ev temizliği

olecek kadar neden temizlik yapiyorsunuz ki.. asil olmeyecek kadar yapilmali
kesinlikle katılıyorum ama gelin görünki kendime bunu dinletemedim . çalıştığım halde ve bebeğim olduğu halde okadar çok şeye yetişiyorumki anlatsam inanamazsınız ama bitti yapmak istemiyorum sadece kendime zarar veriyorum .

Cocugum henüz yok ama ben temizlik yapamam yapmam sevmiyorum elime yapısıyor hosuma gitmiyor vs
Birde calısıyorum bosunamı para kazanıyorum gelip bide temizlik yapıcam düşüncem var
Eş dosta gelen biriyle anlasmam var kendisi cuma veya cumartesi kafasına göre ayarlayıp geliyor halı silmekten dolap kapaklarına ütüye vs herşeyi hallediyor cokca anahtar bırakıyorum ama evde kıymetli ziynetim yok gibi bişey
Evet güveniyorum ama insanoglu cig süt emmiş derler ne olur ne olmaz eşşeğimi saglam kazıga baglıyorum
Birde kamera var evde basit bişey ama göz korkutmaya yetiyordur bence
Düzenli temizlikci aldıgınızda birbirinizin ne isteyip ne yapıp ne yapmayacagına alısıyorsunuz bi süre sonra
Annem kendimi bildim bileli haftada bikaç kere yardımcı alır ancak kadının arkasından kendide dolanır rahat duramıyor yüksek ihtimal sizde baslarda öyle olursunuz :)
Ama emin olun büyük rahatlık

kesinlikle katılıyorum ama gelin görünki kendime bunu dinletemedim . çalıştığım halde ve bebeğim olduğu halde okadar çok şeye yetişiyorumki anlatsam inanamazsınız ama bitti yapmak istemiyorum sadece kendime zarar veriyorum .
Kesinlikle oyle canım kadinlar fazla yipraniyo herifler bunu görmüyor en iyisi biraz kndine vakit ayirmak

Cocugum henüz yok ama ben temizlik yapamam yapmam sevmiyorum elime yapısıyor hosuma gitmiyor vs
Birde calısıyorum bosunamı para kazanıyorum gelip bide temizlik yapıcam düşüncem var
Eş dosta gelen biriyle anlasmam var kendisi cuma veya cumartesi kafasına göre ayarlayıp geliyor halı silmekten dolap kapaklarına ütüye vs herşeyi hallediyor cokca anahtar bırakıyorum ama evde kıymetli ziynetim yok gibi bişey
Evet güveniyorum ama insanoglu cig süt emmiş derler ne olur ne olmaz eşşeğimi saglam kazıga baglıyorum
Birde kamera var evde basit bişey ama göz korkutmaya yetiyordur bence
Düzenli temizlikci aldıgınızda birbirinizin ne isteyip ne yapıp ne yapmayacagına alısıyorsunuz bi süre sonra
Annem kendimi bildim bileli haftada bikaç kere yardımcı alır ancak kadının arkasından kendide dolanır rahat duramıyor yüksek ihtimal sizde baslarda öyle olursunuz :)
Ama emin olun büyük rahatlık
bi an annenizde kendimi gördüm :) onuda rahatsız etmem istemem ama yapmışmı düzgün die bakamadan edemem :)
çok çok haklısınız neden çalışıyorum öldüğümde yanıma ne alacağım.

hem iş,hem çocuk,yemek,temzilik yuruyor ama ben pala remzıyım işte. :KK53: bende hanfendı olacamda bi aşamadım şu şeyi

ayn
merhaba hanımlar.
Çalışan bir bayanım 3.5 yaşında bir çocuğum var . Normalde bütün işlerimi kendim yapıyorum şimdi ye kadar hiç temizlik için birini almadım. Temizlik konusunda çok çok hassasım başkasının temizlediğini beğenmiyorum ve içime sinmiyor. Yani bu konuda zor biriyim . Ama gelin görünki artık dermanım yok . bağışıklığım düştüğünden dolayı çok çok halsizim ve bir iki aydır genel temizlik yapmıyorum çünkü dermanım yok ve anladımki bu iş bu hayat koşuşturmakla bitemeyeck bende hanfendi olmaya karar verdim :) Burdan hanfedilere sesleniyorum hanfendi olmak çok çok iyi birşey sorun bende ben takıntılıyım o yüzden olamadım ama olmak istiyorum ne olur yardım edin :)
1. sorun kendimden artık taviz vermek istemiyorum . kendimi yormak istemiyorum
2. sorun ben hiç temizlik yaptırmadım hiç temizlik yapan biriyle çalışmadım ve takıntılıyım o insanıda kırmak istemem.
3. sorun temizlik için birini nasıl temin ediyorsunuz .
aynı senin gibiydim. sonra gözümü kararttım. eklemlerimi düşündüm. ayda 2 kere abla geliyor. bazı haftasonları da evi süpürüyorum. cocuk olmadığından ve eşimle çalıştığımızdan ev çok kirlenmiyor. kafa olarak rahatladım neticede 2 haftada 1 cumartesi günleri dip baş temizlik yapıyordum. pazar günlerinden hiç bişi anlamdan işe başlıyordum. eşim bişi yapmak istese temizlik var olmaz diyordum sosyallikten geri kalıyordum. şimdi düşünmüyorum.

Kesinlikle oyle canım kadinlar fazla yipraniyo herifler bunu görmüyor en iyisi biraz kndine vakit ayirmak
hadi beni taşlayın hadi benim buna ihtiyacım var ..
akşamları mutlaka iki çeşit yemek yaparım . çocuğumla zaman geçiririm çayın yanına pasta tatlı vs hep olur ve ev yapımıdır. daha eşim işte yemeği sevmez orayada yemek yaparımki götürsün kendi iş yerimdekilere arada böle yemekler yapıyorum. misafirim hiç eksik olmaz misafirede hiç hazır birşey koymam ya yemeklidir yada benim yapımım şeylerdir. ha bu arada çok çok ta gezmeye gideriz dışarıdada vakit geçiririm ayy daraldım anlatırken daha neler neler benim bağışıklık çökmesinde kocamınkimi çöksin adam yan gel yat osman :)

ayn

aynı senin gibiydim. sonra gözümü kararttım. eklemlerimi düşündüm. ayda 2 kere abla geliyor. bazı haftasonları da evi süpürüyorum. cocuk olmadığından ve eşimle çalıştığımızdan ev çok kirlenmiyor. kafa olarak rahatladım neticede 2 haftada 1 cumartesi günleri dip baş temizlik yapıyordum. pazar günlerinden hiç bişi anlamdan işe başlıyordum. eşim bişi yapmak istese temizlik var olmaz diyordum sosyallikten geri kalıyordum. şimdi düşünmüyorum.
sosyallikten de geri kalmıyorum çünkü beyimiz istemez çok sosyaldir. temizliği akşamalrı yapıyorum milletin uyuma vakti yada sabah erken kalkıp millet uyurken ben tam yarış atıyım iştee peki nasıl bırakktınız ilk asama nedir.

Çevrenizde çağıran birileri varsa onlardan tavsiye alabilirsiniz. Şirket konusunda tecrübeli değilim, ben de bir tanıdığım vasıtasıyla bana gelen ablayı bulmuştum ilk. Tabi temiz birine denk gelmek biraz şans işi

bi an annenizde kendimi gördüm :) onuda rahatsız etmem istemem ama yapmışmı düzgün die bakamadan edemem :)
çok çok haklısınız neden çalışıyorum öldüğümde yanıma ne alacağım.
Bakıcaksınız tabiki gerekirse kırmadan söyleyeceksiniz surası olmamıs bi daha silermisin veya silmeyi unutucak misal banyo dolap üstümü bi hafta unutmustu eve geldigimde kontrol ederken farkettim ertesi hafta geldiginde güzellikle söyledim bi dahada unutmuyor kaldı o iz onda
Ama ev bu pislenir temizlenir takıntıya dönüştürmeyin cocugunuzda var ilk günki kadar hic bi zaman temiz kalmaz ki :)

Ben yeni baslayacagi zamanlarda evde oluyordum yani simdi oyle yapicam.

Oda da soylicem sunu boyle yapmani istiyorum bunu boyle yapmani istiyorum. Cunku konusmayinca daha onceki yardimcim soyle yapiyordu , yer beziyle mobilyada siliyordu pervazlari silmiyordu.

Bence her temizlikte prizleri silmeli ve her hafta mutfak dolabinin disinida silmeli benim bunun gibi onceliklerim var ne istedigini belirteceksin.Ben suanda anlastim ama kadinla uyusacakmiyiz bilmiyorum dedim ya guven cok iyiydi. 3 ay anahtarim onda kaldi ,anne gibiydi kadin. Baska sehre tasindi tasinirkende agladik o derece.

Ayrica haftada 1 gunde utu icin geliyordu. 2 cocuk var bende. Dokuntuler ve camasir hic bitmiyor kadin temizligi yapinca diger yerleri duzende tutmak daha kolay oluyor. Suanda 3 haftadir kimse gelmiyor bir turlu uyusamadigimiz icin cildirmama az kalmisti yarin insallah ilacimi bulmus olurum
Ne kadar zaman aralıklarıyla alıyorsunuz temizlikçi hanımı peki?

akşamları mutlaka iki çeşit yemek yaparım . çocuğumla zaman geçiririm çayın yanına pasta tatlı vs hep olur ve ev yapımıdır. daha eşim işte yemeği sevmez orayada yemek yaparımki götürsün kendi iş yerimdekilere arada böle yemekler yapıyorum. misafirim hiç eksik olmaz misafirede hiç hazır birşey koymam ya yemeklidir yada benim yapımım şeylerdir. ha bu arada çok çok ta gezmeye gideriz dışarıdada vakit geçiririm ayy daraldım anlatırken daha neler neler benim bağışıklık çökmesinde kocamınkimi çöksin adam yan gel yat osman :)
Aferin size. Eşiniz yemek yapmayı bilmiyor mu da bu adamı böyle tepenize çıkarttınız. 40’lı yaşlardan sonra dizlerinizden çok çekersiniz size söyleyim. Kendinizi ekonomik kullanın.

Dediğinizi anladım ama kulağıma hoş gelmedi. Temizliğe gelenlerde bir hanımefendi .
Isini alın teriyle yapıp evine giden binlerce memur, mühendis , doktor gibi.

Temiz ve hızlı iş yapan biriyle karşılaşmak zor. Buldum mu birakmayin
lütfen bu şekilde yorumlar yapmayın ben kimseyi küçük görmek anlamında demedim onu sadece espiriydi ince şeylere araştırmaya çalışmayın normal hayatımda asla kimseyi kıracak küçük görecek kibirli vs bi insan değilim kelimelerden anlam çıkarmayın .

Yok artik bn ev hanimi oldugum hâldeyapmam bunlari hadi evdkilere yapiyon is yerindekilere neden 😕 bnce kndine gel bukadar yipratma kbdinu herkese bukadsr mütevazi olmak zorunda degilsin misafirin gelicek olursa musait değilim de kiii bn hep evde oldugum halde yeri gelince musait olmadigimi baska zaman gelmeleri soyluyorum ki insanlar calisan birine neden bukadar gelirler anlamis degilim bnce esiniz caninin kiymetini biliyo sizde bilseniz iyi olur

işte anahtar kelime bu ve olmak istediğimde bu kendimi ekonomik kullanmalıyım değilmi :*
Eğer 45 yaşında diz kapağı ameliyatı olmak istemiyorsanız bu olmalısınız. Sizin gibi akrabalarım ya boyun fıtığından ya da menisküsten muzdarip. Kendinizi daha bunun 40’lı 50’li yaşları var diye frenleyin.

sosyallikten de geri kalmıyorum çünkü beyimiz istemez çok sosyaldir. temizliği akşamalrı yapıyorum milletin uyuma vakti yada sabah erken kalkıp millet uyurken ben tam yarış atıyım iştee peki nasıl bırakktınız ilk asama nedir.
dizlerimde problem çıktı. çok diz ağrım oldu. cünkü diş fırcasıyla evdeki tum fayansların arasını siliyordum. düşündüm yaş daha 29 bu ne böyle çöktün. hem ilerde cocugum olsa hem calısıp hem cocuk bakıp hem de temizlik yapamayacağıma göre ertelemeyeyim dedim.
he abla süper mi temizlik yapıyor hayır. sürekli düzeltiyorum. abla tek bezle her yeri silme, silme işlemi bittikten yerler kuruduktan sonra tekrar süpür filan.

artı artık eşime de kızıp kavga etmiyoruz. çünkü temizlediğimde emek harcıyorum ya hemen pisleniyordu klozet, mutfak filan. sürekli ben senin hizmetcin miyim daha dikkatli ol diyip duruyordum. şimdi en azından nasıl olsa abla gelecek diye kafam rahat.

Temizlik şirketleri için şunu diyebilirim üstünkörü yapıyorlar. Bi tanesi banyoyu temizlerken araba fırçasıyla temizlemişti. Her yerde su izi kalmıştı. Derzleri vs zaten temizlemiyor o fırça. Duşakabin su izleriyle doluydu.
Diğer şirketten gelenler mutfak tezgahını bir silmiş bezin nerden geçtiği belli o derece.
Üstünköründen tek fazlası salonda tek koltuk var onu çekmişler sadece.
Üst komşum temizliğe gidiyordu evlere tadilattan sonra çağırmıştık onu. Lak lak yapıp badanadan kalan boyaları bile çıkarmamıştı. Kadın çıktı küfrede küfrede sildim yine koridoru.
Sizin gibi temizlik yapanlar için şirketten biri olmaz. Kanser olursunuz sinirinizden. Tanıdık övülen bir kadın almanız gerekir. Anneme gelen bir abla vardı. Allahım nasıl bir temizlik aşkı her şeyi en detayına kadar yapardı. Annem mutfak dolaplarının içini indirirdi o dolapları cifler silerdi falan.

Ben bir kaç kere şirket deneyimi yaptıktan sonra 150 lira veremem ben bunların yaptığını 2 saatte bitiriyorum moduna geçtim. Geçenlerde evi salmıştım da sonra kendimi toplayıp başladım tekrar. O zaman bile düşünmedim şirketi. Allahın cezaları resmen :duduk:

Back
X