Evde calisan yardimci

"Şu an yeni birini bulamam" diyorsanız haftalık iş programı yapıp verin eline, bir de öyle deneyin.
5 gün geliyormuş. 5 günü programlayın, her pazartesi her salı ne yapacağı belli olsun. Onun için de daha kolay olur bence yapacağı işi bilmek. Sizin için de kontrolü kolay olur. Gerçekten iş yapıyor mu yapmıyor mu görmüş olursunuz.
Yine olmazsa başka birini bulacaksınız mecburen.

Anında yol veririm. Bi de okkalı bi konuşma lazım bu tiplere. Oh ne güzel ya biz it gibi çalışalım bunlar da koca .örtünü büyütsün. Bi de 3500 lira alsın. Var var bunlar. Bizde de vardı bi tane. Zıvanadan çıkarırlar insanı.

Bunda stres yapicak bir şey yok taleplerinizi belirticeksiniz karsilanmiyorsa da başka birini arayacaksınız günde 6 saat bir evin temizlenmesi o evin bal dök yala olması demektir benim yardımcım haftada bir geliyordu diğer haftaya kadar ev kirlenmiyordu bile kaldı ki her gün yapılan evin uzaydan parladığı görülür..demek ki işini yapmıyor duygusala bağlamaya gerek yok o onun işi işini yapmıyorsa yapanı getirilir..

Arkadaşlar herkese merhaba. Kimseden akil alamadığım birde tanımadığım insanlara denizayımda objektif yorum alayım dediğim bir konu var.

Evimizde 6 aydır çalışan bir yardımcı var ben gündüz çok yoğun çalıştığımdan eve geldiğimde resmen bitmiş oluyorum. Birde küçük bebeğim var onu her gün anneme birikiyorum ona yardımcımız bakmiyor.oglen 11_12 gibi gelip aksam 18_19 gibi gitmesi yönünde anlastik.malum andemi olduğundan is çıkışı çok kalabalığa kalmasın diye bu ara 5 de çık dedim.

Ama her gün gelmesine rağmen hiç bir şey düzene girmedi. Yemek yapılacak mesela yalandan en kolay neyse o yapiliyor.bi gün temizlik yapacaksa ertesi gün ütü yapıyor süpürge bile .pazara gidersin diye konuşmuştum ya msj atiyor şu eksik sipariş verirmişsiniz diye yada en yakın marketten aliyor ki porsumuş oluyor her şey.
Esimde haliyle kızıyor para veriyorsak istediklerini söyle senin yüzün yumuşak diyor.
Kurutma makinesinin içindeki tüyleri 2 kurutmada bir temizlememiz gerekiyor diye belirtmeme rağmen haftalarca kaldığı oluyor.En son ben temizliyorum makina bozulmasın diye.
Ütünün kireç haznesi deseniz yine öyle. Çocuğun çamaşırında yemek lekesi çıkmamışsa öylece ütüleyip dolabına kaldırıyor.
Sabah 5 de kalkıp 6 da yola çıkıyorum aksamda 7 yi buluyor eve gelmem.O saatten sonrada eşim söylenmesin diye resmen kadının arkasını topluyorum kalbini kırmak istemiyorum ama ben tükeniyorum.Bi akıl verin ben ne yapayım.
Eve kamera mı taksanız belki o zaman işini düzgün yapar ben olsam verdiğim paranın karşılığını isterim yani

Her gun gelmesi bile fazal her gun nereyi temizleyecek haftada 3 gun maximum ideal olurdu yemekleri siz soyleyin mesela ama bu yardimciyla olmaz baskasini bulun iyi niyeti suistimal ediyor bariz sekilde

Bence iş tanımını netleştirin

Yani bizim burada moda “kendi evin gibi temizle” cümlesi

Hayır kendi evi gibi değil Benim istediğim gibi yapmalı

Örneğin Pazartesi temizlik yapmalı ama öncelik tüm ev yerler ama Camlar kapılar başka gün olabilir

Yemek belirleyin şunu yap

Bazen dolapta ne varsa yap diyorsun ama o farklı yapıyor direkt etli nohut yap bir bardak nohut 250 gr et vs şeklinde tarif

En azından bir süre sonra oturur bu yemek işi

Çarşamba Pazar var Pazar’a git sebze meyve şunlardan al bir de bildiğin güzel görünen istediğin şeylerden de al

Mesela sabah erken gelmiyor düşünsün farklı bir şey yapacaksa gelirken alsın

Benim bakıcım bile arada yufka falan alırdı yolunun üstünden yaparım diye

Gelir içine bizden bir şeyler koyar halleder börek yapar yarısını da alır giderdi

Sonuçta her gün makineyi açar yıkanır onlar kurutulur da o gün ütülenmezse ertesi gün ütülenir

Makineler işi hallederken yemek de olur ev de süpürülür

Ama siz bunları planlayın ben evden çıkmadan lavabo övüyordum diyorsunuz baba bunu söylemezseniz her gün ovmam

Bakıcım bebeğin altını kaç saatte bir değiştireyim dedi saati mi var kaka yapınca değiştir dedim büyüyünce kaka sıklığı azalınca da şiştikçe değiştirdi ama tüm gün aynı bez ile durmayacağı açık lakin bazı anneler 3 saatte bir değiştir diyormuş mesela yapsa da yapmasa da

Yani talepleri netleştirin

Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :KK43:(İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum

Çık al diyeceksiniz

Sipariş kim bilir ne zaman gelir

Geçen sipariş verdim akşamdan 10.30-12.30 arası gelecek

Ben de öğlen yemek yapacağım valla 12 gibi geldi de yetişti evde yardımcı çamaşır suyu mu bekler çıkıp alacak

Şimdi sipariş için msj attı yine:) valla bu sefer aradım.

Sipariş için ayrı para temizlik için ayrı para bozulan cihazlar için ayrı para vereceksem ben çalışmayayım evimde oturayım dedim.Sen sabah sıcacık yatağında yatarken ben küçücük bebekle sabah soğukta yollara düşüyorum bu yaptığın biraz ayı değil mi dedim.Eğer benim sartlarım sana uymuyorsa rica ederim bugün aksam ben gelene kadar bekle istifa dilekçeni alayım yollarımızı ayıralım dedim.Hiç sesini çıkarmadı.
Kırılırsa da kırılsın artık valla ben tükeniyorum yoksa

gereksiz iyi niyetli davranıyorum bende farkındayım ama kırar mıyım acaba yada ne bileyim öyle hiç emir veremem zaten.İş yerinde de altımda çalışan arkadaşlardan daha çok çalışıyorum ne olacak sonum bilmiyorum
Ee ama siz de kiriliyosunuz. Öyle şey olur mu 3500tl ne demek mühendisler öğretmenler o parayı zor aliyo yüzüne soyleyemiyosaniz kağıda yazın günlük yapılacaklar diye. Ki ben olsam kovardım o paraya ger gün dışarda yersiniz hafta da 1 de yardımcı alırsınız çok rahat

Bence iş tanımını netleştirin

Yani bizim burada moda “kendi evin gibi temizle” cümlesi

Hayır kendi evi gibi değil Benim istediğim gibi yapmalı

Örneğin Pazartesi temizlik yapmalı ama öncelik tüm ev yerler ama Camlar kapılar başka gün olabilir

Yemek belirleyin şunu yap

Bazen dolapta ne varsa yap diyorsun ama o farklı yapıyor direkt etli nohut yap bir bardak nohut 250 gr et vs şeklinde tarif

En azından bir süre sonra oturur bu yemek işi

Çarşamba Pazar var Pazar’a git sebze meyve şunlardan al bir de bildiğin güzel görünen istediğin şeylerden de al

Mesela sabah erken gelmiyor düşünsün farklı bir şey yapacaksa gelirken alsın

Benim bakıcım bile arada yufka falan alırdı yolunun üstünden yaparım diye

Gelir içine bizden bir şeyler koyar halleder börek yapar yarısını da alır giderdi

Sonuçta her gün makineyi açar yıkanır onlar kurutulur da o gün ütülenmezse ertesi gün ütülenir

Makineler işi hallederken yemek de olur ev de süpürülür

Ama siz bunları planlayın ben evden çıkmadan lavabo övüyordum diyorsunuz baba bunu söylemezseniz her gün ovmam

Bakıcım bebeğin altını kaç saatte bir değiştireyim dedi saati mi var kaka yapınca değiştir dedim büyüyünce kaka sıklığı azalınca da şiştikçe değiştirdi ama tüm gün aynı bez ile durmayacağı açık lakin bazı anneler 3 saatte bir değiştir diyormuş mesela yapsa da yapmasa da

Yani talepleri netleştirin
kendi evin gibi temizle” cümlesi ay aynen öyle dedim hatayı orda yaptım bencede

Direkt diyemiyorum diyorsanız bir liste çıkarıp asın bir yere haftalık yapılacaklar listesi. Işler birikmesin ve aksamasın diye bu dizende gidelim deyin. Iste 4 güne süpürge, 3 güne silme, 1 güne ütü, 1 güne kurutma makinesi temizliği, 1 güne pazar, market...en aşağıda günlük yemek, makine boşaltma vs yazın. Ben de sevmem öyle bir şey söylemeyi. 1 söylersin zaten normali o söylemezsen ne bilsin ne yapacağını:)) unutur 2 söylersin. Olmadi 3. Söyle de .. ee yeter yani peşinde mı koşacağım onu yapmış mi yapmamış mi. Yapmamışsa uyar. Ohoo yani... Bence bir deneyin yine de düzene girmezse yol verin. Çalışmaya gönlü yok demek ki. Ki sigortası var. Her gün aynu yere geliyor. Kendi düzen kurabilir. Dinlenme saati daha çok olabilir günlük gidilene göre. Sürekli farklı insanla muhatap olmaz. Gördüğüm kadarıyla işvereni de iyi. Daha ne

kendi evin gibi temizle” cümlesi ay aynen öyle dedim hatayı orda yaptım bencede

Cidden ben temiz bir hatun değilim beni bilen bilir

Evim şu an temiz değil ve ben burada oturuyorum

Canım isterse temizlerim ama iş olduğu için temizleyeceksem de bana söylenmediyse bazı şeyler aklıma gelmez

Söylense dahi unuturum da o kurutma makinasının tüylerini mesela ben temizliyorum ama eşim unutuyor zira o hep yapmıyor lakin görünce yapmayın söyleyin

Mesaj atın mesela yarın kurutma makinasının tüylerini at şunu yap bunu yap yani olmayanı siz yapmayın yaptırın

İşyerinde amir gibi düşünün olmayanı kendi yapmıyor sorumluya söylüyor

Hiç düşünmeden işine son verirdim. Pandemi süreci diye merhamet ediyorsunuz ama o da hak etsin yani. Çok ihtiyaç sahibi olsa işini kaybetmekden korkardı.

Hepinize çok teşekkür ederim işiniz gücünüz arasında birde benle uğraştınız. Hakkınızı helal edin. Bakayım akşam konuşacağım olmazsa da çıkaracağım. en mantıklısı bu sanırım

Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :KK43:(İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum
Kendine gelmelisin önce..kara kara düşünmeyi birakicaksin net olucaksin ve isteklerini altını çizerek söyleyeceksin,hayır demeyi bileceksin.burada hata senin.kalp kıracak birşey yok.o çalışan sen ise patron gibi düşün.neden kalbi kırılsın duygusal düşünüyorsun.benim sana en büyük tavsiyem karşı taraftan beklenti içine girme açık ve net şöyle.eger uygulamicaksa cİkacagini bilsin ona göre davransın.davranmiyorsa güle güle de.pandemide kimi bulcam diye muhtacmis gibi görünme.gerekirse geceleri az uyu sen yap için daha huzurlu olur.

Tamda öyle paramla rezil oluyorum.Bazen Toplantıda oluyoruz msj geliyor domestos vs sipariş verirmisiniz diye:) 5 dk ilerde 10 tane market var halbuki sipariş vermezsem o gün o işler kalıyor.Ay oturup ağlayasım var :((İşi gücü bıraktım ne yapsam diye karar kara düşünüyorum
Neyini düşünüyorsunuz? Yapılacak olan belli.

Iyi kapı bulmuş 6 saat parasını alıp dinleniyor belliki . Siz yapılacakları yemek dahil haftalık liste yapıp eline verin bence ve biraz sert olun ama önerim yeni birini bulup onda çok net ve sert olmanız.

Bende onu merak ediyorum artık acaba kameramı taksam diye bile düşünüyorum. Zaten aksam topu topu kaç saat evde oluyoruz aman aman kirlenmiyor bile ortalık. Bulaşık makinasını bile boşatmadan gidiyor. pandemi dönemi iştende çıkaramıyorum.Ki çıkarsam da kimi bulacağım hemen. Önceden hiç değilse istediğim gibi yapabildiğimi yapıyordum. Dün eşim dedi ki zaten haftada 5 gün geliyor ondada dışardan yesek daha ucuza gelir dedi. Haklı adam. Sgk sı falan derken 3500 liraya mal oluyor bana ortada da bişey yok.
3500 ya az para mi yazık evladınızın rızkına bu duruma sert bir şekilde müdahale etmelisiniz kesinlikle

Bazen gerçekten diyorum ki biz mi doğruyuz yada yanlışız.Hazırladığımız dosyada bir fotokopi silik olsun daire başkanımız dosyayı suratımıza fırlatıyor ve sesimiz çıkmıyor.Ben şu anda 2 saatimi şu konuya harcıyorum gerçekten sorun bende
İki saat evinizin işini yapıp kalan sürede bacakları uzatıp tv izliyordur o kadar süre ne yapacak ki başka !Hele ki bebeğinizin kıyafetlerini lekeli bırakmasına, kurutma makinesinin filtresini temizlememesine çok sinirlendim. Nasılsa kendi malı değil ya bozulursa bozulsun diyordur. Yol verin gitsin. Haftada iki gün bir yardımcı gelse part time sigortalı yaparsınız hem size daha uyguna mal olur. Ayrıca robot süpürgelerden alın evinizi her gün süpürsün o zaman göreceksiniz işleriniz ne kadar kolaylaşacak.

Back
X