Ev sahibinin horozları !

Ya aynı sorunu ben de geçen yaz yaşadım. Memlekete giderken komşumuz bir horoz ve tavuklar almış. Gece 4.30 gibi bizim balkona uzanan ağaçların dallarına tüneyerek ötmeye başlıyor ama ne ötme!bir hafta boyunca sinirlerim alt üst oldu, uyuyamadım. Dayanamadım komşuya durumu anlattım. Ertesi gün sesi kesildi. Meğerse horozu kesmişler.Ne şehirli olabilmişler ne de köylü kalabilmişler! Böyle anlayışsız, cahil, tahammülsüz insanlarla bir arada yaşıyoruz maalesef.

Hadi konusahibi kiracı bilerek girmiş o eve,yan komşunun öteki berikinin günahı ne yahu o kadar gürültü varsa o adamın o horozların icabına bakması gerekir. Belli ki duyarsız adamın teki onunla işiniz zor bence. Ön odalara geçin isterseniz evden taşınmak kolay değil biraz da öyle deneyin.

Bence en temizi tasinin yoksa isler iyice buyuyeblr ev sahbi laftan anlamayan biri gbi

E horozları görüp bilip taşınmışsınız. Hayvan bu. İster 10 dkada bir öter, ister 10 saatte bir. Tornadan çıkmıyorlar ya bu canlar. Ben ev sahibini haklı buldum. En baştan taşınmamalıydınız madem öyle. Yeni komşu ille de rahatsız olacak, sizle bir olacak diye bir şey yok. O ses çevre binalara ve bin kişiye daha gidiyordur zaten. Problem olsa olurdu şimdiye kadar. O evden çıkmanız daha doğru, adam yanlış dememiş.

Sadece kendi evine mi duyuluyor? Şehir içinde horoz olur mu yahu? Biliyorum masraflı ama hmn çıkın o evden, psikolojinizin bozulması daha az masraflı olmayacak. Ama öncesinde prosedürler varsa uygulayın. Kontrat yeni oldığu için sorun yaşamamak adına

Buradaki kadınlar da bi acayip. Taşınmak kolay sanki de zırt pırt taşının deyip duruyorlar. Ben olsam kendim keser yerdim o horozları kimsenin bir başkasını rahatsız etmeye hakkı yok. Git köyde besle Allah’ın görgüsüzü.

e rahatsız olduğunuzu dıle getrmişsiniz kesmişler.nıye saydırdınız ki.

çıkın evden ,çocuğumun psikolojik rahatsızlığı var demiş siz ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar sorunu çıkarmışsınız zaten..ben size anlatırdım ev sahibinizin ne demek istediğini ama anlamayacaksınız belliki ..horoz isteyen köyüne dönsün diyen vatandaş zaten hayatın gerçek anlamının ne olduğunu unutmuş bir bireydir..
çıkın evden ..adama kendi malıyla rezillik yaratmayın.

bu arada ev sahibine iki yorumda birinden hödük diye bahsetmek nasıl bir edeptir bilemedim..hem bile bile taşının hem insanlarla zıt gidin ,hem siz yanlış girmişsiniz muhabbete diyince ben önce kibardım o hödüktü diye çevirin..PES.

Yaptiginiz inanilir gibi degil. Gorup, bilip tasinmissiniz. 2 gun sonra sikayete gidiyorsunuz.
Bana cok bencilce geldi. Kimse iki gunluk kiraci icin horozunu kesmez.
Uykusuzluk demissiniz de horoz gece kumeste ötmez. Ancak sabah salindigi zaman başlar ötmeye. Gunduz de siz iste degil misiniz zaten?

Site de mi oturuyorsunuz veya 20 30 haneli bir apartman mı
Hayir 4 katlı bir apartman site degil.ama apartman sehir merkezinde sayılır.
Kadın düzenini sizin bebeğiniz için bozmaz. Siz gidersiniz başkası gelir. Horozu gördüğünüz halde o evi tuttuğunuz İçin kimse sizden taraf olamaz.
Iste onceki evimde de vardi bu denli rahatsiz etmiyorlardi bu yuzden tuttum diyorum ama kimse bu detayi onemsemiyor okumuyorlar belkide...
Hay Allah razı olsun valla ya..
Cok acı bi anı olmus.bende hayvanseverim yolda gordugum kedi kopek kus vb ne varsa severim ilgilenirim vs vs.ama bide soyle dusunun.bi kopek besleniyor ama kopek gelen gecene havliyor hirliyor cevreye rahatsizlik veriyor.yine de aman o da can dursun mu denmeli.ki bi horoz ne denli tehlikeli olabiliyo az cok hepimiz biliyoruz.arada sokaga da saliniyor.ev sahibi kendi de demis babama bi tanesi evet cok hircin onu ya keserim ya yollarim demis.bunu bile bile bunca insanin rahatsizligina sebebiyet vermek bencillik degildir de nedir.evet kizlari hastaymis.bahcede 2 horoz 5 tavuk var.horozlardan fena olani gitse problem olmaz diye dusunuyorum...
Cidden bende diyorum ya.omrumde boyle horoz gormedim ben :/
Tabi ki yenilenmez.simdi bide soyle bisi var 1 sene sonunda mi tasinmak daha kolay 1 ay sonunda mi.arkadaslar hemen tasinin cikin o evden demisler.hayat zaten pahali evimi isyerimi yeni kurmusum bi horoz yuzunden ev tasicam bu reva mi simdi ?!
Horozlardan biri cok fena asi bir horoz bunu ev sahibi kendi de dillendirdi.bole bi horozla cocuk nasil oynasin !
Bende hayvanlari sever onlarla empati yaparim..ama bu denli bir horozun bu kadar kisiyi hatta mahalleyi huzursuz ve rahatsiz etmeye hakki yok.hayvanin genleriyle oynanmis sanirim.
Maalesef :/
Baştan bilerek oturmanız hata olmuş. Şu anda kaldırsa da 1 yıla yeni ev arayacaksanız büyük ihtimalle.
Evet ama 1 senede ev tasimak baska 1 ayda ev tasimak baska ...
Aynen kime dediysem ay evet bizde duyuyoruz diyolar.kac kez sikayet edilmis ama kaldirilmamis.eger boyle devam ederse on odalardan birini yatak odasi yapicam haklisiniz...
Bence en temizi tasinin yoksa isler iyice buyuyeblr ev sahbi laftan anlamayan biri gbi
Kesinlikle anlamiyor.adam bana cozum sunmadan defol git evimden diye bas bas bagirdi.aksamina esi gelip onun adina benden ozur diledi.bi horoz icin oyle dememeliydi ayip etmis diye...
Ben bisi demiyorum !bi geriye donup okuyun lutfen.problem olmusss.sikayet edilmisss.ama sonuc alinamamis.daha gecen gun karsi komsuyla bagira cagira kavga etmisler hatta...
Ara bi sokak oldugu icin cevredeki evlere de gidiyormus ses yankilaniyor cunku.uygun bi ev bulursam ve horoz hala gitmemis olursa cikarim zaten durmam...
Aynen yazanlarin cogu ev sahibi sanirim.bu zamanda tasinmanin ne kadar masrafli ve eziyetli oldugunu bilmiyorlar hele ki bebekle.yada empati yoksunu kisiler.
Adam kendi maliyla kendini rezil ediyor bu bir.dairelerini hem kiraya veriyor ama kiraci haklarindan apartman kurallarindan bi haber yasiyor bu iki.oyle gelisiguzel bi kac yorumdan cesaret alarak burda yazmak sizi hakli cikarmiyor bu uc.hayatin anlamini anlayabilmek yasayabilmekte bi horozdan yada koy hayatindan da gecmezzz.ha koy hayatini asla kinamiyorum bende koy cocuguyum.sadece hayat kurallarina gore yasanirsa daha kolaylasir diyorum..
Biseyi cevirdigim yok ne yasadiysam oldugu gibi anlatiyorum.basta kabataslak yazdim gelen yorumlara da detayini veriyorum.evet guzellikle soyledim.sesini yukseltti ve ben sehirde beslenmesi yasak biliyorsunuz dimi deyince sen defol git diye bagiran bir adam evet hoduktur!!!
Evet gunduz isteyim ama evde bakiciyla bebegim duruyor.arti ogleden snra buyuk kizimda evde oluyor.aksam eve donunce hep horozdan sikayet.bebegim oglen uykusunu alamamis hircin oluyor bazen.gece otup otmedigine de sizi inandirabilmek icin napayim ses kaydi falan mi alayim anlamadim.gecenin 11inde 12 sinde horoz oter mi yahuu ?!

ya bu deve güdülür ya bu diyardan gidilir.. sonuç itibari ile size zorla oturun diyen yok.. adam ev sahibi bahçesi var bir düzen kurmuş orada kendine ki kendi evi yani.. beğenmeyen rahatsız olan gider.. siz haksızsınız.. dağdan gelip bağdakini kovmak gibi olmuş sizin ki kusura bakmayın lütfen ama.. önce böyle değildi bilmedim fark etmedim.. ama şimdi gördünüz fark ettiniz ve biliyorsunuz.. durmak zorunda değilsiniz. kime neyi şikayet ediyorsunuz ki.. gerçekten insanlara empati yapmak lazım.. belki o ev sahibi ve hanesi için de inanılmaz huzur buluyorlardır horozlarından bir de böyle düşünün. başka bir kiracının taşınmasından ve sizinle aynı şekilde rahatsız olmasından bahsetmişsiniz.
neden kendinize yandaş arayıp daha çok gürültü çıkarmayı düşünüyorsunuz. hoş değil bence düşünceniz.

kimseden cesaret alarak yorum yapmışlığım yok bu bir..kimseye inatla ısrarla hödük diyemezsiniz bu iki..adamın horozunu görüp evi tutup sonra horozdan şikayet etmenin,kayınvalide ile aynı eve çıkıp aman ben zaten kocişimi ikna edip ayrı eve çıkarım diye düşünüp eve çıkamayınca hayatı zehreden kadın örneğinden bir farkı yok bu da üç.

Yani horozlarin nasil hayvanlar oldugu belli degil mi, sabah 4te 5te kafa utulemeye basliyorlar. Eve bakarken horozu gorunce direkt topuklardim ben.

Yani horozlarin nasil hayvanlar oldugu belli degil mi, sabah 4te 5te kafa utulemeye basliyorlar. Eve bakarken horozu gorunce direkt topuklardim ben.
hiiç ,yeni antalya da oteldeydim hayvanat bahçesi kısmındaki horozlar 1 dk aralıklarla yorulmadan ötüyorlar ,horoz bu öter..eskidenmiş vakitsiz öten horoza dadanmak

üstünden 35 sene kadar geçti ama ne o horozu unuttum ne de dedemin kestiğini, ona göre altı üstü bir horozdu, bizim içinse koynumuzda büyüttüğümüz bebeğimiz.

Konuyu dagitmak istemem ama bu dedeler hep mi vahsi olur arkadas, bicagi kapip onlerine ne gelirlerse kesiyorlar...benimki de kuzenimin kuzusunu kesmisti cocuk aglamaktan helak olmustu.

Valla konu açmışsınız ama sizin düşünceniz dışında yapılan yorumlar da bakış açınızı hiç etkilememiş yorumlarınızdan gördüğüm kadarıyla.

Ev sahibi ben olsam ben de dağdan gelmiş bağdakini kovuyorsun, derdim. Evi horozlu görüp 3 günde gitsin bu horozlar, demenin biraz fazla prenseslik olduğunu düşünüyorum.

O zaman siz de şöyle düşünün, adamın horozu değil de köpeği vardı. Siz görünce çok uysal zannettiniz ve eve taşındınız. Ama baktınız ki köpek gelene geçene havlıyor, huzur vermiyor. Ne diyecektiniz adama, "köpeğini gönder, ben böyle olduğunu düşünemedim" mi diyecektiniz?
Köpek değil de horoz olunca mı bu kadar olay oluyor?

Ben de şehirde şehir kurallarıyla yaşanması gerektiğini düşünüyorum.
Ama siz bile bile taşınmışsınız.
Siz bir horoz yüzünden taşınmak istemiyorsunuz, ama yıllardır orada yaşayan horoz bir insan yüzünden yerinden olsun istiyorsunuz. Neden?
Ev sahibinin gözünde sizi o horozdan daha değerli kılmasını beklediğiniz şey nedir?
Siz gitseniz başka kiracı bulur.

Yasaksa kibarca konuşulur bir orta yol bulmaya çalışılır, gerekirse şikayet de edilir.
Ama bunu yapması gerekenler daha önce orada oturanlar. Sizin onlar kadar hakkınız yok kavga çıkarmaya çünkü bile bile taşınmışsınız.
Çöplüğün yanına taşınıp da "ama kokacağını düşünmemiştim" diyerek olay çıkarmaktan bir farkı yok yaptığınızın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…