- 28 Aralık 2019
- 1.321
- 4.310
- 133
- 44
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Emsal kiralara göre yeni kirayı 5. Ya sa 10.senede belirler. Ancak bu da emsalle bire bir aynısı olmaz.Eski kiracı hakkı denilen bir şey var. O da ortalama yüzde 80 e denk geliyor. Mahkeme kararları bu yönde çıkıyor. Evin değeri 10.000 de eski kiracı için 8.000 civarı çıkıyor.Aradaki fark kapanmış olacak dediğiniz şey zaten olması gereken değil mi,ben mi yanlış anladım acaba?
Atıyorum, ortalama 10 bin kira olan bir semtte 5 bine oturulmaz ki ayıptır bana göre. Sizinki de 10 bin olmasın ama 8500 olsun mesela.
Kira artisi sozlesme süresi dolmadan yapılmıyor. Ev sahibinin süresi dolmadan kirayi artirma ek zam isteme hakki yok. 5 yılın üzerinde kira ilişkisi mevcutsa kira tespit davası acar. Bu durumda belirlenecek kira, yeni kira doneminden itibaren gecerli oluyor.Sevgili arkadaşlar her konuda bilgi sahibi olduğunuz gibi bu konudada sizin fikirlerinize ihtiyacım var dün ev sahibim aradı normalde ocakta zam yapması gerekirken temmuzda tekrar zam yapma kararı almış ocakta yüzde yüz zam yapmıştı zaten şimdide dhaa 6 ay olmadan yeniden yüzde 150 zam yapmak istiyor yoksa çıkın diyor 15 inden 15 ine günü gunene ödedim kirasını böyle bir imkanı var mı
Kiram 2500 bin emsaller 3 binden başlıyor amaa şuanda ev sahibim 4000 yapmak istiyor fiyat olarak makul görünebilir ama brden bu fiyata çıkartmak normal gelmiyorSakincasi yoksa odediginiz kirayi ve emsal kiralari yazarsaniz daha iyi yorumlayabiliriz.
Yasal olarak ikinci zammi yapamaz bu arada.
Ama ev sahibinin de ayni piyasa kosullarinda yasamini surdurdugunu dusunursek insani olarak elimizden geleni yapip karsilikli olarak birbirimize yardimci olmamiz gerekir.
Emsal kiraların yüzde 80 ine denk gelseydi kira ödeyin bence derdim hem ev sahibiyle uğraşmak hem de taşınmak zor ama sizinki emsalin üstünde istiyor 3 binlik bir eve taşınırdımKiram 2500 bin emsaller 3 binden başlıyor amaa şuanda ev sahibim 4000 yapmak istiyor fiyat olarak makul görünebilir ama brden bu fiyata çıkartmak normal gelmiyor
Kiram 2500 bin emsaller 3 binden başlıyor amaa şuanda ev sahibim 4000 yapmak istiyor fiyat olarak makul görünebilir ama brden bu fiyata çıkartmak normal gelmiyor
Senin yasalardan pek haberin yok gibi geldi bana yüzde 25 den fazla zam yapılmıyor kiralara sabitlendi yüzde 25 olarak ayrıca öyle hemen çıkaramıyorsun da devlet kiracıdan yanaYüzde 25 nedir ya? Evimin kira değeri şuan 16 17 ama kiracı oturuyor 3 bine. Bana deseki yuzde 25 kira yatiricam, tamam der tahliye taahhutnamesini kullanıp çıkarırım. Dolar euro enflasyon falan haberiniz var mı bunlardan?
Bence çevreye göre yapıyolar evlerine göre değilEv sahipleri emsal kirayı "Karşı apartman 17 binmiş, alt daire 15 binmiş" diye kafanıza göre yapıyprsunuz değil mi?
Evin konumu, doğalgaz oluşu, cephesi, mutfağın yeni oluşu vb bir sürü durum var. Bunları değerlendiriyor musunuz?
mesela alt komşum banyoyu yeniledi 12 bine verdi kiraya, ben de 12 bine veriyim mi diyorsunuz yoksa benim banyom 10 yıllık, 10 bine kiraya veriyim mi diyorsunu
evinizin kirası ne kadar? Ve neden evinizde değilsiniz?Allah Allah neyine ovuncem biz de ev sahibiyiz neler çektik kiracilardan icralarda avukatlarda bilip bilmeden yorum yapmayın
Allah aşkına bin lira bile olsa kirasi napicak ayti ayda bi yizde beş yüz kira zammina evet diycek.Burasi muz cumhuriyeti mi? Emsalleri dediginiz eve yebi giren kiracila iki uc senedir icinde oturan kiraci bir mi olur onceden beri oturan daha uyguna oturmasi normldir zaten. Şuan benden once onturan komsum 2350ye oturuyo bense 5bin ustkatim bosaltildi yeni kiraci ariyolar 13bin ee napak smdi herkes 13bine gore mi artis yapcak?hukuki olarak hakkı yok. Ama kiranız emsallere göre çok düşük kalıyorsa bence yapması çok normal. Malum herşey ateş pahası.
Biliyorum konuşuyorum. Hem kiracı
Bunu biz yaşadık adam yeni evliyim diye yalvarıp 5 sene 700 tl ye oturdu ki önce 500 tl idi kendi evi alt katım oda 1500 tl ye vermiş sonrav biz sadece 200 tl zam yaptık o 3000 bin yapmış kiracısına zammı ...taşınınca öğrendik karşı komşumdan bizim eve taşındıktan sonra almış evi düğün takıları ile yani aynı sene içinde haberimiz sonradan oldu ve biz taşındık evimizeevinizin kirası ne kadar? Ve neden evinizde değilsiniz?
Sizi bilmem ama kendi evini uçuk kiraya verip çok ucuza kiraya oturanları duydum... inşallah onlardan değilsinizdir.
16-17binse eviniz degeri mutemelen enflasyon onceki degeri de uc bin degil 7-8 bin civarindaydi bu da iki uc sene oncesine gore konusursak orta üstü kabul takımının oturdugu muhitlerdir. Yani sizin evinizin 16-17bin ztn o kisimda oturan durumu iyi ailelerin semtleridir. He suan yuzde yuzelli zam yapilan evse mahalle arasi daha alt kesimde oturan ailelerin yeri.Burdan şunu cikarin sizin bahsettiğiniz evin kirasi onceden de üç bin degildi zaten! Ama alt kesimin oturdu yerlerde evler 1250-2bin falan di kalkip bu evlere 8-9-10bin en asagi istemeye basladilar ki kapora da iki aylik istiyolar bu da insafsizlik acikcasi muhitime gore zam araliklari olmali besiktas manzari bi ev 30binden 40bine cikmasi o ev sahibini etkilemesiyle Ümraniye de 1500 kira veren adamin kirasinin 9-10bin olmasi ayni degil ayni etkiyi getiremez, sadece insanlari yoksuluga sürükler.Burda çözüm illere , ilcelere gore kira zam oranlari belilenmeli ve o oaranlarda da tavan-taban oranlar devlet tarafindan belirlenmeli.Yoksa evinin gecinimini kiracisindan saglamaya calisan ev sahipleri türüyor, birbirilerinden gaz alarak zam yapmaya kalkıyorlar. O kadar verrmezsede cikartmaya calisiyorlar bu gidisle ne düzgün kirasini odeyen kiraci kalir ne de ev sahiplerinin gözü doyar. Bazi ev sahipleri de diyoki kiymanin kilo 50₺den 350ye cikti benim evim ayni mi kalcak kalmasin tabi yillik tammini mantikli bi rakamlarla yap ama senin yedigin zamli kiymayi kiracinda yiyor o lar bu enflsyondan ayni sekilde etkileniyor. Bi denge olmali!Yüzde 25 nedir ya? Evimin kira değeri şuan 16 17 ama kiracı oturuyor 3 bine. Bana deseki yuzde 25 kira yatiricam, tamam der tahliye taahhutnamesini kullanıp çıkarırım. Dolar euro enflasyon falan haberiniz var mı bunlardan?
Kiram 17 yazdığım için bana söylediğinizi varsayarak yazıyorum. Evim site, konumu merkezi, sosyal donatili güvenlikli ve henüz 3 4 yıllık bir bina. Tabiki bunları göz önünde bulunduruyorup bir kira bedeli söylüyorum.Ev sahipleri emsal kirayı "Karşı apartman 17 binmiş, alt daire 15 binmiş" diye kafanıza göre yapıyprsunuz değil mi?
Evin konumu, doğalgaz oluşu, cephesi, mutfağın yeni oluşu vb bir sürü durum var. Bunları değerlendiriyor musunuz?
mesela alt komşum banyoyu yeniledi 12 bine verdi kiraya, ben de 12 bine veriyim mi diyorsunuz yoksa benim banyom 10 yıllık, 10 bine kiraya veriyim mi diyorsunuz
Tahliye tahattütü imzaladınz mı?Sevgili arkadaşlar her konuda bilgi sahibi olduğunuz gibi bu konudada sizin fikirlerinize ihtiyacım var dün ev sahibim aradı normalde ocakta zam yapması gerekirken temmuzda tekrar zam yapma kararı almış ocakta yüzde yüz zam yapmıştı zaten şimdide dhaa 6 ay olmadan yeniden yüzde 150 zam yapmak istiyor yoksa çıkın diyor 15 inden 15 ine günü gunene ödedim kirasını böyle bir imkanı var mı
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Dolar euro artıyor doğru ama benim maaşım artmıyor. Şu an kiram 3500 .Ağustos ayında artacak en fazla 7 8 yapabiliriz.Hadi 10 yapalım iyice sıkıp.Etrafta ev sahipleri 15 istiyor.Alt kat 11 bine verdi.Ama eve giren maaş belli benim kiram geçen yıl 1500 dü. Aradan geçen bir senede 10 kat arttı.Benim maasim gec3n yıl 12 bindi.Su an 17.Yani biz evsiz kaldik Gerçekten şu durumdaYüzde 25 nedir ya? Evimin kira değeri şuan 16 17 ama kiracı oturuyor 3 bine. Bana deseki yuzde 25 kira yatiricam, tamam der tahliye taahhutnamesini kullanıp çıkarırım. Dolar euro enflasyon falan haberiniz var mı bunlardan?
kira tespit davası açabilir.5 senedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?