Evde kaldım diye evlendim

Geronimoo

Okçu'nun önünde saygıyla eğil
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2019
1.501
1.036
53
41
Kızlar şuan 36 yaşındayım 30 umdan sonra herkes bana evde kaldın niye evlenmiyorsun gibi laflar söylemeye başladı babam bile evlen git birini bul diyor du arkadaşlarımın çoğu evlenmişti yine çogu yaşları geçiyor diye evlendiler önce den aşık olmadan evlenmem derdim 33 yaşında eski eşle tanıştık aşırı iyi davranıyor du ama beni tehdit de etmişti bakire olmadığı nı babana söylerim diye umrumda olmadı gözüm kararmıştı o gelinligi giyecektim ve o düğün olucaktı neden bu kadar aptalım ben biz

Evlenmeyi bu kadar tabu haline getiren bir toplumuz. Herkes evlenecek diye bir şey yok. Ama insanlar herkes evlenecek sanıyor ve sonucunda hatalı evlilik ortaya çıkıyor, sizinde böyle olmuş. Artık kendi hayatınızı kurun. Kimseyi takmayın. insanlar boş boş konuşur. Evlensen çocuğu sorar, ikinci çocuğu sorar. Fazla çocuk olsa neden bu kadar çocuk yaptın der. Eğer insanları takarsanız haliniz perişan. İnsanlar sizin hayatınızı belirlememeli
Evde kalmak diye bir şey yok keşke bunu bilseydiniz

E şimdi mutlu musunuz bari?
Değdi mi sizi böyle bir konuyla tehdit eden adamla hayatınızı aynı yatakta geçirmek zorunda olmanıza?
Bakirelikle kafayı bozmuş yemin ederim bazıları. En nefret ettiğim erkek tipi.

hep bu toplumsal baskılar yüzünden :KK43: herkes 30 olmadan evlenecek diye bir kural varmiş gibi tutturmuşlar evde kaldın diye.keşke bile bile sizi tehdit eden o herifle evlenmeseydiniz.ama olan olmuş boşanıp kurtulmuşsunuz.bundan sonra çevrenin baskısıyla değil gönlünüze göre birini bulup mutlu olursunuz umarım

Evlen evlen baskısı yapılan kadınlara şunu diyorum..
Aile büyüklerinize acın burayı okutun.
Buradaki mutsuz umutsuz saygısız sevgisiz evlilikleri görünce sizi anında rahat bırakırlar..
Hatta aman kızım boşver olursa olur derler..

Size gelince konu sahibi; artik geçmişe dönmeyin.
Dersinizi almışsınız. Insan en ağır kendini yargılar. Dolduruşa gelmişsiniz olabilir. Hepimiz insaniz.

Ileriye bakın. Bir daha dolduruşa gelmeyin.
Umarım bundan sonra her şey sizin için çok iyi olur.

Son düzenleme:
Yanlış zamanda doğmuşuz biz. Bir 50 yıl sonra belki 30 yıl sonra bitecek bu baskılar biliyorum. Şimdiki gençler bile daha şanslı.
neyse benim etrafımda baskı yapan yok. Ama beynimizi yıkamışlar bir kere benim bile aklıma giriyor bazen. Diyorum ben evlenemedim. ( ne saçma aslında değil mi )
Ben toplumdan korktuğumdan evlenmeden cinsellikte yaşamayı düşünmüyorum. Kararım bu yönde. Yani hepten işimi zorlaştırıyor bu durum.
Ama bu benim kararım. Yani hayatımı savunmayı biliyorum. Ben baskılara rağmen genelde eksikliğimin olduğunu düşünmüyorum. Öyle kötü evlilikler gördüm ki. Bazen şanslı bile hissediyorum.
sonuç olarak insanların beynimize girmesine engel olmalıyız. Kendi doğrularımız olmalı. Başkalarının özel yaşamına da karışmamalıyız. Yani kimse kimseyi kınamamalı. Hem de böyle konularda.
kimse sizin bekaretinizle ilgili yorum yapamaz. Babanız da dahil. Size öyle uygun gelmiştir. Öyle yaşamışsınızdır. Kimse karışamaz. Sizin bedeniniz.

Kızlar şuan 36 yaşındayım 30 umdan sonra herkes bana evde kaldın niye evlenmiyorsun gibi laflar söylemeye başladı babam bile evlen git birini bul diyor du arkadaşlarımın çoğu evlenmişti yine çogu yaşları geçiyor diye evlendiler önce den aşık olmadan evlenmem derdim 33 yaşında eski eşle tanıştık aşırı iyi davranıyor du ama beni tehdit de etmişti bakire olmadığı nı babana söylerim diye umrumda olmadı gözüm kararmıştı o gelinligi giyecektim ve o düğün olucaktı neden bu kadar aptalım ben biz
Bu adamla evlendin mi gercekten. Bilemiyorum Altan...

E şimdi mutlu musunuz bari?
Değdi mi sizi böyle bir konuyla tehdit eden adamla hayatınızı aynı yatakta geçirmek zorunda olmanıza?
Bakirelikle kafayı bozmuş yemin ederim bazıları. En nefret ettiğim erkek tipi.
Degmedi demeyi çok isterdim ama diyemiyorum

Almanız gereken bir dersmiş sizinki, keşke dizin gibi konuları buraya fixe edebilsek de bu sıkıntıları yaşayan kişiler dönüp dönüp okuyabilse...

Neyse karaları bağlamaya mı geldik? Nefes alın, verin, önünüze bakın. Geçmişte kalmış bunlar değil mi?

Back
X