Ev sahibim :(

Depozite vermemişsiniz, ne kadar süre oturdunuz bilmiyorum ama yıpranma payı diye bir şey var. Kapı kolundan tutun, mutfağı, banyosu, parkesine kadar. Ona sayabilirdiniz 750 TL yi.
Ayrıca "ilaç parası olsun" ne kadar kötü niyetli bir beddua. En içime dokunan konuda bile Allah'a havale edebilmişimdir.
hic bir seyde yipranma payı yok.Hatta kalorifer su akıttı salonun ısınmadı yaptirmadi ev sahibim her seyi kendim hallettim.

Kizlar diger konumdam bagimsiz lutfen diger konulari karistirarak yorum yapmayın. Yeni nikah yaptim esim baska ilcede bende bulundugum ilceden taşındım .Ev sahibi ben otururken boyali teslim etmedi.Çikarken de 1+1 eve 750 lira boya parasi istedi.Konuşuyoruz eşimle beraber bizi dinlemiyor bile kendi kendine konusuyor. En son dedim ugrasamicam askim verelim .Ama hakkimi da helal etmiyorum ilaç parasi olsun.Ben oyle deyince adam da bu hoca da hepboyle konusurken anlaşilmaz bile Allah yardimcin olsun dedi eşime .O da haddini bil duzgun konus dedi.Ben o an cok sinirlendim kendimi tutamadim bagirmaya başladım. Hatta ilk ben adamın uzerine yurudum kizlar sinirden. O bana ben ona bagirmaya basladik.Bana diyor ki kac senelik abilik yaptim , hic mi hakkimiz yok. Kirası neyse tam gününde ödedim hep.Haksizligima gelemem diyorum ya kullandigim icin boyayi ortak odeyelim ama yine boyasızdi diyorum.Arabayla ciktik gittik eşim burasi doğu kucuk bi yer farkli ilcede olsak seni rahatsiz eder, zarargelicek bisey yapar geri döneyim konuşalim dedi.Giden paramiz olsun dedi.Evde de bi kac parca birşeyimiz kalmisti.Gittik ben cikmadim eşim cıktı .500 lira verdi.Eşim de demis bak ben senin karına hic bi laf etmedim senle konuşuyorum sen eşimle konusuyorsun ayıp yaptığın felan demiş cıkmış. Kizlar cok sinirliyim kullanim bedeli diye ben yine yarisini verirdim ki bana boyasiz ev verdi.Bi oda kullanilmaz haldeydi spatulayla annemle ben kazıdim .ev sahipleri neden böyle ya başima agri girdi dünden beri .Eşimle cikarken helallesmis o da kotu olmamak icin helallik vermis.Ben helal etmiyorum ama otururken iyi de çikarken niyekotu davraniyirlar.Ya da boya parasi isteyecek neden son gune kadar tutuyorlar iclerinde?
hayvan ya böyle dallamalarla muhattap olmamak lazım

Sozlesme filan yapmadiysanizda en basinda kiralarken herseyi tek tek konusmaliydiniz,bakin evnizin surasi boyle burasi soyle,kirik dokuk vs boyasız aldim boyasiz teslim ederim gibi...Sonradan hayiflanmanin anlami yok.Tabiri caizse En basinda saglam kaziga baglayacaksiniz eseginizi.

Keşke vermeseydiniz. İnsanı çileden çıkartıyolar gerçekten. Sonra böyle sinirlenip hoş olmayan hareketler yapınca da suçlu durumuna dusuyorsunuz

Bunu mu demek istemişim sizce? Kırık küvetli eve girdiysem yaptırır kirasından keserim, yada o haliyle kullanıp bırakır çıkarım.
Boya için demiyorum ki ilk mesajımda da yazdım, kullanımdan doğan yıpranma payı var, belki kırılan bir şeyler var. Onun yerine sayabilirdiniz diyorum.
Oyle bir soylemissiniz ki insiyatif olan bir seyi yapmadigi için sanki yanlış yapmış.
Kimse bastan konusup anlasmadigi seyi yapmak zorunda değil ki. Hani basta konussalar tamam. Kuvet olayinin aynisi olmadgini biliyorum. Bakış açısı olarak ikisi ayni sekilde mantiksiz geldigi icin ornek verdim. Neyse anlasamayacagiz bu konuda iyi günler

Evet hherkes pasif kaliyor memurlar toplninca burasi bitse de gitsek muhabbeti dönüyor. Dogudaki arkadasliga diyecek lafim yok ama gercekten esnaf ev sahipleri cok zor durumlarda bırakıyor küçük yer olunca adımiz duyulmasin konusulmasin istiyoruz. Her yer vatan toprağı seve seve gorev yapariz ogrencilerimi cigerime basarım cocugum gibi.Ama esnafi ev sahipleri doğudan memurların soğumasinin tek sebebi.Mesela bi yerden kömür alicam ev sahibin akrabasi tamamen takışırsak kömürü buradan deg il farkli bi ile gidip almamiz gerekir biz zorlaniriz.Bunun gibi sorunlar olduğu icin insanlar doğudan kaçmaya çalışıyor
yukarıdaki mesajimda da yazdım doguda isler farkli ilerliyor malesef.
Bir arkadas neden polisle cozmediniz demis cevabınız doguda farkli. Bu adam yani kocaniz hakim adaleti saglayacak olan onemli kisilerden.
O fena susalim, şu adimizi cikarr bilmem ne diye hakimi bile sündurdulerse hep boyle gider zaten. Kimse dokunmuyor ki.

Bir arkadas neden polisle cozmediniz demis cevabınız doguda farkli. Bu adam yani kocaniz hakim adaleti saglayacak olan onemli kisilerden.
O fena susalim, şu adimizi cikarr bilmem ne diye hakimi bile sündurdulerse hep boyle gider zaten. Kimse dokunmuyor ki.
kaçak elektirik kullaniliyor doğuda. Bedelini memurlar ödüyor. Kullandigimizdan kat kat fazlasi geliyor her ay.Hatta en batida yasayan insan bile ödüyor. Kimsenin de sesi çıkmıyor. Kimse dokunmuyor burada halkı boyle malesef.Tayinimiz çıkınca da güle oynaya gidiyoruz. Cok idealist bir öğretmenim 2 başarı belgem var.Her yerde calisirim diye geldim.Halen ayni dusunuyorum ogrencilerim benim çocuğum. Ama genel anlamda bakınca bazi haksizliklara göz yumuyorsunuz.Biraz büyük bir yer olsa bunlarolmaz ama küçük ilceler bu sekilde ilerliyor.Mesela cocuk parasi aliyorlar her ay.Batida bu uygulama yok. Burada var cunku cocuk okula gelirse o parayı alıyorlar. Yoksa göndermiyorlar bir nevi teşvik yani.Dogunun insani kötüdür demiyorum dünya iyisi insanlari da var .Ev sahibim kotu diye hepsi ayni demiyorum ama çogu ev sahibi de böyle. Yoksa doguda fazla maas alan memurlar niye batiya tayin istesin.Katlanilmaz oluyorlar bi yerden sonra insani hakliyken haksiz yapiyorlar böyle

Back
X