- 16 Temmuz 2015
- 363
- 610
- 103
- Konu Sahibi Eowynn_arwn
-
e rahatsız olduğunuzu dıle getrmişsiniz kesmişler.nıye saydırdınız ki.Ya aynı sorunu ben de geçen yaz yaşadım. Memlekete giderken komşumuz bir horoz ve tavuklar almış. Gece 4.30 gibi bizim balkona uzanan ağaçların dallarına tüneyerek ötmeye başlıyor ama ne ötme!bir hafta boyunca sinirlerim alt üst oldu, uyuyamadım. Dayanamadım komşuya durumu anlattım. Ertesi gün sesi kesildi. Meğerse horozu kesmişler.Ne şehirli olabilmişler ne de köylü kalabilmişler! Böyle anlayışsız, cahil, tahammülsüz insanlarla bir arada yaşıyoruz maalesef.
çıkın evden ,çocuğumun psikolojik rahatsızlığı var demiş siz ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar sorunu çıkarmışsınız zaten..ben size anlatırdım ev sahibinizin ne demek istediğini ama anlamayacaksınız belliki ..horoz isteyen köyüne dönsün diyen vatandaş zaten hayatın gerçek anlamının ne olduğunu unutmuş bir bireydir..Hanımlar merhaba ,
Konum biraz trajikomik.evimi taşıyalı 1 ay oldu.ev işyerime çok yakın diye kaçırmak istemedim.apartmanın arka kısmı bahçe.ev sahibi de alt katta oturuyor maalesef..bahcede 5 tavuk 2 horoz var..basta sorun etmedim ama horozlar gece gunduz 10 dakikada bir otuyorlar..ilk iki gun sabrettim ama olcak gibi degil yatak odalari da bahce tarafinda.18 aylik bebegim var horozlarin sesinden rahatsiz olup uyaniyorev sahibine indim rahatsiz oldugumuzu ve sehir icinde yasak oldugunu soyledim.onun da 10 yasinda bir kizi var.bana soyledigi "kızımın psikolojik rahatsızlığı var ve dr ne isterse yapmamızı soyledi" dedi.ben şokkk...hicbir dr bu sekilde demez ! Ole bole tartismaya basladik ve daha evi tutali 4 gun olmus bana yok efendim ben ev sahibiyim.yok benim dedigim olur.yok sen defol git.benimde nevrim döndü tabi ev sahibi olmussun ama insan olamamışsın dedim kavga iyice büyüdü.sebep ; 2 horoz !!!
Bende kızınız at istese bahceye at mı bağlıcaksınız dedim ve yukarı çıktım.simdi sikayet etsem direk benden bilecekler.bina 4 katli ve sadece biz variz ev sahibi ile.1 haftaya kadar binaya yeni biri daha tasiniyor.insallah gelenlerde rahatsiz olur ki oyle olacak.bir olup o horozlari kaldirttiririz bahcedencok sinirliyim her gece her gun uykularimiz yarim yamalak baska ne yapilabilir sizlerden de cozum onerileri bekliyorum..
Hayir 4 katlı bir apartman site degil.ama apartman sehir merkezinde sayılır.Site de mi oturuyorsunuz veya 20 30 haneli bir apartman mı
Iste onceki evimde de vardi bu denli rahatsiz etmiyorlardi bu yuzden tuttum diyorum ama kimse bu detayi onemsemiyor okumuyorlar belkide...Kadın düzenini sizin bebeğiniz için bozmaz. Siz gidersiniz başkası gelir. Horozu gördüğünüz halde o evi tuttuğunuz İçin kimse sizden taraf olamaz.
Hay Allah razı olsun valla ya..Valla kimse kusura bakmasın ama ay köy yeri gibi ne güzel diyenler olmuş. Köy yerinde evler hem seyrek, hem yüksek değil hem de geneli kerpiç ahşap vs gibi sesi emen yapıda binalardan oluşur ve ne yankılanır ne de kimseyi rahatsız eder. Şehirde evler dip dibe, her yer beton. En ufak ses yankılanırken sürekli öten bir horoza katlanılmaz ki. Tamam seveni vardır illa ki de kümeslerin şehir içinde yasaklanmasının da bir sebebi var. Hem gürültü, hem koku hem de bakımsız olduğunda hastalık, sinek, böcek çoğalma durumu var. Şehirde yaşıyorsak şehirli gibi olmak zorundayız çünkü küçücük alanda millet dip dibe yaşıyor. Dolayısıyla başkalarını rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.
Cok acı bi anı olmus.bende hayvanseverim yolda gordugum kedi kopek kus vb ne varsa severim ilgilenirim vs vs.ama bide soyle dusunun.bi kopek besleniyor ama kopek gelen gecene havliyor hirliyor cevreye rahatsizlik veriyor.yine de aman o da can dursun mu denmeli.ki bi horoz ne denli tehlikeli olabiliyo az cok hepimiz biliyoruz.arada sokaga da saliniyor.ev sahibi kendi de demis babama bi tanesi evet cok hircin onu ya keserim ya yollarim demis.bunu bile bile bunca insanin rahatsizligina sebebiyet vermek bencillik degildir de nedir.evet kizlari hastaymis.bahcede 2 horoz 5 tavuk var.horozlardan fena olani gitse problem olmaz diye dusunuyorum...Müstakil aile apartmanlarının olduğu bir mahallede büyüdüm, komşularımızın bahçelerinde ördek, kaz, tavuk vb olurdu, bizimde tavuklarımız horozlarımız vardı, bir kısmı civcivken bir kısmı büyüdükten sonra öldü, en son geriye bir horozumuz kaldı, Allahım o ne güzellikti öyle, adıyla seslenince kabarır artistik yürüyüşünü yapardı, biz onları koynumuzda büyüktük, hasta olduklarında gece uykularımızı böldük, konu sahibesi de haklıdır belki ama bir canlı beslendiğini bildiğiniz eve bu şartları kabul ederek girmeniz gerekiyor, kaldı ki evin kızı horozların gitmesinden çok etkilenebilir, hele kesilirlerse gerçekten travma olur çocuğa, zira benim hikayemde ben çok etkilenmiştim, neyse bizim artist horoz bahçede salına dursun, bir gün annemle anneannemlere gittik, döndüğümüzde horozumuz ortada yoktu, dedem yani babamın babası bizim yokluğumuzdan istifade horozumuzu kesmiş, babama yardım eden çocuğun eline verip tüylerini yol demiş, oğlanda ne bilsin temizleyip sonra da pilavını yaptırmış, o günü hiç unutmuyorum, çocuk bizim kapıya elinde pişmiş horozumuzun olduğu pilavla gelince parçalayasım gelmişti, annem bir hışım oğlum al götür tencereyi gözüm görmesin, kesen yesin, biz burada ağlamaktan perişan olduk deyip kapıyı kapamıştı, üstünden 35 sene kadar geçti ama ne o horozu unuttum ne de dedemin kestiğini, ona göre altı üstü bir horozdu, bizim içinse koynumuzda büyüttüğümüz bebeğimiz.
Cidden bende diyorum ya.omrumde boyle horoz gormedim ben :/Benim babamın bir horozu vardı ben lisedeydim, tabi o zamanlar pazarda civciv satılıyordu renk renk. Hepsi büyüyünce horoz oluyordu. Bir de saldırgan normal değil. Bir tanesi kaldı ama mahalleye korku salıyordu, gelene geçene saldırıyordu. Kaç kez söyledik kes birine zarar verir diye dinlemedi. En son bir gün babama saldırmış, tepesine çıkmış kafasını gagalamış gözlüğü düşmüş kırılmış. O gün kesti horozu. Bunlar normal değil, yani ben köyde saldıran horoz görmedim. Bunlar dövüşçü oluyormuş sanırım o yüzden saldırganlar.
Tabi ki yenilenmez.simdi bide soyle bisi var 1 sene sonunda mi tasinmak daha kolay 1 ay sonunda mi.arkadaslar hemen tasinin cikin o evden demisler.hayat zaten pahali evimi isyerimi yeni kurmusum bi horoz yuzunden ev tasicam bu reva mi simdi ?!Sokak düğününü savunan arkadaşlar gelmemiş bu konuya :) Neyse, sonu olmayan bir kavgaya girmeyin. Diyelim ki şikayet ettiniz ve belediye zoruyla kümes kaldırıldı. Sizce kira kontratınız yenilenir mi yoksa yeniden taşınmak zorunda mı kalırsınız?
Horozlardan biri cok fena asi bir horoz bunu ev sahibi kendi de dillendirdi.bole bi horozla cocuk nasil oynasin !Sırf basligin merakıyla geldim inanın. Horozla ilgili nasıl bı dert acaba dedim. Keşke biraz daha bekleseydiniz. sakin dusunememissiniz. Siz inip rahatsız olunca aa tabiki biz hemen horozlarin icabına bakarız demelerini mi beklediniz. Bebeğiniz bu yaz bahçede tavuklu civcivdi ne güzel zaman geçirecek bunu dusunun. Bu ortamı arayıp bulamayan bakın birçok kişi varmış. Tartışma olunca moraliniz bozulmuştur biraz zamana bırakın. Bakarsiniz yeni taşınan da rahatsız olur ozaman bı çözüm bulunur
Bende hayvanlari sever onlarla empati yaparim..ama bu denli bir horozun bu kadar kisiyi hatta mahalleyi huzursuz ve rahatsiz etmeye hakki yok.hayvanin genleriyle oynanmis sanirim.Herkesin fikrine saygı duyarım ama kendi adıma söylemem gerekir ki ben bağ kuruyorum, belki abartılı geliyordur ya da abarttığım düşünülüyordur ama şahsen tanımanız lazım ki duygularımda ne kadar samimi olduğumu anlayabilesiniz, mesela bu akşam ne yazık ki peşpeşe 2 haber seyrettim ve üzüntüden kahroldum, canavarın biri hamile bir tilkiyi vurmuş, zavallı hayvancık yapılan müdahalelere rağmen karnındaki bebeklerle ölmüş, başka bir canavarsa 4 tane flamingoyu vurmuş, ikisi anında ölmüş diğerleri yaralıymış ama yaralı flamingolarda kurtarılamamış.
Geçenlerde başka bir haberde de yine bir canavar ağaçtaki sincabı öldürmek için pompalı tüfeğini almış ama tüfek ateş alıp adam vurulup ölmüş.
Üzülmem için illa elimde büyümesi gerekmiyor, insanlar haklılar belki şehir hayatının yaşam kuralları var lakin o şehirlerde bir zamanlar o hayvanlarda bizlerle birlikte yaşıyordu, doğal ortamları vardı, onların yaşam alanlarına dikme gibi diktiğimiz beton yığınlarının arasında yaşam mücadelesi veren domuzlar, tilkiler, kuşlar, hatta karıncaları da haklı buluyorum, biz her yeri bizim deyip sahipleniyoruz, hayvancıklara kendi alanlarında dahi yer bırakmadık, yetmedi bir de vurup öldürüyoruz, kaçımız yolda yürürken kaldırımlarda gezen karıncaları ezmemek için dikkat ediyor?
Konuyu nereden nereye getirdim ama doğa ve canlılar hakkında çok doluyum, ondan olsa gerek bazen duracağım yeri bilemiyorum
Maalesef :/Ya aynı sorunu ben de geçen yaz yaşadım. Memlekete giderken komşumuz bir horoz ve tavuklar almış. Gece 4.30 gibi bizim balkona uzanan ağaçların dallarına tüneyerek ötmeye başlıyor ama ne ötme!bir hafta boyunca sinirlerim alt üst oldu, uyuyamadım. Dayanamadım komşuya durumu anlattım. Ertesi gün sesi kesildi. Meğerse horozu kesmişler.Ne şehirli olabilmişler ne de köylü kalabilmişler! Böyle anlayışsız, cahil, tahammülsüz insanlarla bir arada yaşıyoruz maalesef.
Evet ama 1 senede ev tasimak baska 1 ayda ev tasimak baska ...Baştan bilerek oturmanız hata olmuş. Şu anda kaldırsa da 1 yıla yeni ev arayacaksanız büyük ihtimalle.
Aynen kime dediysem ay evet bizde duyuyoruz diyolar.kac kez sikayet edilmis ama kaldirilmamis.eger boyle devam ederse on odalardan birini yatak odasi yapicam haklisiniz...Hadi konusahibi kiracı bilerek girmiş o eve,yan komşunun öteki berikinin günahı ne yahu o kadar gürültü varsa o adamın o horozların icabına bakması gerekir. Belli ki duyarsız adamın teki onunla işiniz zor bence. Ön odalara geçin isterseniz evden taşınmak kolay değil biraz da öyle deneyin.
Kesinlikle anlamiyor.adam bana cozum sunmadan defol git evimden diye bas bas bagirdi.aksamina esi gelip onun adina benden ozur diledi.bi horoz icin oyle dememeliydi ayip etmis diye...Bence en temizi tasinin yoksa isler iyice buyuyeblr ev sahbi laftan anlamayan biri gbi
Ben bisi demiyorum !bi geriye donup okuyun lutfen.problem olmusss.sikayet edilmisss.ama sonuc alinamamis.daha gecen gun karsi komsuyla bagira cagira kavga etmisler hatta...E horozları görüp bilip taşınmışsınız. Hayvan bu. İster 10 dkada bir öter, ister 10 saatte bir. Tornadan çıkmıyorlar ya bu canlar. Ben ev sahibini haklı buldum. En baştan taşınmamalıydınız madem öyle. Yeni komşu ille de rahatsız olacak, sizle bir olacak diye bir şey yok. O ses çevre binalara ve bin kişiye daha gidiyordur zaten. Problem olsa olurdu şimdiye kadar. O evden çıkmanız daha doğru, adam yanlış dememiş.
Ara bi sokak oldugu icin cevredeki evlere de gidiyormus ses yankilaniyor cunku.uygun bi ev bulursam ve horoz hala gitmemis olursa cikarim zaten durmam...Sadece kendi evine mi duyuluyor? Şehir içinde horoz olur mu yahu? Biliyorum masraflı ama hmn çıkın o evden, psikolojinizin bozulması daha az masraflı olmayacak. Ama öncesinde prosedürler varsa uygulayın. Kontrat yeni oldığu için sorun yaşamamak adına
Aynen yazanlarin cogu ev sahibi sanirim.bu zamanda tasinmanin ne kadar masrafli ve eziyetli oldugunu bilmiyorlar hele ki bebekle.yada empati yoksunu kisiler.Buradaki kadınlar da bi acayip. Taşınmak kolay sanki de zırt pırt taşının deyip duruyorlar. Ben olsam kendim keser yerdim o horozlarıkimsenin bir başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. Git köyde besle Allah’ın görgüsüzü.
Adam kendi maliyla kendini rezil ediyor bu bir.dairelerini hem kiraya veriyor ama kiraci haklarindan apartman kurallarindan bi haber yasiyor bu iki.oyle gelisiguzel bi kac yorumdan cesaret alarak burda yazmak sizi hakli cikarmiyor bu uc.hayatin anlamini anlayabilmek yasayabilmekte bi horozdan yada koy hayatindan da gecmezzz.ha koy hayatini asla kinamiyorum bende koy cocuguyum.sadece hayat kurallarina gore yasanirsa daha kolaylasir diyorum..çıkın evden ,çocuğumun psikolojik rahatsızlığı var demiş siz ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar sorunu çıkarmışsınız zaten..ben size anlatırdım ev sahibinizin ne demek istediğini ama anlamayacaksınız belliki ..horoz isteyen köyüne dönsün diyen vatandaş zaten hayatın gerçek anlamının ne olduğunu unutmuş bir bireydir..
çıkın evden ..adama kendi malıyla rezillik yaratmayın.
Biseyi cevirdigim yok ne yasadiysam oldugu gibi anlatiyorum.basta kabataslak yazdim gelen yorumlara da detayini veriyorum.evet guzellikle soyledim.sesini yukseltti ve ben sehirde beslenmesi yasak biliyorsunuz dimi deyince sen defol git diye bagiran bir adam evet hoduktur!!!bu arada ev sahibine iki yorumda birinden hödük diye bahsetmek nasıl bir edeptir bilemedim..hem bile bile taşının hem insanlarla zıt gidin ,hem siz yanlış girmişsiniz muhabbete diyince ben önce kibardım o hödüktü diye çevirin..PES.
Evet gunduz isteyim ama evde bakiciyla bebegim duruyor.arti ogleden snra buyuk kizimda evde oluyor.aksam eve donunce hep horozdan sikayet.bebegim oglen uykusunu alamamis hircin oluyor bazen.gece otup otmedigine de sizi inandirabilmek icin napayim ses kaydi falan mi alayim anlamadim.gecenin 11inde 12 sinde horoz oter mi yahuu ?!Yaptiginiz inanilir gibi degil. Gorup, bilip tasinmissiniz. 2 gun sonra sikayete gidiyorsunuz.
Bana cok bencilce geldi. Kimse iki gunluk kiraci icin horozunu kesmez.
Uykusuzluk demissiniz de horoz gece kumeste ötmez. Ancak sabah salindigi zaman başlar ötmeye. Gunduz de siz iste degil misiniz zaten?
kimseden cesaret alarak yorum yapmışlığım yok bu bir..kimseye inatla ısrarla hödük diyemezsiniz bu iki..adamın horozunu görüp evi tutup sonra horozdan şikayet etmenin,kayınvalide ile aynı eve çıkıp aman ben zaten kocişimi ikna edip ayrı eve çıkarım diye düşünüp eve çıkamayınca hayatı zehreden kadın örneğinden bir farkı yok bu da üç.
hiiç ,yeni antalya da oteldeydim hayvanat bahçesi kısmındaki horozlar 1 dk aralıklarla yorulmadan ötüyorlar ,horoz bu öter..eskidenmiş vakitsiz öten horoza dadanmakYani horozlarin nasil hayvanlar oldugu belli degil mi, sabah 4te 5te kafa utulemeye basliyorlar. Eve bakarken horozu gorunce direkt topuklardim ben.
üstünden 35 sene kadar geçti ama ne o horozu unuttum ne de dedemin kestiğini, ona göre altı üstü bir horozdu, bizim içinse koynumuzda büyüttüğümüz bebeğimiz.
Cok acı bi anı olmus.bende hayvanseverim yolda gordugum kedi kopek kus vb ne varsa severim ilgilenirim vs vs.ama bide soyle dusunun.bi kopek besleniyor ama kopek gelen gecene havliyor hirliyor cevreye rahatsizlik veriyor.yine de aman o da can dursun mu denmeli.ki bi horoz ne denli tehlikeli olabiliyo az cok hepimiz biliyoruz.arada sokaga da saliniyor.ev sahibi kendi de demis babama bi tanesi evet cok hircin onu ya keserim ya yollarim demis.bunu bile bile bunca insanin rahatsizligina sebebiyet vermek bencillik degildir de nedir.evet kizlari hastaymis.bahcede 2 horoz 5 tavuk var.horozlardan fena olani gitse problem olmaz diye dusunuyorum...
Tabi ki yenilenmez.simdi bide soyle bisi var 1 sene sonunda mi tasinmak daha kolay 1 ay sonunda mi.arkadaslar hemen tasinin cikin o evden demisler.hayat zaten pahali evimi isyerimi yeni kurmusum bi horoz yuzunden ev tasicam bu reva mi simdi ?!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?