Ev Sorunsalı Akıl Verin Lütfen

jasminej

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2014
474
345
73
35
Merhabalar buara içime baya dert olan bir konu var. Evi tasiyacagiz, iki alternatifimiz var biri çalıştığımız yerin dibinde ama 20 25 yıllık yerleri beton biraz rutubetli vs içi eski bir ev,ikinciside merkezden çalıştığımız yerden uzak sıfır ev, ikiside dogalgazli. bebek bekliyoruz ikiside içime sinmiyor ama alternatif yok başka. Siz olsanız neyi tercih edersiniz

İkisi de içinize sinmiyorsa mantıkla yaklaşın işe yakın yeri tutun canım bari yoldan kazanın

Başka seçenek yoksa rutubet olmayan evi tercih etmelisiniz. Bırak çocuğu koca insan bile her hafta ağrıdan doktora gider.. rutubet denilen lanet öyle sinsi ki bu sebepten zatürre olan kişiler tanıyorum. Allah muhafaza rutubet hafife alınacak bisey değil .. şimdi havalar iyi diye çok belirgin olmaz ama kışın o kokudan nefes almak bile zor olur ... İşe uzak olanı seçmek sağlık açısından daha mantıklı

Bence sıfır eve taşının.
Birinci evde rutubet varmış.
Hem bebeğe hem size zararlı.

Rutubetli ev bebişe zararlı. Ya başka ev bulun ya da rutubetli ev için ev sahibiyle mantolama falan yaptırın. Tabi rutubet için işe yarar mı emin değilim. Bebek varken ev ile işin yakın olması büyük avantaj.

Rutubetli bi evde bebek çok hasta olur. Bencede o hasta olacağına siz işe gitmek için biraz fazla yol katedin derim ben. Yani uzaktaki evi seçerdim ben.

bebek olunca isyerinin dibine tasinip bunca yil boşa yasamisim diye düşünen biri olarak isyerinin yanina derim ama ordada rutubet varmis o yuzden bilemedim. ama isyerine yakin olmak hem kendin hem cocuk icin cok buyuk avantaj. hayatimda aldigim en dogru karardi

bebek varsa rutubetten ötürü sürekli hastalanır ufaklık ikiside sinmiyorsa bir müddet daha bekleyin derim... ve şuanı değil ileride çocuğunuz büyüdüğünde 3-4 yıl sonra kreş okul vs. nereye yakın olacaksa oradan alın derim... işyerimde kaç kişi çocuğun okulu yüzünden ev değiştirdi... çünkü çocuklar 1 saatlik yolda mahvoluyor

Rutubetli eve tasinma tamam öbür ev isyerine uzak ama bebegin sagligibdegil sadece sizib de sagliginiz öncelikle bebek elbette ama rrutubetli ev gittikce daha kötü olur duvarlara sindini bir caresi yok o ev hep rutuetli kalir nekadar havalandirsanda nekadar ilaclatsanda. Astim olabilirsiniz astim varsa daha kötp olursun bide rutubetli evler kokuyor hep nemli iyi degil

Merkezden uzak bi ev de olduğuna gçre küçük bi yerde yaşamıyosun. Seçenek ikiden fazladır eminim. Değilse de uzak ama güzel evi tercih ederdim. İnsanın yaşam alanı ruhsal durumunu çok etkiler

ikisinden bir tanesine taşınmanız şartsa sıfır evi tercih edin...

Teşekkür ediyorum cevaplarınız için şuan başka alternatif yok malesef. sanırım yeni olan evi tercih edeceğim eşimde öyle istiyor içeri girerken ağır bir koku var evde daha çok vakit geçireceğiz o yüzden biraz uzakta olsa sıfır ev diyor. Yinede tam manasıyla içime sinmedi işte iki tarafta... Yeni başka ev de bulmuştuk merkezde ama kirası depozitosu aidatı vs bizi aşıyor. Durum böyle arkadaşlar. Ben bebeğime her an ulasabileyim yakın olsun güzel olsun istiyorsum fakat biri olunca diğeri olmuyor

Selam canım. şu an ben de ev alma sürecindeyim. Aldım sayılır hatta, işlemler devam ediyor. İşyerine yakın ve ankaranın en pahalı semtlerinden birinde 35 yıllık binalardan birinde içine de 50- 60 bin harcayıp ev alalım dedik. Sonra merkezde olmayan geniş, 3 yıllık ve lüks yapılı bir ev bulduk. İşime yürüyerek gidip daracık eski bir evde mi oturayım yoksa 15- 20 dakika yol gidip geniş bir evde mi oturayım diye günlerce kararsızlık yaşadım. En sonunda geniş ve yeni olan evde karar kıldım. Çünkü 20- 30 yıllık evlerde, sen tüm tesisatları yenilesen bile üstündeki yenilemezse, herşeyin mahvolur. akarı kokarı asla bitmez. rutubetli bir ev ise kesinlikle düşünme bile. yanından bile geçme derim. bırak çocuğu kendin bile dayanamazsın. Tabi ki ben de evim hem yakın olsun hem de geniş olsun isterdim ama mevcut şartlar beni tercih yapmaya zorluyordu ben de kararımı verdim.

ayrıca eski binaya mantolama yapılmamışsa istersen ayda 500 lira yak; yine de ısınamazsın. ama yeni binaların öyle bir sorunu yok. kuzey cephede bile olsan ara kat ise ısınırsın. bence evin rahatını düşün.

Canım aynı durum benimkide,tek farki benim kiraya cikacak olmam biri banyosu dolaplari mutfagi herseyi tam ve yeni olan bir ev ama uzak; digeride direkt calstgm yern karssnda eski ev kiralar ayni. Bende her an eve gider gelirim kolaylik olur bebekte aklim kalmaz diye düşündüğüm için de aklım karisti eski konusunda... En iyisi uzak ama rahat olaji tercih etmek sanirim

kiraya çıksaydım da sanırım aynısını düşünürdüm. 4 yıl önce kiraya çıkarken de evin ferah olmasına önem verdim. Sonuçta kiraya da çıksan en az 1 yıl oturacaksın orada. Taşınmaya kalksan bir sürü masraf, eşyan mahvolacak.

Koca şehirde sadece 2 ev yoktur aramaya devam

Biz tam taşınacakken evin tesisatında sıkınt çıktı iptal ettik

Eşim sabahlara kadar ev aradı sonunda bulduk

Yakın başlangıçta iyi ama ilerleyen süreçte kreş vs olması da önemli oluyor eve yakın

Yine bir yaşanmışlık önerisi mümkün ise sıfır değil 1-2 yıllık olsun

Binanın oturması yeni bağlanan şeylerin vs sıkıntısı imalat hatası gibi sorunları önceki kiracı atlatsın siz biraz oturmuş binaya gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…