• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kaldım kimene

Ben daha 23 yaşındayım baskı görüyorum , geçen komşumuzun kızı evlendi , teyzem bak şu kız evleniyor senden iki yaş küçük dedi laf vurdu , onlara kötü evlilikleri göstermekten yoruldum artık , ben de dalgaya alıyorum , sokaktan geçen ilk adamı çeviriyorum şimdi diyorum , çok samimi olduklarıma da zıkkım mı var evlilikte ne evlencem diyorum , toplum olarak bu konuyu ne zaman atlatıcaz acaba merak ediyorum.

Ben de 30 yaşındayım hatta 1 ay sonra 31 olucam,bekarım hayatımda da kimse yok.Alay ediyolar insanlar ilk başlarda çok dert ettim kendime geceleri gözlerim şişene kadar ağladığımı bilirim şimdi fazla canımı acıtmıyor bu sözler ama ya annem :( .Dün kuzenime gittik gelinlerinin annesi de ordaydı sohbet ediyolar.Kaynının oğluna kız arıyolarmış 40 yaşında çocuk,yengem 35-36-37 bu yaşlarda biri olur ona ancak dedi,yokkkkk 30-31 ancak dedi.amacı bana laf vurmak sen 30-31 yaşındasın seni ancak 40 yaşındaki alır demek.annem :( ''30-31 yaşındakini vermezler ona''dedi'' verirler anam napacaklar'' dedi yüzsüz yüzsüz.Ben alıştım durumuma ama ya annem :( ona bunu yaşatmaya ne hakkım var keşke ölsem diyorum bazen keşke yok olsam,kendi derdim için değil anneme bunu yaşattığım için..............

Kizlar arrik ciglik atasim geliyo yeter evlenmiyorum diye.allaha sukur cevremvar calisiyorum ve her karsilastigim genc yasli coluk cocuk kadin erkek ayni soruyu soruyor EVLENMİYORMUSUN?? Herkese yazi kader demekten biktim.30 yasindayim cikiyo talip adres almalar gorucu gelmeler tanistirmalar ama olmuyor ben napim ya.öldureyim mi kendimi.yok esra cok secicisin yok esra yakisiklilik isteme meslek isteme karakteri olsun
Ben sanki bilmiyorum.bunlari.19 yasindaki dun ki cocuk gelmis ay esra ben srnin kadar beklemicem 23 24 yasinda evlenecem kesin diyo.sanirsamvahiy gelmis tobe tobe ya.kizlar psikolojim bozuldu bu sorulardan ya :KK43: tamam bende istiyorum o beyaz gelinligi giyeneyim ama olmuyo ne yapim.hic yokken bu dusuncelerim zorla aklima.soktular.tel kasiyor yazim hatalarini gormeyin :) ne.yapim kizlar nasil susturayim bu milleti

onları susturamazsın sanırım... 30 yaş hiçte geç bir yaş değil bence... evet biyolojik olarak evlat sahibi olmanın gecikeceği bir yaş fakat kimsenin yaptığı baskıyla evlenemezsiniz ki??

kariyeriniz var, çalıştığınız için mutlusunuz en önemlisi kendi kararlarınızı kendiniz alıyorsunuz!

bundan kime ne! :KK47:

Kizlar arrik ciglik atasim geliyo yeter evlenmiyorum diye.allaha sukur cevremvar calisiyorum ve her karsilastigim genc yasli coluk cocuk kadin erkek ayni soruyu soruyor EVLENMİYORMUSUN?? Herkese yazi kader demekten biktim.30 yasindayim cikiyo talip adres almalar gorucu gelmeler tanistirmalar ama olmuyor ben napim ya.öldureyim mi kendimi.yok esra cok secicisin yok esra yakisiklilik isteme meslek isteme karakteri olsun
Ben sanki bilmiyorum.bunlari.19 yasindaki dun ki cocuk gelmis ay esra ben srnin kadar beklemicem 23 24 yasinda evlenecem kesin diyo.sanirsamvahiy gelmis tobe tobe ya.kizlar psikolojim bozuldu bu sorulardan ya :KK43: tamam bende istiyorum o beyaz gelinligi giyeneyim ama olmuyo ne yapim.hic yokken bu dusuncelerim zorla aklima.soktular.tel kasiyor yazim hatalarini gormeyin :) ne.yapim kizlar nasil susturayim bu milleti

koca olsun davuldan olsun diye düşünsem çoktan evlenirdim
aklıma da gönlüme de yatan biri çıkmadan evlenmiycem
dersin
boşver konuşan konuşsun
ayrıca herkesin evlenecek diye bir şartı mı var

• Beğen
Reactions: tse
Ya kizlar bazen sakinligimi koruyup aciklama yapiyorum.korkularimi beklentilerimi onlari.anlatiyorum ama bu defade hayallerime mudahale ediyorlar.(cok yanlis dusunursun esra cok)
Neden millete açıklama yapıyorsun ki? Şimdi devir çok değişti, kadınlar 30'undan önce evlenmeyi düşünmez oldu. Zaten normal şartlar altında 23-24 yaşında üniversiteden mezun olunuyor. 30'a kadar işi gücü oturt, kendine bir hayat kur, ayaklarının üzerinde dur falan derken insanlar, yani aklı başında kadınlar 30'dan sonra düşünüyorlar. Halihazırda ilişkisi olanlar acele ediyorlar ederlerse. Onların da aklı başında olanları ne olursa olsun 27-28'den önce düşünmüyorlar. İnsanın en güzel zamanları derler 30'lar için. Bu yaşlarını kayınvalide, kayınpeder, görümce, hamilelik falan filan gibi şeylerle harcamak istemeyen bir yığın kadın var. Gerçekten aklı yerinde olan kadınlarımız hayatı kendisi için yaşıyor. Elalem ne der kaygısıyla evlenilmez. 19 yaşındaki ergenin lafına neden bakıyorsun? Çocukla çocuk olma lütfen.

Konuyu okuyunca yüzümde bir tebessüm oluştu lütfen konu sahibi bana kırılma ben de 29 yasindayim ama illa evleneyim diye bir psikolojiye girmedim hic. Hatta miss cherry gibi "evde kaldın " diyenlere 'ayy tabii evde kalacağım baska nerede kalacağım sokakta mı ' diye dalga geçerek cevap veririm :) hem şaşırırlar hem.de diyecek söz bulamazlar tavsiye.ederim yani ;)
Bir de aklima iki sey daha geldi onlara da goz atarsan belki moralin yerine gelir:
1) Bir şarkı - Hülya Polat ben niye evleneyim?
2) Bir yazı - ojelerim bozulmasın diye evlenmiyorum (internetten arat bulursun )

Inan ki hayat olmayan seylere üzülmek icin cok kisa, sağlığın yerinde ee işin de var boş ver keyfine bak Allah baska dert vermesin yeter ki. Elbet bir gün karşına "işte evleneceğim adam" diyeceğin kisi çıkacaktır sadece dogru zamani bekliyordur. Nasipten öte yol yok o yüzden olmayana uzulmek yerine sahip olduklarına sukretmelisin. Bekar ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadına herkes gıpta ile bakar bence bunun tadını çıkarmalisin ;) cok konuşanlara da nasip kismet de geç

Çevrenizdekilere göre mi hayatına şekil veriyorsunuz konu sahibi . Bak bende evlenmedim .Ama ben seçtiğim hayatı yaşıyorum .Evlenmek çocuk sahibi olmak bende isterdim ama sanırım zamanı da gelmemiş ki . Benim için doğru eş karşıma çıkmadı .Ben benim için doğru olmayan insanla yaşım kaç olursa olsun zaten de evlenmem .

Ya bizim bi tanıdığımız 43 yaşında evlendi.ama o yasa kadar ne türbeler ne hocalar kaldı gitmediği. Falcı falcı gezdi.sonra bi yerde tanistigi issiz güçsüz adamla evlendi.kendi ailesi de varlıklı insanlar.tabi kızlarına yardım ettiler.adam hep daha fazlasını istedi.is kurdular adama batırdı. Yine para istedi.verdiler harcadı.1 yil canim cicim.sonra dövmuş kaç kere.para için evlendim senle diye diye.bosandilar tabiki.cok acı. Psikolojik tedavi görüyor şu an.mutlu görünüyor ama keşke evlenmeseydim.hic yasamasaydim o günleri diyor.

Yani kuzum bosveeeeer.hersey kader kısmet.ben de 3 yıl çocuk yapmadım.yedim içtim gezdim esimle.kayinvalidem ve annem hariç bütün akraba tanıdık gelen gecen
" é çocuk ne zaman" "bak sonra isteyince olmuyo." "Bir tane çocuk olsun da ikinciye uzatirsiniz" yani ikinciyi bile planlamislar.:KK47::KK47::KK47:

Hatta teyzem olmuyorsa gel bir gün akıl verim, nasil olacagini anlatayım dedi:KK57::KK57:
Sen evlensen de bu sorular konuşanlar bitmeyecek.hiiiiic sallama o konuşanlar. Hic bitmez onlar.her An her köşede seni laf edebilmek,sana laf sokmak için beklesirler :KK67:

kızlar siz böyle başlık açtıkça tabi millet ezikler sizi. hele bu başlıkları başka sayfalardan erkekler olsun kadınlar olsun herkes okuyor.

lütfen kendi değerimizi alçaltmayalım. "evde kalmak" tabiri çok talihsiz bi tabir çünkü. ama bu tabiri yaşatan yine bizleriz.

Evde kalacaam tabi sokaktami yatayim de:-)Bosver tatlim hic takma kafaya bunlar sen evlenene kadar susmayacaklar malesef.
Hehe ayni seyleri yazmisiz :))
Ya kizlar bazen sakinligimi koruyup aciklama yapiyorum.korkularimi beklentilerimi onlari.anlatiyorum ama bu defade hayallerime mudahale ediyorlar.(cok yanlis dusunursun esra cok)
Dusuncenin yanlis ya da dogru olduguna baskalari karar veremez ona gore yanlış sana gore dogrudur bos ver hayatini baskalarinin laflarina gore yasama kendine ait bir çizgin duruşun olsun begenen oldugun gibi begensin begenmeyene de gule gule
Elalemin dediklerinin seni uzmesine izin verme - enerjini hobilerine kanalize etmeye calis onlari duyma ;)

Bu insanların gerçekten işi gücü yok mu ya aciyorum hepsine. Kendi hayatları ne kadar sıkıcı demek ki başkalarına sariyorlar.
Insanlar hep başkalarının hayatlarini elestirmekle mesgul kimse kendine bakmaz filanca bunu demis falanca komsu şunu dedi diye diye ömür gecirirler inanin ben kendimle uğraşmaktan kim ne yapmis görmüyorum bile

bende evlenemiyorum :KK70: tanıştıklarım görüştüklerim ile duygusal bağ kuramıyorum onları önemseyemiyorum
sanırım ikinci bir kişiye ihtiyaç duymuyorum.. beni de annem evlendirme derdim de.. ben de BDV hakkında konuşuyorum onunla .. sen daha evlenmeden boşanmayı düşünüyorsun diyor :KK70: yaş :28
eee devir degisti artik her detayi dusunuyoz napalim :))) herkes yasini yazinca komik olmus
Aman evlenipte ne yapacaksın yeni nesilde acaip kalitesiz ve piskopat çoğu kadın parası yiyor yada muhtaç , yada mesleği yok sürekli iş değiştiriyor
, bilgi birkimsiz bir nesil işte
bekarlık sultanlık kıymetini bil ,
evlen diyenler senin rahatını ve kazandığın parayı kıskanıyordur , sonuçta kendine harcıyorsundur ,
ama bir evlensin zaten erkeğin ailesi başlar para istemeye böyle kafanda rahat ,oh gel keyfim gel......daha ne olsun ...evlilik zor zanaat
Simdiki erkekler hem calismayi sevmiyor hem kadin ev isini dort dörtlük yapsin hizmette kusur etmesin istiyor hem ailesi pispislansin istiyor hem de ay sonunda karisi eline maasi saysin istiyor. Ayy bu tip erkekle evlenmek yerine bekar yasar keyfimin kahyasi olurum dimi ama :)

Ben de 30 yaşındayım hatta 1 ay sonra 31 olucam,bekarım hayatımda da kimse yok.Alay ediyolar insanlar ilk başlarda çok dert ettim kendime geceleri gözlerim şişene kadar ağladığımı bilirim şimdi fazla canımı acıtmıyor bu sözler ama ya annem :KK43: .Dün kuzenime gittik gelinlerinin annesi de ordaydı sohbet ediyolar.Kaynının oğluna kız arıyolarmış 40 yaşında çocuk,yengem 35-36-37 bu yaşlarda biri olur ona ancak dedi,yokkkkk 30-31 ancak dedi.amacı bana laf vurmak sen 30-31 yaşındasın seni ancak 40 yaşındaki alır demek.annem :KK43: ''30-31 yaşındakini vermezler ona''dedi'' verirler anam napacaklar'' dedi yüzsüz yüzsüz.Ben alıştım durumuma ama ya annem :KK43: ona bunu yaşatmaya ne hakkım var keşke ölsem diyorum bazen keşke yok olsam,kendi derdim için değil anneme bunu yaşattığım için..............
annene birsey yaşattığın yok uzme kendini agzi olan konuşuyor ama bos konusuyor sen hayatinin tadini çıkarmaya bak gereken yerde de cevabını esirgeme; )

Çok sinir bozucu bir durum...
Benim birçok arkadaşım lise biter bitmez taktılar yüzükleri,10 gün sonra düğün..Ne bu acele arkanızdan atlı mı kovalıyor?Hepsinin evlenmesi de yetmiyor "Bizim şu arkadaş boşta.Bir tanışın..."
Hadi onu da geçtim,üniversiteden memlekete döndüm,otobüse biniyorum,yaşlı teyzeler parmağımda yüzük var mı diye bakıyor,sonra hayat hikayesini anlatıyor teyzelerim,iki oğlu varmış da birinin mesleği şu da sonra laf dönüyor,dolaşıyor nerde oturuyorsun?
Üst komşumuz okuduğumu bilmese anında oğlunu da alıp gelir istemeye.
Bunları gördükten sonra inat ettim aşkımdan öleceğimi de bilsem 30 yaşına kadar kimseyle evlenmem dedim bende.
Yok yaa boşverin,takmayın,insan takıldıkça sinir oluyor.Evlenecek olan sizsiniz,hayat sizin hayatınız.Allah gönlünüze göre doğru insanı karşınıza çıkarır inşallah.

Ağzı olan konuşur boşver ..Millet der aklı veren olurda sokumu veren olmaz derler ;) hayatının tadını çıkar evlilik şans meselesi

Bana böyle laflar söylense edebi bozardım açıkçası. Evlenenleri de görüyoruz veya işte evde kaldım bana koca bulun diye ters oynardım. Bilemiyorum ya çok nezaket korumak için susmazdım yani. Insanlara ağzının payını vermeli, sinirini bozacağına.

Konuyu okuyunca yüzümde bir tebessüm oluştu lütfen konu sahibi bana kırılma ben de 29 yasindayim ama illa evleneyim diye bir psikolojiye girmedim hic. Hatta miss cherry gibi "evde kaldın " diyenlere 'ayy tabii evde kalacağım baska nerede kalacağım sokakta mı ' diye dalga geçerek cevap veririm :) hem şaşırırlar hem.de diyecek söz bulamazlar tavsiye.ederim yani :KK66:
Bir de aklima iki sey daha geldi onlara da goz atarsan belki moralin yerine gelir:
1) Bir şarkı - Hülya Polat ben niye evleneyim?
2) Bir yazı - ojelerim bozulmasın diye evlenmiyorum (internetten arat bulursun )

Inan ki hayat olmayan seylere üzülmek icin cok kisa, sağlığın yerinde ee işin de var boş ver keyfine bak Allah baska dert vermesin yeter ki. Elbet bir gün karşına "işte evleneceğim adam" diyeceğin kisi çıkacaktır sadece dogru zamani bekliyordur. Nasipten öte yol yok o yüzden olmayana uzulmek yerine sahip olduklarına sukretmelisin. Bekar ve kendi ayakları üzerinde durabilen kadına herkes gıpta ile bakar bence bunun tadını çıkarmalisin :KK66: cok konuşanlara da nasip kismet de geç
çok tatlısın beaaa tüm evlenmeyen kızçelere moral olsun bu yazı ;))))))))))

Back
X