Ev sahibim :(

Adam göz göre göre 750 TL haksız kazanç elde etmiş, cebine indirmis Yani bildiğin şark kurnazı Hatta bunun adı hırsızlık çünkü eşiniz korkudan vermiş ve orta yolu bulmuş ama yorumlarda siz haksizsiniz neymiş beddua mi edilirmis Edilir bal gibi edilir çünkü tamamen haklısınız ve o para ondan çıkar emin olun umarım da çıkar Gerçi eşiniz de helallesmis ya neyse..
Benim babamı da böyle şeref yoksunu bir ev sahibi göz göre göre dolandırdı Buraya ben de sinirle konu açtım ve bizi dolandıran adam değil babam suçlu bulundu İşte hem yapıyorlar hem de destek görüyorlar Hırsızın hiç mi suçu yok derler ya bu deyimler atasözleri boşuna söylenmemiş insanoğlu her devirde aynı Ya Rabbim

Ben adam haklı demedim zaten.
Ancak bu konu sahibinin haklı olduğunu göstermez. Adamın yaptığı paragözlülük ise konu sahibinin yaptığı çok kötü birşey bana göre. İlaç parası olsun gibi bir beddua edilir mi hiç?
Valla helal paramı haksız yere senin adını çıkarırım iftira atarim diye zorla tehditle alan adama ilaç parası olsun demek az bile olur adam haksız ama haksız da olsa verin parayı oh ne ala kim kimi yolarsa o kâr

Valla helal paramı haksız yere senin adını çıkarırım iftira atarim diye zorla tehditle alan adama ilaç parası olsun demek az bile olur adam haksız ama haksız da olsa verin parayı oh ne ala kim kimi yolarsa o kâr
Adam adını çıkarırım, iftira ederim diye nerede tehdit etmiş? Konuda öyle bir yazı yok.
Ayrıca anlamıyorsunuz sanırım adam zaten haksız diyorum. Allahından bulsun demek bu kadar mı zor? Sanırım size böyle ağır bir beddua normal geliyor. Benim dilimde beddua olmadığı için garipsedim. Adam iyi niyetli değil ama konu sahibi beddua ederken haklıyken haksız konuma düşmüş. Ayrıca bu benim düşüncem, sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım. İyi günler.

Adam adını çıkarırım, iftira ederim diye nerede tehdit etmiş? Konuda öyle bir yazı yok.
Ayrıca anlamıyorsunuz sanırım adam zaten haksız diyorum. Allahından bulsun demek bu kadar mı zor? Sanırım size böyle ağır bir beddua normal geliyor. Benim dilimde beddua olmadığı için garipsedim. Adam iyi niyetli değil ama konu sahibi beddua ederken haklıyken haksız konuma düşmüş. Ayrıca bu benim düşüncem, sizi neden bu kadar rahatsız etti anlamadım. İyi günler.
Dogu da böyle. Eger istediklerini yapmazsak kucuk yer adimizi cikariyorlar kiracı bayansa ozellikle.Yazili olmayan ama herkesçe bilinen bir kural. Dogunun insani kötüdür demiyorum iyisi de var tabiki .Ama buradan giderken arkama bile bakmadan topuklarim popoma vura vura gideceğim kesin.Ilk sene bi evde kaldim 4 ay cok soğuktu ciktim .Ev sahibi arkamdan eve erkek aliyordu ben zorla cikardim demisti mesela .Ki erkek arkadasim yoktu o zamanlar.Cok kolay iftira atiyorlar ve sadece bedduadan korkuyorlar

Adamın üstüne yürümek mi? Hemde doguda küçük bir ılçede? Yürek yediniz heralde. Ayrıca eşinizin gözünde ne hale düştünüz.. sözleşme yapmamanızın cezaları bunlar. Yapılmış olsa orada boyalı veya boyasız diye yazardı.

Ayrica;

Adam arkanızdan birşey yapmayacaksa bile artık yapar. Ne gerek var beddua etmeye üstüne yürümeye. Evet ev sahibiniz haksız ama her işinizi bağırıp çağırıp çözemezsiniz.
Esimin gozunde kucuk felan dusmedim.Ben yürümesem o yuruyecekti adam çığrından çıktı acti agzini yumdu gözünü. Ilk o o kadar bagirmasa ben zaten orta yolu bulmaya calsitim ama cahil biraz parayi alicam diye yırtındı durdu

Esimin gozunde kucuk felan dusmedim.Ben yürümesem o yuruyecekti adam çığrından çıktı acti agzini yumdu gözünü. Ilk o o kadar bagirmasa ben zaten orta yolu bulmaya calsitim ama cahil biraz parayi alicam diye yırtındı durdu
Küçük düştünüz demedim ki "ne hale düştünüz" dedim. Kavgacı, sinirlı, asabi, sabırsız birisiyle evlendiğini yeni farketmiştir anlamında.

Adam haksız yanlız dünys malı için böyle ağır beddua edilmez. Senin ırzına namusuna evladına canına ne bileyim çok agır Bişry olur böyle agır beddua edersin ama böyle küçük para için böyle laf edilmez. Sadakam olsun de hakkımı helal tmiyorum de. Bir araba bir ev parası değil. Dönüp dolaşıp beddua sizi bulur. Çünkü en önemli şey sağlık ana baba evlat eş. Bunlara laf ancak canınız çok yanınca edersin tutamazsın kendini ama ufak para için inanın deymez
Mesele para degil aslinda ben orta yolu bulmya calistim.boyasızdi ama orta yolu bulallim ben boya alayim sen boyarsin diyorum. Adamin derdi para koparmak.Ve cok yalan soyledi damarima bastı. Yan tarafimda gecen sene bekar erkek kaldi diyor ki biz hoca icin bekar kiza verdik hic bekar erkege vermedik.Abilik yaptim .Abilik ne yaptı kirasini verdim oturdum bedava oturmadim.Esime diyor Allah yardimcin olsun bu kizla konusulmuyor. Onu dedikten sonra bende şarteller attı zaten.Beddua ettim

Küçük düştünüz demedim ki "ne hale düştünüz" dedim. Kavgacı, sinirlı, asabi, sabırsız birisiyle evlendiğini yeni farketmiştir anlamında.
Ah çicek kiz bi bilsen adamin nasil biri olduğunu. O bana hak verdi ama olay büyüsün istemedi.Memuruz davayla felan uğraşmayalım dedi adam tam dayaklik aslinda

Siz başta konuşmadınız mi?

Kontratsız iş yapmışsınız, hem tartışıyorsunuz hem de para verip beddua ediyorsunuz.
Parayı verecek kadar korkuyorsanız başta niye tartışıyorsunuz ki? "Tamam ben boyatırım" deseydiniz 750'den daha uyguna hallolurdu. Adam da bir şey diyemezdi.
Tartışacak kadar korkusuzsanız da " vergi kaçırıyorsun. seni şikayet ederim" deseydiniz beddua etmek yerine.

Adamları "cahiller bir şey bilmiyorlar" diye eleştiriyorsunuz ama öğretmen olarak sizin ne yaptığınız belli değilken adama ne diyelim?

Doğu bölgelerinde özellikle memur kiracılardan maalesef çıkarken boya parası isteniyor.
kuzenim şark görevindeyken doğuda küçük bi yerdeydi. ev sahibi ordaki hemen hemen bütün evlerin sahibiymiş.onun evinden çıkıp öğretmenevine geçmeye korkuyodu ordaki öğretmenler bi de.adam bi güzel o parası bu parası diye soyuyodu da resmen.

İlaç parası olsun bedduasını da ilk kez burada öğrendim. 36 yaşındayım 37 olmak üzereyim, demek ki bu lugata erişmek için de bir potansiyel gerekiyor. Ede ede uzmanlaşıyorsun, beddua konusunda master degree.

Boyasız verdiyse ilk ne boya parasi. Esinizde ne kadar pasif kalmis birde dönüp para vermis. Sizi ezmis daha cok. O da insan ne korkcam adını cikarcakmis rahatsiz edecekmis bu korkularla 750 tl harac kesmis sizden

Boyasız verdiyse ilk ne boya parasi. Esinizde ne kadar pasif kalmis birde dönüp para vermis. Sizi ezmis daha cok. O da insan ne korkcam adını cikarcakmis rahatsiz edecekmis bu korkularla 750 tl harac kesmis sizden
Pasif kalmak zorunda bırakıyorlar. Sonrasinda cirkeflik yapip okul müdürünu arıyorlar, bir arkadaisminizn basina geldi sonra borc takti durumuna düştü kiz.Arkadan mutlaka bi huzursuzluk çıkarıyorlar. 4 senedir dogudayim iyi ev sahibine rastlamadim .Memur yolunacak kaz buralarda.Her ev degistiren arkadasim yasadı bu sorunu. Agiz tadiyla guzellikle ayrilamiyorsun evden çıkarken. Ama sinirime dokunuyor bu kadar bir insan nasil yalan soyleyebilir hic mi Allah korkusu olmaz

Kizlar diger konumdam bagimsiz lutfen diger konulari karistirarak yorum yapmayın. Yeni nikah yaptim esim baska ilcede bende bulundugum ilceden taşındım .Ev sahibi ben otururken boyali teslim etmedi.Çikarken de 1+1 eve 750 lira boya parasi istedi.Konuşuyoruz eşimle beraber bizi dinlemiyor bile kendi kendine konusuyor. En son dedim ugrasamicam askim verelim .Ama hakkimi da helal etmiyorum ilaç parasi olsun.Ben oyle deyince adam da bu hoca da hepboyle konusurken anlaşilmaz bile Allah yardimcin olsun dedi eşime .O da haddini bil duzgun konus dedi.Ben o an cok sinirlendim kendimi tutamadim bagirmaya başladım. Hatta ilk ben adamın uzerine yurudum kizlar sinirden. O bana ben ona bagirmaya basladik.Bana diyor ki kac senelik abilik yaptim , hic mi hakkimiz yok. Kirası neyse tam gününde ödedim hep.Haksizligima gelemem diyorum ya kullandigim icin boyayi ortak odeyelim ama yine boyasızdi diyorum.Arabayla ciktik gittik eşim burasi doğu kucuk bi yer farkli ilcede olsak seni rahatsiz eder, zarargelicek bisey yapar geri döneyim konuşalim dedi.Giden paramiz olsun dedi.Evde de bi kac parca birşeyimiz kalmisti.Gittik ben cikmadim eşim cıktı .500 lira verdi.Eşim de demis bak ben senin karına hic bi laf etmedim senle konuşuyorum sen eşimle konusuyorsun ayıp yaptığın felan demiş cıkmış. Kizlar cok sinirliyim kullanim bedeli diye ben yine yarisini verirdim ki bana boyasiz ev verdi.Bi oda kullanilmaz haldeydi spatulayla annemle ben kazıdim .ev sahipleri neden böyle ya başima agri girdi dünden beri .Eşimle cikarken helallesmis o da kotu olmamak icin helallik vermis.Ben helal etmiyorum ama otururken iyi de çikarken niyekotu davraniyirlar.Ya da boya parasi isteyecek neden son gune kadar tutuyorlar iclerinde?
Marasta oturuyorum ya eve yeni girdiginde yada evden cikarken evi boyamak zorundasin sozlu bir kanun keske evde oturmadan konussaydin

Back
X