evde kaldım :))

sanırım evde kalmak diye bişi yok artık cnm.. o eskidendi..şimdi insanlar 30-40 yaşında bile evleniyolar..önemli olan hayatının geri kalanını evli geçirmek değil sevdiğin ve seni yaşadığına pişman etmeyecek biriyle geçirmek..o yüzden bol bol dua et Allah hayırlı bi insanla karşılaştırsın..evlilik tabiki çok güzel ama seni mutlu eden biriyle olduğunda..yoksa sırf evde kalmamak için biriyle tanışıp evlenmeyi asla düşünme..senin kısmetin vardır ve karşına çıkmak için zamanını bekliyodur..Allah hayırlısıyla çıkarsın karşına..

aslında ben de çok evlilik taraftarı bi insan değilim. hatta bi süre öncesine kadar evlilik karşıtı bi bayandım. fakat gel gelelim Türkiye'deyiz. evlilik şart. aileme "sevgilim var, takılıyoruz" diyemem :)
bi de asıl sorun... ve beni sanırım evliliğe asıl iten... biyolojik yaş be-bek be-bek diye ötecek günün birinde. hadi 29-30'da evlensem... bi 2-3 sene kendi kendimize takılsak... e 33-34'te anne olmak için denemelere başlasak :s (tek tüpüm var, anne olma ihtimalilm %50 maalesef) yahu zaten 35'ten sonra çocuk yapmak daha sıkıntılı (doktorum söyledi)

sende bi alemsin :9: kız aklı demişler işte biz pek mantıkla hareket edemiyoruz. ama muhakkak seninde içinin ısınacağı biri çıkar karşına Allah kimseyi tek yaratmamıştır bence..

aynenn öyle canım yaaaa :))) yarım aklımla hayırlı bi kısmet buldum onu da deptimmm anlayacağın :52: şimdi de gelmiş şurda evde kalacağım korkusu ile tutuşuyorum yani. olan bu :D

görücü usülü düşünmedim. fakat akrabaları araya sokan bi aile oldu,çok ısrar ettiler. annem de "bi kere görüş, sonra yine hayır dersin. ama bi görüş" dedi. ben de görüştüm. çok hoş sohbet, olgun, aklı başında, o da benim gibi tahsilli, ailemize ve bana uygun biriydi aslında. hatta maddi durumu da çok iyiymiş fabrikalar vs.

ama işte :66: b.k yiyesice gönlüm... ısınmadı çocuğa. kardeş gibi gördüm. e içimden bi geçirdim hani "bi gün bu adamla sarılıp uyumak ister misin" diye. içim kalktı vallahi :))) beceremedim anlayacağın...

bu sorun bende de var içimin ısındığı türden insanların ya maddi sorunları ya ailesel meseleleri oluyor ve tabi ki hadi evlenelim diyemiyorlar...Böyle sorunu olmayanla da eğitimler uymuyor fikirler uymuyor vs vs. Ben de 28 oldum evde kaldım diye bakmıyorum çünkü hiç bir zaman evlilik düğün gelinlik hayal eden bi kız olmadım ama bnm içimdeki dert bebek sahibi olmayı çok isterdim (e o da evlenmeden olmuyo tabi) ben ne yapıyorum derseniz vücuduma bakmaya çalışıyorum.. Hani 35te filan bebek sahibi olmak da var sağlıklı kalmak lazım :37:bi de nişanı düğünü en az stresle atlatabilmek için para biriktirmeye çalışıyorum böylece para için beklemeyelim ya da evlenip aylarca borç ödemeyelim diye düşünüyorum. Ortada bi aday yokken bunları yapmak da saçma belki ama ben de doğru insanı bulduğuma inansam birkaç ayda karar verebilirim evlenmeye.

aslında ben de çok evlilik taraftarı bi insan değilim. hatta bi süre öncesine kadar evlilik karşıtı bi bayandım. fakat gel gelelim Türkiye'deyiz. evlilik şart. aileme "sevgilim var, takılıyoruz" diyemem :)
bi de asıl sorun... ve beni sanırım evliliğe asıl iten... biyolojik yaş be-bek be-bek diye ötecek günün birinde. hadi 29-30'da evlensem... bi 2-3 sene kendi kendimize takılsak... e 33-34'te anne olmak için denemelere başlasak :s (tek tüpüm var, anne olma ihtimalilm %50 maalesef) yahu zaten 35'ten sonra çocuk yapmak daha sıkıntılı (doktorum söyledi)

haha cnm yaa sn baya kafanda kurmuşun herşeyi..boşver onları hiç düşünme çünkü insanın hiçde planladığı gibi olmuyo..yani açıkcası bizim elimizden pek bişi gelmiyo o kısmet varsa kaderinde istesende istemesende oluyo bi şekilde..yani hayatında biri olması aslında önemli değil çünkü tamda böyle düşündüğün zamanda karşına biri çıkıyo ve sna yıllar sürcekmiş gibi gelen o süreç bikaç ay içinde oluveriyo..hayatında biri olanlarda yıllarca evlenemiyo mesela.. bebekte öyle..Allah ne zaman tayin ettiyse doğumunu o zaman olcak sn istersen 1 sene boyunca hergün uğraş..yani senin düşüncen ne bilmiyorum tabi ama bn böyle inanıyorum..bence umutsuzluğa kapılma yakın zamanda Allahtan dilersen olacaktır..

herkesin bir kismeti var bekliyor bi yerde..evde kalmakta cok sacma yaa....evlenipte mutsuz olmaktansa bekar kelip keyfinin kahyasi ol daha iyi..evlilik sans isi..
ben asla amannnn evlenme ... mu var evlilikte ben evlendimde ne oldu diyenlere itimat etmiyorum..evlilik cok guzel birsey herkesin hayatinda yasamasi gerekli hayat yalniz zor..ama guzel bir evlilik..guzel huzurlu bir yuva..sen bunu iste Allahtan böyle dua et..cikar karsina gencsin daha..umutsuzluga kapilma...sadece evlilige odaklanma..kendini gelistir calis cevren olsun..ne bileyim sadece evlilik düüsncesi olmasin hayatinda..guzel seyler düsün guzel seyler olsun..
ben tam artik evlenemem evlenirsem mantik evliligi yaparim diyordum tam o zaman esimk cikti karsima :)): ne tesadüftürki esimde tam umudunu kesmisken ben cikmisim karsina..:))))
hayat süprizlerle dolu..kötü seyler düsünüp hayatini önemli zamanini cöpe atma....

oyyy canımmmm kıyamammmm Benimde Bu aralar dilimde Bana Bi koca lazım hem de Bu gece lazım türküsü var :56: Bende aday var da daha çooook Beklicez.. neyse Bu işler kısmet işi. otur güzel duanı et allaha uzun uzuuun anlat karşima Böyle Böyle Birini çıkar diye sipariş ver, 3-5 aya kalmaz çıkar karşina.. demedi deme.. 31 yaşinda Bi ablam var, evde kaldı dedik umudu kestik, şuan Bi polisle görüşüyor, yakında veriyoruz allah kısmet ederse.. hiiiiç Belli olmaz Bu işler.. yasın daha genç..

bende evde kaldım sayılır 3 ay sonra 26 olucam. çok b.ktan bir duygu bilirim...."

kız dur daha 25 yaşındasın sen :52: ben de şu yaşta kaldım demiyorum ki? ama ben kendimi bilirim, öyle tanışıp 3-5 ay sonra evlenemem. bi iki sene geçmesi lazım bi kaç gün bi aynı çatı altında durmam lazım.. biraz zaman vermek isteyen tiplerdenim, ondan öyle dedim :D yoksa 29.5 ' a kadar yolu var. sadece hayatımda bi aday yok uzun zamandır, ondan öyle dedim ben. :34:

ne kadar ıyı tanıdıgını zannetsen de evlendıkten sonraa eşinle ilgili yenı yenı seyler öğrenırsın..senelerce flört eden insanlarda ayrılıyor bence nasıp kısmet işi bırak herseyı zamana..bide internette tanısmayı yadırgamam ama bu konuda canı yanan bir suru arkadasım var ..

o kadar plan program yapma bence 3 sene takilsak evlensek 2 sene evli takilsak falan falan :)) zaten herkesin dedigi gibi daha 27 yasindasin. erken 30 yas sendromu olmus birazcik :) hani icinden 'iste bu' dedigin kisi gelince zaten bi bakmissin hoop hersey olmus bitmis planladigindan cok farkli zamanlarda.. oyle olur muhtemelen. tanisma sitelerinden degil de sozluk, blog belli bir konsepte ve ya hobiye yonelik sitelerden senin kriterlerine uygun birileriyle tanisman daha kolay gibime geliyo. bu sekilde de cok duzgun insanlarla tanisan insanlar taniyorum. 'ortak arkadas' en guvenilir yol ama onun icin de pek imkan yok demissin. yine de imkanlari biraz zorlarsan iyi isler cikabilir :)) en azindan boyle bi teklifle gelen arkadaslarin olursa es gecme bence :) bol sans :69:

27 yaşında evlenilir mi ya?:1: bir de ''evde kaldım'' diyorsun.
aman ''evde kalmayayım'' diye ince eleyip sık dokumamazlık etme de. mutlaka çıkar uygun birileri:97:

bende evde kaldım sayılır 3 ay sonra 26 olucam. çok b.ktan bir duygu bilirim...."

kız dur daha 25 yaşındasın sen :52: ben de şu yaşta kaldım demiyorum ki? ama ben kendimi bilirim, öyle tanışıp 3-5 ay sonra evlenemem. bi iki sene geçmesi lazım bi kaç gün bi aynı çatı altında durmam lazım.. biraz zaman vermek isteyen tiplerdenim, ondan öyle dedim :D yoksa 29.5 ' a kadar yolu var. sadece hayatımda bi aday yok uzun zamandır, ondan öyle dedim ben. :34:

geç onu sen canım bende senin gibi düşünüyodum ama tanıştıktan 5 ay sonra nişanlandım demek ki neymiş büyük konuşmayacakmışız:61:

ayy benim bi arkadasim vardi, o da ayni senin gibi 27 yasindaydi boyle planlar yaptiginda :) tanissam, evlenmeye karar versek vs vs derken, hesaplarinda kendini 35`inde ancak anne olurken buluyodu ve bu durumdan hic hosnut degildi. neyse, biriyle tanistirdilar, cocuk 32 yasinda ve ailesiyle yasayan, ailesinin "e artik evlensen diyoruz!"baskilarindan bikmis, eglenceli ve hos bi cocuktu. adamdaki bu bikmislik ve baski, bizimkindeki evde kalma korkusuyla birlesince, ortaya 2 ayda alinan evlilik karari, 5.ayda nisan, 10. ayda dugun cikti. nihayetinde, kisacik iliskileri suresince nisan-dugun hazirliginda olmaktan birbirini dogru duzgun tanimaya firsat bulamamis bu iki insan, 1 senelik evliliklerinde sayisiz korkunc kavga edip, sinir krizleri gecirip, defalarca bosanmanin esigine geldiler. su anda hala evliler ama her seyin tuketildigi, muhtemelen birbirinden nefret eden iki insanin evliligi bu. cok kotu...

ben de apansiz bi sekilde evlilik karari alanlardanim, gerci benim 8 senelik arkadasim, biraz ona guveniyorum. yine de belli olmaz, evlilik kumar resmen...

diyecegim su ki, evlilige kanalize olmaktan iliskiyi iskalarsa insan, yanlis kararlar verebilir, dikkatli olmak ve sagduyuyu elden birakmamak lazim :) umarim en kisa zamanda, cok mutlu oldugunuz bi iliski yasamaya baslarsiniz ve siriksiklam asik olursunuz :)

aslında bir derdim var bölümüne yazmamak lazımdı bunu. belki de geyikler için ayrılmış alana yazmalıydım. lakin ne yapayım işte.. mutlu biri sayılmam ama neşeli biriyimdir. yine de evet, bu bir dert benim için. ve açık açık itiraf ediyorum : evde kaldım.
27 yaşındayım. 1.5 yıldır hiçbir erkek ilgimi çekmiyor. çekince de 3-33 gün arasında adamın ciğerini çözüp sıkılıp bırakıyorum. itici geliyor :(
derin,çağdaş,zeki,olgun ve sevgi dolu ve kafa dengi biri bulmak ne kadar zormuş yarabbim...
bitirmiş olduğum okul ve iş ortamından tanışacak birilerini beklersem 40-50 yaşlarına gelebilirim. herhangi bir kursa gidecek durumum da yok şu aralar.
milyon kişiyle selamım olsa da anlaşabildiğim sevdiğim ve düzenli görüştüğüm arkadaş sayım da epey az. yani bir arkadaş ortamında yeni bir "ortak arkadaş" ile tanışmak için de pek ihtimalim yok.

daha bulacağımmm...tanıyacağııım.. anlaşacağız... ilişki-beraberlik yaşayıp evlenmeye karar vereceğiz derken.. yarın sabah bu adamı bulsam bu dediğim evrelerin bitmesi 29-30 yaşımı bulacak.
o sebepten en azından anlaşıp sevebileceğim adamı bulmak için acele etmek istiyorum. var mı önerileriniz? tanışma sitesi olabilir.. görücü usülü veya evlilik programı demeyin, çok trajikomik geliyor :37: bu amaçla kurulmuş bir sosyal sanal ağ olabilir. sizce internetten birilerini aramak doğru mu olur? hayır diyenlerin yeni önerilerini bekliyorum.

Nassıı evde kaldım yaaa????:44: hiç aşık olmadınmı yada ne bilim bi ilişkin şöle uzun süren çalışyomusun evdemisin önce onu sorayım yaa:26:

25 yaşında yeni evli biri olarak söylüyorum evet evlilik güzel bir şey ama bekarlık daha da güzel.Birde bu işler kısmet.Hiç beklemediğin anda karşına biri çıkıverir.

25 yaşında yeni evli biri olarak söylüyorum evet evlilik güzel bir şey ama bekarlık daha da güzel.Birde bu işler kısmet.Hiç beklemediğin anda karşına biri çıkıverir.

kesinliklee katılıyorummm bekarken ne yatardık dimi ohhh tembel tembelll şimdi hep iş güç koca hepsi var hep bişiyi düşünmen lazım sorumluluk ....

benim yasımda 24.koyde yada kucuk sehırlerde malesefkı kız 20 21 oldumu evlendırıyorlar.dogal olarak babanem yengemler su anda bana evde kalmısım gıbı koca arama yarısına gırmıs bulunmaktalar.dıyorum ben daha dusunmuyorum evlılıgı olsun yasım 27 28 bu seferde sen bırısını beklıyorsun anlat bakalım yok dıyıncede o zaman bız bulacaz sana evde kalacaksın yoksa.

benım teyzem 34 yasında evlendı sımdı yası 42 bır tane dunya tatlısı kızı var ıyıkıde beklemısım bunca zaman dıyor.Rabbım hayırlısın versın..

yaşım 34 ve daha önce evlilik geçirdim.Çocuğum yok..Senin yaşın daha ne ki..Üstelik hiç evlilik geçirmemişsin..Şansın fazla..Bir tek gönlüne göre olması gerekiyor;görücü usulü tanışmayı gözardı etme;öyle de tanışsan sevebilirisin..
Benim de bu meseleye canım sıkılıyor.Çocuk sahibi olmak için vaktim çok dar.Üstelik Kolay beğenmiyorum;görüntü kötü olunca kendisi iyi de olsa beni çekmiyor..Üstelik geçmiş peşimi bırakmıyor;şimdi işim daha da zor....Üstelik şuan bir ayrılık acısı çekiyorum...yaşı 33 evlenecek bayan bulmakta zorluk çeken ;işi düzgün olmayan;aksi huylarını çektiğim; sevdiğim ;hatta aşık olduğum; içimin ısındığı bir buçuk yıl geçirdiğim evlenmeyi düşündüğüm bir insan kamuda çalışan çıtır görünümlü güzel iyi huylu bir bayanı(beni)(kendisi öyle ifade ederdi) ve kendisini seven bir bayanı 'sevmiyorum' diye elinin tersiyle itti(salaklığına ;psikopatlığına veriyorum)Beni sevgilisi gibi değil kardeşi gibi görüyormuş meğer; bir buçuk yıl sonra..Üstelik ailesine söylemiş geçmişi;ailesi de artık o yüzden istemiyor..

Arkadaşlar benim için de yorum yaparsa memnun olurum..

Son düzenleme:
keşke ben evde kalsaydım valla

bekarlık gibisimi var kıymetini bil bence evlilik sorumluluk helede çocuk olunca derdin hiç bitmiyoo

yat kalk keyfine bakk

her insanın kısmeti bi yerde bi zamanda bekliyordur zamanı gelmedende olmaz
aceleye gerek yok

doğru sözün üstüne ne denirki....

yaşım 34 ve daha önce evlilik geçirdim.Çocuğum yok..Senin yaşın daha ne ki..Üstelik hiç evlilik geçirmemişsin..Şansın fazla..Bir tek gönlüne göre olması gerekiyor;görücü usulü tanışmayı gözardı etme;öyle de tanışsan sevebilirisin..
Benim de bu meseleye canım sıkılıyor.Çocuk sahibi olmak için vaktim çok dar.Üstelik Kolay beğenmiyorum;görüntü kötü olunca kendisi iyi de olsa beni çekmiyor..Üstelik geçmiş peşimi bırakmıyor;şimdi işim daha da zor....Üstelik şuan bir ayrılık acısı çekiyorum...yaşı 33 evlenecek bayan bulmakta zorluk çeken ;işi düzgün olmayan;aksi huylarını çektiğim; sevdiğim ;hatta aşık olduğum; içimin ısındığı bir buçuk yıl geçirdiğim evlenmeyi düşündüğüm bir insan kamuda çalışan çıtır görünümlü güzel iyi huylu bir bayanı(beni)(kendisi öyle ifade ederdi) ve kendisini seven bir bayanı 'sevmiyorum' diye elinin tersiyle itti(salaklığına ;psikopatlığına veriyorum)Beni sevgilisi gibi değil kardeşi gibi görüyormuş meğer; bir buçuk yıl sonra..Üstelik ailesine söylemiş geçmişi;ailesi de artık o yüzden istemiyor..

Arkadaşlar benim için de yorum yaparsa memnun olurum..

canımcım insanlar 40 yaşında bebek doğuruyor öyle düşünme..

hem ablam 34 yaşında, eşininin rahatsızlığı yüzünden bebek sahibi olamıyor, kaldı ki eşini de çok sevdiği için asla da ayrılmaz. yani hayat boyu bebeksiz olacak.. bu işler kısmet işi cidden. senden dünyaya gelecek bir canlı varsa, gelir..

o malum şahısı da hiç düşünme.. ailesi de kendisi de değmezmiş.. Allah karşına daha iilerini çıkarsın..

Back
X