• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde iktidar savaşı

azbiri

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2017
888
533
103
merhaba kk. Bizim bütün sorunlarımızın kaynağı bu sanırım. Eşim benim dominant olduğumu bunu da annemden aldığımı söylüyor. Annem akıllı güçlü biraz sert bir kadındır ve eşi de zayıf karakterlidir bu yüzden biraz ezer de açıkçası. Yani bi sürü sebep var aslında çünkü adam da işe yaramazın teki.
Bizim konumuza gelecek olursak
Eşim benim daha geride durmamı ister,emlakçıya gidiyoruz diyelim ev hakkında o konuşmak ister. Yemeğe Bi yere gidelim deriz o bulmak ister gidilecek yeri,planı o yapmak ister yapmadığı planı sevmez. Annemlere gitsek ne zaman kalkacağımıza o karar vermek ister. Erkek bir adım önde olmalı der. Ufak bi iş için evden çıkacaksa haber vermez gider gelir. Ben bunu sorun yaptığımda susar ve "nereye gitcem allah aşkına " der gülüp geçiştirir,açıklama yapmaz.
Arkadaşım aradı der kim old söylemez sormama kızar
Daha bi sürü şey yazabilirim.
Annesi hakkında hiç eleştiri yaptırmaz ama benim annem hakkında konuşur,bizimkilere kaç kez gedeceksek size de o kadar der. Hep bi yarış güç savaşı..
Ne yapmalı?
Sizler nasıl idare ediyorsunuz hanımlar,eşim sürekli kadınlardan şikayet ediyor evlendiğinden beri,sanki benden sonra öyle oldu..dengeleri nasıl kuruyorsunuz? Kendimi ezdirmek de istemem huzursuzluk da,ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Akıl akıldar üstündür

Hep sizin dediğiniz oluyorsa o yüzden bu kadar takılmış olabilir, dengelemeye çalışın.
Yemeğe giderken aklınızda bir yer olsa bile fikrini sorun yine de.
Dışarı çıktığında, ya da biri aradığında hesap sorar tarzda mı soruyorsunuz?
Eğer öyleyse bana da çok itici gelir bu cevap vermek istemem.
Daha yumuşak, sohbet arasında sorabilirsiniz.
Bizim evde birbirimizin ailelerinin dedikodusunu yapmak yasak:)
Annesini kendi eleştirirse eleştirir, ben o bişey demeden eleştirmem hiç.
Benimkiler için de aynı şey geçerli.

Disarda biriyle muhattap oluncagi zaman evet esiniz daha onde olmali bence de. Kadin erkek esitligi olarak bakmayin. Erkek bence de bir adim onde olmali. Evlilik bir kaleyse kalenin komutani erkektir cunku. Siz de kalenin prensesi :) herkes rolunun hakkini vermeli.

Bir de akilli kadin nerede aptal rolu yapacagini bilen kadindir demisler. Sahsen ben pofpofluyorum sık sık. Bir seyde fikir verecegim zaman ama tabi sen daha iyi bilirsin deyip karari ona birakiyorum. Benim dedigim oluyor. Kontrolun onda oldugunu hissettiriyorum. Cilveyle biseyleri istedigim zaman da kontrolunu benim istegimi yerine getirmek icin kullaniyor :D

He biri aradiginda soylememesi ya da disari cikarken soylememesi de belki de hanimci olmak istemeyisindendir. Yani kendini oyle hissetmek istemiyodur. Ustunde hakimiyet kurmaya calismiyorum sadece seni merak ediyorum tarzi yaklasabilirsiniz bence

Esim boyle olmadigi icin idare edecek bir durum da olmuyor
Evlenmeden once farkinda degil miydiniz boyle bir adam oldugunun?

Evle ilgili ger iş ondadır apartmanla ya da dışarıda birileriyle muhattap olma da falan da öyle ben geride kalırım genelde onun ailesine de benim aileme de aynı sıklıkta gideriz. Ama bunlar çok sorun değil bence neden takılmış ki eşiniz ? Sonuçta hayat ortak bazen siz ön planda bazen o ön planda olur

Disarda biriyle muhattap oluncagi zaman evet esiniz daha onde olmali bence de. Kadin erkek esitligi olarak bakmayin. Erkek bence de bir adim onde olmali. Evlilik bir kaleyse kalenin komutani erkektir cunku. Siz de kalenin prensesi :) herkes rolunun hakkini vermeli.

Bir de akilli kadin nerede aptal rolu yapacagini bilen kadindir demisler. Sahsen ben pofpofluyorum sık sık. Bir seyde fikir verecegim zaman ama tabi sen daha iyi bilirsin deyip karari ona birakiyorum. Benim dedigim oluyor. Kontrolun onda oldugunu hissettiriyorum. Cilveyle biseyleri istedigim zaman da kontrolunu benim istegimi yerine getirmek icin kullaniyor :KK70:

He biri aradiginda soylememesi ya da disari cikarken soylememesi de belki de hanimci olmak istemeyisindendir. Yani kendini oyle hissetmek istemiyodur. Ustunde hakimiyet kurmaya calismiyorum sadece seni merak ediyorum tarzi yaklasabilirsiniz bence
Hahaa aynı benim kafa.. tıpkısının aynısımı yazcaktım bende :D

Hep sizin dediğiniz oluyorsa o yüzden bu kadar takılmış olabilir, dengelemeye çalışın.
Yemeğe giderken aklınızda bir yer olsa bile fikrini sorun yine de.
Dışarı çıktığında, ya da biri aradığında hesap sorar tarzda mı soruyorsunuz?
Eğer öyleyse bana da çok itici gelir bu cevap vermek istemem.
Daha yumuşak, sohbet arasında sorabilirsiniz.
Bizim evde birbirimizin ailelerinin dedikodusunu yapmak yasak:)
Annesini kendi eleştirirse eleştirir, ben o bişey demeden eleştirmem hiç.
Benimkiler için de aynı şey geçerli.
+1

Sorun sizde değil ki eşinizde. Erkek bir adım önde olmalı düşüncesinin üstü çoktan tozlandı sanıyordum ben. O sizin kendi işinizi halledebilen, kendi ayakları üstünde durabilen bir kadın olmanızı hazmedemiyor anlaşılan, hayatındaki erkeğe muhtaç, o olmadan adım atamayan bir sürü kadın var, aslında onlardan biriyle evlenmek istiyormuş. Anneniz sizi böyle yetiştirdiği için, o da sizin gibi güçlü olduğu için de onu hedefe koymuş, sürekli eleştiriyor. Ailenizle ilgili konuşmasına izin vermeyin. Yemek yenecek restoranı seçmek niçin erkeğin görevi olsun mesela? Bilmiyorum nasıl idare edersiniz çünkü bu epey büyük bir farklılık. Direkt hayata bakış tarzındaki, yetişme ve yaşayış şeklindeki başkalık. Onun sizi kabullenmesi gerekiyor.

bence sorun sizin dediginizin olması değil
o anki tavrınız.
üzerinde hakimiyet kurmuş istediğinizi yaptırıyor gibi bir hava veriyorsaniz bundan kimse hoşlanmaz.
sırf inadına tersini yapasi gelir bazen insanın:))
sizin dediğiniz olsun ama bırakın onun istediği oluyor sansin.
daha yumuşak bir tavır takının.fikrini sorun.
himm demek öyle diyorsun tamam
ama su daha iyi sanki ne dersin deyin.
verdiği cevabın arkasından tamam bu olsun o zaman deyin.:KK53:
kuzu gibi kadinimdir ama emrivaki yapar fikrimi almazsa ters teper.
herkes için geçerlidir bu.

Ay nedense hep de kadının hareketlerine dikkat etmesi gerekiyor kadınlar bile kabullenmiş bunu. Neymiş erkek bir adım önde olacakmış, sebep??? Tek bir mantıklı sebebi yok bunun toplumdaki ataerkil kodlar dışında. Nerde yemek yiyeceğimi de seçerim, emlakçıyla da konuşurum her işimi de kendim hallederim . Neden aptal gibi davranayım?? Neden bir adım geride durayım?? Yeri gelir benim daha bilgili olduğum konuda ben daha çok konuşurum, onun daha çok bildiği yerde o konuşur.

Bir de akilli kadin nerede aptal rolu yapacagini bilen kadindir demisler. Sahsen ben pofpofluyorum sık sık. Bir seyde fikir verecegim zaman ama tabi sen daha iyi bilirsin deyip karari ona birakiyorum. Benim dedigim oluyor. Kontrolun onda oldugunu hissettiriyorum. Cilveyle biseyleri istedigim zaman da kontrolunu benim istegimi yerine getirmek icin kullaniyor :KK70:

Böyle seyler okudukça Hemcinslerimden utanıyorum. Akıllı kadın nerede aptal rolü yapacagını bilen kadın değildir. Bir kadın "aptal rolü" yaptığını sanıyorsa aptaldır.

İşve cilveyle hayat arkadaşına bir seyler yaptırmaya çalışan kadın da aptaldır benim gözümde. Kafasını çalıştırıp da Kadınla erkeği eşit gören, her anlamda eşitliği savunan, kadınına değer veren, sürekli aslansın kaplansın diyerek gaza getirmek zorunda olmadığı bir erkekle evlenemeyecek kadar aptaldır hem de.

Umarım su dediklerinizin ne kadar komik olduğunu bir gün anlarsınız.

Bunlar duruma gore degisen seyler disarida benim de muattap olabilcegim durumlarda olaya dahil olurum eve birsey yapilacaktir esim konusur benim de fikrim varsa soylerim sen dur ben konusayim gibi bir durum varsa evet bu rahatsiz edici olur her iki taraf icinde kadinlar erkeklerin bir adim gerisinde olmali dusuncesi eskilerde kalmadimi ya evde birinin sozu gecmez iki tarafinda sozu gecer ortak noktada bulusulur yeri gelir esimin zevk aldigi aktivite yapilir yeri gelir benim hayat boyle guzel gecer erkekleri pohpohlayalim erkek cocuklarini yetistirirken pohpohlayalim sonra bu erkekler neden egemen olmaya calisiyor neden acaba

Yukarıdaki arkadaşların bir kısmına katılmıyorum.
Bizde göze göz dişe diş.
O da bunu çok iyi bilir. Kabullenene kadar çok emek verdim gerçi.
Ama şimdi sadece ben onu idare etmeye çalışmam o da beni idare etmek için emek harcar. Kimse ben böyle istiyorum böyle olacak diyemez. Her ikimizin de fikri önemlidir ve ortak hareket ederiz.
Bence biraz sabırlı ve dik olun.

Böyle seyler okudukça Hemcinslerimden utanıyorum. Akıllı kadın nerede aptal rolü yapacagını bilen kadın değildir. Bir kadın "aptal rolü" yaptığını sanıyorsa aptaldır.

İşve cilveyle hayat arkadaşına bir seyler yaptırmaya çalışan kadın da aptaldır benim gözümde. Kafasını çalıştırıp da Kadınla erkeği eşit gören, her anlamda eşitliği savunan, kadınına değer veren, sürekli aslansın kaplansın diyerek gaza getirmek zorunda olmadığı bir erkekle evlenemeyecek kadar aptaldır hem de.

+1

merhaba kk. Bizim bütün sorunlarımızın kaynağı bu sanırım. Eşim benim dominant olduğumu bunu da annemden aldığımı söylüyor. Annem akıllı güçlü biraz sert bir kadındır ve eşi de zayıf karakterlidir bu yüzden biraz ezer de açıkçası. Yani bi sürü sebep var aslında çünkü adam da işe yaramazın teki.
Bizim konumuza gelecek olursak
Eşim benim daha geride durmamı ister,emlakçıya gidiyoruz diyelim ev hakkında o konuşmak ister. Yemeğe Bi yere gidelim deriz o bulmak ister gidilecek yeri,planı o yapmak ister yapmadığı planı sevmez. Annemlere gitsek ne zaman kalkacağımıza o karar vermek ister. Erkek bir adım önde olmalı der. Ufak bi iş için evden çıkacaksa haber vermez gider gelir. Ben bunu sorun yaptığımda susar ve "nereye gitcem allah aşkına " der gülüp geçiştirir,açıklama yapmaz.
Arkadaşım aradı der kim old söylemez sormama kızar
Daha bi sürü şey yazabilirim.
Annesi hakkında hiç eleştiri yaptırmaz ama benim annem hakkında konuşur,bizimkilere kaç kez gedeceksek size de o kadar der. Hep bi yarış güç savaşı..
Ne yapmalı?
Sizler nasıl idare ediyorsunuz hanımlar,eşim sürekli kadınlardan şikayet ediyor evlendiğinden beri,sanki benden sonra öyle oldu..dengeleri nasıl kuruyorsunuz? Kendimi ezdirmek de istemem huzursuzluk da,ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Akıl akıldar üstündür
Bence sen değil esin ego savaşına çevirmiş işi
Ayrıca senden şikayetçi olduğu şeyleri o yapmasaydı tamam derdim ama madem aynılarını yapiyor ben de yaptığımdan geri durmazdim

Mesela kendi annesine laf mi söyletmiyor sen de benimkinin hakkında konuşuyorsun derim
Eve geç geldiğinde haber mi vermiyor ben de aynısını uygularım hic de ara bulucu falan olamam

Akıllı davranırsanız güç savaşı falan kalmaz, eşiniz kendinin kazandığını sanır ama tek galip siz olursunuz ;)

Benim de erkek kadın ilişkileriyle ilgili keskin düşüncelerim vardı eskiden, eşim öne çıktıysa ezik hissedip kavga çıkartıyordum ama sonradan baktım gördüm ki inatla kavgayla olmuyor, şu an tüm kararları birlikte alıyoruz, eğer eşim diretirse ben alttan alıp kendi fikrimi söylüyorum ve tabiki sen bilirsin ben sana uyarım diyorum.

Sonuç benim dediğim oluyor kavga yok huzursuzluk yok gerginlik yok ;) akıllı olun, ağır başlılık çok kilitli kapıları açar.

Hı hı :) erkeklerin fitrati da oyleydi zaten. Hepsi kollarini acmis estlik diye sizi bekliyordu. Esitlik diye cirpinanlari da sorumluluklarini kadinlara yikmak isteyenler. Esitlikten degil adaletten yanayim. O safsatalara karnim tok cevresinde ve hayatinda bir suru olaya tanik olmus biri olarak.

Ben kimseye hakaret etmemistim ama sizin sayginiz bu kadar demek ki. Gercekten de baya eşitlikçiymişsiniz :) iade bile etmiyorm dediklerinizi. Zamanla anlarsiniz basiniza geldikce

ben olaya kadın olarak değil de insan olarak yaklaştım mesela.
hatta kendimden örnek verdim.sakin bir kadinimdir ama esim fikrimi almaz emrivaki yaparsa ters teper dedim.
aynı sekidelde onun içinde geçerli.
yani asıl sorun kadın erkek ego savaşına çevirmeden insanca fikir alış verişi yapmak.
höd höd benim istediğim olur tavrindaki adamlar ne kadar iticiyse kadınlarda o kadar itici bana göre.(konu sahibini tenzih ediyorum)
sizi alintiladigim için kusura bakmayın.
sadece hemcinslerimizden utanmak yerine onlara sende inat et dediğini yaptir gibi demek yerine hayatımızı paylaştığımız insanlarla
ortak ne kadar çok paylasiminda olunursa o kadar mutlu ve aile olacağımızı anlatmayiz.buna fikirler de dahil..
:KK50:

Bende sizin gibiydim
Her işi kendi başına halletmeye çalışırdım
Benim eşimde evlendiğimiz zaman sizin eşiniz gibi bu durumdan rahatsız oldu
Ben şöyle dengeledim
Onun gözüne batacak yerlerde onu bir adım öne taşıyorum
Mesela garsona sipariş verilecekse ben direkt eşime söylüyorum
Garsonla eşim muhatap oluyor
Dışarı çıkılacaksa bi yere gidilecekse sen bilirsin diyorum
Bayramda annelere gitmek ister misin diye sordu
Farklı şehirlerdeyiz
Sen bilirsin canım dedim
Birinci günü gidip 4 gün annemlerde kaldık
Sadece bayram sabahı kahvaltısını Kv de yaptık
Eşin doğal olarak evin erkeği olmak istiyor
Bırakın olsun
Zaten zamanla Kumanda sizde olacak
O son sözü söylediğini sanacak
Ama hep sizin istediğiniz olacak

Akıllı davranırsanız güç savaşı falan kalmaz, eşiniz kendinin kazandığını sanır ama tek galip siz olursunuz :KK66:

Benim de erkek kadın ilişkileriyle ilgili keskin düşüncelerim vardı eskiden, eşim öne çıktıysa ezik hissedip kavga çıkartıyordum ama sonradan baktım gördüm ki inatla kavgayla olmuyor, şu an tüm kararları birlikte alıyoruz, eğer eşim diretirse ben alttan alıp kendi fikrimi söylüyorum ve tabiki sen bilirsin ben sana uyarım diyorum.

Sonuç benim dediğim oluyor kavga yok huzursuzluk yok gerginlik yok :KK66: akıllı olun, ağır başlılık çok kilitli kapıları açar.

Iste bu. Erkegin de bir fitrati var kadinin da. Degistirmek degil gecinmeyi/yonetmeyi ogrenmek mesele.

Back
X