Saç Bakım Ürünleri Evde Brezilya Fönü / Keratin Tedavisi Yapmanın İncelikleri

Kızlar...Kimi saç yağlı gibi kalıyor kimi saç kupkuru oluyor, bu saçın cinsine bağlı... Asena senin durumunda normal, firfurukun durumu da normal...

Merhaba kılicbaligi kuaförde yaptırdığım fena olmadı ama buradaki yorumları okuyunca evde kendim de yapmaya karar verdim. Ama bir sürü marka inceledim, bir sürü yorum okudum kafam iyice karıştı. Sana özelden mesaj da atamıyorum, lütfen sen bana özelden yazarmisin, hangi keratini ve şampuani alayım. Beni kırmazsan çok şevinirim. Kendim bir türlü karar veremedim. Sana güveniyorum. Şimdiden teşekkürler. Görüşmek üzere....

mrb kılıçbalığı..uzun uzun okuyup araştırdıktan sonra bende karar verdim yapmaya...paylaştığın şişeler ile aynı ürünleri alcam sayende cesaretlendim çünkü ama sadece keratini alcam...şampuan olarakta nude yi almaya karar verdim...işlemi yapmadan önce ve yaptıktan sonra da bu nude yi kullansam olurmu sence....çünkü o pembe şişedeki şampuandan memnun kalmayanlar var kararsız kaldım bende

canim biliyorsun yurtdisinda oldugum icin keratin ismarlayamamistim.bana malini yazabilirsen senden almak istiyorum yardimci olursan cok sevinirim.4 haftaya kadar tr deyim.ve yardimci olursan muhakkak almak istiyorum.cvbini bekliyorum.

kızlar merhaba,
ben de keratin almaya karar verdim öncesinde ve sonrasında hangi sampuanı kullanıcağıma karar veremedim. alacağım keratin markasının BRAZILIAN KERATIN DEEP CLEANSING SHAMPOO nı var bu önce kullanılacak olan mı? ya da daha iyi dediğiniz bir öneriniz var mı
ayrıca Kılıçbalığı emeklerinden dolayı teşekkürler. çok uzun sayfalar okudum sabırla tüm soruları cevaplamışsın. Allah gönlüne göre versin

canım ılla onu alman gerekmıyor bız cogumuz nude ve doa marka sampuan kullandık ve kullanmayada devam edıyoruz cokta memnunuz fıyatlarıda uygun.nude yı watsons gratıs gıbı magazalardan,doa sampuanıda netten doa kozmetık yazarak bulabılırsın

teşekkür ederim cevabın için doa yı almaya karar verdim nude kaşıntı yapıyormuş okuduklarıma göre. zaten egzama var ben de.
kreatini uygulamadan önce de bu şampuanı kullanıcam anladığım kadarıyla keratinin markası olanı almıcam

Keratin bakimini bende kendim yapmaya karar verdim.doa nin sulfatsiz sampuanini aldim birde fix nano keratin aldim (kokusuz yaziyordu aldigim sitede umarim oyledir) 100ml yetermi acaba ? saclarim cok uzun degil omuzlarimda..
100ml keratin 75tlye aldim..sizlerde kullandiginiz keratini ve fiyatini yazarsaniz hepimiz faydalanmis oluruz...

merhaba kılıcbalıgım, benim keratin geldi ama dertler de bitmedi hic, bi fırsaqt bulup yapamadım ama artık bu gidise bir dur demek istiyorum :)
simdi oturdum tekrar okudum yazdıklarını ama gene de endişeliyim yanlsı birsey yapmamayayım diye. hiç becrim tecrubem yok bu konularda, bi de gecen yıl biheves sacımın rengini acıcam diye peroksit kullanıp civcive donmus ve de sacımı yakmıslıgım da var, sabıkalıyım anlayacagım. o yuzden ben okuduklarımdan anladıklrımı ozet geceyim, bi zahmet bak sen de, eksik ya da hatalı oldugum bi nokta var mı diye lutfen mumkunse. bir de benim elim hiç yatkın degildir boyle işlere ne fon cekeb,ilirm kendime, ne duzleştirebilirim, beceriksiz miyim, yoksa tecrube eksikliği mi, yapsam alısır mıyım bilmiyorum, ama bu seferkini kendim kesinlikle yapamam, ban ayardım edecek arkadasım da Turkçe bilmiyor, o yuzdn ben cok iyi anlayıp ogrenmeliyim ki ona da iyi tarif edebileyim.. insaallah bakmaya vaktin olur.

şimdi ilk olarak scımın durumunu anlatayım.. saclarım seyrek, hafif dalgalı, yıllardır hiç bir bakım uygulamıyorum yıkıyorum, bi de sac kremi hepsi bu, duzleştirme, fon vs de yapmıyorum, dediğim gibi , gecen yıl peroksitle acmaya kalkıp yakmıstım, olusan faciayı duzeltmek icin de ustunu boyamıstım, yarıdan asagısı hala o hasarın izlerini tasıyor, ve boya var, kokten itibaren yarıya kadar kendi sacım, ama keratinden once tekrar bi boyamak da istiyorum aslında ki tek renk guzel bi goruntu olsun diye.. ne dersin?

saclarım garip bi şekilde dolaşık benim, yıllardır omuz hizamı gecmemiştir hemen kestirirdim cunku azıcık uzayınca ozellikle tepeye yakın arka taraflar bildiğiniz dugum oluyo sac kremi kullansam dahi ozellikel banyodan cıkınca resmen dugum oluyor saclarım, eger taramadan kurutursam kece yapılırken liflerin birbiri içine gecmesi gibi oluyor tutamlar, tararken de bu tutamları acmaya calısırken cok canım yanıyor, cok sac kaybediyorum
Son birkaç aydır da extradan bir sac dokulmem var ..

Benim bu uygulamada temel amacım bakımlı gorunmek, yani saclarım daha saglıklı olsun, canlı parlak vs olsun ama asıl istediğim su pasaklı dagınık goruntuden kurtulmak.. dediğim gibi oyle kendine fon cekebilen, duzlestirici kullanabilen bir insan degilim, bu yuzden evin icinde resmen savastan cıkmıs gibi dolasıyorum, mecaz olmanın otesinde bu ifade, saclarımı taramadan kuruttuysam hele de gercekten tutam tutam kece yapılmıs gibi oluyor. o yuzden temelde istediğim saclarım fon cekilmiş gibi, ister dalgalı, ister duz, ama fon cekilmiş gibi gozuksun .. insaallah bu amacıma ulaşabilirm.

saclarımın durumu boyle. şimdi anladıgım kadarıyla maded madde yapacaklarımı yazayım lutfen hatalrımı duzeltir misin?
bu arada duzleştiricim babyliss pro 230 steam . su buhar haznesi olan ve ister kuru ister buharlı kullanılabilen model utu gibi :) 170 derece ile 230 derece arasında ısınıyor.

Şimdi yapılacaklar

1. saclarımı sulfatsız sampuan ile yıkayacagım (bu asamada sac kermi sart mı, ve sac kremi herhangibir sac kremi olur mu yoksa o da mutlaka sulfatsız mı olmalı?)

2. saclarımı kurutacagım, hiç nem kalmayacak, kurutma işlemini fon ceker gibi ya da duzleştirerek yapmak daha iyi

3. 250 ml keratin almıstım ben bunun 3 te 1 ini kullanacagım, sacı boyar gibi ince tutamlar haline fırca ile keratin surulecek, sac diplerine degmeyecek, 2 cm mesafeden baslanacak

4. keratin sacın heryerine suruldukten sonra taranacak

5. sac bone ya da strech film ile sarıp hava almayacak sekilde ustune bir de havlu sarıp yarım saat veya 40 dk beklenecek

6. sure sonunda fon makinesi ile saclarımı kurutacagım, fırca kullanmak yok (bu noktada da hiç nem kalmayana kadar devam edilecek mi? Tam anlamadım yok eger keratin tam kurumuyor ıslak-yaglı bir goruntu bırakıyor ise yeterince kuruttugumu nasıl anlayacagım ?

7. sacımı 230 derece duzleştirici ile, ince tutamlar halinde duzlestirecegim. ortalama olarak , Once 5 kere kokten ortaya kadar sonra 10 kere kokten uca kadar, toplam 15 kez her bir tutamın ustunden gecmiş olacagım, sayı degişebilir duman kesilene kadar devam edecgim duzleştirmeye

8. ondan sonra 4 gun boyunca 210 derece ile hergun duzleştirecegim.

9. 4. gunun sonunda saclarımı sulfatsız sampuanla yıkayacagım, sonucu gorunce mutluluktan havaya ucacagım insaallah :)

yukarıya yazdıklarıma ilave olarak birkaç sorum da var, tam anlayamadıgım

1. bekleme suresince gunde 1 kez mi duzleştirmeliyim, 2 kez mi?

2. bu işeme sabah saatlerinde baslayıp oglen bitirirsem aksam yatmadan tekrar duzleştirmem gerekli mi?

3. bekleme suresi 4 gun diyoruz ya bu surdugumuz gun dahil 4 gun bekleyip 5. gun mu yıkayacagız, hergun oglumu okula getirip goturyorum, bu durumda sacımı toplayamayacaksam dısarı cıkmam da sorun olacak o yuzden cok onemli kac gun oldugu bi tatile vs denk getirmeye calısıcam. ornek olarak ben cuma gunu keratini surersem sacıma salı mı yıkayacagım carsamba mı?

4. bu 4 gun içinde saclarımı toplamak zorunda kalırsam bu sonucun dalgalı fon gibi olmasını mı saglar yoksa fon cekilmiş goruntusu tamamen bozulur mu?

5. son olarak vantilatorum yok alma imkanı da yok hiç bi yerde gormedim cunku, pek kullanılan bişey degil galiba burada.. balkonda yapsam ve dumanı dagıtmak için arada fon makinasını kullansam (surekli tutmaya motoru yetmez sanırım) cok kotu olur mu sence?

canım cok yazdım ama cevapların cok onemli , aslında tr ye gitmeden once yapmak istiyorum malum kayınvalde ziyareti vs var oraya azcık havalı gideyim istiyorum bu sefer :)

mahlep selam kılıçbalığımızı çok özledik uzun zamandır yok buralarda ne zaman gelir hiç bir fikrim yok bildiğim kadar cevaplıyım sana 2-3 kez yapmış olmamın verdiği tecrübeden başka bir bilgim yok onuda belirteyim

1. evet sülfatsız şampuanla yıkadık ama ben krem kullanmadım sende kullanma bence
2 saçları kuruttuk ve güzelce düzleştirdik bu kısımı sakın es geçme balık önemli olduğunu bir çok kez belirtti
3. 4. 5. aşamada doğru
6 canım benimki tam kurumuyordu mesela ama sonra kızların paylaştığı tam kuruyodu diye hatırlıyorum zaten belli bir süreden sonra aa bu kurumuyo diyosun ya da kuruyo bunu anlamak zor değil yaparken fark ediceksin zaten :) 7. aşamada tamam
8. aşamada keratinin 3 gün duranı var 4 gün duranı var ona göre onu unutma hoş fazla bekletmekten bir şey olmayacağı yine kılıçbalığının bilgilerinden ısıyıda saç durumuna göre ayarla 210 derece diye sabitleme kendini senin saçın biraz yıpranmış durumda onu en iyi sen anlarsın dikkatli ol mesela ben 210 derecede yapmadım daha az ısı uyguladım diğer günler çünkü saçımın altları kötüydü kendimce ayarladım
9 aşamada tamamdır

diğer mesajına geçtim

1 soruna saçının bozulma durumuna göre yap kuzum bozulma yoksa sürekli üstünden geçip durma kısss :) ben bir kez geçtim mesela çünkü bozulmuyordu saçım ama dalgalanma vs olursa sıcaktan terden nemden düzeltirsin
2 gerek yok ben yapmadım bir sıkıntıda olmadı
3 salı günü yıkayabilirisin
4 canım toplamayıver 4 gün idare et ben toplamadım o sebeble yanlış yönlendirmiyim seni bilemiyorum
5 aslında açık havada bir sıkıntı olmaz maskenide tak tamamdır

tekrar belirtiyorum ki kendi tecrübemden yola çıkarak yazdım bunları sen istersen yine balığı bekle en doğru bilgi onda ben bir fikir olsun diye yazdım sana

Kızlar evde brezilya fonu yapacagım ama bir türlü hangi keratin alacağıma karar veremiyorum. Kilicbaligindanda cevap alamadım hala. Forumda marka yazılsın istenmiyor bana özelden yazan olursa çok sevinirim. Bide daha önce yaptırmıştım sampuanim bitti hangi sampuan ve kremi alayım.. Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:

yahu arkadas siz ilk sayfayı nıye okumuyorsunuz bın kez soylendı konu sahıbı marka paylasılmasını ıstemıyor dıye saka gıbı ya.forumda dıger baslıklar var bununla ılgılı marka falanda paylasılıyor ama burda paylasmıyoruz!!!!!!!!!!firfuruk sende nude veya doa alabılırsın kullandıgımız genelde bunlar

canım cook tesekkur ederim cevabın için. Kılıçbalıgı neden yok bilemiyorum ama insaallah hersey yolundadır.
cevapların gayet tatmin edici, sadece su toplama ile alakalı olay, sacın duz fon goruntusunun bozulmaması için mi? ama hani kulak arkası bile yapmayın deniyo ya neden bu kadar hassas biliyor musun?

ilk sayfaları okudum tabiki, hatta bir çok sayfayı ve başka topikleri de okudum. zaten o yüzden kafam çok karıştı. bir çok yerde kılıçbalığı ve başka arkadaşlar özelden marka isimleri yazmışlar ben de o yüzden soruyorum. sen de okusaydın görürdün.
neyse yine de şampuan önerilerin için teşekkürler.

işte ne güzel diyorsun o başlıklarda yazılmış burda değil orda yazabilirsin burda balık istemiyor çok açık değil mi ????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…