Evet katılıyorum ''evde kalmak'' tabiri yanlış bir kelime kalıbı ama ne kadar reddetsek de toplumumuzda bizim bu durumumuz böyle adlandırılıyor MALESEF.. Bunu dillendirmek istemeyip kabul etmesek de onlar bizi böyle görüyor, böyle adlandırıyor. Bu sebeple konu sahibi arkadaş derdini bu kelime ile açıklamış konu başlığında..
Kendini modern, aydın, çağ atlamış olarak nitelendiren insanlar tıpkı bir arkadaşımızın dediği gibi insanı duygulardan bağımsız kılıp tıpkı bir robotmuş gibi hissiz bir varlık olarak görüyor. Ona göre bir yorum yapıyor.
Tabi ki bu düşünceler kabul edilemez (evde kalmış kadın, turşusu kurulmuş kişi, kız kurusu,..) Bu düşünceleri engellemek için elimizden geleni yapıp mücadelemizi vermeliyiz. Burada bu tarz düşünen arkadaşlara katılıyorum.. ama sonuçta duyguları olan, istekleri olan, hayattan beklentileri olan aciz insanlarda yine bizleriz..
Niye bu evlenme isteğini dile getirenlere koca delisiymiş gibi bakıyorlar anlamıyorum. Öyle olsaydık önümüze ilk çıkan kişiyle seçici olmadan evlenenler kervanında olurduk zaten.
Kimse bizi anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Tabi ki her şey evlilik değil. Her evlilik mutluluk getirecek diye bir garanti de yok bunun gayet farkındayız ama bunu istemek suç mu? Bu dileğimiz için elimizde olmadan üzülmek suç mu?
Ben anlamıyorum ya burada iki güzel söz duyup ümitkar olmak isteyenlere neden bu eleştiri, yargılama.. Siz evliler evlendik de başımız göğe mi erdi diyenler kimse başının göğe ermesini istemiyor. Mutlu olmak istiyor. Hayırlısıyla istiyor tabi bu evlilik kurumuna girmeyi..