- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
- Konu Sahibi enchanting
-
Kizlar biriyle tanistim ziraat muhendisi ama tip yok ya.begendigim bir adam bulamadim.
Sesli :)))))))Bende evde kaldım dışarı çıkmadım bugün.
Asgari ücretle çalışan yakışıklı birini bul madem.Kizlar biriyle tanistim ziraat muhendisi ama tip yok ya.begendigim bir adam bulamadim.
Kizlar biriyle tanistim ziraat muhendisi ama tip yok ya.begendigim bir adam bulamadim.
Mutlu yıllar öncelikle, bende 30 yaşındayım şu anki sevgilim evlilik konusunu epey bi ileri vadeye atmış durumda.. Yani her zaman düşündüğümüz gibi olmuyor istediğim adamı buldum desemde olmuyor yaniStandartlarim yuksek degil biraz yakisikli olsun bir de duzgun meslegi olsun istiyorum ama begendigim biri cikmadi henuz.
Cok iyi anliyorum sizi ben de ayni seyleri yasiyorum.insallah hepimiz icin en hayirlisi olur.biraz gorunuse onem veriyorum.yakisikli olsun istiyorum.insallah olur.24 yaşımın sonlarına kadar evlenme lafına kıl olan biriydim. Tavsiye üzerine görüştürülmek istendiğinde birileri ya direk yok deyip konuyu kapatıyordum ya da baskılardan dolayı iletişim araçlarıyla yüz yüze olmadan sırf görüşmek için görüşüyordum ve sonrasında kestirip atıyordum.
Tabi ünv. bitip eve mahkum olduğun zaman herkesin bu konu hakkındaki sözleriyle karşı karşıya kalıyorsun. Sözleri olmasa da imalarından, tavırlarından anlıyorsun. Dediğim gibi 24'ünden sonra ciddi ciddi düşünmeye başladım evliliği, yuva kurmayı ama vakti gelmeden hiçbir şey olmazmış ya. İstesen de istemesen de kısmetinin dışına çıkamıyor insan. Çabalamak, gayret etmek bir yere kadar..
Artık takıntı haline geldi evlilik, yuva kurma isteğim. Bazen gerçekten evlenmek istiyor muyum yoksa baskılardan, çevreden dolayı mı bu isteğim çözmekte zorlanıyorum. Hem yuva kurmak o kadar lay lay lom bir hayat tarzı da değil. Buna gücüm var mı diye düşünmeden de edemiyorum.
Şuan 31 yaşındayım ve artık bu takıntılı halden kurtulmak istiyorum. Her şeyin hayırlısı.. Evlenmek için evlenilmez. Bugünümü mumla arayacak bir yuvayı tabi ki istemem. Tek sıkıntılı noktam bu evlilik muhabbetlerine, imalı sözlere, baskılara maruz kalmamak adına insanlardan kaçma olayım. Yoruldum artık.. Asosyal biri oldum çıktım. Bunu kontrol etmekte zorlanıyorum. Takmayacam diyorum kimseyi ama beynimin bir yerlerinde bu konu kazınıp duruyor istemesem de.
Allah herkese, bana da hayırlı olanını nasip etsin ve o hayırlı olanı gönlümüze razı eylesin.
Konu sahibi arkadaşım tabi ki insanız dış görünüşü önemsiyoruz her ne kadar içi güzel olsun desek de ama inan seni mutlu etmeyecek, senin yuvana hayır getirmeyecek yakışıklı bir eşi o gözler görmek bile istemeyecek. Hem görünüş bir yere kadar. Allah ömür verirse bunun yaşlılığı var.
Hayırlı olanı bana ısındır Allah'ım demek en güzeli.
Allah herkesin sıkıntısını gidersin.. Gönlündekini hakkında hayırlı olacak şekilde versin inşaAllah.. Kaderden öte yok. Üzülmeyip ümidimizi kaybetmemeye çalışmalıyız. Bir yerde nasibimiz varsa vakti zamanı gelince görüp yaşayacağız..
Cok iyi anliyorum sizi ben de ayni seyleri yasiyorum.insallah hepimiz icin en hayirlisi olur.biraz gorunuse onem veriyorum.yakisikli olsun istiyorum.insallah olur.
Bir ogretmen de evde kaldim dememeli ya. Ne bileyim bana cok egreti geliyor. Sen her sene kac tane ogrenci yetistir, onlari hayata hazirla, geleceklerine etki et, ama evlenmemeyi evde kaldim diyecek kadar kafayi taksin. Egitim hayati insana bir seyler katmali bence. Evlenememeyi "evde kalmak" tabirini kullanacak kadar hayatinin merkezine koymamali.
Öğretmene bu kadar Misyon yuklemeseniz. O da bi insan sonuçta. Böyle duygular yaşaması gayet normal. Üstelik sivil hayatında da öğretmen edasıyla yaşamak zorunda değil. Inisleri çıkışları, duygusal olarak çöküntü yaşadığı zamanlar olabilir. İllaki bunu ogrencilerine yansıtacak değil ama.
Aklimdan tam da bunu gecirirken yorumunuzu okumak :)Butun kk " aa ne munasebet daha gencsin ne evde kalmasi " desinler diye mi aciyorsunuz bu basliklari anlamadim ki.. Ayrica evde kalmakta neymis ? O nasil bi tabirdir ?
Bu sogukta evde kalmak daha mantikli..
Öğretmene bu kadar Misyon yuklemeseniz. O da bi insan sonuçta. Böyle duygular yaşaması gayet normal. Üstelik sivil hayatında da öğretmen edasıyla yaşamak zorunda değil. Inisleri çıkışları, duygusal olarak çöküntü yaşadığı zamanlar olabilir. İllaki bunu ogrencilerine yansıtacak değil ama.
acikcasi bu psikolojiye sahip biri ilerde daha da kotu etkileyebilir cocuklari. Ben lisedeyken hangi ogretmenlerimin evli hangilerinin yasi gecmis(!) olmasina ragmen bekar oldugunu yuzuk parmagina bakmadan bile soyleyebilirdim. Cunku kafaya takmak bir sure sonra hareketlere de yansiyor inanin. Onceki mesajimda da dedim evlenmek kafaya takacak olay degil. Insan asik olmak istiyorum dese anlarim ama gorumcemle bohca alisverisine cikmak istiyorum demek gibi bisey evlenmek istiyorum ama evde kaldim demek. Siz kafaya taktikca etrafinizdakilere size karsi koz veriyorsunuz farkinda misiniz? Bir ogretmen ya da herhangi bir egitimli kadin bunlara takmamali evet. Maasim var ozgurum ama sevmek sevilmek istiyorum demeli. Cunku karsi cinse duyacagi tek ihtiyac bu alanda olmali. Yoksa hareketlerinize sozlerinize siniyor bu evlilik meraki ve cevrede alay konusu o zaman oluyor iste. Hep diyorum 32 de evlendim. Birlikte ev alma durumumuz olmasa gene de o imzayi atmazdim belki cunku mutluyum sevdigim adamla zaten ayni evde yasiyorum meslegim var iyi de kazaniyorum ona muhtac degilim. Bu o kadar yansiyor ki hal ve tavra kimseye de laf vermedim sen evde kaldin diyemedi kimse cunku bende o isigi goremediler. Siz bastan silahi teslim ediyorsunuz tetigi cekmisler cok mu yani?Öğretmene bu kadar Misyon yuklemeseniz. O da bi insan sonuçta. Böyle duygular yaşaması gayet normal. Üstelik sivil hayatında da öğretmen edasıyla yaşamak zorunda değil. Inisleri çıkışları, duygusal olarak çöküntü yaşadığı zamanlar olabilir. İllaki bunu ogrencilerine yansıtacak değil ama.
Ayy cok guzel yazmissiniz.Benim uc tane yakin arkadasim evlendi.Ben cevrem tarafindan bana baktiklarinda sunu hissediyorum.Evlenmiyo neyi bekliyo.Cunku okulum bitti isim yok belki ama.Su hayatta istedigim tek sey bi aile.Bana dayanak olucak bir es.Hep kafamda kuruyorum mesela.Bi yakin arkadasim vardi.Yedigimiz ictigimiz ayri gitmezdi.O birini buldu.Evlenmediler ama baya ciddiler.Hayatta kopmayiz diyen kiz cocugu bulduktan sonra beni ne aradi ne sordu.O kiz hayatimda yok artik.Diger yakin arkadasimlada gorusmuyorum.Evli olan diger arkadasim ise suan ki sevgilinden ayrilmazsan benimle konusma diyor.Belki konularimda okumussunuzdur kafasini kel yapan arkadasim.Bi kardesim var beni birakmayan.Suan en yakin arkadasim o.Bi de erkek arkadasim var.Kimsem yok gibi.Herkes kaydi gitti hayatimdan.Yani evlenince ailem olcak.Cevrem artcak.Bi de sevgiye açim ben.Kendimi yetersiz hissediyorum.Ama gecen gun diplomami aldim.Artik resmi olarak ogretmenim.Herkes guzel seyler soyledi.ozguvenim biraz artti.Erkek arkadasim bile sakasina hadi evlenelim dedi o da sevindi.Ben biseyleri yanlis yapiyorum.Sanki ondan ayrilirsam bidaha kimse hayatimda olmiycak sevilmiycem bidaha gibi geliyo.Kafamda o kadar soru varki.engel olamiyorum hicbirine.Ama cok guzel seyler yazmissiniz.ilginiz icin tesekkur ederim.Hatta evlilige o kadar taktim ki bi ara erkek arkadasima büyü yapmayi dusundum ama vazgectim.Suan kendimi biraz daha iyi hissediyorum ama.Özguvensiz ezik hissediyorum.Kimsem yok gibi.Ondanda ayrilinca hic kimsem kalmiycak.Bi kardesim kalicak.Hep kafamda kuruyorum.Kardeslerim evlendi.Allah korusun annem babam öldu.Ben napicam tek nasil yasiycam kimse beni sevmiycek mi.Simdi seviliyorum ama evlenirsek bu sevgi hic bitmez gibi geliyo.Kafamdan bin tane sey geciyo :-( kendimi cok kotu hissediyorum.bu dusuncelerimden utaniyorum..Evlenmek mi istiyorsunuz siz... Sevilmek mi?
Ya da.. Korunmaya ihtiyaç hissettiğiniz zamanlar mı çoğunlukta.. Yoksa.. Sizi seven biri ile güzel anılar biriktirmek mi? Evlilikten kasıt.. Herkes evlendi, çoluk çocuğa sahip oldu... Bir çocuğum olmalı... Yalnız yaşlanmamalıyım, hissi mi?
Evlenmek isteyişin bir çok sebebi vardır... Hepsi mi mesela?... Ya da hangileri... Güdüsel bir talep mi bu...
Bu sorular beni bir yere götürmez ama sizi bir yere vardırır... Kendinize sorarsanız...
Neden mi?
Yakın zamanda evliliği çok düşleyen, evli arkadaşlarının hikayelerini dinleyerek kendine bir "evlilik portresi" çizmiş, sevdiğim bir arkadaşım evlendi.. Ben size isnad etmiyorum bu durumu elbette, örnekleme için söylüyorum.. Artık sosyal ağlardan mı, filmlerden mi, geçmiş ilişkilerinden mi bilemiyorum, nasıl bir pembiş portre ise, iki ayda evliliğin sonuna gelindi... Çatallara ayrıldı beklentilerin hayal kırıklığına uğramış versiyonları ve hepsi dönüp kendisine battı... Çünkü bir tek şeyi hayal edemedi sanırım... Beklediğin gibi evlenirsin ama beklediğin gibi biriyle evlenemezsin...
Siz neyi arıyorsunuz... Evlilikten beklentiniz nelerdir.. Neler verebileceksiniz bir evliliğe... Şu anda hemen olması gerekecek kadar aciliyeti olan bir gündemse... neden? Akışına bırakıldığında ve yahut akışı siz kendi ellerinizle ve yardımla hızlandırdığınızda, doğru bir zaman olarak bu zamanı mı görüyorsunuz?
Herkes bu soruları mı sordu canım? diyorsunuz belki... Sormadı... O yüzden bir derdim var bölümünde kalabalığız... Ve sosyal ortamlarda göremediğimiz ama birebir şahit olduğumuz nice sarmallı ilişkiler yumağı var çevremizde... Saçlar süpürge ama ins....ramda yapılı haliyle "Kocişle çay keyfisi" resimleriyle paylaşılmış yaralar var aslında... Mimiklerimizde...
Çoğu insan bu soruları sormadı.. Ama sizin hem yaşınız olgun hem zamanınız var... Çok güzel bir yol çizebilmek için...
Önce neden? bunu bir sorun.... Neden istiyorsunuz.. Ne bekliyorsunuz... Bir aday olduğu vakit, sevmek yetecek mi? Evlenmeye... Huzur ve arkadaşlık... paylaşım olacak mı, kurduğunuz o ilişkide.. Bir bakın... bakın ki... Ömrünüzün geri kalanını hibe edeceğiniz bu ikili çatı size başka, bu günleri aratan dertler veren bir yer olmasın...
Sonrası kolay... En basitinden çevrenizde ki arkadaşlarınıza çıtlatırsınız bu durumu... Bunda ayıp bir şey yok... Olmadı aile üyelerine.. Hani öyle çok sosyal bir insan değilseniz, zamanınız yoksa.. Mis gibi mesleğiniz var... Gencecik kadınsınız... Bunun yolları var, var ama... Hababam sınıfının bir sahnesi gibi seslenmek geliyor bazen içimden.... Tüneli kazıp Mahmut hocanın odasına çıkmışlardı da... "Gelmeyin, tünel ... bir yere çıkıyor" misali... Siz gelin.. gelin ama... Sorularınızı sorarak... Yoksa evlilik hayatı tüketen bir çaba... bir uğraş... bir hayal kırıklığı silsilesi olmasın.. Yüzünüzde ki gülümseme fotoğraflarda kalmasın.... Siz çok mutlu bir evlilik yapın emi...
Çok uzun bir yazı olmuş... Kusura bakmayın...
Siz en iyisini bilirsiniz...
Evlenemedigim icin uzulmenin gayet normal bir durum oldugunu dusunuyorum.ogretmenler robot degil insan onlar da uzulebilir.bunu ogrencilerime yansittigimi zannetmiyorum.acikcasi bu psikolojiye sahip biri ilerde daha da kotu etkileyebilir cocuklari. Ben lisedeyken hangi ogretmenlerimin evli hangilerinin yasi gecmis(!) olmasina ragmen bekar oldugunu yuzuk parmagina bakmadan bile soyleyebilirdim. Cunku kafaya takmak bir sure sonra hareketlere de yansiyor inanin. Onceki mesajimda da dedim evlenmek kafaya takacak olay degil. Insan asik olmak istiyorum dese anlarim ama gorumcemle bohca alisverisine cikmak istiyorum demek gibi bisey evlenmek istiyorum ama evde kaldim demek. Siz kafaya taktikca etrafinizdakilere size karsi koz veriyorsunuz farkinda misiniz? Bir ogretmen ya da herhangi bir egitimli kadin bunlara takmamali evet. Maasim var ozgurum ama sevmek sevilmek istiyorum demeli. Cunku karsi cinse duyacagi tek ihtiyac bu alanda olmali. Yoksa hareketlerinize sozlerinize siniyor bu evlilik meraki ve cevrede alay konusu o zaman oluyor iste. Hep diyorum 32 de evlendim. Birlikte ev alma durumumuz olmasa gene de o imzayi atmazdim belki cunku mutluyum sevdigim adamla zaten ayni evde yasiyorum meslegim var iyi de kazaniyorum ona muhtac degilim. Bu o kadar yansiyor ki hal ve tavra kimseye de laf vermedim sen evde kaldin diyemedi kimse cunku bende o isigi goremediler. Siz bastan silahi teslim ediyorsunuz tetigi cekmisler cok mu yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?