Evde kaldım

33 yaşında bekar arkadaşım var.. annesi suna bişey söyle insanda azıcık evde kaldım korkusu olur demişti :)
Arkadaşım çok mutlu.. çalışıyor biriktiriyor dünyayı geziyor..
benim asıl evde kalan :) bi yere çıktığım yok evli çocuklu oturuyorum :)
Kısmet en önemli şey.. mutlu olmak.. belki size göre geç ama en hayırlısı böyle şu an için..

selam. canim öncelikle dert etme gercekten nasip kismet isi.. bende otuz yasinda evlendim 36 yasindayim yeni hamileyim... ayni duygulari bende hissettim, hayata bebege herseye gec kalmisim hissi.. ama su da var, 17 yasinda evlenip 18 de bosanan o kadar cok kisi gördümki.... yada 20 sinde anne olup beebegini kaybeden, yada cocugunu büyütemeyen.. o yüzden rabbimden herseyin hayirlisi de... nasip kismet de.. birazda cevrene evlenmek istedigini bellli et , belki uygun bi aday gösterirler
Allah bagislasin allah mutlulugunuzu daim etsin.boyle de mutluyum ama bir gec kalmislik hissi ....tabi kotu bi evlilik yapmaktansa hic evlenmemek daha iyi.

Arkadasim 44 yasina girdi biz yeni basladik ona basimiza kaldin demeye:)

Bir baska arkadas ta 33 yasinda hic sevgilisi bile olmamisti o yasa kadar kiz birini buldu 3 ay icinde evlendi evlenir evlenmez de hamile kaldi daha senesi dolmadan doguracak:) bu isler belli olmuyo

Bu ne canım böyle ya hayata evlenmek için mi geliyoruz ayrıca evde kalmak diye birşey yok evde kalmayı tercih etmişsindir istesen şimdiye sende evli ve çocukluydun ama alalade biriyle evlenmek istemediğin için kafana uyan biri çıkmadığı için bende 32-34 arası evlenmeyi planlıyorum bak plan diyorum 26 yaşındayım ama hayatta yapmam gereken öncelikler var zaten sonra kafana koydun mu çevrenede şöyle alıcı gözle baktın mı birileri çıkar ama sırf evlenmiş olmak için evlenme sana bu hayatta yol arkadaşlığı yapacak birini bulduğunda yaşnız yürümek yerine iki kişi yürümeye evet dersin olur biter :)
Basta istemedim evlenmeyi.beni b
Bu ne canım böyle ya hayata evlenmek için mi geliyoruz ayrıca evde kalmak diye birşey yok evde kalmayı tercih etmişsindir istesen şimdiye sende evli ve çocukluydun ama alalade biriyle evlenmek istemediğin için kafana uyan biri çıkmadığı için bende 32-34 arası evlenmeyi planlıyorum bak plan diyorum 26 yaşındayım ama hayatta yapmam gereken öncelikler var zaten sonra kafana koydun mu çevrenede şöyle alıcı gözle baktın mı birileri çıkar ama sırf evlenmiş olmak için evlenme sana bu hayatta yol arkadaşlığı yapacak birini bulduğunda yaşnız yürümek yerine iki kişi yürümeye evet dersin olur biter :)
Basta istemedim evlenmeyi.gittim bir adama asik oldum.beni begenen herkes evlendi.simdi pisman oluyorum.

Evli olanların "bekarlık sultanlıktır,evlenene madalya takmıyorlar" gibi sözlerini anlamsız buluyorum.
Burası Türkiye. Kimi hayatını mahalle baskısına göre yönlendiriyor,kimi dini hassasiyetlerine göre.
Herkes sevgilisiyle aynı evi paylaşma lüksüne sahip değil.
Evlenmek için evlenenleri bir tarafa koyalım.
Ama samimi olarak yanında sevdiği adamı istemenin neresi kötü? Bunu isteyen niye koca meraklısı olsun?
Her evlenmek isteyene de 'koca meraklısı' etiketi yapıştırmaya amma meraklıyız.
Neyse Allah doğru zamanda,doğru insanla karsilastirsin inşallah herkesi.
Tesekkur ederim saolun.

Keşke ben de kalsaydım diyorum. Çok özlüyorum bekarlık günlerimi nerde sabah orda akşamdı. Sorunlu bir evliliğim de yok ama bence bizim gibi ataerkil toplumlarda evlenmemek en güzeli. Bi dünya iş kadının üstünde sebepsiz yere. Çamaşır bulaşık ütü yemek çocuk temizlik... Çalışıyorum diye bu işlerden kurtulmuyorsun üstelik hem evde hem dışarda çalışıyorsun. Ne gerek var bu günlerinin tadını çıkar. En basiti bugün pazar eskiden olsa kızlarla toplanıp gezerdik okey oynardık ya da alışveriş yapardık şimdiyse kocam gezmede ben evde bi taraftan çocuk bakıp bi taraftan temizlik yemek derdindeyim. Dertsiz başıma dert almışım. :işsiz:
Bir yonden haklisiniz tabi.esinizle siz de gezin haftasonlari.yemege cikin alisveris yapin.

Ben de 33 yasinda ve bekarim. Simdiye kadar birçok kisiyle tanistim, iliskilerim oldu ama o evlilik yoluna giremedim, giremedik. Ne diyeyim evlenseydim bile bu zorunlu bir evlilik olacakti ve ben su an mutsuz olacaktim. Dogrusu kendimi zorlamadim da degil ama kendimi birine kosulsuzca baglayacak kadar sevgi hissedemedigim icin o adimi atmadim. Cevreden baski olmadi degil ama en sonunda bu benim hayatim, o kisiyle evlenince belki baskalari memnun olacak ama ben mahvolacagim diyerek vazgectim.

Baskalari icin degil kendimiz icin yasamaliyiz. Ben de istiyorum tabiki kosulsuzca sevmek sevilmek. Kim istemez? Evlilikten çok birini istiyorum hayatimda bana iyi ve kotu gunde destek olabilecek. Varligi ile kalbimi isitabilecek birisi. Ondan sonra evlilikte olur belki ama ondan once o kisiyle gercek anlamda mutlu olacagimdan emin olmak isterim. Cok diyorlar hala yasin gecti artik evlenemezsin. Gecen yengem dalgasini gecti senden gecmis diye. Çok zoruma gitti o laf. Insanlara laf anlatmaktan da yoruluyorsun. Zaten 2 ayda bir goruyorum mesafe koyuyorum böyle dusunenlere. Kardesimi feci bir sekilde kaybettim 3 yil once. Bu psikoloji nedir bilmiyor insanlar. Bu halde bile devam edebildim okuluma. Hala cokuntuler yasiyorum, psikolojim bozulabiliyor, bana evlilik degil bana iyi gelecek birisi olsun istiyorum.

Universite diplomami aldim, insallah hayirli bir is nasip eder Allah. Su anda da calisiyorum sukur. Istedigim zaman tatilime gidiyorum. Mart ayında yine kisa bir tatil planim var. Olmuyor olmadi diye ancak kendimize kotuluk yapiyoruz. Nasip kısmet. Bir yandan yasim geciyor diye dusundugunu tahmin edebiliyorum. Ama saglikli bir evlilik yapamazsak nasil surdurebiliriz ki o evliligi?

Rabbim hayirli birisini nasip et diye dua ediyorum. Allah sana da nasip eder insallah.
Basiniz saolsun.hangi bolum okudunuz.insallah allah hepimize nasip eder.

29 yaşındayım, 3o a birşey kalmadı.Evlilik tamamen kısmet işi..
Neden yok,niye yok diye sormak sadece bizi yıpratır.Ben de düşünüyorum,ya hiç kısmetimde biri yoksa ne olacak?
Bugünleri sürekli ilerisi için ertelemek,aslında boşuna geçirdiğimiz ömür.Kimse evlenince bize mutluluğu garanti etmiyor ki..Belki en mutlu olduğumuz günler bu günlerdir.Evlenince de her şey değişmeyecek ki.Yani hayalimizde ki prens yerine kurbağa ile de karşılabiliriz neticede.Büyük hayaller kurmaya gerek yok.

Bana da sürekli geç kaldığımı söyleyen bir yığın insan var.Ama düşünüyorum; bana evliliği düşündüren adam oldu da ben mi evlenmedim.Uzun süre ilişkilerim oldu,ama evlilik adamı değillerdi.Yaşayarak tanıdım hepsini

Herkesin kısmeti ayrıdır.Cevrem de evlenmek için dua eden insanlar var hala evlenmedi.Hiç dua etmeyen aklında evlilik olmayan arkadaşlarım ardarda evlendi.Demek ki düzen farklı işliyor.

Ne kadar çok istediğin ya da hazır olmanla ilgisi yok.

Bu işin sırrı , herşeyin hayırlısı deyip akışına bırakmak..Bugünlerinizden çalmayın.Yapmak istediklerinizi yapın,gezin kurslara gidin.Evleneceginiz kişi bu yolların birinde hayatınıza dahil olacak.

Ömrümüzün bir 5 yılın ya da 10 yılın planını yapacak kadar uzun olduğunu bile bilmiyoruz.Ben sevdiğim bir yakınımı kaybettim,halbuki para biriktirmiştik iş planımız vardı. Her şeyden kısarak yaptım bunu,o para birikti.Planımızı hayata geçirmeye 1 ay kala öldü.Şimdi her şey boş geliyor bu yüzden.Biz yarın yaşayacağımızı bile bilmiyoruz,gelmeyen günün derdine düşmüşüz.

Nefes aldığın sürece,her şeye ümit vardır.Enerjinizi düşüren herkese tıkayın kulaklarınızı,sadece bugün yaşadığınızı ama yarına kimsenin garanti vermediğini bilin.Bu şekilde olunca ,yapmak isteyip aklımızda kalan ama yapmadığınız her şeyi hayata dahil ettiğinizi göreceksiniz( Belkide eşinizle bu bahane ile tanışırsın)

Bu şekilde düşündüğümden beri gerçekten rahatım.Tavsiye ediyorum.
Basiniz sagolsun.dogru yarinin garantisi yok.benim annem de kanser hastasi.o hayattayken evlenmeyi istiyorumben cok da..

Bu konuyu okuyabilenler hepimizz şampiyonuzzz be.

Ya evlenincede bi halt olduğu yok aslında, sinir stres sorumluluk falan... Ama bünye istiyo heralde. Rahatımızı bozuyoruz aslında ama yapıcak bişey yok tabi. Evde kalmadın bence, önümüzdeki senelerde mutlaka evlenirsin. hayat zor be
Kusura bakmayin.telefonda sorun vardi.insallah evlenirim sogolun

4 sayfa boyunca destek mesajlari 2 3 tane.

Neyse, insan evlenip bir yuva kurmayi tabiki de cok ister. Bir de isiniz her seyiniz tamken sizi sevecek, deger verecek, geceleri oturup dertlesecek ve her seyinizle yaninizda olacak birine ihtiyac duymaniz cok normal. Her evlilik kötü degil, burasi dert bölümü tabiki dertler anlatilacak.
Umarim gonlunuze göre birini bulursunuz, en icten dileklerimle diliyorum. Ama kafaniza cok da takmayin, biraz gezin, farkli yerler gorun, kismetin nereden cikacagi belli olmaz.
Arkadaşim Amerikada esini bulmuştu hem de Islami hassasiyeti olan bir arkadasimdi. Esi de sonradan musluman olmus ama evlenmeyi dusunmeyen biriydi. Ama olmuş iste nasip.
Hayirlisini dileyin, umarim olur.
Tesekkur ederim.insallah cikar uygun biri.siz evlimisiniz?

bende aynı dusuncedeydım 30 olmadan evleneyıp 30 olmadan cocuğum olsun diye dusunurdum. kendime zarar verdim. 29 yaşında evlendim (niyetim 30 olmadan evlenmek ya ) evlilik isteğimi de çok belli ettim sanırım bir güzel sömürüldüm. 7 ay evli kalıp ayrıldım. pskilojim bozuldu. hala da kendime tam gelemedim. 30 yaşındayım ve bekarım .şimdi ne evlilik düşünüyorum ne de çocuk hayallerimin için edildi. keşke evlenmeseydim. senin yerinde olmak isterdim.

Benim kuzenim var aynı yaşta sürekli talibi oluyor hani bilmesem inanmayacağım ama var biliyorum hala seçiyor neyi bekliyor anlamadım bende 23 yaşında evlendim 31 yaşında doğurdum bi tane daha istiyordum artık imkansız sağlığım bozuldu keşke evde kalsaydım :KK42: uzaklarda arama yakınlarda vardır biri iyi bak etrafına:KK55:

Bir insanın kendi öz kuzeni için bile hala meyi seçiyor neyi bekliyor demesi? Hem de sırf 31 yasında diye? Evlenmek için evlenmek istemiyordur. Kime ne?

Back
X