Ev yapımı dondurma tarifiniz var mı kızlar ?

480 gram tam yagli sut
460 gram krema
1 corba kasigi vanilya ozutu
6 yumurta sarisi
65 gram seker

Yagli sut ile krema isitilir (kaynatilmayacak kesinlikle)
bir kasede yumurtalar seker ile iyice cirpilir.
Orta boy tencerede su isitilir ve yumurta ve sekerin cirpildigi kase buhari alacak sekilde yerlestirilir ve karistirilarak temperlanir. En son vanilya ozutu ilave edilir karistirilir.
Karisim isitilan krema sute eklenir ve surekli karistirilarak pisirilir. Muhallebi kivamina gelinceye kadar.

Daha sonra yaklasik 2 -4 saat buzlukta bekletilir.

Yedigim en guzel vanilyali ev yapimi dondurma
Yaparsan afiyet olsun

bulca bulca adra adra

480 gram tam yagli sut
460 gram krema
6 yumurta sarisi
65 gram seker

Orta boy tencerede su isitilir ve yumurta ve sekerin cirpildigi kase buhari alacak sekilde yerlestirilir ve karistirilarak temperlanir. En son vanilya ozutu ilave edilir karistirilir.
Karisim isitilan krema sute eklenir ve surekli karistirilarak pisirilir. Muhallebi kivamina gelinceye kadar.

Yaparsan afiyet olsun

bulca bulca adra adra
tesekkur ederim 460 gram süt kaç bardak ediyor .65 gram şeker kaç kasık yada bardak nssıl ayarlanacak.

480 gram tam yagli sut
460 gram krema
6 yumurta sarisi
65 gram seker

Yaparsan afiyet olsun

bulca bulca adra adra
Teşekkürler canım.:KK37:Bulca'nın dediği gibi gram ölçülerini de alsak tam süper olur:)

Zaten ölçüleri cup tan gram A çevirirken zorlandım biraz aklıma gelmedi :)
Sonra dedim ki bakıp yazarım tekrar.
Akşama doğru ölçüp yazacağım
Tamam canım ne zaman müsait olursan.Kendi adıma acelesi yok.

Bu konuda etiketlendiğimi şimdi farkettim demek gözümden kaçmış kusura bakma canım.bende evde bi dondurma tarifi denedim çok da güzel oldu ama yumurtalı bir tarif maalesef ve yumurtalarda Çiğden konuyor tariften.youtube da İdil tatari dondurma deyince çıkıyor canım

Bu konuda etiketlendiğimi şimdi farkettim demek gözümden kaçmış kusura bakma canım.bende evde bi dondurma tarifi denedim çok da güzel oldu ama yumurtalı bir tarif maalesef ve yumurtalarda Çiğden konuyor tariften.youtube da İdil tatari dondurma deyince çıkıyor canım
tamam canım bakarım dondurma tadı oluyor degil mi.

Şöyle bi dondurma var benim sevdiğim, kolay bir versiyon. İlgini çekerse:

Back
X