Evde adeta Cehennemi yaşıyorum !!!

Düşman başına böyle anne. Ağzından zehir akıyor resmen.

Tek başına yaşamak düşündüğünüz gibi korkunç değil. Şimdi böyle özgüvensiz ve silikseniz evlendiğinizde de bir şey değişmez. Evlilik sizin için kurtuluş değil. Eşiniz daha beter ezer sizi.
Biraz tek başına yaşayın ki özgüveniniz yerine gelsin. Ne yemek yapmanın ne ev temizlemenin ne de tek yaşamanın abartılacak hiçbir yanı yok. Kolayca üstesinden gelirsiniz.

Şimdi diyorsunuz 31 yaşıma gelmişim bundan sonra değişir miyim diye. Ayrı eve çıkın 1 ay içinde özgüveniniz evin duvarlarına insanların yüzüne falan sıçrayacak. Kendi kendine yetmenin tadını bir kere aldınız mı bilmiyorum evlenmek ister misiniz

Evde bir nefes olsun istiyorsunuz ama o nefes sizi zehirliyor. Tek nefes sizinki olsun kafanız rahat etsin.

Herkes hayatının bir döneminde biraz tek başına yaşamalı. Ailemle yaşayayım sonra da kocamla yaşarım diyorsanız neler kaybettiğinizin farkında değilsiniz demektir. Sürekli aynı konuyu açıp duruyorsunuz. Anneniz değişmeyecek sizin bir adım atmanız gerek.

yalnızlık korkutuyor sanırım hasta olsam mesela bişe olsa naparımdiyorum evlenmeyi istiyorum hem de çok ama bulamıyorumki kısmetm kapalı sanki
Allah aşkına neyinden korkuyorsunuz yıllarca yalnız yaşadım.hastada olsanız bişeyde olsa başınızın çaresine bakmayı öğreniyorsunuz merak etmeyin.

Yahu daha önce de yazdin aynı şeyleri kardeş tekrar tekrar konu açınca sorunların çözülmüyor.
Paran var pulun var işin gücün var git psikologlara gerekirse ilaç kullan geçmişinle yüzleş özgüvenini kazan.
Ayrı eve çık kendine acımayı birak artık hastanirsan ambulans cagirirsin merak etme.
Problem odaklı olma çözüm odaklı ol artık.
Ayrıca hafta sonu evde kalma madem yahu çık gez dolaş daha az annene maruz kalırsın.
Eğer hicbir şey yapmadan böyle beklersen malesef anneni haklı çıkarırsın.

Öncelikle bir psikoloğa gidin bence. Bu baskılar altında sinirlerinizin yıpranmaması imkansız ki, epey kafaya taktığınız çok belli.

Daha sonrada lütfen ayrı eve çıkın. Ben evlenmemiş, 30 yaşlarında birinin ailesiyle yaşamasını anlayamıyorum. Kendi hayatınıza bakmanız için illa evlenmeniz mi gerekiyor?

Siz de onun evinde yaşıyorsunuz, biraz dikkat edin. Kimse sizin dağınıklığınızı çekmek zorunda değil...

Bu konuyu daha önce de açmıştınız sanki. Siz değil miydiniz o? Aynı anne, aynı üslup, aynı ex nişanlı olayı.

Babanız yaşıyor mu ve anneniz kaç yaşında?yani size mal mal mal diyen annenin size maddi manevi ihtiyacı yoksa eğer evinizi ayırmadan önce mutlaka bi psikoloğa gidin.ben kendime yetemem ezik silik büyüdüm algısından kurtulmanıza yardımcı olacaktır.bu histen kurtulun,ayrı eve çıkın.size mal diyen anneniz dahi saygı duyacaktır

Böyle bir üye daha vardı , o siz misiniz acaba? Annesi de aynen böyle hep mal diyordu , o da nişanlısından ayrılmıştı , annesi hatırlatıp duruyordu.

Bence sizin de psikolojiniz sağlam değil , aynı sözcüğü (m*l) büyük harflerle , tekrar tekrar yazmanızın anlamı ne mesela? Kısmetim yok , kısmetim yok diyip duruyorsunuz sürekli.Yıllarca yalnız yaşadım.Hasta da oldum , gün geldi tek başıma hasta da kaldım , gün geldi arkadaşlarımla harika vakitler geçirdim , sevgilim vardı , sevgilim yoktu , evim bazen pisti , bazen temizdi ama hep benimdi , bana aitti.Karışan yoktu.Eve çıkın diyorlar e yalnız kalırım hasta olsam kim bakacak? İnsan kaç kere hasta oluyor yatağa düşecek kadar bir yıl içinde? Onda da anneniz bakar size. Hep olumsuzlukları yineliyorsunuz farkında mısınız? Bence siz önce evi ayırın , sonra da psikologa gidin.

31 yasindasiniz ve ayri eve cikmadan ailenizle yasiyorsunuz ustelik iyi bir is sahibisiniz ve hafta sonlarini evde tikilarak geciriyorsunuz, agzim acik kaldi.. Evinizi ayirin yani bu kadar basit. Aileniz ne tepki verir orasini bilemiyorum tabi ama su ana kadar bunu nasil yapmadiniz sastim. Yani evde anneniz varliginizdan pek memnun degil gibi, sizde o evde mutlu degilmissiniz gibi cok ilginc...

çocukluktan beri korkutularak büyütüldüm

"sen yapamazsın sen edemezsin, oraya gitme erkekler tecavüz eder, başına bişey gelir, " vs vs vs vs
Ben de öyle büyütüldüm. Yapamazsın dediklerini yapmaya başlamadıkça gelmiyor o yıllarca yıkılan özgüven. Yalnız kalmak istemiyorsanız yanınıza bir kedi köpek alırsınız can yoldaşı olur size. Kendi eviniz yuvanız olunca arkadaşlarınızla daha rahat görüşürsünüz ilişkileriniz gelişir. Haftasonları için bir hobi edinir bir kurs bulursunuz güzel insanlarla tanışırsınız. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama kafanız eser istediğiniz yere gidersiniz. Evde istediğinizi yaparsınız. Ben de evde aynısını yaşayıp bir de gidip yurtta baskı altında kalıyordum. Evde yaşamak özgürlüğünün olması o kadar güzel bir duygu ki. Bir masayı bile ordan çekip başka yere koymak nasıl rahatlatıyor.
Korkularınızı yazın. Sonra çözümlerinizi yazın altına. Korktukça o listeye bakın.

Yemek yapamam mı diyorsunuz her yer restoran eve de yolluyorlar. Temizlik mi yapamam diyorsunuz e temizlikçiler var. Olmasa bile pislikten ölecek değilsiniz. Kronik bir hastalığınız yoksa hasta olunca şunu yapıyorsunuz. Doktora gidip görünüyorsunuz size gereken ilaçları yazıyor. Çıkışta eczaneye gidiyorsunuz sonra evinize gelip güzel bir bitki çayı + dışardan çorba siparişi. Sıcacık geliyor zaten. Mis gibi açın filminizi çekin battaniyeyi keyfinize bakın.

Güzel bir işte çalışıyorum dediğin için maddi açıdan sorun yaşamayacağını düşünerek yazdım.

Hayatını harcıyorsun nereye kadar bu zulme katlanacaksın. Katlansan da bitecek mi? Annenin mi o evden gitmesini bekliyorsun?

Ben bu konuyu daha önce de okuduğuma eminim

Evet şimdi baktım aynı konuyu açıp durmuşsunuz ve burdaki önerilerin aynısı verilmiş.
Bundan sonra 100 kere daha aynı konuyu açsanız yine aynı yorumlar gelecek.

Ya şimdi ayağa kalkıp bir adım atın ya da sızlanmadan yaşamaya devam edin.
Anneniz bu yaştan sonra değişmez çünkü.

Siz ortamınızı değiştirmek istemediğiniz sürece o cehennemde yaşamaya mahkumsunuz kusura bakmayın.

Sadece ilk paragrafınızı okudum.
Çözüm gayet net.
31 yaşında insan neden hala ailesi ile yaşar?

Hafta sonları dışarda arkadaşlarınla buluş, gez sosyalleş. Biriyle tanışır belki mutlu bir evlilik yaparsın. Eve kapanarak evlilik yapamazsın.Evden de uzaklaşmış olursun. İki arkadaş bir eve çıkabilirsiniz. Annenizin tedavi olması lazım. İnsan kızına nasıl bu sözleri söyler. Her şey gönlünce olsun canım benim.

Seni en iyi ben anlarim ama ben annemle degilde babamlaydi 27yasimda evlendim ve babamla 15yasimdan beri anlasamam bekarligimda evlen dul cocuklu biri ister belirli yastan sonra derdi evin para kaynagi gorurdu beni evin hizmetcisi evin söförü olarak gorurdu sonra asik oldum 1 yil birlikteligim oldu annem babama soyledi adam anlayisla karsilamis gibi davrandi gelip istediler olmadik laf soz cikardi esim 4kez istemeye geldi ben direndim sonunda nisanlandik yine yapmadigini birakmadi elimizde bavulla evsiz barksiz parasiz esimle dogdugum ulkeye gittik resmi nikahi yapip. gorusmuyorum hic bi sekilde sen benim gibi yapma parani biriktir duzenini kur ve git akli basinda birisin sen gidince anlarda is isten gecmis olur...

yalnızlık korkutuyor sanırım hasta olsam mesela bişe olsa naparımdiyorum evlenmeyi istiyorum hem de çok ama bulamıyorumki kısmetm kapalı sanki
Ne olacak ki. Allah korusun ölümcül hastalık olmadıkça insan kimseye muhtaç olmuyor ki. Bir tas çorba yapacak gücünüz olur en halsiz kaldığınızda bile. Başınızda bakacak birisi olsa canınıza can mı katacak sanki? Hastaneye işiniz düşse çevirirsiniz bir taksi. Bence sizinde destek almanız lazım. Benim de annemle yaşadığım sorunlar var çözemedim içinden çıkamadım. Bu yaza ayrı eve çıkıyorum ve yaşadığım şehirden muhtemelen Türkiyenin bir ucuna taşınacağım. Hiç aklıma gelmemişti hasta olursam kim bakar diye düşünmek.
Psikolojik destek alın lütfen. Bu normal bir korku değil eğer ciddi bir hastalık sahibi değilseniz, kriz falan geçirmiyorsanız

Valla okudukça MAL kelimesinden bana afakanlar bastı. Aaa tamam annedirde bu kadarda olmaz ya. İnsan evladını motive eder, ezmeye çalışmaz ki canım..
Madem maddi olarak kimseye muhtaç değilsiniz ayrı eve çıkın bence. Kim ne demiş umursamayın, herkes zamanla alışır. Annenizlede biraz uzaklaşmış olursunuz belki daha iyi olur aranız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…