evde doğuuuummm

• Konu Sahibi Konu Sahibi mslmn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım öncelikle allahım sağlıklı büyütmeni nasıp eylesin inşallah bende içimden geleni söylemek istiyorum bakarsan önce hastanelermi vardı köylerimizde herkes evde doğum yaparmiş bunu bu kadar yargılamamak lazım benim akrabam 10 sene önce evde doğum yapmış komşusu ebemiş ve doğumunu yaptırmış ve internetten doğum vidolarını girdimiz zaman dikkat edersenız genellikle evde doğum yapıyo yabancılar görmüşünüzdür bunu bukadar abartmaya gerek yok sağlıklı büyüt canım

onceleri herkes evde dogum yaptigi icin 20 yil oncesine kadar kadinlarin olum sebeplerinin en basinda dogumun oldugunu da bilin o zmn canim benim
ne guzel teknoloji gelismis tip gelismis prensesler gibi hastanelerde dogum yapmak varken evde bu tehlikeyi nasil goze almasini savunursunuz anlamadim dogrusu..

oncelikle hayirli ugurlu olsun bebeginiz
ama bile bile evde dogum yapmayi istemek buyuk cahillik olarak dusunuyorum..hadi kendi sagliginizi dusunmediniz bebegi de mi dusunmediniz??? dogum aninda hersey olabilirdi
bi aksilik olsaydi ne yapacaktiniz anneniz sizi evde ameliyatmi edicekti
valla sok oldum bu devirde bu ne cesaret

annemin malzemesi var demissiniz ic kanama gecirseydiniz hangi malzemeyle mudahale edicekti acaba?
olmus bitmis artik ama ben evde dogumu savunmaniza kizdim.. mecburi bisey olur tamam
benim annemde ablami evde dogursmus ama 33 sene once...neden babannemin cahilliginden imkansizliklardan hastanelerin az olmasindan bi suru sebep varmis babannem de bi ebe cagirivermis eve
annem de ablamda nerdeyse oluyorlarmis
allah himmet etmis de kurtulmuslar

benim bunlari yazma amacim ikinci bebeginizi bu tehlikeye atmamaniz icin
iç kanamadan kasıt ne?rahimse onada ewde müdahale edilebiliyo.evde doğurmayı savunmuyorm.ama çok istedm ve hamdolsun bi sorun olmdı

rahimle alakasi yok canim... ikinirken damarlar catlayabiliyor her turlu komplikasyon olabilir annenin anlayamayacagi doktor olmadigi icin...allah korusun
seni allah korumus lutfen 2. dogumunda kendini ve bebegini riske atma

Son düzenleme:
her konuda yurtdışını örnek alıyoruzya :((( işte artık onlar bile evde doğuma yönelmeye başlamışlar.yani bu kadar büyütülecek bişey yok bence keşke benimde böyle bir imkanım olsaydı bende evde doğum yapmak isterdim.annelerimiz bizi yani çoğumuzu nasıl dünyaya getirmişler hemde köy ebeleriyle.insan kaderi dışında bişey yaşamaz eğer anne yada bebekle ilgili bi sıkıntı olsaydı bu hastanedede olurdu çünkü sonuçta olanla ölenin önüne geçilmezmiş.kaldıki arkadaşın annesi tıbbi donanıma sahip bir ebe hastaneyede gitse annesinin yaptığı yapılmıycakmıydı.arkadaş yaşadığını bizlerle paylaşmak istemiş lütfen yorum yazarken biraz daha saygılı olalım.bebeğini güle güle büyüt kardeşim allah hayırlı uzun ömür versin

her yerde insanları yargılamaya neden bu kadar meyilliyiz ben de bunu anlamıyorum arkadaşlar
canım Allah sana da bebeğine de hayırlı uzun ömürler versin inşaallah
yazılanlar canını sıkmasın
sen öyle istemişsin öyle yapmışsın
Rabbim seni de bebeğini de korumuş
güzel günlerde büyütün bebeğinizi canım

Ay kız anlatıp anlattığına pişman oldu ya.Niye bu kadar yükleniyorsunuz arkadaşlar.Kendisi öyle istemiş ve sorunsuz olmuş.Artık yabancı ülkelerde de evde doğum özendiriliyor.Netten bakın bi videolara ne çok var.Hatta ebe falanda yok.Kocasıyla doğum yapanlarmı ararsın,annesiyle yapanlarmı ararsın.Çok var yani.Ayrıca bu kız dağ başında değilya.Gerekirse sağlık ekibi çağırırlardı.
Bebeğini güle güle büyüt canım.
:nazar:

hayırlı olsun canım ama ben cesaret edemezdim açıkçası evde doğumada ,normal doğumada cesaretim yok psikolojikman şimdi bile kasılıyorum hamile olsam naparım bilmem ..en güzeli tabi doğal yolu ama benim ki psikolojik bir olay engel olamıyorum ..

canım bn o gün deil retesi gün doğum yaptım. aşı meselesine gelince aşılarda var merak etmeyin:)kanamam olsaydı tekrar ediyorum annem ebe..rahimimi dışaruya tamamen çıkartıp dikebilecek bile tecdrübesi ve malzemesi vardı kim yavrusunu tehlikeye atar.bizim oralarda hala evde doğum vardır. annemmin memleketinde yani.
bu zamana kadarda hiç bi sorun olmadı.he bu arada 2 cm açıklık deil 2 parmak açıklığım vardı bu da 3,5-4 cm açıklığa gelio

yaa biraz mantıklı olun lütfen ben kanamadan söz ediyorum o kanam durdulamadoğı zaman operasyom gerekir ve tek kişinin giderebileceği bir sorun değildir acil kan gerekebilir kan kaybından bayılabilirsiniz herşey olabilir. Bebek ters geliyor olabilir, kordon dolanmış olabilir evde sezeryan yapacak kadar bir ekipman düşünemiyorum ben... Resmen hastane yaptınız sizde bir evi.. Bu kada ekipmanı anneniz sürekli yanında mı taşıyor acaba... Doktor sizi çağırmış ama gitmemişsiniz hemde gününüz geldiği halde. Ama ne desek siz hepsine bir cevap buluyorsunuz size göre herşey doğru.. Evet önceden de evde doğumlar oluyordu ama bakın o yıllara bebek ölümleri ne kadarmış birde şimdiki verilere bakın lütfen... Biz doru bildiğimizi söylüyoruz burada... O zaman ebeler var nasıl olsa ekipmnaları da var her ebe evde doğurtsun o doktorlar boşuna hastanede görev yapıyo çünkü... Hee birde hastane görevlileri annemin girmesine izin vermiyordu asık suratlıydu demişsiniz tabii ki izin vermeyecek o dr hemşire orda işini yaparken neden birini alsın muayeye bile almıyorlar başkasını... Ama siz nasıl doğru biliyorsanız öyle yapın... Burada da herkes kendi doğru bildiğini yazmakta özgürdür bizde bunları yazıyoruz niye kızıyorsunuz ki bunlar gerçekler...

yurt disinda olunca yabanci olunca cahil olunmuyormu arkadaslar ya?
onlarin arasinda da var demek ki ilginc insanlar daha ne diyim :)
hala yukarida biri diyor ki olecekse kader evde de olur hastanede de olur.. tehlike aninda olecegini bile bile 40 adim kacmak sunnet.. tedbir almamak allah in bize verdigi bu cani korumamak allah in gucune gider ya
o zmn hic bi hastaligimizda doktora gitmeyelim benim kaderim belli deyip oturalim evde ...bu mantigi lutfen savunmayin
belli ki bu kiz cok cahil bu kiz daha kac cocuk dogurur evde ic kanama ne demek onu bilmiyor daha
lutfen akil verin arkadaslar ozendirmeyin evde doguma
hadi akil vermiyorsunuz bari biz gercekleri yaziyoruz diye bize ses cikarmayin...
bu kiz olebilirdi evde bebegi de olebilirdi bu cahilligin neresi savunulur allah askina

Son düzenleme:
Ewde kolayca doguran arkadasım war

her konuda yurtdışını örnek alıyoruzya :((( işte artık onlar bile evde doğuma yönelmeye başlamışlar.yani bu kadar büyütülecek bişey yok bence keşke benimde böyle bir imkanım olsaydı bende evde doğum yapmak isterdim.annelerimiz bizi yani çoğumuzu nasıl dünyaya getirmişler hemde köy ebeleriyle.insan kaderi dışında bişey yaşamaz eğer anne yada bebekle ilgili bi sıkıntı olsaydı bu hastanedede olurdu çünkü sonuçta olanla ölenin önüne geçilmezmiş.kaldıki arkadaşın annesi tıbbi donanıma sahip bir ebe hastaneyede gitse annesinin yaptığı yapılmıycakmıydı.arkadaş yaşadığını bizlerle paylaşmak istemiş lütfen yorum yazarken biraz daha saygılı olalım.bebeğini güle güle büyüt kardeşim allah hayırlı uzun ömür versin

yazik yazik bosuna okuyor calisiyor bu insanlar yillarca tibbi gelistirmek icin gecelerini gunduzlerini birbirine katip nelerden feda edip calisiyorlar bu zihniyet icin mi??
arkadasin annesi tibbi donanima sahipmis... iki nester bi dikis aleti adlarini bilmiyorum herneyse tibbi donanima sahip :)))
gerci bu zihniyette nasilsa olucez hastanede olmak isi birazcik uzatir o kadar:)))
yorumlarimiz hepimizin son derece saygili ve gercekci biz arkadasi uzmek icin yazmiyoruz bunlari
bir daha kendisini tehlikeye atmamasi icin ne kadar kotu seylerin olabilecegini bilmesi icin cene patlatiyoruz burada

Son düzenleme:
hala yukarida biri diyor ki olecekse kader evde de olur hastanede de olur.. tehlike aninda olecegini bile bile 40 adim kacmak sunnet.. tedbir almamak allah in bize verdigi bu cani korumamak allah in gucune gider ya
o zmn hic bi hastaligimizda doktora gitmeyelim benim kaderim belli deyip oturalim evde ...bu mantigi lutfen savunmayin
belli ki bu kiz cok cahil bu kiz daha kac cocuk dogurur evde ic kanama ne demek onu bilmiyor daha
hadi akil vermiyorsunuz bari biz gercekleri yaziyoruz diye bize ses cikarmayin...
bu kiz olebilirdi evde bebegi de olebilirdi bu cahilligin neresi savunulur allah askina

çok haklısın arkadaşım... Yurtdışıymış oymuş buymuş ne yanii yurtdışı diye her yaptıkları doğru mu... Bu kadar istisna şeyleri sürekli olan birşeymiş gibi örnek veriyorlar. Yurtdışında da geri kalmış bölgeler var... Şahsen ben hamile olsam gözümün içi gibi bakarım bebeğime hastanede bile bin tülü şey gelir aklıma doktorların demetimindeyken... Ayrıca kocamda asla böyle birşeye izin vermez. Bu bayanın kocası da bu bayanın ablasının kocası da cahiller ki demekki buna izin vermişler.. Benim eşim benden daha ayrıntılı düşünüyor herşeyi ben istesem evde doğurmayı o istemez. Ama arkadaşım ne desek boş ne desek o savunacak yaptığını...

suni sancıyı annenız nasıl başlattı onu anlamadım ben :S

bekarım ondan bilmıyorum sanırım ama hap fln mı veriyor sancı başlasın diye?

Allah analı babalı buyutsunn miniği :ecrin_bebek:

çok haklısın arkadaşım... Yurtdışıymış oymuş buymuş ne yanii yurtdışı diye her yaptıkları doğru mu... Bu kadar istisna şeyleri sürekli olan birşeymiş gibi örnek veriyorlar. Yurtdışında da geri kalmış bölgeler var... Şahsen ben hamile olsam gözümün içi gibi bakarım bebeğime hastanede bile bin tülü şey gelir aklıma doktorların demetimindeyken... Ayrıca kocamda asla böyle birşeye izin vermez. Bu bayanın kocası da bu bayanın ablasının kocası da cahiller ki demekki buna izin vermişler.. Benim eşim benden daha ayrıntılı düşünüyor herşeyi ben istesem evde doğurmayı o istemez. Ama arkadaşım ne desek boş ne desek o savunacak yaptığını...

deveye hendek atlatmak cahile laf anlatmakdan kolaymis
birak evi hastane secerken doktor secerken bile bin kisiye soruyoruz iyi hastanemi iyi doktormu diye.. gelmisler burda koy ebesini anlatiyorlar..
allah sana da istedigin zmn hayirli saglikli evlatlar nasib etsin insallah

laflarına dikkat et lütfen bu şekilde uyarmak olmaz. ancak inadıma basmak olur.cahil diyemessin.iç kanama ne demek bn çook iyi biliorum sn merak etme.bn iç kanamadan kasıt ne derken rahimde kanama mı yoksa her hangi başka bi yerde kanamamı diye sordum.yorum yapacaksanız doğru düzgün yapın hakaret ederek deil.!!!

deveye hendek atlatmak cahile laf anlatmakdan kolaymis
birak evi hastane secerken doktor secerken bile bin kisiye soruyoruz iyi hastanemi iyi doktormu diye.. gelmisler burda koy ebesini anlatiyorlar..
allah sana da istedigin zmn hayirli saglikli evlatlar nasib etsin insallah

köy ebesi deil şekerim hastane ebesi!!

suni sancıyı annenız nasıl başlattı onu anlamadım ben :S

bekarım ondan bilmıyorum sanırım ama hap fln mı veriyor sancı başlasın diye?

Allah analı babalı buyutsunn miniği :ecrin_bebek:

izotonik serumun içine sancıyı getiren bi ilaç konuluyo.ama şuan ismi aklımda deil.aklıma gelince yazarım

tercih sizin böyle uygun görmüssünüz ve hayirla kurtarmissiniz allah anneli babali büyütmek nasip etsin yavrunuzu ins

koy ebesini anneniz icin demedim
ayrica evde dogum zihniyetini ballandira ballandira anlatan zihniyet benim icin cahil zihniyetidir
ayrica bunu diyen tek ben degilim 50 tane yapilan yorumun 45 i size cahil demis ki kimsenn ne dedigi cok da onemli degil benim icin ben kendi fikrime bakar
gordugum her cehaletin karssinda oldum bu yasima kadar....
soylediklerimi hakaret olarak algilamana uzuldum dogrusu ama yukarda da dedigim gibi
cahile laf anlatmak dunyanin en zor seylerinden biri
sozlerimin hepsinin onunde ve arkasindayim..

Back
X