu mesaja da açıklık getirmek istiyorum.Bankadan mortgace çekerek ev sahibi olduysanız tapuya ipotek konulur.Konutu satmak istiyorsanız daha sonra ve borcunuz hala devam ediyorsa önce krediyi kapatmanız gerekiyor.Alıcı parayı verecek siz kalan borcu kapatıp tapudaki ipoteği kaldıracaksınız yani.Öyle kredi devri falan olmaz.Alıcı yeni bir kredi başvurusu yapabilir.Ayrıca krediyi kapatırken de kalan borç üzerinde mortgace olduğu için %2 erken ödeme cezası ödersiniz.Yani 100 bin tl borcunuz kaldıysa ve bunu kapatacaksanız 2 bin tl ceza ödersiniz.

konum biraz eskidi ama son mesajları görmemişim,yazmak istedim.

hala aynı tartışmalar devam ediyor.bu arada 10000 gibi bir rakama borçlandık,izinde olduğum sürede yaptığımız borçları ödeyemedik ve kredi çekmek zorunda kaldık.belirsiz bir tarihte ödenmeyi bekleyen 5000 liralık borcu da hesaba katıp 10000 lira kredi çektik.1 yılda bitirmek umudundayız.

baktım hiçbir girişim olmadığı gibi hala ve hala kazanılan harcanıyor,damlaya damlaya göl olur diyerek altın almaya başladım 3 aydır.eşim kem küm ediyor ama fark etmez.5000 liram da olsa biriksin dedim artık.1500 liralık falan biriktirebildim:)bir yandan borç öderken ancak bu kadar oluyor:1:

ama işte evdeki hesap çarşıya uymuyor,tayinim dolayısıyla ev değiştirmemiz söz konusu.eğer değiştirirsek,eve yaptığımız harcama nerdeyse 2 katına çıkacak gibi.

yaptığımız hesaplar tutarsa 3 yılda 40000 gibi bir rakama ulaşıp kalanını krediyle tamamlayarak ev alalım diyoruz inşallah.

Allah sonumuzu hayır etsin diyorum artık.

hayalinizden daha küçük bir ev alabilirsiniz, sonra onu satıp daha büyüğüne geçebilirsiniz
insanlar bi ev alayım, orda öleyim mantığında olduğu için karar vermek ve alım süreci uzun sürüyor, bence esnek olmak lazım
peşinatsız çok zor, karı koca ekonomik gerginlikten biribirine diş bilemektense, peşinat biriktirip kolaylamak daha mantıklı
sonuçta evliliklerde para çok önemli, parasızlık, standartların düşmesi bir numaralı huzursuzluk sebeplerinden bence

Back
X