- Konu Sahibi azimlisidelya
-
yanlıs anlamada sende cok şey ıstıyorsun yani yok bebek onu hissetsin bunu anlasın falan herkes ıster cocugunun ıyılıgını ama okadarıda zor yok karanlık ortam hemde hastane konforu fln ıste göbek bagını gec kesmek göbek bagı kesılınce noluyokı anneyle bebegın bagımı bıtıyor dogumunu saglıklı bır sekılde yapmayı düşün yeterlı benc ebudkar fantezıye gerek yok
bence bebeğinizi riske atmayın.he ne kadar ekip olursa olsun.sonuçta devamlı sizi ve bebeğinizi takip altında tutan bir dr unuz var.ben olsam kendi dr güvenirim öyle ekiple falan olmaz.demek ki adamlar boşuna okuyor bunca yıl.
doğumda herşeyin normal seyrine bırakılmasından yanayım ancaakk ev kadar doğal ortamda olunmasına da sonuna kadar karşıyım. doğum yapılan yerin tam donanımlı bir sağlık kuruluşu olması gerkli ki en ufak bir aksilikte bi sağlık çalışanları müdahale edip anneyi ve bebeği kurtarabilelim. hollandada örnek vermişsiniz de her iki ülkedeki eğitim sosyal ve ekonomik farklılıkları sağlık sistemindeki farklılıkları göz önünde bulundurdunuz mu bu örneği verirken. biz sağlıkçılar türkiyedeki anne bebek ölümlerinin avrupa kadar düşük olması için okadar senedir uğraşıyoruz ki aklınız hayaliniz durur. hollanda da doğumların evde yapılmasının zorunluluk olduğunu bilen siz acil durumda ambulansın o eve geliş süresi ile türkiyede geliş süresi arasındaki farkı biliyormusunuz. ayrıca aşılardan bahsetmişsiniz eğer yapay şeyleri aşılamazsak biz bebeğinize, allah korusun bağışıklığının düşük olduğu bir zamanda doğalına denk gelir işte ozaman bırakın biz sağlıkçıları allah bile kurtaramaz bebeğinizi. herşeyin doğal olanı en iyisi ama kontrol elden bırakılmamalı siz gidin bir hastaneye paşa paşa yapın normal doğumunuzu zaten çok kalmıcaksınız normal doğum sonrası. ertesi gün evinize gider misler gibi büyütürsünüz bebeğinizi sevgiler sağlıklı günler....
bencede en sağlıklısı evde doğum ama çok iyi bilinçli bir ebe olacak benim arkadaşım ilk doğumunu hastanede yaptı beklemediler hemen kestiler 20 dikiş attı ebeler ama ikincisinde ölürsemde hastaneye gitmem dedi ve evde yavaş yavaş sancılarını çekti ebe geldi zaten bebek doğdu sorunsuz bir şekilde zaten bebekte yada anne doğuramzsa ebeler hastaneye gidin diyor benim annemde bütün doğumlarını evde yaptı dikey çok rahat doğurdum diyor daha temiz keşke benimde imkanım olsada bene evimde doğursam ama cesaretim yok sezeraynlı olduğum için 2 sezeryan olacak
Bu işi yapanlar da uzman hekim. Bilginize. Saygılar...
tabii ki karar sizin bizler sadece sizi ve bebeğinizi düşündüğümüz için fikirlerimizi söylüyoruz.peki bu ekip daha önce sizin tanıdığınız birisini bu şekilde doğum yaptırdı mı?ne kadar deneyimliler acaba?allah korusun tansiyonunuz yüksele bilir veya tansiyonunuz düşebilir ne bileyim sonuçta doğum yani herşey olabilir.bebişiniz iri bir bebek olabilir.peki bu ekip a' dan z'ye herşeye sahip mi?birde hastaneler evinize yakın olduğunda bahsediyorsunuz ama bir kaza olduğu zaman 100 metredeki hastaneden ambulans gelmiyor.yani siz bilirsiniz tabii ki.
benim anneannemde evde tek başına doğum yapmış bir bayan. 3tanede sağlıklı cocugu olmuş. dizilerdede evde doğumu izleyicilerin beyinlerine işlemeye başladılar. tercihiniz buysa ne söylenebilir ki allah hayırlı doğumlar nasip etsin inş. şahsen herşeyde doğallıktan yana olan ben, hamile kalsam kesinlikle sezaryan olucam. dediğim gibi tamamen tercih. etrafımda genç anne olan herkes sezaryen oldu ve gayet mutlular. bende o şekilde olmak istiyorum.
Bu hanım ilk çocuğunu da(tüp bebek olmasına ve biricik olmasına -ki bilirsiniz tüp bebek olayı ne kadar zahmetlidir-rağmen) sonraki ikiz bebeklerini de (bunlar da tüp bebek) evde suda doğurmuş bir bayan.
Eki Görüntüle 240007
'Suda' doğumu yaptıran doktor Hakan Çoker'e "Nedir bu yöntemi özel kılan" diye sorduk. Aldığımz cevaplar bizi fazlasıyla tatmin etti.
Doktor bey bebeğin poposuna şaplak vurmadınız mı?
- Bu son derece köhne ve yanlış bir yöntem. Ana karnında, plasenta içinde dingin bir ortamdan çıkıyor, dünyayla tanışma anında zaten şaşkın ve korumasızken bir de darbe alıyor. Bu ömür boyu sürecek gizli travma yaratıyor bebekte.
Dediğiniz ezber bozar.
- Bozsa iyi olur. Öte yandan sezaryen doğumlar çılgın bir orana yükseldi. Doğallık kaybı, telafisi zor sorunlara yol açacak.
benim anneannemde evde tek başına doğum yapmış bir bayan. 3tanede sağlıklı cocugu olmuş. dizilerdede evde doğumu izleyicilerin beyinlerine işlemeye başladılar. tercihiniz buysa ne söylenebilir ki allah hayırlı doğumlar nasip etsin inş. şahsen herşeyde doğallıktan yana olan ben, hamile kalsam kesinlikle sezaryan olucam. dediğim gibi tamamen tercih. etrafımda genç anne olan herkes sezaryen oldu ve gayet mutlular. bende o şekilde olmak istiyorum.
Benim bi arakdasim evde ve suda dogum yapti 3 cocugunda ve cok rahat oldugunu soyluyor
ayrica sanci daha az oluyormus suda dogumda
guzel bi dogum gecirmen dilekelrimle :)
Ya seni bana Allah gönderdi kardeşim. Ebeyi nerden buldu arkadaşın. Ve komplikasyonlara hazırlıklı mıydılar? Bir de hangi şehirde buldu bu imkanı.
Cevaplarsan inan çok sevinirim.
Ayrıca teşekkürler...
benim bir akrabam da hastaneye gitti doğum için suyu filan da gelmişti
hastaneden korkmuş bir korku gelmiş içine tutturmuş eve götürün diye o sularla ayağa kalkmış eve gidicem diye bağırıyormus
esi eve götürmüş, alel acele nasıl da bulmuslarsa ebe bulmuslar, ama sansları varmıs
ebe geldi evde 5 dk da dogum yaptım dedi
inanmayacaksınız vaginasında 1 tek dikiş ve yırtık bile olmamıs
cesaret etsem bende yaparım suda dogum
ayyy keske daha once yazsaydim yurtdisinda bu soyledigim arkadasim
ama doktornevra diye bi sayfa buldum simdi sislide Muayenehanesi varmis
suda dogum ile ilgili bilgiler veriyor belki orasi yardimci olur sana
bi arama motorunda arattir ozel mesaj atamiyorum henuz adresi kopyalicaktim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?