1 yıllık zam tutarını hesaplamış. O tutarı bizim hesabımıza yatıracakmış biz de tekrar ona havale edecekmişizBen olayı da tam anlamadim aslinda. Zam miktarıni hesaplamıs toplu mu istiyor bir senenin zammini?
Allah allah, bunun vergiyle de ilgisi yok gibi. Başka bisey var ama anlamadım.Yani bizim cebimizden para çıkmıcak ama güya zam yapmış gibi olucaz.
Çok ilginç kim kime yapar ya
Ben de anlamadım çok ilginçAllah allah, bunun vergiyle de ilgisi yok gibi. Başka bisey var ama anlamadım.
Örneğin;Bildiğim kadarıyla eğer ev sahibinin öyle bir-iki tane falan evi varsa kiraya verdiği, dekonta kira diye yazılsa da yazılmasa da bir anlam ifade etmez çünkü devlet ondan vergi almaz. Ama çok sayıda evi varsa vergi vermekle yükümlüdür. Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen.
İşte bu siteyi bu yüzden çok seviyorumAdam eski kira üzerinden değil de bu zamlı kira üzerinden mi zam yapacak acaba?
Onu mu yasallaştırmaya çalışıyor?
Eğer öyleyse güzel (!) bi zam bekliyor sizi.
çok mantıklı..Adam eski kira üzerinden değil de bu zamlı kira üzerinden mi zam yapacak acaba?
Onu mu yasallaştırmaya çalışıyor?
Eğer öyleyse güzel (!) bi zam bekliyor sizi.
Evet evet, aynen öyle. Hatta sınav sorumuzdu ama aklımda o şekilde kalmış.Örneğin;
2015 yılında yıllık 3.600.- Liranın üzerinde kira alanlar gelir beyannamesi bildirmek zorunda.
Yani kaç konutu olduğu değil bu miktarın üzerinde gelir temin etmiş olması önemli.
8 yıl önce girdim bu eve 4 yıl zam yapılmadı sonrasında az az yaptı ev sahibi. 8 yılda toplam zam 80 tl oldu hala ilk kontrat ile oturuyoruz. Acaba bankadan ödeme yaptığınız için mi bukadar titizleniyor. Ama vergiden kimse demezki niye zam yapmadın kiracına diye. Vergi için olsa düşük kira alıp yüksek kira göstermesi yine kendi zararına. Anlamadım. Sanki banada eşi ile falan sorun yaşayıp böyle bişey yapmış gibi geldiZaten bahsettiği aylık 80 tl de yasal zam oranı (%7 den )
Ev sahibi tanıdık değil arkadaşlar.
Vergiyle ilgili Maliye'den sorun oluyor dedi ama ne alaka yani.
Eşim Tr de olmadığı için bana ulaştı ben de konuşmayı uzatmak istemediğim için tamam dedim kapattım.
Kendin cevaplamışsın amaZaten bahsettiği aylık 80 tl de yasal zam oranı (%7 den )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?