Evde kaldım

Canim emin ol evlenince başin göğe ermiyor.. Hakkinda hayirlisi olsun ins. Hayirsiz bir es ya da yurumeyen bir evlilik olacagina evde kal en iyisi.. Her zaman hakkimda hayirlisi neyse o olsun diye dua et..

Allah hayirlisini versin arkadasim valla is guc sosyal ortam sahipleride bulmayinca ben nasil nerden bulucam diye bende kendime dertleniyorum

standartlarınız çok mu yüksek?

evde kalmak diye bir şeye inanmıyorum ve reddediyorum.

benim için evlilik, "o kişi"yle olabilecek bir şey, o kişiyi bulduğun yaşa ve hayat şartlarının uygunluğuna bağlı.

eğer biri olmadan evlilik istemeye başladıysanız, sizin asıl amacınız evlenmek, evleneceğiniz kişi aracı oluyor sadece.

o durumda da evlilik için gereken şartlar, düzgün bir iş, eli yüzü düzgün bir erkek, iyi bir huy, iyi bir aile kalıyor geriye.

eğer bunlarda standartlarınız kendi kalibrenizden çok yüksekse, atıyorum 190 boyunda sarışın mavi gözlü 80 kilo kaslı doktor villada yaşayan sosyetik aile sahibi bir erkek arıyorsanız olmaz. bu arada bunlar ablamın evleneceği erkekteki şartları ve kendisi 35 yaşında ve bekar bilmem anlatabildim mi?

insan biraz tipten meslekten falan öte, anlaşabilmeye bakmalı.

Valla sunu soyliim nasip degilse olmuyor. Ben elimden geldigince sans veririm karsimakilere. Yani oyle yuksek standart sahibi de degilim. Bence ablanizin da boyle beklentisi yok da belki olayi espriye vurmaya calisiyodur.

Inanin evde kalmak diye bisdy var tecrubeyle sabittir hatta son donemde insanlarin niye evlenmiyorsun noye evlenmedin sorularina maruz kaliyorum artik bir gun dayanamayop birine gokten koca adayi yagiyorda benim mi haberim yok diyesim geliyor

Misal ornek vereyim suan calismiyorum onceki is cevremde fazlasiyla ilgi alaka gosterenler oluyordu ama o cevrede bir gunde karsima cikip acilan olmadi

Hani cok hoppa havai bi tarzim olsa o halimi gorunce fikirleri ddgisti diyecdgim ama oyle bi durumda yok

Evet bi kac teklif almisligim var ya o zamanin sartlarinda uygun gormedim yada guven vermedi

Yoksa hicbir zaman aman aman isteklerim olmadi hatta sadece guvrnecegim bana olan sevgisine iyi bir es olacagina guvenecegim biri olsa tamam diyicem

Yani inanin evde kalmak diye bi durum var ve itiraf ediyorum ben evde kaldim :) en cok ben evde kaldim

Valla sunu soyliim nasip degilse olmuyor. Ben elimden geldigince sans veririm karsimakilere. Yani oyle yuksek standart sahibi de degilim. Bence ablanizin da boyle beklentisi yok da belki olayi espriye vurmaya calisiyodur.

anladım biraz şans işi tabi bu, insanın tam uyuşacağı biri çıkması lazım karşısına kafası bir olmalı vs.

bu durumda tanıştığınız kişi sayısını arttırmakta fayda var olasılığı arttırmak için basit hesap.

kendinizde olan ve anlaşabildiğinizi düşündüğünüz kişilik özelliği neyse o tip aktiviteler yapın derim o halde.

mesela atıyorum sportifsinizdir öyle biri isterseniz fitness salonuna yazılın elbet birileriyle tanışırsınız.

ya da gezip görmeye meraklı biri istiyorsanız, turlara katılın.

kendini geliştiren zekası yüksek biri istiyorsanız ona göre kurslara katılın mesela briç, satranç turnuvası, vs

benim tavsiyem şu kendi hobi ve zevklerinizle daha çok uğraşın ve sizinle aynı zevklere sahip birileriyle tanışma şansınızı arttırın, genelde o hobilerle uğraşan kişiler benzer karakterler oluyor.

(ablam şakaya vurmuyor cidden kriterleri bunlar. hayaller ve hayatlar mevzusu oluyor tabi)

toplum açısından var evet.

ben kendim öyle görmüyorum onu diyorum. bence siz de kendinizi öyle gördüğünüz için umudu kesmiş durumdasınız bu sizi girdaba sokar.

avrupalı kadınları düşünün çoğu bizim kadınlarımıza göre çok geç evleniyor, hepsi de güçlü ve ne istediğini bilen kadınlar. neden bizim kadınlarımız da kendini böyle göremiyor bu evde kalmışlık kısmını kabulleniyor?

sorun burda bence, toplumun baskısından öte içselleştirmek.

Insan bir sekilde ayni seyleri duya duya maalesef bu dusuncelere kapilabiliyor. Ve umudunuz kiriliyor.

Standartlarim yuksek degil biraz yakisikli olsun bir de duzgun meslegi olsun istiyorum ama begendigim biri cikmadi henuz.

Sahiden nasip benimde cok yuksek standartlarim yok ama olmadi mi olmuyor iste suan calismiyirum ama daha onceden ozel bi saglik kurulusunda calisiyordum
Aslında ben standartin cokta engel oldugunu dusunenlerden degilim cevreme bakiyorum genelde standardi cok yuksek olmayanlar bi turlu evlenemeyenler standartlari yuksek olanlarsa evlenip barklanmis kesim

Hatta simdi aklima geldi bi tanidik varsi kizi biriyle flort ederken nisanlanmusti cocugun ailesi bile nisanda ogrenmisti

Ve kizin nisanlandigi kisi maddi olarak cok iyidi sirf maddiyat yuzunden evlendigini dusunuyorum niyeyse mutlu olanlar boyleleri

Kizlar biriyle tanistim ziraat muhendisi ama tip yok ya.begendigim bir adam bulamadim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…