- 10 Ağustos 2011
- 352
- 3
- 116
- Konu Sahibi azimlisidelya
-
burası Türkiye hayatım, evde dogururken ola ki basina bi iş gelse kimseye derdini anlatamazsın
öyle hollanda da oldugu gibi değil burada işler
fantaziye gerek yok
ne diye kendini koç zanneden bi hatun kişinin ipiyle hem kendini hem cocugunu riske atiyorsun
millet hastanede dogurmaya korkuyo ev de neyin nesi
yok doğal yolmuş yok aşiya gerek yokmuş falan fırt...
yapma Allahaşkına
her evde doguran daha sağlıklı bebek dunyaya getiriyo olsaydı babannemin 3 cocugu ard arda ölmezdi
hatta birini tarlada dogurmuş, süper organik yani
gidin adamakıllı tam teşekküllü bi hastaneye orada yapin dogumunuzu
evde doğum fikri nerden geldi aklına ya biz hastanede bile korkarken sen evde ebeyle deli cesareti derler buna sakın deneme alt kat komşumuz evde doğum yapmıştı hatırlıyorum annemide çağırmışlardı hatta yere sercek muşamba bulamamışlar annemin halı yıkarken serdiği muşambayı almışlardı neyse doğumu ebe erken başlatmış kadıncağız ın bi bacağına annem bi bacağına ablası oturmuş ebe yapamayacağını anlayınca çözümü öyle bulmuş çocuk sağlıklı dünyaya geldi şuan 20 yaşında ama annesi canım benim çokta severim kendisini bi bacağını sürüyerek yürüyo doğumdan sonra ayak toparlanmadı kendini ve bebeği riske atma karar senin tabiki
Annem beni evde doğurmaya kalkmış...Başında 3 tane ebe ile....27 saat sancı çekmiş..Doğum sonrası hastaneye zor yetiştirmişler...Çünkü bebeğin yani benim plesantam dışarı çıkmamış..Çok fazla kan kaybı olmuş...Bunları da göz önünde bulundur canım...Annem nerdeyse hayatını kaybedebilirmiş.............
Ben de hastaneye yetişemediğimden evde doğum yapmak zorunda kalmıştım ve aynı annem gibi bebeklerin plesantaları düşmemişti ama bebekler doğmuştu...Kan vermek zorunda kalmışlar bana..Eğer elimde olsa evde doğum yapmayı hiç istemezdim..O günü yaşamayı hiç istemezdim.............
hastanede bile sezeryanla dogum yaptırıyorlar. doktorlar işin kolayına kacıyor artık..
komşumuz eskiden doğumların evde yapıldığını ve çok sağlıklı olduğunu ileri sürerek gelini evde doğum yapmaya zorladı.bebek sıkıştı ve çıkamadı.hastaneye yetiştirene kadar beynine oksijen gitmemiş ve ciğerlerine pislik dolmuş.çocuk özürlü olarak dünyaya geldi.1 sene hegün ağladılar keşke hastaneye götüseydik diye.sonuçta çocuk 1 sene sonra yaşamını yitirdi...eğer tüm bunları göz önüne alıyosan evde doğurabilirsin.hayırlısı olsun hakkında......amaaaaaaaa şunuda unutma özlemle beklediğin bebeğini kaybetme ihtimalide var.sezeryan olabilirsin ama bebeğin sağlıklı doğar.evde doğuma kim güvence verebilirki???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?