• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibi ve yedek anahtar

İşte biz de bunu anlatamıyoruz
Kiracı bir yıl kontrat imzalasa
İkinci gün anahtarı değiştirse ve yedeğini bermese
Siz onu bir yıl boyunca hayatta çıkaramazsınız
Çatır çatır oturur

Tabi sözleşme yapıyorsanız...
sözlesme yapılanıda gördük dayım ille karakolluk olup rezillkle cıkar yine cıkar sen paranı ödeme benim müstakil haneme elekrtik su kesilsin rezillk resmen

sekerim senin algılayamadın biset var ben tanımadıgım ipsiz sapsız yoldan gecene ev vermem kirayıcı ben severim ilaki akrabam yada tanıdıgım olur oda ya anahtar vermeyi kabul eder yada etmez cıkar bu kadar basit

Bak bu mesajı oku evin var mı yok mu anlarsın
Olmayan evinin kiracısını nasıl seviyorsun ??

Bak bu mesajı oku evin var mı yok mu anlarsın
Olmayan evinin kiracısını nasıl seviyorsun ??
yaa sen diger msj larıda oku oturduum semt komple akrabalarımın kendi apartmanları müstakıl gelen kiracıda ille akraba tanıdık olcak anladın sokakta her geceni evimize almayız biz

yaa sen diger msj larıda oku oturduum semt komple akrabalarımın kendi apartmanları müstakıl gelen kiracıda ille akraba tanıdık olcak anladın sokakta her geceni evimize almayız biz

Her konuda bir aykırılık yapıyorsun
Herkesin ak dediğine kara diyorsun
Bu sayese fenomen oldun kk da :D

İşte biz de bunu anlatamıyoruz
Kiracı bir yıl kontrat imzalasa
İkinci gün anahtarı değiştirse ve yedeğini bermese
Siz onu bir yıl boyunca hayatta çıkaramazsınız
Çatır çatır oturur

Tabi sözleşme yapıyorsanız...
Onun bilmediği birşey daha var, şimdi eğer yazılı sözleşme yapılmış olmasa bile sözlü bir sözleşme yapıldığı varsayılıyor yani ahbap falan filan diyor, sözleşme yapmadığını söylüyor ama öte yandan kafasına göre davranabileceğini savunuyor ama yanlış, yazılı sözleşme olmasa bile ev sahibi kiracısına canı istediği gibi davranamaz, istediği zaman kapı önüne koyamaz, evine izinsiz giremez ve yedek anahtarını almaya zorlayamaz. Eskiden olurmuş onun dedikleri yani.

Belki de bu kadar hak yediği için beli doğrulmuyor
Daha yeni kv konusu açmış
Savunduğu şey çok yanlış yani cehaleti savunuyor, sömürmeyi savunuyor resmen.

Ben mi anlamadım
Bir saattir evim vR benim evim kiracım va diyordu
Siz suç diyince benim evim yok ki dedi
Bana dese ki biz evimizi sadece tanıdığımız ve güvendiğimiz kişilere veriririz, aramızda karşılıklı güven olduğu için bizim oralarda ev sahibinde anahtar bulunur acil durumlar için dese ve orada konuyu kapasa anlarım ama bu çılgınca savundu resmen, evin yedek anahtarının ev sahibinde durması gerektiğini, evin içinde kiracı da yaşasa o evin kendisine ait olduğu için anahtarı kendisinde bulundurma hakkı olduğunu falan neyse okumuşsunuzdur zaten bi dünya şey, "orta yolu yok çeker gider kiracı" falan diyerek iyice batırdı. Bir ev içinde kim yaşıyorsa o kişiye aittir, evin tapusu değil mesele, konutta kim yaşıyorsa ama 3 yıl ama 1 yıl ne kadar süre oturacaksa onun özel alanıdır, onun evidir. Onun mülkü değildir ama onun konutudur, kirayı verdiği müddetçe kimseye evinin anahtarını vermeye mecbur değildir.
Önce benim evim, kilidi değiştirse ben görürüm kızarım falan dedi, sigorta yaptırabilirsiniz denilince de bir de onun için masraf mı yaptırıcam falan dedi basbayağı kendine ait olan bir ev üzerinden konuştu ama sonra benim evim yok çevremdekiler öyle yapıyor dedi. Kıvırıyor bence de. Ev sahibi ve kiracı arasında sözleşme yapılmalıdır, bize dese ki bizde ahbaplık ilişkisi olduğu için yapmayız ama yapılması lazım dese anlarım ama o resmen sözleşmeden sanki gereksiz bişeymiş gibi bahsetti.

Tekrar tekrar yazmak istiyorum, okuyan kim varsa lütfen bilmiyorsa öğrensin, biliyorsa da unutmasın sakın; bizim ülkemizde insanımızın başına ne geldiyse yanlış bilmekten, cehaletten geldi, ister polemik deyin ister muhalefet olmak, benim için önemli değil. Lütfen ama lütfen haklarınızı bilin, bir dönemin insanını ev sahipleri çok sömürdü ama biz kanunları olan bir ülkede yaşıyoruz, 1900'lü yılların başında değil 2015'in sonlarındayız. Siz kiracı olarak oturduğunuz eve kötü davranmayın, faturalarınızı, kiranızı zamanında ödeyin, haklarınız olduğunu ve olumsuz bir durumla karşılaştığınızda bu ülkenin yasaları tarafından korunduğunuzu bilin, kimsenin sizi sömürmesine izin vermeyin; sizler ev sahipleri olarak kiracılarınızla yazılı kontrat yapın hem kendi haklarınız hem de kiracının hakları açısından, kiracıdan aldığınız kiranın vergisini kaçırmayın. Kimse kimseyi mağdur etmesin ve kimse kimseye evinin anahtarını falan vermesin güvenliği ve özel hayatı açısından. Konut dokunulmazlığı diye bişey var, bunu ihlal ederseniz suç işlemiş olursunuz. Hiçbir kiracı ev sahibine anahtarını vermek zorunda değil, vermeyin, verdirmeyin.

Ve son bişey, lütfen İstanbul gibi bir şehirde ucuz bulduğunuz evlere aldanıp iyice araştırmadan satın almayın, benim olsun da nasıl olursa olsun kafasıyla gidip kendinize ev diye beton mezar almış olabilirsiniz. Bu konuda çok canı yanmış ve akıllanmamış bir ülkeyiz, lütfen yaşayacağınız yerleri özenle seçin, evlerin dayanıklılığını göz önünde bulundurun.

Napıcakmış ev sahibi anahtar yedegiyle manyakmidir nedir o_O

Ev sahibinin anahtar alma gibi bir hakkı yok, derhal kilidi değiştirin.

yasalara uymayan kendi yasalarını oluşturan insancıklar. kiraya veriyosan ver. ya da verme kiraya al evini sabah akşam duvarlarına bak çık. ohh hem kiraya ver hem anahtar çıkar. başka arzunuz. yasal değil bu yapılan. başka açıklama yapılmaya neden lüzum var. he dersen ki ev 500 lira değerinde kira için. anahtar bende kalsın ben biraz pimpiriğim bu evde sen 250 ye otur. bak onu anlarım dicem amaaaaa dıyemıyorum onu da. çünkü yasal değil yasalllll!!! bunun tersını savunmak da suç

bazı insanlar gerçekten can sıkıcı olabiliyor haklısın, yalnız tam olarak anladığım şekilde mi bilmiyorum ama, kiranın banka üzerinden hesabınıza yatırılması zorunluluğu var, vergi ile alakalı olarak, aksi takdirde hem ev sahibi hemde kiracı için cezai yaptırımı var diye biliyorum, "gidip alıyoruz" cümlene istinaden söyledim. Yanlış anladıysam kusura bakma.
canım genelde hesaba yatırmadığı için biz gidip alıyoruz daha doğrusu gittiğimiz halde alamadığımız oluyor bir üst sokaktalar zaten

Back
X