• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde düzenimi nasıl kursam?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.157
11.062
248
Kızlar selam 💜 Az yılan görümceli, az fettan kaynanalı konularınız olsun 🤦🙏

Kızlar benim doğuma az bi zamanım kaldı. Evde 2 yatak odası var. Biri misafir için. Şimdi ben düzenimi misafir yatak odasına kurmayı düşündüm. Bebekle ben orda olacağız. Eşim çalışıyor, öğretmen.

Şimdi ben kendi yatak odamda değil de böyle ayrı düzen kurarsam bi sorun olur mu? Eşimin de çocuğa bakması vs vs açısından aklınıza ne gelirse artık bi sorun olur mu? Rahata alışıp bizi bize mi bırakır?

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸

Bence çok saçma. Bugüne kadar kocasıyla bebeği ayırıp da arası açılmamis kimse duymadım. Sen annesiysen o da babası, ayrica bir çiftin beraber yatması,kolunun bacağının birbirine değmesi,temas hali insanları birbirine bağlar.
Böyle yataklari ayirirsaniz, çocuğu baba evinden getirmiş de sizin malinizmis gibi.... Adam da zamanla yabancilasir hem size hem çocuğa.
Bence yapmayın. O da uyansın geceleri, bebek ikinizin de çocuğu

Bence çok saçma. Bugüne kadar kocasıyla bebeği ayırıp da arası açılmamis kimse duymadım. Sen annesiysen o da babası, ayrica bir çiftin beraber yatması,kolunun bacağının birbirine değmesi,temas hali insanları birbirine bağlar.
Böyle yataklari ayirirsaniz, çocuğu baba evinden getirmiş de sizin malinizmis gibi.... Adam da zamanla yabancilasir hem size hem çocuğa.
Bence yapmayın. O da uyansın geceleri, bebek ikinizin de çocuğu

Yaaa... İşte yaşayanlar sorun yaşadı mi vs işte bunları merak ettim ben de. Teşekkür ederim 🌸

Neden odanızı ayırıyorsunuz ki? Hem evliliğinizi hem eşinizin babalığını etkiler bu durum. Tekrar dönene kadar ohoo. Aynı evde iki yabancıya dönersiniz. Bence yanlış yaparsınız. Hadi eşiniz vardiyalı çalışan, gece nöbeti olan bir meslek olsa uyku düzeni açısından bu düşüncenizi yine haklı bulmam ama anlayabilirdim. Öğretmen adam ne olacak çocuğuyla aynı odada uyursa?

Bu neden aklınıza geldi ki ? Amaç eşiniz çalışıyor diye anlayışlı yaklaşmak mı , kendinizin konfor alanını sağlamak mı ?
Bence her iki türlüsü de saçma.
Eşinizle zaten sınırlı vaktiniz olacak, bari yatarken temasınız olsun.
Aslında eşim sabah kalkıp gidecek diye düşünmüştüm daha çok

Kızlar benim doğuma az bi zamanım kaldı. Evde 2 yatak odası var. Biri misafir için. Şimdi ben düzenimi misafir yatak odasına kurmayı düşündüm. Bebekle ben orda olacağız. Eşim çalışıyor, öğretmen.

Şimdi ben kendi yatak odamda değil de böyle ayrı düzen kurarsam bi sorun olur mu? Eşimin de çocuğa bakması vs vs açısından aklınıza ne gelirse artık bi sorun olur mu? Rahata alışıp bizi bize mi bırakır?

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸
ben saçma buluyorum bebek olunca ayrı takılmayı , benim uyuyakaldığım noktada eşim kalktı ne olur ne olmaz diye sağıp sakladığım sütü ısıtıp verdi ben uyudukca sütüm daha çoğaldı kaliteli oldu
bu süreçte zaten bir süre erkeğinde uykusuz kalması gerekir ki siz gecelerı ne kadar çok uyursanız o kadar çok sütünüz olacak bebeğiniz için kocanızda aynı şartlarda sizinle olmalı

eş yardım edince bebek daha huzurlu oluyor açık söyleyeyim
siz yorgunluktan ve uykusuzluktan çok gergin ve dikkati dağınık sabırsız olacaksınız bu yüzden bebek daha çok kasılıp ağlayacak ama bu yükünüz azaldığında geceler daha kolay geçecek

üstelik çok şanslı eşiniz öğretmen , çoğu özel sektör çalışanı kocalar daha çok yorgun oluyor ve daha geç saatde evde oluyor ,yeni doğum yaptığımda eşim aksam9-10 gibi geliyordu o gelir gelmez bebeğimizi ona veriyordum duşa girip çarşafları değiştirip uyuyordum gece 1-2 ye kadar eşim bebekle ilgileniyordu sonra uyutup kendisi yatıyordu ondan sonra da ben o sürede uykumu aldığım için kalkıp ben bakıyordum eşimde sabah uyanıp işe gidiyordu

bazen krizlere giriyor bebek 3-4 gün neredeyse uyumuyor uyutmuyor o dönemlerde yanınızda eşinizin olması gerelecek ayrı falan yatmayın ayrıca kim neye çok emek verirse onu daha çok sever ,onlar sonradan ebevyn hissini öğreniyor bizim gibi değiller, ondan sonra bocalayacak çocuğuyla bağı güçlü olmayacak neden ağladığını anlamayan babalar var ... bu yüzden işte, ağlama şeklinden neye ağladığını biz neden anlıyorsak babada anlamalı bunun için vakit geçirmeli .

Yaaa... İşte yaşayanlar sorun yaşadı mi vs işte bunları merak ettim ben de. Teşekkür ederim 🌸
Sence sorun olmaması imkanı var mı? Kaç ay boyunca ayrı yatacağıniz bir düzenden bahsediyorsun.
Ayrıca öğretmense ne güzel iste , epi topu 7 saat calistigi - çoğu insandan daha az yoruludugu bir işi var. Öğretmen koca bile uykusu bölünmesin diye bebeğinden ayrı kalacaksa cidden yorucu meslek sahipleri,polisler inşaat çalışanları vs komple herkes ayrı yatsın eşinden...
Bence hiç girisme bile bu yola
Benİm yakın arkadaşımın kocası da bebek gürültüsünden salonda yatmaya başlamıştı. Şimdi çocukları 3 yaşına girecek,hala ayrı yatiyorlar

Aslında eşim sabah kalkıp gidecek diye düşünmüştüm daha çok
günde 15 beyin ameliyatı yapan cerrah sanki... ne var ki işe gidiyorsa ? en azından iş yerinde önüne çayı yemeği geliyor sabah 8 akşam 5 çalışıyor ne olabilir ki nasıl yorulabilir ki ayrı yatmanız gerekecek kadar ?

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸
Eşinizle beraber durun neden ayırıyorsunuz

Sizler nasıl yaptınız?

Şimdiden teşekkürler 🌸
Evet sizi size bırakabilir😅 benim evim dubleks olduğu için gunduzleri salonda geceleri yukarda yatak odasında devam ettik,ama böyle iki ayrı düzen olduğu için zorlandik,siz tek bir yerde olursanız daha kolay olabilir,ama esinizden çok uzaklaşmayın desteğe ihtiyacınız çok olacak

Ben de odayı ayırma diyeceğim. Eşiniz de arada bebekle ilgilenir. Ayrıca bebek gece kalkınca uyku kaçırır ama yine uykuya dalar. Gidişata göre çok ağladığı zamanlarda başka odada emzirirsiniz veya uyutmaya çalışırsınız. Hem sizin uykunuz daha çok bölünecek. Eşin de bebek bakmanın kolay olmadığını görsün. Sonra şöyle yatıyorsun, şöyle tembelsin diye bik bik ötebilir. Şahit olmuşluğum var. İkinizin çocuğu sonuçta.

Eşinizle olan ilişkinize gelebilecek zararı zaten diğer üyeler belirtmiş.

Sakın o hatayı yapmayın. Rahata alışır hepten çocuk bakımından çekilir.
Ablam ex kocasına yaptı kıymetini bilmek yerine her şeyi ablama iyice yıktı.
Benim de eşim öğretmen aynı odadaydı bebeğimiz bir yaşına gelene kadar beraber yorulduk beraber baktık ama beraber emek verdik. Doğrusu da bu bana göre

Bu sekilde cocuk bakimini kendinize almayin sadece ayrica oda ayirmak doğru gelmiyor bana. Bu şekilde adamdan elini etegini cekip cocuga odaklanip cocukla yatip kalkip evliliği dogru durust olan ben duymadim en azindan.

Calisiyorsa calisiyor azicik uykusu bolunse bir sey olmaz ogretmen sonucta riskli bir iş yapmiyor.

Şuan en yeni doğumu kuzenim yapti. Kendisi calismiyor eşi calisiyor ama adam ona rağmen gece cocuguna kalkip bakiyormuş zaman zaman. Ölmez yani 20-30dk cocuga kalkip baksa arada.

günde 15 beyin ameliyatı yapan cerrah sanki... ne var ki işe gidiyorsa ? en azından iş yerinde önüne çayı yemeği geliyor sabah 8 akşam 5 çalışıyor ne olabilir ki nasıl yorulabilir ki ayrı yatmanız gerekecek kadar ?
Şöyle ukala yorumlar yardımcı olmaktan çok insanı gerçekten yok yere geriyor. Bilmiyorsanız bilginize . Zaten nasıl yapayım diye fikir almak için konu açıyoruz öyle değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X