Tüm yazdıklarınızı okuduğumda karşımdaki kişinin ergen kafasından bir türlü çıkamamış, evde durmaktan sürekli birşeylere saran, kendisini geliştirmek yerine sadece düzeni eleştirmekle yetinen ve tüm bunlardan oldukça keyif alan birinin olduğunu düşünüyorum. Olduğunuz durumdan şikayetçi değil memnunsunuz. Öyle olmasaydı değiştirmek için çabalardınız. Sadece eleştiriyorsunuz ama bunu değiştirmek için zerre çabanız yok. 33 yaşımdayım lisans mezunuyum. Okuduğum bölümden atamalar sıkıntılı. Ama kendime başka yol çizmek istedim. İkinci üniversitemi bitirdim. Şu an yüksek lisans öğrencisiyim. Ve bunu yaparken 4 kez tüp bebek tedavisi gördüm. Bir çocuğum var ve tekrar hamileyim. Üstelik gurbette tek başımayım. Çok zorlandım hala da zorlanıyorum. Ama hayallerim için, kendim için, geleceğim için bahaneler ardına sığınmadım. Sistemi düzeni eleştirmekle kalmadım. Kendi sistemimi düzenimi değiştirdim. Ha şimdi sen dersin ki evlisin koca evindesin eşin destek olmuş yapmışsın, ben aile evindeyim yapamam vs. İstersen öyle güzel yaparsın ki. Sendeki asıl sorun bu. Sen istemiyorsun. O yüzden boşuna bahaneler ardına sığınma.