Evcil hayvan

Ne guzel bilincli bi insanmissin neye bakacagini dusunuyorsan ona bakmissin ama sanirim böyle konu sahibini koruyan bi tepki verirken biseyleri atladin. Konu sahibi bi kediye bakmis sonra barinaga vermis masum bir canin gunahini almis. Sonra kediyi siradan bulmus. Hemen ardindan kedi sevmem demis. Madem oyle neden o zavalliyi evine almis. Bir de hayvan bakan bi insan olarak olabilir denemiş uyusmamistir diye dusunebilmezine anlayamadim. Bu bi esya degil ki sorumluluk bu. O zaman cocuk yapalim bakalim uyusmazsak bırakalım. Sakin ne alaka demeyin 2si de can 2si de size muhtac 2si de sizinle asiri bag kurar.

Canım ondan sonra bir yorum daha attım tam okumadan yazmıştım zaten.:)

Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama hayvan seven insan her türlüsünü sever
Mesela ben geçen bir konuda gördüm hamamböceklerinin üzerinde yürümüşler
Onlara bile üzüldüm.
Hiçbir canlı zulmü hak etmez
Ha alıp elime sevmem oy bıdı bıdı diye böcekleri çekiniyorum ama ezmek, öldürmek, terk etmek ne bileyim
Hayır ya içim acır.

kedim köpeğim balığım tavşanım ördeğim kuşum hamsterım oldu...en çok kedimi sevdim ama çok ilgiistiyor.. en kolayı balıktı...oğlum büyüsün ona da kuş yada balık alıcam... diğerleri daha zor

Muhabbet kuşu al sende onların muhabbetide hiç kesilmez kaynanamın 2 tane vardı bize verdl gezmeye gittiği için o kadar ses yapıyorlardı kızımda üni hazırlık yaptığından dayanamadı seslerine başka odaya kapattı bende beğenmedin çik,çik seslerin hiç susmadı belki sana uyar

Sadece ilk sayfayi okumustum nisanlim da ben de kedi ve kopek asigiyiz, ikimizinkiler bir arada suru oluyoruz diyecektim kiiii kedinizi barinaga biraktiginizi okudum.

Almayin lutfen evcil hayvan. Sonra olan biz gonullulere oluyor. Gecici yuvalik yapip tekrar sahiplendirmek icin canimiz cikiyor, bir sokak kedisi yuva bulsun diye neler vadediyorum inanamazsiniz. Barinaklar iyi mi saniyorsunuz yetisilmiyor ihtiyaclara elimizden geleni yapsak da yetisemiyoruz.
Cok uzuluyorum bunlari duyunca cok sinirleniyorum.
Isin icinde olmayan bilmeyen nooolcaaak yaaa diye dusunebilir ama bu ise gonul verince ne yaparsaniz yapin insanlardaki zihniyet degismedigi surece cabalarinizin bosa oldugunu yetemediginizi fark ediyorsunuz.

Evet , hayvan sahipleniyorlar mal gibi sevmedim istemedim geri ver ,benim süs köpekte 4 yaşında ben şimdi bunu birine versem kesin intihar eder ve ,ölür

Öncelikle her evcil hayvanın bakımı zordur ilgi ister kendisi de balığı da kuşuda ilgi ister kuş ve balığın bakımı kedi köpeğe göre daha kolaydır seni çok uğrastırmasını istemiyorsan kuş,balık ya da kaplumbağa bakabilirsin Bende iki ay sonra bi evcil hayvan sahibi olucam bir kedim olucak büyümesini bekliyorum insanlar da olduğu gibi hayvanlarda da anne sütü şart

Bütün yazdıklarınız beni rahatsız etmesine rağmen birşey yazmayacaktım ama hayvanlara bakış açınız o kadar çiğ ve cahilce ki bu yorumunuzla kararımı değiştirdiniz.Besleyip büyüttüğünüz bir CAN ı barınağa teslim etmiş olduğunuzu söyleyerek kendinize savunma oluşturmuşsunuz ama hayvan barınağına vererek onu sokağa atmaktan beter etmişsiniz ve sanki yeni bir ev bulup vermiş gibi övünüyorsunuz..nasıl da şefkatlisiniz eminim kediniz çok mutlu olmuştur..Arkasından bir kere bile gidip nasıl olduğuna baktığınızı sanmıyorum..
Kediler küçük alanlarda da çok iyi yaşayabilen BAYAĞI BÜYÜMEYEN mükemmel canlılardır(ezilmişlerinden dövülmüşlerinden ölümün eşiğinden kurtarılmışlarından evimde 7 tane bulunur) kediden bahsettiğinizi bilmesem gerçekten büyük bir hayvan sanabilirdim:) eğer o ev birine dar gelmişse bu size'dir.Bazı hanımların yazdığı gibi mesele kedi sevmemeniz değil herhangi bir hayvanın özellikle sevilmemesini onaylamasam da sevmeyebilirsiniz ama hayvan bakmak yerine lütfen kendinize bir HOBİ bulun hayvan sevmek istiyorsanız attığınız kediniz gibi sahipsiz ve terkedilmiş muhtemelen kötü bakılan işkence gören köpekleri sevmeye gidebilirsiniz,mama da götürüp beslemenize izin var üstelik.Bu duygularınızı bu şekilde gidermenizi kendi adıma değil elinize gelecek zavallı can için temenni ederim üzgünüm ama siz hayvan bakımı için gerekli şefkat ve altyapıya sahip olmayan birisiniz.

Kertenkele besle bağımlılık geliştirmiyorlar insanlara karşı, sıradanlaşınca salarsın toprağa
Hayır kertenkeleler de sahiplerine alışır. Tabii ki kedi köpek gibi bağlanmazlar ama sahiplerini tanır ve alışır hatta severler.

alma ..lütfen alma..sadece eğlencen olması için alma lütfen..ondan sonra alacaksanda burda konu açma kısırlaştırıcam diye...benimde muhabbet kuşlarım var ama satın almadım geldiler bana hediye olarak..gül gibi bakıyorum onlara..salsam beş dk yaşamayacaklar ölecekler bildiğimden salamıyorum..vebali büyük yük..sırf eğlence için lütfen alma.

benim tavşanım var.
daha önce burada açılan konulara yorum da yaptım.
evde zor tavşan bakımı.
yani 2 dk da ortalığı pisletebiliyor :)
ama o kadar sevimli ki kızamıyorsunuz.
benim şansım var ki tavşanım tuvalet eğitimi aldı ve kemirme huyu yok.
küçük kızımla çok iyi ev arkadaşı olduk ama yine de tavşan bakımı biraz zor olabilir..
biz evin bir odasını ona verdik.

Son düzenleme:
muhabbet kuşum da var 2 ay oldu eve geleli.
oğlum da çok sevimli, ele alıştı bakımı da çok kolay.
ancak bütün hayvanlar ilgi istiyor. bunu düşünmelisin yani. ben bütün boş vakitlerimi onlara harcıyorum. ..
ayda 100 tl ye yakın da harcama yapıyorum.

Bende muhabbet kuşu bakıyorum çok zor beni tanıyor ve bir yere gitmemi istemiyor bağırıyor ve hayvan degilde insan sanki onu çok ama cok seviyorum en ufak bi hastaligi olunca veteriner e gidiyorum kust için veterinere para verilirmi diyen yaratıklar var cevremde

ben memlekete giderken kuşlarım için ayrı bilet alıyorum, o kadar hassas olmak lazım bakarken..

Bence papağan alabilirsiniz benim sultan papaganim var yapısı bile guluyormus gibi seslerinizi taklit eder buyukturler zaten ama jako Papağanlar ev arkadaşı gibi onlar cok net konuşurlar size her konuda eşlik ederler onlar daha büyük tahmini bi kedi kadar gülüyor derken kastim yüklediğim fotoğraf sevgilimin papagani bendeyken çekmiştim saclari var bide upuzun fotorafta alamamisim internetten bakabilirsin nasil olduklarına :)

Son düzenleme:
balık güzeldir ama uğraşı çok zordur o koca tankın içini boşaltıp temizlemek sonra sürekli yavruların olması ve 1 seferde en az 22 yavru vermesi onları ayırmak büyüyene kadar başka bir yerde bakmaya çalışacağım derken ortaya birden bire yeni yavrular çıkması ve en kötüsüde suyun derecesine ve her türlü bakteriye karşı hassas olmaları diğer zorluklar arasındadır. bir kaç tane balıkla başlayıp sanırım şuan 80' e yakın balık evin için mevcuttur. ve bizimle birlikte evin nüfusu ortalama 85 oldu ama güzel yanıda var sana alıştıklarında yemi elinden yerler evde çok hoş bir görüntü olur canın sıkıldığında onları izlemek huzur verir. eve misafir gelince kokup yuvalarına saklanırlar sen yanlarına gidersin hemen cama yaklaşırlar seninle oyun bile oynarlar yeter ki sevmeyi bil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…