• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konu sahibini şöyle anlıyorum, yaşadıkları kültürde erkek tarafı birçok masrafı üstleniyor muhtemelen. Kayın aile de diğer şeyleri yapmayıp ev vermiş. Sonradan vazgeçip oradan çıkın evi müteahhite vereceğiz deyince hem düğün zamanı yapmaları gereken şeyleri (benim karşı olduğum bir sistem) yapmamışlar hem de ev konusunda söz hakkı onlarda olunca gelin hanım isyan ediyor. Haklı değil ama kayın ailenin yaptığı da biraz çakallık olmuş.
Evet o kültürü ben de anlıyorum ama yeni yapılan dairenin de tapusunu vereceklermiş onlara. Yeni ev bitene kadar şimdi evden çıkmak zorundalar taşınma süreçleri sıkıntılı, yeni eve alışmak vs zor şeyler tabi ama şu anki evin tapusu onlarin üzerine değilmis en azından bu yeni tapu onlarin olacak daha garanti bir durum

şu anda oturdukları evi kentsel dönüşüme verecekler
kendileri köye gidecekler

e sizin oturduğunuz evin bu konuyla alakası ne, o ne için satılıyor? müteahhit üste para mı istiyor inşaat için?

e sizin oturduğunuz evin bu konuyla alakası ne, o ne için satılıyor? müteahhit üste para mı istiyor inşaat için?
Oturdukları binayı demis iki ev de aynı binada diye anladım ben

Daha adam ölmemiş ki , belki de ölmeden tüm malını mülkünü yiyecek yada vakıflara bagıslayacak eşinize hiç bisey bırakmıcak 🧐

Ortada sadece verilen ve tutulmayan söz var .
eşiniz babasını tanıyor olmalıydı arabasını kullanmasına bile izin vermeyen babası beleşten kocaman evi nasıl bıraktı acaba die bi düşünmeliydi
Tanıyamamış demek ki. Bize daireyi dede bıraktı biz tabi ki tapu peşine düşmedik sonuç böyle oldu. Sorun da zaten sözün tutulmaması cimri insanın malı inanın kimsenin umurunda değil

Ben sizi anlayamadım konu sahibi. Herhalde düşünce yapımız çok farklı.
Biz evlenirken ne eşim ne ben ailelerimizden bir beklentiyle yola çıkmadık.
Düğüne yakın eşimin annesi strese girdi altın yüzünden. "Biz alır sana veririz düğünde takmak istediğin altını sen mutluluğumuza ortak ol" dedik.
Size kayınvalideniz iki bilezik yapmış üzerine ev vermiş ve "bir şey yapmadı" diyorsunuz.
Geçiverin daha küçük bir eve, ne olacak? Ev yine sizin değil mi?
Mirasçı yine eşiniz değil mi? O yapılan binadaki evler günün sonunda yine size kalmayacak mı?
Yıllardır kira ödeyen, geçinmeye çalışan insanlarız. Şu an ailemizin on tane evi olsa ama bize küçük bir konteyner verse, buna ancak mutlu oluruz.
Bazı şeylerin kıymetini bilmek gerekir.
Bence ne kadar şanslı olduğunuzu yadsımayın.
Biz evlenirken kiraya çıkacaktık eşimin babası bize daire vermedi dede zengin bizi kirada oturmak istemedi şu an oturduğumuz daireyi verdi bir sene sonra eski binayı yıkacağız diye bize söz verilen yeri satmaya karar vermişler. Biz zaten araba borcumuza falan girdik ailesinden bir beklentmiz yok başta eve yerleştirildik şimdi sormadan satıyorlar sorun bu. Madem böyle yapacaklardı niye yerleştirdiler diyeceğim ama dedeye bir şey diyemediler sonra ikna ettiler bize bir şey demeden satmaya karar verdiler

evin altında konfeksiyondan sesler geliyor vs diyor kendi oturduğu için, o konuda hiç bina bizimkilerin demiyor

k.validenin oturduğu içinse tüm bina onlara ait diyor
aynı binadayız hiç demiyor sanki

Kentsel dönüşüme girecek binayı kendileri yıkıp yapmak istiyorlar. Müteahhitten fazla daire istiyorlar iki şekilde de bizim oturduğumuz yeri satacaklar ya binayı kendileri yapmak için para olarak kullanacaklar ya da müteahhite para verip daha fazla daire alacaklar. Bizim oturduğumuz bina yıkılacak evden farklı yerde

Yok hayır iki ev farklı binalarda kayınvalidemlerin binası kentsel dönüşüme girecek kendileri yapacaklar ya da müteahhite verecekler her şekilde fazla daire için bizim daireyi satıp para olarak kulanacaklar

Kentsel dönüşüme girecek binayı kendileri yıkıp yapmak istiyorlar. Müteahhitten fazla daire istiyorlar iki şekilde de bizim oturduğumuz yeri satacaklar ya binayı kendileri yapmak için para olarak kullanacaklar ya da müteahhite para verip daha fazla daire alacaklar. Bizim oturduğumuz bina yıkılacak evden farklı yerde
OK. ben de böyle anlamıştım

ama sizin atarlanmanızı gerektiren bişey yok
malı yine mal için satıyorlar
o evler yeni olacak ve yine size kalacak en nihayetinde,
her ne kadar dede eşinize verdim demişse de tapusu sizin olmayan bişey "verdim" demekle sizin olmazdı. buna nasıl bel bağlayabiliyorsunuz hayret.
eşinizin başka kardeşi filan varsa ileride size büyük sıkıntı olurdu
satıp yeseler bile yapacak bişeyiniz yok da satıp yemiyorlar bari en azından adet olarak çoğalır başka kardeş vara bölüşmek kolay olur.

evin altında konfeksiyondan sesler geliyor vs diyor kendi oturduğu için, o konuda hiç bina bizimkilerin demiyor

k.validenin oturduğu içinse tüm bina onlara ait diyor
aynı binadayız hiç demiyor sanki
Evet sahi o konuda çok şikayetçiydi hatta evi satın demeyin öyle bir ihtimal yok demisti diye hatırlıyorum yorum da yapmıştım o konuya ben. Şimdi ev satılacak ya seslerden kurtulmuşlar şansa😀 halbuki ev çok sorunlu ve alttaki adamla kavgalıydilar adam belalı bır tipti yazdıkca hatırladım. Bu evden taşınması her türlü onun leyhine ama ışte ev 4 odalı, yeni yapılacak ev küçük olacakmış. Benim konudan anladığım tek sorun evin metrekaresi. Çünkü hiçbir yerinde ben bu evi çok seviyordum, durduk yere alıştığım sevdiğim yuvamdab olacağım gibi şeyler yok çünkü konu sahibi zaten o evi sevmiyor ama ev büyük

Evet o kültürü ben de anlıyorum ama yeni yapılan dairenin de tapusunu vereceklermiş onlara. Yeni ev bitene kadar şimdi evden çıkmak zorundalar taşınma süreçleri sıkıntılı, yeni eve alışmak vs zor şeyler tabi ama şu anki evin tapusu onlarin üzerine değilmis en azından bu yeni tapu onlarin olacak daha garanti bir durum
Eşim de bu şekilde düşünüyor biz tapu peşine düşmedik daire istemedik dede zengin evlendiğimiz zaman kiraya çıkmasınlar diye bizi yerleştirdi ama bize o evi bir türlü yakıştıramadılar kayınvalidemlerin sürekiö1+1 çok güzel evler var diyor aynı dede onları oturtmamış öyle evlerde ama o adamın malından kâr etmek için bize yakıştıramıyor. Ya içinde olunca sürekli menfaat gözetmeleri hep kâr düşünmeleri çok çirkin buraya yazınca farklı anlaşıldı ama değil bize ne onların malından zaten bir tane halısını bırakmadı bende daireyi almaya çalışmalarına şaşmamalı.

Yok hayır iki ev farklı binalarda kayınvalidemlerin binası kentsel dönüşüme girecek kendileri yapacaklar ya da müteahhite verecekler her şekilde fazla daire için bizim daireyi satıp para olarak kulanacaklar
Tamam ben hatırladım eski konuyu o evden çıkman bence her türlü senin hayrına olacak. Hem o belalı konfeksiyoncudan, hem o gürültüden kurtulacaksın. Bırak yeni çıktığın ev biraz küçük oluversin. Hem yepyeni ev olur hem de tapusu sizde olur. Böyle hep diken üstunde olacaktın iyi tarafından bak

Ben seni anladım ipekcigim ama böyle maddi detaylara takılma. Allah korusun bir deprem de olabilirdi o ev yıkılabilirdi. Şükür ki tapusu sizde olmasa da bir eviniz vardı şimdi daha çok şükür et artık tapusu da sizde olacak. ilerde miras dolayısıyla bu ev diğer kardeşler arasında pay edilebilirdi kanunen. Çünkü evin tapusu sizin üstünüze değildi. Belki bu sizin için daha hayırlı bir durum biraz da o taraftan bak olumsuz düşünme zaten o evde hiç huzurun yoktu öbür konuda okuduk

Evet sahi o konuda çok şikayetçiydi hatta evi satın demeyin öyle bir ihtimal yok demisti diye hatırlıyorum yorum da yapmıştım o konuya ben. Şimdi ev satılacak ya seslerden kurtulmuşlar şansa😀 halbuki ev çok sorunlu ve alttaki adamla kavgalıydilar adam belalı bır tipti yazdıkca hatırladım. Bu evden taşınması her türlü onun leyhine ama ışte ev 4 odalı, yeni yapılacak ev küçük olacakmış. Benim konudan anladığım tek sorun evin metrekaresi. Çünkü hiçbir yerinde ben bu evi çok seviyordum, durduk yere alıştığım sevdiğim yuvamdab olacağım gibi şeyler yok çünkü konu sahibi zaten o evi sevmiyor ama ev büyük
Hayır satma mevzusu olunca ses kesilmedi ses iki haftadır kesildi muhtemelen adam yalıtım yaptırdı. Biz o konuyla ilgili hiç aşağıya muhatap olmadık kendileri hallettiler biz de bu konu halledildi çok şükür rahatız dedik kayınvalidem için zaten o sorun velinimet olmuştu. Bilmiyorum yazdıklarınızdan sonra biraz daha fikri kabulleniyorum benim zoruma giden hep yalan söylemeleri ve hiç yerine koymaları oldu. Belki böylesi daha hayırlıdır tüm düzenimi de değiştireceğim için mutsuzum çocuk odası için gömme alan yapmıştık daha yeni duvar gibi ördük kendimize göre düzenledik birden bunu duyunca çok kötü hissettim.

Hayır satma mevzusu olunca ses kesilmedi ses iki haftadır kesildi muhtemelen adam yalıtım yaptırdı. Biz o konuyla ilgili hiç aşağıya muhatap olmadık kendileri hallettiler biz de bu konu halledildi çok şükür rahatız dedik kayınvalidem için zaten o sorun velinimet olmuştu. Bilmiyorum yazdıklarınızdan sonra biraz daha fikri kabulleniyorum benim zoruma giden hep yalan söylemeleri ve hiç yerine koymaları oldu. Belki böylesi daha hayırlıdır tüm düzenimi de değiştireceğim için mutsuzum çocuk odası için gömme alan yapmıştık daha yeni duvar gibi ördük kendimize göre düzenledik birden bunu duyunca çok kötü hissettim.
Evet sevdiğin bir evden çıkmak tabi insanı üzer manevi kısmıni anlıyorum ve sana hak veriyorum sonuna kadar ama maddi konuda boşuna dert ediyorsun bence sizin için bu durum aslında bir şans. Üsteki yazdığım yorumda dediğim gibi ilerde tapusu sizde olmadığı için sorun yaşayabilirdiniz. Yeni bir ev yeni enerji. Yepyeni bir evin enerjisi müthiş olur o tarafından bak. Bu evde sizden önce kaynana oturmuş :) yani doğru anladıysam yeni yapılacak evlerden birine geçeceksiniz dimi bitince?

Evet sevdiğin bir evden çıkmak tabi insanı üzer manevi kısmıni anlıyorum ve sana hak veriyorum sonuna kadar ama maddi konuda boşuna dert ediyorsun bence sizin için bu durum aslında bir şans. Üsteki yazdığım yorumda dediğim gibi ilerde tapusu sizde olmadığı için sorun yaşayabilirdiniz. Yeni bir ev yeni enerji. Yepyeni bir evin enerjisi müthiş olur o tarafından bak. Bu evde sizden önce kaynana oturmuş :) yani doğru anladıysam yeni yapılacak evlerden birine geçeceksiniz dimi bitince?
Evet haklısınız teşekkür ederim. Kaynanam oturdu evet ve aklından asla çıkaramadı bu evi hep aklında kaldı keşke demek doğru değil ama diyorum ki çıkmasaydı da şu an bu hale gelmeseydik. Çıkma sebebi de dede yine bize kıyamadığı için kiraları verecekti adam yaşlanmış çocukların yerini yapmayı düşünüyor malım varken kiraya gitmesinler diyor neyse kayınvalidemler kiraları vermek istemedi tüm binayı alıyorlar çünkü o yüzden çıktı biz de hem kiraya çıkmadık hem kiraları almadık. Bu hesapları hep onlar yaptı burası sizin dediler gelinen nokta bu. Neyse her işte bir hayır vardır gideceğimiz daireyi beğenmezsek faizsiz krediler varmış çekeriz bir şeyler yaparız başka daireye geçeriz çalışıyoruz çok şükür zamanla her şey olur ama para göz insanın gözü doymuyomuş bunu kesinlikle anladım

ev satılınca size çık demezler belki yahu
daha ev satılmadı, ya da satılır belki bir süre yeni alana kiracı olursunuz, kim bilir belki geniş diye heves edip otururm ilerde diye memur biri alacak başka şehirde görevli olacak.
o sırada diğer ev biterse hemen oraya gidersiniz

daha belli olan bişey yok, en kötü ihtimalle diğer ev bitene kadar bir süre başka evde oturacaksınız ve umarım yapılan evin tapusunu alırsınız.
tapusunu almadığınız mala güvenmemeyi öğrenmiş oldunuz.

Evet haklısınız teşekkür ederim. Kaynanam oturdu evet ve aklından asla çıkaramadı bu evi hep aklında kaldı keşke demek doğru değil ama diyorum ki çıkmasaydı da şu an bu hale gelmeseydik. Çıkma sebebi de dede yine bize kıyamadığı için kiraları verecekti adam yaşlanmış çocukların yerini yapmayı düşünüyor malım varken kiraya gitmesinler diyor neyse kayınvalidemler kiraları vermek istemedi tüm binayı alıyorlar çünkü o yüzden çıktı biz de hem kiraya çıkmadık hem kiraları almadık. Bu hesapları hep onlar yaptı burası sizin dediler gelinen nokta bu. Neyse her işte bir hayır vardır gideceğimiz daireyi beğenmezsek faizsiz krediler varmış çekeriz bir şeyler yaparız başka daireye geçeriz çalışıyoruz çok şükür zamanla her şey olur ama para göz insanın gözü doymuyomuş bunu kesinlikle anladım
Gireceğiniz daire derken şimdi ev bitene kadar gideceğiniz mi biten ev mi? Sonuçta her halükarda biten evin tapusu sizin olacak orayı beğenmezsek diyorsanız satarsınız orayı ya da kiraya verilir. Yani siz olayın içindesiniz küçük hesaplar yapti mi yapmadı mi buradan okuduğumuz kadarıyla yorum yapabiliyoruz. Yeni daire kuçük bile olsa kendi malınız olmuş olacak bir daha kimseye muhatap olmazsınız. Iyi düşünün iyi olsun gerçekten bu devirde ev sahibi olmak büyük şans

Merhabalar ben yine buraya geldim. Dertleşmek gibi oluyor içimdekileri yazmak istiyorum ve farklı fikirleri okumak düşüncelerimi açıyor. Son günlerde bir sorunum var ondan bahsedeceğim, bir süre önce buraya da konu açmıştım evimin altındaki konfeksiyon dan ses geliyor ne yapacağımızı bilemedik diye önce onu söyleyeyim çok şükür sorun çözüldü sabah ses duyuyorum ama en azından gün içinde etraftaki sesler bastırıyor rahatsız etmiyor inşallah tekrar bu sorun gün yüzüne çıkmaz. Şimdi Asıl konumu açma sebebime geliyorum ben geçen sene evlendim evlenirken kayınvalidem oturduğu evden çıktı bana daireyi bıraktı kendi gittiği ev yine kendi evleri hatta bina onlara ait ama küçük bir daire ve bana bıraktığı 4 oda kocaman ev. Büyük evi bıraktığı için de düğünü nışan bohçasını her şeyi en ucuza getirdi altın falan takılmadı iki tane 10 gram altında bilezik taktılar (kayınvalidem hasır bilezik kolyeler gibi birçok altın sözü vermişti ben sormamıştım zaten hiç konusu açılmadı ama sonra düğün masrafına harcadım takmadım dedi başta söylediğini yapmadı yine çevirdi) ev eşyası sadece bir oda alındı (alınanları eşim kendi aldı bunları tekrar düzenleyip not olarak yazıyorum) benim ailem beyaz eşyaları yatak odası mutfak hepsini yaptılar. Küçük odadaki koltuğu aradaki halıyı mutfaktaki masayı falan kayınvalidem kendi eşyalarını bıraktı götürecek yerim yok dedi halıyı serecek yeri de yoktu sonra biz yeni halımaldık sevmedim çünpü kendi halısını geri istedi. Aşırı paraya mala düşkünler. Bunlar şimdi oturdukları binayı kentsel dönüşüme sokacaklar ve bu plan muhtemelen çok önceden beri var bana söylemediler şimdi hiçbir şey söylemeden oturduğumuz evi satmaya karar vermişler. Ben de duyunca çıldırdım eşimle bayağı tartıştık bu konuyu ama o ne yapsın ona da soran yok neymiş malı olan konuşurmuş. Kendileri de dedenin malını sahiplenmişler tamam tek oğlu sahiplensin ama insan kendi çocuğunu da düşünmez mi. Her şeyi geçiyorum beni yerleştirdiler şimdi fikir değiştiriyorlar bari bana söyleyin Di mi insanız biz de o kadar gururuma dokundu ki. Müteahhit girecekti oraya ama onlar daha çok daire çıksım diye küçük küçük daireler yapacaklarmış birinin tapusunu eşim alacak ama daireler çok küçük olacak bana verdikleri söz nerde şimdi yerleştirilen ev nerede. Sinirlerim bozuldu çünkü yalan söylediler ve şu an beni muhatap almıyorlar özellikle bilerek yanımda asla konu açmıyorlar eşimle konuşuyorlar sadece ben de eşime dedim ki ben yoksam sen varsın akıllı davran. Yapılan evlerde de oturmayacaklar köye taşınacaklar maksatları küçük daireler yapıp kira almak bizi düşünen yok çünkü ileride daireyi büyütmek için çok borca gireceğiz ama onların tek düşüncesi ceplerine giren para. Ya ben yanlış mı düşünüyorum kızmakta haklı mıyım haksız mı durumları olan insanlar bunlar biz yeni evliyiz araba borcuna girdik asla yardımcı olmadılar beklemedik de zaten çünkü yapmazlar. Bize dededen oturduğumuz bu daire kaldı şimdi sormadan satıyorlar asla kıyamadılar vermeye ama her şey dedeye ait zaten. Evlenirken toruna diye verildi bu daire burası gösterildi şimdi insanı yok saymak doğru mu?
Düzenleme yaptım büyüklerin maddi destekleriyle ilgili yazdıklarım yanlış anlaşılmış biz kimsenin parasını hesabını tutmadık bunlar sürekli konuşulan mevzular artık para lafı duymaktan bıktım başka şey konuşmuyorlar çünkü. Benim sadece kandırılmak zoruma gidiyor.
Şöyle oldu dede zengin oğluna yapmış ne varsa Doğal olarak biz de evlenirken oturduğumuz daireyi verdi güzelce yerleştik bir sene geçti bize verilen daireyi bize sormadan satmaya karar vermişler. Bunu ben yazdığım için milletin malı size mi soracak diyorsunuz peki yalan söylemek doğru mu? Ben kimsenin malında değilim onlara nasıl binaa bırakıldıysa iş yeri bırakıldıysa bize de evlenirken bu daire sizin dendi biz de tapunun kimin üzerine olduğu önemli değil sonuçta babadır dedik ama dedeyle konuşup bizim daireyi satıp üçte bir edecek yere bizi oturtacaklarmış. Arkadaşlar takıldığım nokta kandırılmak başta söylenen şeylerin yalan olması. Biz en başta kiraya çıkacaktık zaten eşimin babası bize ev vermedi dede öğrenince burası çocukların dedi bizi oturttu ama bir senede adamı ikna ettiler işte bir türlü kıyamadılar. Neyse eminim karşı taraf biz böyle yaptık gibi bir yazı yazsaydı siz nasıl yalancı insanlarsınız derdiniz
Siz kendi ailenizden kalacak mirası hesaplayın. Eşinizin ailesinin size miras borcu yok. Değil sizin hayatta oldukları sürece eşinizin dahi bu mallar üzerinde gram hakkı yok.

Ya bu sizin gibi gelinlerdeki curreti anlamiyorum anlamayacagim.
Miras konusunda hesap sormak haddinize ni?
Siz kimsiniz de milletin mali uzerinden hesap kitap yapiyorsunuz ? Masallah her mal mulkten haberiniz var.
Size ev vermek zorunda degiller.
Oturmussunuz 1 sene evi satacagiz demisler ve size yine yeni yapilanlardan daire verecekler ve kucuk olacak diye kiyamet mi kopariyorsunuz?
Ben olsam su olaydan dolayi oglumu darladigini ogrenseydim degil ev vermek ucunu koklatmazdim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X