Evcil hayvan derdim

Oglak kizi

✝️
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2015
4.405
6.191
158
Konunun yeri burası mı bilmiyorum taşımayın lütfen, kedime klozet eğitim seti aldım bir apart önce tüm delikler kapalı yavaş yavaş açıyorsun sonuncuya gelince alışmış oluyor, 1 hafta dendiği gibi kapalı tuttum bugün ilk deliği açtım alışmıştı oraya yapıyordu ama deli gibi koşturuyor ve klozetin yanına yaptı, alıştıranlar varsa nasıl öğrettiler acaba

Biraz strese girmiş cimcirik biraz daha bekleyerek ara vererek alıştırabilirsiniz.

Konuyu takipteyim. Bizim minnok üç gram çişin üzerine tekrar işemek yerine kıyafetlerimin üzerine işemeyi tercih ediyor. Bu yöntem gerçekten işe yarıyorsa Harika olur. :)

Yaa çok sevimli, biraz zaman tanıyın.

20 yıldan fazladır kedi bakıyorum bildiğim tek şey kedilerin eğitim alması çok zor, kendisi isterse yapar, ruhları böyle :))
Bahsettiğin seti bilmiyorum ya da anlayamadım ama ona biraz zaman ver

Tuvalate yapan kedi videoları ne kadar sevimli gözükse de bu onların doğalarına aykırı.
İçgüdüsel olarak kumu kazma eylemini yapmak isteyecekler ve yapamadıkları için strese girecektir. (Kedim tepkisel olduğu zaman yere kakasını yaptığında fayansı kazıyormuş gibi bıkmadan 10 dk patilediğini gördüm)

Kediyle ortak tuvalet kullanımdan dolayı sağlık sıkıntıları olabilir.

Kedilerde bir hastalık olduğunda anlaşılması en kolay yol çişi ve kakasına bakmak olduğundan tuvalette bunu anlayamazsınız ve erken teşhişin hayat kurtardığı durumlardan faydalanamazsınız.

Ve yanlış bilmiyorsam tuvalet eğitimi alan kediler sadece “o” tuvaleti kullanıyorlar. Bir başka yere gitme (tatil, veteriner) gibi bir durumu olduğunda yere tuvaletini yapıp yine strese girme olasılığı var.

Konuyu takipteyim. Bizim minnok üç gram çişin üzerine tekrar işemek yerine kıyafetlerimin üzerine işemeyi tercih ediyor. Bu yöntem gerçekten işe yarıyorsa Harika olur. :)

Kediler böyle şeyler yapmaz normalde, bir sıkıntıları olduğunda tuvalet bölgesinin haricinde bir yere yapıp dikkat çekmek isterler, hasta falan olmadığına emin misiniz

Bana kalırsa bu kedi için sakıncalı bir durum. Hayvan içgüdüsel olarak tuvaletini yaptıktan sonra onu gömme ihtiyacı hasıl oluyor. Hayvanın içi rahat etmez o şekilde, hep bir rahatsızlık hissi olur. Bence kuma geri dönün

Kediler böyle şeyler yapmaz normalde, bir sıkıntıları olduğunda tuvalet bölgesinin haricinde bir yere yapıp dikkat çekmek isterler, hasta falan olmadığına emin misiniz
Takip ettik kumunu beğenmediği zaman yapıyor. Banyonun kapısı kapalı kalmış bir gün, öyle keşfetti sanırım. Şimdi yaramazlık mı yapıyor tepki mi veriyor anlamadım ama kum biraz kirlensin işemiyor oraya gidip kıyafetlerimi pisliyor. Erkek arkadaşımın kedisi de yatağının ortasına yapıyor. Bizim kediler manyak galiba.

Ben kedimi aldığımda 2 aylıktı aldığım kişi eski tuvaletinden biraz kum verdi kokusunu alsın diye bir kere kendimiz gösterdik sonra hep kendi gidip yaptı

çok kedi besledim hiç bu yöntemi kullanmadım...
fıtrat gereği pisliğini gömen bir hayvan olduğu için gömemeyince geriliyor ve mutsuz oluyor...
bence hiç bulaşmayın bu yönteme...
mutsuzluğa itmeyin hayvanı.... gergin ve endişeli oluyorlar...

ben de denemek istedim ama bizim tosun o kitin üzerine çıkınca kit taşımayacak gibi oldu. bi de yorumlarda deliği denk getiremeyip hep dışarı yaptıklarını ve klozeti baya pislettiklerini okuyunca vazgeçtim attım kiti. en temizi eski usul kum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…