Evde bitmek bilmeyen sorunlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Büro memurluğu için şartlar var. O şartları karşılamiyorum. Torpil var artık torpil! Torpil Yoksa boşa kürek çekmenin anlamı yok ! Benim ilkokul arkadaşım torpille atandi kendim şahit oldum. Daha benim umudum kalır mı bu sisteme karşı enayi gibi ders calisamam
Enayi gibi evde otur o zaman. Sürekli aynı konuları açıp durma.

Büro memurluğu için şartlar var. O şartları karşılamiyorum. Torpil var artık torpil! Torpil Yoksa boşa kürek çekmenin anlamı yok ! Benim ilkokul arkadaşım torpille atandi kendim şahit oldum. Daha benim umudum kalır mı bu sisteme karşı enayi gibi ders calisamam
Her atanan torpille atanmıyor. Benim çevremdeki insanlar bileğinin hakkıyla atandılar.
Sizinki kusura bakmayın da düpedüz bahane. Asıl enayilik bu düşünceler ile evde oturmak.

Her atanan torpille atanmıyor. Benim çevremdeki insanlar bileğinin hakkıyla atandılar.
Sizinki kusura bakmayın da düpedüz bahane. Asıl enayilik bu düşünceler ile evde oturmak.
Sen hangi dünyada yaşıyorsun acaba ! Ben her gün torpille atananlarin haberini görüyorum. 3 milyon genç neden evde oturuyor neden hâlâ anasının babasının eline bakıyor ! Sadece öğretmenler için konuşmuyorum bu aradı !

Şimdi muhtemelen linç edileceğim ama bunun hobi atölyesinden ne farkı var? Resim kursuna hem kendini gerçekleştirmek hem de zaman öldürmek için gidiyor insanlar ve üstelik iş ya da meslek açısından hiçbir vaadi yok. Yükseköğrenim kurumunda olsa bile ilahiyat bölümünde de motivasyonun ve neticenin hiçbir farkı yok.
Zaten maneviyat için okunuyor denmiş. İsteyen istediğini istediği sebeple okur. Yersiz bir eleştiri ama tabi ilahiyat okumak konu sahibinin durumunda olan biri için yanlış bir seçim olabilir.

Aynen canım ders çalışmak insanın yeni şeyler öğrenmesini sağlar sonuçta o da enayilik dimi? Halbuki mis gibi mutfak tezgahını dert edinip ana babaya çatmak dururken kim böyle bir enayiliği yapsın:)) koş sen koltukları da bi kontrol et ordan da kafa dağıtacak bi malzeme bulabilirsin enayi gibi ders çalışacağına

Sen hangi dünyada yaşıyorsun acaba ! Ben her gün torpille atananlarin haberini görüyorum. 3 milyon genç neden evde oturuyor neden hâlâ anasının babasının eline bakıyor ! Sadece öğretmenler için konuşmuyorum bu aradı !
Bahsettiğin 3 milyon gencin, içinde senin de yer aldığın büyük bir çoğunluğu asalak ve tembel olduğu için ana baba eline bakıyor.

Aynen canım ders çalışmak insanın yeni şeyler öğrenmesini sağlar sonuçta o da enayilik dimi? Halbuki mis gibi mutfak tezgahını dert edinip ana babaya çatmak dururken kim böyle bir enayiliği yapsın:)) koş sen koltukları da bi kontrol et ordan da kafa dağıtacak bi malzeme bulabilirsin enayi gibi ders çalışacağına
Ya burdaki kadınlar yaşını başını eline almış 35-40 daha üzeri kadınlar. Sizin zamanınızda sınava çalışmak bir işe yarıyordu. Çabanızın emeğinizin karşılığını alıyordunuz.Burda gelmiş geçmiş en kötü dönemi ( ekonomik anlamda ) yaşayan kuşak biziz. İster anla ister anlama umrumda bile değil. Burda gelip bana maval okuma

Zaten maneviyat için okunuyor denmiş. İsteyen istediğini istediği sebeple okur. Yersiz bir eleştiri ama tabi ilahiyat okumak konu sahibinin durumunda olan biri için yanlış bir seçim olabilir.
Benim için yanlış bir seçim olmadı bu ülkede hangi bölüm okunsa yanlış bir seçim sıkıntı bölüm de değil bende de değil. Sıkıntı bu ülkenin ekonomisinde

Ya burdaki kadınlar yaşını başını eline almış 35-40 daha üzeri kadınlar. Sizin zamanınızda sınava çalışmak bir işe yarıyordu. Çabanızın emeğinizin karşılığını alıyordunuz.Burda gelmiş geçmiş en kötü dönemi ( ekonomik anlamda ) yaşayan kuşak biziz. İster anla ister anlama umrumda bile değil. Burda gelip bana maval okuma
Ben 28im 6 senedir aktif çalışıyorum hatta 7 mezun olmadan alanımda çalıştım bu yaz 6 yıllık evli olacağım ben diyeyim o halde sorumluluk al hayatının bu halde olmasının sebebi sensin. Ülke herkese kötü ama bazıları başarır bazıları izler. 35 yaşına gelince farkı olmayacak hayatının bir şey yapmazsan

Tüm yazdıklarınızı okuduğumda karşımdaki kişinin ergen kafasından bir türlü çıkamamış, evde durmaktan sürekli birşeylere saran, kendisini geliştirmek yerine sadece düzeni eleştirmekle yetinen ve tüm bunlardan oldukça keyif alan birinin olduğunu düşünüyorum. Olduğunuz durumdan şikayetçi değil memnunsunuz. Öyle olmasaydı değiştirmek için çabalardınız. Sadece eleştiriyorsunuz ama bunu değiştirmek için zerre çabanız yok. 33 yaşımdayım lisans mezunuyum. Okuduğum bölümden atamalar sıkıntılı. Ama kendime başka yol çizmek istedim. İkinci üniversitemi bitirdim. Şu an yüksek lisans öğrencisiyim. Ve bunu yaparken 4 kez tüp bebek tedavisi gördüm. Bir çocuğum var ve tekrar hamileyim. Üstelik gurbette tek başımayım. Çok zorlandım hala da zorlanıyorum. Ama hayallerim için, kendim için, geleceğim için bahaneler ardına sığınmadım. Sistemi düzeni eleştirmekle kalmadım. Kendi sistemimi düzenimi değiştirdim. Ha şimdi sen dersin ki evlisin koca evindesin eşin destek olmuş yapmışsın, ben aile evindeyim yapamam vs. İstersen öyle güzel yaparsın ki. Sendeki asıl sorun bu. Sen istemiyorsun. O yüzden boşuna bahaneler ardına sığınma.

yine dertleşmeye geldim :( aile evinde yaşıyorum biliyorsunuz. hiçbirimiz anlaşamıyoruz. ben evdekilerin hal ve hareketlerini görmezden geliyorum umursamıyorum zaten. 2 gün önce evde olay çıktı. her zaman ki gibi kahvaltıdan sonra temizlik yapayım dedim. mutfak tezgahına folyo kaplama yapıştırmıştım çıkarayım dedim çıkmıyor neyse ben işimi yaparken abim denilen şahıs mutfağa geldi durduk yere beddualar etmeye başladı bende kayış koptu. mecbur olmadıkça evde konuşmam iletişim kurmam çünkü mezun olup eve geldiği günden beri 5 yıldır bize etmediği çektirmediği kalmadı. sinirlendim ağlamaklı oldum. sonra dedim ki sana saygısızlık yapmıyorum sen niye bana beddua ediyorsun diye. annem abime kızmayıp aksine bana çemkirdi. alışığım zaten hep onu korur toz kondurmaz. onun gözünde hep biz haksızız. abim tüm bu ortalığı karştırmak olsun annemi dolduruşa getirmek olsun bunları yapıyorsa annem yüz verdiği için yapıyor. bu evde iyice psikolojim bozuldu. belki bende normal değilim ancak abimin yaptıkları az buz değil. neyse ben kaplamaları çıkarmaya devam ettim abim yüzünden sinirlendim ve mutfak tezgahının yenilenmesi gerektiğini söyledim anneme. daha öncede mutfak ile ilgili tartışmamız olmuştu. annem itiraz etti baban kredi çekemez diye. ailemin kredi borçları var bu arada. ben sinirlendim ya bir kere sinirim durmuyor aile grubumuz var mutfak tezgahının fotoğrafını çekip yolladım watsaba. evde olay çıktı. annem başladı sanki yas tutuyor baban senin yüzünden gidip kredi çekecek diye . baban gelsin söylicem senin yaptıklarını diye. neymiş hep abimle tartışıyormuşuz kardeşimle küsmüşüz diye. bende de bu babaya şikayet etme mevzusu travma oldu . çocukken de hep yapardı bunu ablam abim bize sataşır evde tartışma çıkar annem bizi babama şikayet ederdi. tokat yiyende azar yiyende hep ben olurdum anneme dedimki sen şikayet et bende patlarım artık. şikayet edemedi babam eve gelince. üstelik babam sorunları kaldıramayan sinir hastası bir adam. kardeşlerimle olan bağlarımızın zayıfladığından bahsetmiştim önceki konumda. abim hep annemi bize karşı dolduruyor. hem gözümün önünde yapıyor hem arkamdan yapıyor. annem sürekli evde siz çalışmıyorsunuz baban bu kredi borçlarını ödemekte zorlanıyor diye bana çemkiriyor bende dedimki ben babama çalışıp 45 bin tl verdim sen bunu söyleyemezsin diye. benim yaptığımı şu ana kadar evdeki kimse yapmadı çünkü. ben elimden geleni yaptım sıra diğerlerinde. abime toz kondurmuyor . 30 yaşına gelmiş erkek sözde ya bir gün babama maddi destek olmadı. yaptığı tek sey evde gün boyu camış gibi yatıp ortalığı karıştırmak. inanın bir uğraşım olsa hayatta tutunacak biri olsa tüm bu evdeki olayları kafaya takmazdım. evde en çok sevdiğim kişi ablamdı. ona özelden yazdım dedimki neden benim arkamda durmuyorsun. taraf tutamam dedi. dedimki ben haklıyım ve anneme haklı olduğumu beni dinlemesi anlaması gerektiğini söylesen ölür müsün diye. baktım bencilce davranıyor dedimki IBAN ını at gönderdiğin parayı geri göndericem diye. Ayda yılda bir para gödermiş bende şaşırdım üstelik üniversitedeyken bir kuruş b ile gönderdiğini hatırlamıyorum kendisi memur bu arada. Ablalık para göndermekle olmuyor en kötü günlerimde bile yanımda olmadı bencilce davrandı bense saf gibi sineye çektim ablamdır dedim boşverdim. bende de o gün ablama karşı kayış koptu içimdekileri çemkirdim. anladım ki hiçbirinde kardeşlik duygusu yokmuş.
Ben anlamadım kaç yaşındasınız siz, işiniz gücünüz yok mu? Üniversite bitirdiğinizden bahsedene kadar ergen kız sandım. O kadar insan oturdunuz babanızın eline mi bakıyorsunuz? Bir de verdiğiniz 45 bin liranın hesabını yapıyorsunuz. Bedavadan yiyip içerken iyi.
Kaç zamandır sitede koca koca kadınların aile evinden şikayet ettiğini görüyorum. E gidin o zaman, iş bulun çalışın. Hayatınız boyunca size bakacak bir erkek mi lazım? Ya baba evi ya koca evi diye tutturuyor musunuz?
Ayrıca anlamadım, mutfak tezgahı yaptırmak için bile kredi çekmeniz gerekecek kadar kötüyse durumunuz siz neden tezgah tezgah diye tutturdunuz? Niye çekip atıyorsunuz, size ne tezgahtan? Ev insan dolu ama çalışan yok, para yetişmiyor. Haliyle annenizin de ödü kopuyordur masraf çıkacaj diye.
Sİz de sağlam gelmediniz bana. Gidin iş bulun, ailecek işsizlikten tezgah için ne kavgalar çıkarmışsınız

İyi otur babanın eline bak, azarını işit, sus otur yerine ya sabır. Çabalayan da enayi oldu

Biri daha anaokulunda biri de ilk okuldaki cocugunu sabahin bir korunde annesine birakip anadolu yakasindan avrupa yakasina giden butun gun o toplanti senin bu toplanti benim istanbulun altini ustune getiren birde tek basina ayakta kalmaya calisan bir arkadasim var. Aldigi maas da 50.000

Hic bir ihtiyacim olmamasina ragmen bende calismak icin gunde 3 saat yol yapiyorum.
Esim sehir degistiriyor sehir.
Masallah koca koca insanlar babamiz calissin gelsin bize baksin ne guzel

Tüm yazdıklarınızı okuduğumda karşımdaki kişinin ergen kafasından bir türlü çıkamamış, evde durmaktan sürekli birşeylere saran, kendisini geliştirmek yerine sadece düzeni eleştirmekle yetinen ve tüm bunlardan oldukça keyif alan birinin olduğunu düşünüyorum. Olduğunuz durumdan şikayetçi değil memnunsunuz. Öyle olmasaydı değiştirmek için çabalardınız. Sadece eleştiriyorsunuz ama bunu değiştirmek için zerre çabanız yok. 33 yaşımdayım lisans mezunuyum. Okuduğum bölümden atamalar sıkıntılı. Ama kendime başka yol çizmek istedim. İkinci üniversitemi bitirdim. Şu an yüksek lisans öğrencisiyim. Ve bunu yaparken 4 kez tüp bebek tedavisi gördüm. Bir çocuğum var ve tekrar hamileyim. Üstelik gurbette tek başımayım. Çok zorlandım hala da zorlanıyorum. Ama hayallerim için, kendim için, geleceğim için bahaneler ardına sığınmadım. Sistemi düzeni eleştirmekle kalmadım. Kendi sistemimi düzenimi değiştirdim. Ha şimdi sen dersin ki evlisin koca evindesin eşin destek olmuş yapmışsın, ben aile evindeyim yapamam vs. İstersen öyle güzel yaparsın ki. Sendeki asıl sorun bu. Sen istemiyorsun. O yüzden boşuna bahaneler ardına sığınma.
Belkide sabrın sonu selamet olmadığı için birşeyler için cabalamiyorumdur belkide ders çalışmaktan bikmisimdir hayatımın evde geçmesinden bikmisimdir bir şeyler için cabalamaya kalksam zaten evde ailemin dirdirini çekiyorum daha fazla çekemem engel olurlar psikolojik olarak yıpranmış birini bunalım halinden çıkamamış birini anlamak bu kadar mı zor

Şimdiki aklım olsa bu evde yaşadıklarım bana fragman olarak gösterilseydi mezun olunca aile evinde dönmezdim. Yüksek lisans yapardim hayatımın sanırım en büyük pişmanlığı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X