evde kaldim

bacıııııım sürahinin ay pardon bardağın dolu tarafından bak...iş peşinde koşup yoruluyor musun?..nerde hareket orda bereket derler..koşturma beden için faydalıdır ileriki yaşların için şimdiden yatırım yapıyorsun..yaşlılığın rahat geçer kireçlenme kemik erimesi olmaz sende..
herkes evlendi kimse kalmadıysa e demekki şimdi sıra sana geldi..sona kalan dona kalır derlersede inanma zira senden önce evlenenlerden evlilik tiyoları alabilirsin o evlenenlerin iyi taraflarını uygular kötü taraflarını uygulamazsın..
yemeğin azı sana denk giliyorsa kilo problemin olmaz fenamı kııııız..ötekiler yer içerken bol kepçebol tabaktan,sen hem yiyorsun hem kilo almıyorsun..
kahvenin köpüksüzüne gelinceeeee..sen avrupai bir kızsın demekki avrupalılarda nerdeee köpüklü kahve, nescafe içiyorlar oda köpüksüz..
doktora gidersin sıra sendeyken öğle tatili başlar..tatil bitiminde ilk sen görünecen doktora fenamı yani..hem doktor o 1.5 saatlik molada dinlenmiş stres atmıştır senle daha iyi ilgilenir..unutma cicim her - bir + vardır..

altına imzamı atıyorum .. çok güzel yazmışsın arkadaşım... "evde kalmak" nasıl çirkin bir tabirdir yaa ... ben böyle bir kelimeyi kullanan kadınları hiiiç anlamıyorum ... eskiler kullansa neyse de ya yenilere ne oluyor ....

Doğru söylüyorsun canım.

Hayatımızdaki kötü şeyler bizim bakış açımızı bize yansıtır hayat yir aynadır nasıl bakarsan öyle görürsün.sen nendini yaftalamışsın bir kere kısmetsizim şanssızım diye hayat da seni onaylıyor sadece.önce bi silkelen ve kendine böyle şeyler söylemeyi bırk düşüncenin gücünü bilseydik bırak söylediklerimizi aklkgjzdan geçenleri bile iki kere düşünürdük.
Kalk ve ben çok şanslı bi kjzım ve bugünf onfüzel birgün diye 40 kere sesli sesli aynada kendine inanarak söyle,sonrasını evrene bırak

Mesela aksama dugun var elbise alirim ya bedeni yanlis olur ya alarmi ustubde kalir
terslikler beni bulur
Bende suanda o kadar sikintida ve cikmazdayim ki senin yerinde evde kalabilirdim

Şans, şanlı olduğuna inananların yanındadır.Sen kendin çekiyorsun yaşadıklarını.Hoş yaşadıklarının da neresi şanssızlıksa artık! 28 yaşında henüz evlenmemiş.Nedir ki bu dünyada şu olup bitenlerin yanında...Evlenirsin arkadaşım.Ben 29 da evlendim.Allah razı olsun öyle kötü bi eşim yok.Ama hayat pek ama pek çok zormuş.Dünyanın 1000 türlü hali arasında dolanıp duruyoruz şimdi...

bence her şeyi olumsuz olarak görmek istediğinden dolayı sana öyle gelıyor
evde kalmak ne ki?
sen ne yapıyorsun peki aşk bulmak için?
yoksa durduk yere sana gelemesini mı beklıyorsun?

Son düzenleme:

Ben çok merak ettim 18imde evlendim demişsiniz ya hep böyle bi ön yargılı oluyo insanlar 18inde evlenenler heemen boşanıyolar mutsuz oluyolar anlaşamıyolar falan gibisinden . Yani tamam erken olmasına cidden erken bi yaş evlilik için ama bence bu ön yargılar çok saçma yok mutsuz olunur yok boşanılır bilmem ne . Ben de 18 yaşındayım 2 seneyi aşkındır bi ilişkim var ve seneye ya da öteki sene evlenmeyi düşünüyoruz çünkü ben okulu açıktan okuyorum lise bitti zaten . üniyi açıktan okuyorum . Sevgilim de çalışıyo para da biriktirdik bi miktar askerliği herşeyi bitti . Yani çok merak ettiğim için soruyorum yanlış anlamayın .. Evliliğiniiz nasıl gidiyo ?

Son düzenleyen: Moderatör:
kendi doğru insanınla olmayacaksa evlenmenin bir manası yok. bi kere geliyorsun hayata böyle düşüncelere kapılma şansın nerden döneceği belli olmaz :=)

Vakti zamanı gelince hersey birden gelişiverir ve bi bakmışsın evlenmissin
Hakkında hayırlısı neyse onu iste canım , geç olsun güç olmasın mutsuz bir evlilik yapmaktansa.
Birde pozitif duşun , negatif negatifi çeker, niye şanssız kısmetsiz olasın ki, belki de hayatının iyi yönlerini sen görmüyorsun

benim blr evlenmemiş arkadaşım var , ben onu bazen çok kıskanırım, bütün hayatı dakik ve planlı, arkadaşıda çok kendisi için yaşar sanırım en kötü özelliği hiç kimse için fedakarlıkta bulunmaz
yani sıkıntılı yönü var ben asla planla ve dakik olamam eşim çocuğum ve köpeğim var kendimden çok onları düşünürüm , bence bekarlık kötü değil ,herşey kafada bitiyor yani bu evlilik aslında çoğu lnsanlar du3gusal zayıflıktan evlenmektedir ama unutma erkeklerin çoğu hayal kırıklığı

Ağlamayan bebeğe meme verilmezmiş ablacım.. Bi dur silkelen ve kendine odaklan. O aynaya bi bak mutlu görünmeye çalış sen sürekli somurtursan tüm dünyan sennile aynı şeyi paylaşır. Değiştirmek senin elinde, bir gününü sırf kendine ayır bence gez toz alışverişini yap bakımını yaptır süslen püslen iki kıvırt sokakta bak ksımetin nasıl açılıyor( kıvırt kelimesi yanlış anlaşılmasın lütfeen ), kendine oluşturduğun çevreye dön sonra.. Bir bak bakalım o insanların sana yaklaşımı ansıl kendi aralarında davranışları ansıl.. bunlar gerçekten önemli sonuçta üzüm üzüme baka baka kararırmış. Kendine her şeyiyle canlı hayatı rengarenk yaşayan bir arkadaş seç onunla eğlen biraz inan yaşıyorum dersin. Özetle hemen şuan ve derhal hayatını kendin yönet. kolay gelsin

Hayata bu kadar olumsuz bakma canım. 28 yaş geç değil ki evlilik için. Erken yaşta eş seçmek ileride sorunlar yaratabiliyor. İnsanın kişiliği 30 yaş civarında sekillenirmis. 18inde seçtiğin bi eş belki seni bugünkü aklinla mutlu edemeyecekti
benim de okumayan bazi arkadaşlarımın 3-4 yaşlarında çocukları var mesela. Nasip kısmet biraz da. Canını sıkma hayırlı bi insanla karşılaşmak için dua et

Ben de 31 yaşındayım. Erkek arkadaşım bile yok. Üzülüyorum ama elden bir şey gelmiyor. Boş ver.

iyi gidiyor çok şükür bende çok erken olduğunu düşünüyorum ama, karşındakinin krakteri iyiyse bu hayatta senin için doğru kişiyse bir sorun olacağını sanmıyorum.

evlilikte bir şans 30unda evlenirsin gene boşanırsın bu kadere bağlı.

sadece erken evlenenler boşanıyor diye birşey yok yani:)

bütün şartlar uygunsa aileler uyuşuyorsa şimdi nişan falan olabilir en azından bir sene aileler birbirini tanımalı ona göre evlliğe karar verilmeli biz 1 seneyi aşkın nişanlıda kalmıştık öyle evlenmiştik.

Malesef benim ailem onu istemiyo o da artık annem ona kötü şeyler söylediği için istemiyor . O konu da baya sıkıntılı annem asla istemeyecek hep önyargılıydı . Kabul edeceğini de hiç sanmıyorum . şimdide 2 sene sonrada kabul etmez artık biliyorum bunu .
O yüzden pek aileler birbirini tanımalı sözü bana göre değil
Peki ne kadar süre çıktınız sadece sevgililik dönemi ne kadardı ? İnşallah sorularımla sıkmıyorumdur sizi de kusura bakmayın .

işte bu kötü olmuş ailelerin istememesi büyük sıkıntı benceçok iyi düşün evlilik zaten büyük bir sorumluluk bide aradaki sorunlar insanı çok fazlar yorar,evlliğim iyi gidiyor şükür ama yinede ilk mesajımda dediğim gibi şimdiki aklım olsa en azından 20li yaşlarımı beklerdim.
neyseki senin daha iki senen varmış evlilik planlarına belki fikrin değişir daha başka düşünürsün o zaman.
yok canım sıkmıyorsun merak etmekte haklısın ama her ilişki kendine özgü 2-3 ay kadar çıktık ama benim annem eşimi daha önceden tanıyordu ve seviyordu onay verdiği biriydi yani.
ailenin onayı çok önemli sonradan pişman olmaman için hakkında hayırlısı olsun.

Son cümleniz aslında insan hayatının sırlarından biri. Bunu anlayabilen çok az insan var. Cidden tebrik ederim sizi.

Ben de evde kaldim. Nedir ablacim bu. Nasil bir deger goruyorsun evlilikte ki bu basligi kendine yakistirmissin. Her evlenen mutlu olmuyor bunu aklinin bir kosesine yaz. Toplum kurallarina ve baskilarina gore de yasama. Bir gun butun bunlari unutup rahatladiginda karsina biri cikacak ve mutlu olacaksin.

Şu forumdaki evlilikle ilgili olan sorunları oku inan kendini şanşlı hissedersin evlenmediğin için....Evlilik en güzel en yardımsever insanla bile evlensen çok büyük bir sorumluluk...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…