- 2 Temmuz 2013
- 1.952
- 2.416
- 133
- Konu Sahibi lion mother
-
Emlakçı var arada oda yok olmaz öyle şey diyorBiz satış ya da alış yaparken elden almadık hiç. Bence banka hesabınıza atılmasını isteyin. Emlakçı varsa arada ona da danışın derim. Köklü bir firma mı bunlar da önemli. Size gerçek para verip yolda da soyabilirler. Her ihtimali düşünmek şart artık..
Olabilir aslinda degilmi ordaki en yakın bankada saydırmak mantıklıNotere gitmeden önce bankaya gidip parayı hem saydirmis hem de kontrol ettirmiş olursunuz. Onlar da haklı sonuçta noterde önce parayı alıp sonra satış işlemi gerceklestireceksiniz. Size soracaklar parayı aldınız mı diye
Siteye giremiyorum. Kesinlikle yani bende şaşırdım emlakçı da olmaz öyle şey felan diyo niye olamayacksatapu takas sistemine bakın. devletin güvencesi var ve sadece 70 tl. hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
kim o kadar nakiti çeker de elden verir?
hiç riske girmeyin. sizin için en güvenilir yöntem bu.
Siteye giremiyorum. Kesinlikle yani bende şaşırdım emlakçı da olmaz öyle şey felan diyo niye olamayacksanasıl oluyor bu tapu takas
onu elden vermek zorunda değiller ki aslında o tutarı da başka hesaptan gönderebilirler. kim 250.000 tl nakit çeker, kim onu yanında taşır?Tapu değeri ile satış bedeli aynı değilse satış bedelinin tamamını bankadan yatırmazlar.
Örneğin tapuda evi 200.000 tlye satmış görünürsünüz ama gerçekte 450.000e satmışsınızdır. Bu durumda tapuda görünen tutarı bankadan yatırırlar, üstünü elden verirler.
Eğer durum buysa genelde süreç böyle yürüyor. Ama tabii ki sahte para vs ihtimali olmaz diyemem.
Kredi başvurusu değil ama peşin parayla ödüyorlarTapu değeri ile satış bedeli aynı değilse satış bedelinin tamamını bankadan yatırmazlar.
Örneğin tapuda evi 200.000 tlye satmış görünürsünüz ama gerçekte 450.000e satmışsınızdır. Bu durumda tapuda görünen tutarı bankadan yatırırlar, üstünü elden verirler.
Eğer durum buysa genelde süreç böyle yürüyor. Ama tabii ki sahte para vs ihtimali olmaz diyemem.
Zorunda değiller tabii ama olası bir durumda hesaptan çıkan/hesaba giren paranın izi sürülebilir diye genelde elden ödemek tercih ediliyor.onu elden vermek zorunda değiller ki aslında o tutarı da başka hesaptan gönderebilirler. kim 250.000 tl nakit çeker, kim onu yanında taşır?
riskli yani. hem devletten çalıyorsun hem kendini riske atıyorsun.Zorunda değiller tabii ama olası bir durumda hesaptan çıkan/hesaba giren paranın izi sürülebilir diye genelde elden ödemek tercih ediliyor.
Krediyle alakası yok. Alım satım işlemlerinin vergisi tapu değerine göre hesaplanır. O nedenle tapu değeri ne kadar düşük görünürse o kadar az vergi ödenir.Kredi başvurusu değil ama peşin parayla ödüyorlar
Tapu harcı alıcı ve satıcı için %2'den toplam %4.riskli yani. hem devletten çalıyorsun hem kendini riske atıyorsun.
Nerden yapacağız bunu bankadanmi. Birde onayı veren kim oluyor bu durumda yani satış verildiğini bilenalıcı parayı tapu takas sisteminin banka hesabına gönderiyor, satış işlemi gerçekleşince de sistem parayı satıcıya aktarıyor. basit şekliyle böyle.
Bunu bilselerdi soylerlerdi diye düşünüyorum bu yüzden böyle yapıyoruz diyeKrediyle alakası yok. Alım satım işlemlerinin vergisi tapu değerine göre hesaplanır. O nedenle tapu değeri ne kadar düşük görünürse o kadar az vergi ödenir.
Ayrıca ileride tekrar satarlarsa sizden aldıklarından düşük gösteremezler, onu da istemezler.
Olabilir, tabii ben neden böyle bir şey tercih ettiklerini bilemiyorum. Sadece böyle bir uygulama var diye söylemek istedim.Bunu bilselerdi soylerlerdi diye düşünüyorum bu yüzden böyle yapıyoruz diye
Ilginç emlakçı da üzerinde bankanin bonkotlari felan var demis böyle bisey mümkün deil demsOlabilir, tabii ben neden böyle bir şey tercih ettiklerini bilemiyorum. Sadece böyle bir uygulama var diye söylemek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?