Evde her şey düzgün olunca ne oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

mb1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
2.254
1.465
133
Konya
Merhaba arkadaşlar, yakında taşınacağım, şu an ders nedeniyle taşınmayı erteledim, evde bir düzen de yok, odanın birinde kolide eşyalar var.. Siz evinizde düzenli temizlik, düzenli yemek.. Her şey düzgün olunca noluyor ne yapıyorsunuz? Düzenli temiz evde yaşıyorsunuz, temizliğin ucu kaçmıyor devam ediliyor.. Ama yani düzgün olmayan dağınık evde yaşanmıyor mu? Bu motivasyonu nerden buluyorsunuz?
Halet-i ruhiyem iyi değil de yani dağınık olunca yaşanmıyor mu? Temizlik yapılıyor her şey dört dörtlük olsa ne oluyor onu soruyorum.. İnşallah anlatabilmişimdir..

Dağınık olunca da yaşanır neden yaşanmasın, biraz görmezden gelmek lazım 😅 ben de zor bir hamilelik geçirdiğim için çoğu şeyi koyverdim eski düzenim, temizliğin yok evde ama bebeğimin sağlığı daha önemli ne yapayım. Sizin de sınavınız daha önemli. Geçici süreçler bunlar

Temiz ve düzenli olunca kendini iyi hissediyorsun işte. Ayrıca evdeki kolilerde düzgünce bir odaya konup düzenli gözükebilir koliler evin düzenli ve temiz olmasına engel değil ki.
Her hafta klasik bir temizlik yaparsanız da ipin ucu kaçmaz.

Evlerdeki asıl dağınıklığın tek suçlusu bence çeyiz. O çeyizlere öyle boş şeyler alıyoruz ki...
Çeyizlerin hepsi kolilerde beklemiş oluyor. Boşa zaman ve kirli bir görüntüden başka bir şey değiller.
Ne kadar sadelik o kadar ferahlık.

dagınık olunca da yasanır ne olacak sokakta bıle yasanır ona bakılırsa
ama ev tertıplı temız olunca bızım hayat kalıtemız daha saglıklı olur
aradıgın seyın nerde oldugunu bılmek bır grıp olunca evın basını alıp gıtmemesı kapını canın ıstedıgı gıbı kısılere acabılmek ferah rahatlık ıcın yapılıyor kendı huzurumuz ıcın kendımızı salmamak kendımıze olan saygıdır bır nevı derler ya aslan yattıgı yerden bellı olur onun gıbı

Evin şimdi resmini çekip atsam şoka girersin :rapci: saldım gitti yetişemiyorum napim.. Kızın oyuncakları salonun bi başından bi başına duruyo.. Yatak odasında yerleşmeyi bekleyen çamaşırlar. Mutfalta bikaç parça bulaşık.. Ve ben bunları bırakıp kayınvalideme gşdiyorum:KK76:

Evin toplu olmasi ruha da iyi gelir temizlik yapildiginda derli toplu bir goruntu oldugunda daha iyi hissediyorum bazen asiri yorgun oluyorum ama kalkip evi toparladigimda enerji geliyor dinclesiyorum insan biraktikca birakasi gelir oyuzden bir duzene koymak en guzeli

Merhaba arkadaşlar, yakında taşınacağım, şu an ders nedeniyle taşınmayı erteledim, evde bir düzen de yok, odanın birinde kolide eşyalar var.. Siz evinizde düzenli temizlik, düzenli yemek.. Her şey düzgün olunca noluyor ne yapıyorsunuz? Düzenli temiz evde yaşıyorsunuz, temizliğin ucu kaçmıyor devam ediliyor.. Ama yani düzgün olmayan dağınık evde yaşanmıyor mu? Bu motivasyonu nerden buluyorsunuz?
Halet-i ruhiyem iyi değil de yani dağınık olunca yaşanmıyor mu? Temizlik yapılıyor her şey dört dörtlük olsa ne oluyor onu soruyorum.. İnşallah anlatabilmişimdir..
Daginik evde eger esyalar ortaliktaysa kalabalik oluyor,aradigin bir esya var ise nerede diye ariyorsun acil lazim olan esya ise(dolaplarin ici daginiksa mesela),sonra temizlik yapacaksaniz birde bu esyalarin toplanmasi var 2 kat yorucu oluyor.

Misal su ictiniz bardagi aninda kaldirin bulasik makinesi yada bulasik sepeti ne kullaniyorsaniz oraya koyun,boylelikle fazla daginik olmaz.

dagınık olunca da yasanır ne olacak sokakta bıle yasanır ona bakılırsa
ama ev tertıplı temız olunca bızım hayat kalıtemız daha saglıklı olur
aradıgın seyın nerde oldugunu bılmek bır grıp olunca evın basını alıp gıtmemesı kapını canın ıstedıgı gıbı kısılere acabılmek ferah rahatlık ıcın yapılıyor kendı huzurumuz ıcın kendımızı salmamak kendımıze olan saygıdır bır nevı derler ya aslan yattıgı yerden bellı olur onun gıbı
Ama bir kere ipin ucu kaçınca maalesef toparlaması zor oluyor ya.
Bende bir de takıntı var her şeyim düzenli olacak. Evden torbalarca kıyafet ayıkladım sırf bu sebepten.

Düzenli vitamin alıyor musunuz? Ben önceden kullanıyordum. Yoksa sebze meyve mi düzenli tüketiyorsunuz?
ben duzenlı vıtamın alıyorum
b12 folık asıt bıotın collagen demır ıcerıklı bır vıtamınım var
eczacıya soyleyınce verıyor zaten
meyve yemem sebze severım etcilim yememe dıkkat ederım acıkcası oyuzden enerjım var

halsızlık sorununuz mu var

d eksıklıgınız de olabılır kan tahlılı yaptırmak lazım

ben duzenlı vıtamın alıyorum
b12 folık asıt bıotın collagen demır ıcerıklı bır vıtamınım var
eczacıya soyleyınce verıyor zaten
meyve yemem sebze severım etcilim yememe dıkkat ederım acıkcası oyuzden enerjım var

halsızlık sorununuz mu var

d eksıklıgınız de olabılır kan tahlılı yaptırmak lazım

Halsizlik sorunum var hatta şu an iyi bile sayılırım önceye göre.. Başlamam lazım vitamine..

Bu kişiye göre değişir.

Benim kuzenimin evi her daim dağınık. Çamaşırlar her yerde. Gardırop desen çamaşırlar asla katlı değil. Tezgahın üstü bulaşık dolu. Ama o böyle mutlu ve rahat. Umrunda değil evin dağınık ve pis olması.

Ben de tam tersi. Hergün ev süpürürüm. Toplarım, toz alırım, çamaşırlar toplandı mı hemen katlanır. Dolabımda asla dağınık çamaşır olmaz. Bugün de ev süpürmeyeyim desem en fazla saat iki dedimi en geç yine evi süpürürüm. Eğer dağınıksa ev içim rahat etmez.

Yani kuzenim kadar olmasa da biraz relax olsam bigünde yapmayıversem süper olacak. Ama elimde değil illa derli toplu olacak.

Bu kişinin yaşam biçimi. Herkes nasıl mutluysa onu yapmalı.

Ama bir kere ipin ucu kaçınca maalesef toparlaması zor oluyor ya.
Bende bir de takıntı var her şeyim düzenli olacak. Evden torbalarca kıyafet ayıkladım sırf bu sebepten.
aynen oyle
bırde duzenı tutturunca ev dagılıp kırlenmıyor ya
oyuzden ev ıslerı hıc yormuyor cok cabuk bıtıyor sahsen benım hıc ev cıkarma mevsımsel temızlıgımde yok herseyı duzene oturtunca sen temızlıge hızmet etmemıs oluyorsun dıger turlu kırlenmesını bekleyınce tum gun temızlıkle gecıyor yorucu sıkıcı olur :) temız evı temızlemek az esya cok huzur :)

Hem çalışıp hem düzenli olan kadınlara hayran oluyorum..

ınanın aslında basıt en bastan duzen tutturunca devamı gelıyor
ama bu tek basınıza olmaz esınızınde yardımcı olması gerek
kırlılerını sepete atarsa aldıgını ısı bıttıgınde hemen yerıne koyarsa sızde aynı sekılde yaparsanız yıyıp ıctıkten sonra hemen makınaya atar cok kırlı kıyafet bırıktırmez hemen yıkar kurur kurumaz anında buker asar kaldırırsanız zaten dagılacak bırsey olmuyor , dagınıklık olmayınca temızlık en kolayı
gunluk wc mutfak cıfleme hergun yer supurme olunca haftada 1-2 kere yer sılmeyle kurtarabılıyorsunuz ve tertemız oluyor

bırde az esya meselesı onemlı mesela 4 kapaklı gardıloba dustuk bız oncekı 6 kapaklı gardıloptu ... ve bükülü esyam coktu gıyınmek zaman kaybı yasatıyordu
sımdı gecelıklerımde dahil askıda bırtek taytlar bükülü gerı kalan hepsı askıda halıyle cok daha fazla duzenlı aradıgımı bulmak kolay oldu dagılmıyor hıc
cıddı anlamda esya azalttım ya lazım olursa dıye saklamıyorum bırseyı lazım olursa almak kolay bırseyı 1 sene ıcınde 1 den fazla gıymemıssem dırek verıyorum
camasırları makınadan da cıkardıgımda hemen askıya asıp askıda kurutuyorum gomlek harıcınde utude cıkmıyor bu sayede

Back
X