Evde kaldım

Suanki aklim olaydi da 35ten evvel evlenmeyeydim...
Sorunlu bir evliligim de yok yani. Esimle aramiz oldukca iyidir. Ama keske bu yukun sorumlulugun altina girmek icin bu kadar acele etmeseydim. Biraz daha keyif catsaydim.
35yasindan sonra kimi bulcan ama.Herkes evli yada bosanmis oluyo oluyo ozman

Onun
Anladım canım peki ilk çocukta neden 8 sene bekledin yani ameliyatlardan önce. 8 senede 3 yaş arayla 2 çocuğun olabilirdi aslında
pişmanlığını yaşıyorum yaramı deşme:110: keşke ilk yıl yapsaydım ama çocukluk işte inatlaşma oldu aramızda ilk 4 yıl ben istemedim sonra o istemedi sonra oda istedi olmadı tam oldu kaybettik öyle üç kez kaybettik 4. De doğdu bende bittim sağlık Ve ruhsal açıdan bittim 30 yaşında evlensem hiç bunlarla vakit kaybetmeden bi çocuk yapardım hiç ev işi falan da yapmazdım bozulursa sağlığım 50-60 yaşında bozulurdu işte hayatım pişmanlıklarla dolu

Bu ne canım böyle ya hayata evlenmek için mi geliyoruz ayrıca evde kalmak diye birşey yok evde kalmayı tercih etmişsindir istesen şimdiye sende evli ve çocukluydun ama alalade biriyle evlenmek istemediğin için kafana uyan biri çıkmadığı için bende 32-34 arası evlenmeyi planlıyorum bak plan diyorum 26 yaşındayım ama hayatta yapmam gereken öncelikler var zaten sonra kafana koydun mu çevrenede şöyle alıcı gözle baktın mı birileri çıkar ama sırf evlenmiş olmak için evlenme sana bu hayatta yol arkadaşlığı yapacak birini bulduğunda yaşnız yürümek yerine iki kişi yürümeye evet dersin olur biter :)

3 1 y a s i n d a y i m.b u r a d a K o n u A c a n l a r a T e s e l l i V e r i y o r d u m S i m d i B e n i m D e C a n i m i S i k i y o r.B u t u n A r k a d a s l a r i m E v l e n d i H e p s i n i n B e b e g i o l d u B a z i l a r i n i n I k i C o c u g u V a r B e n D a h a E v l e n e m e d i m.o g r e t m e n i m C a l i s i y o r u m.i s h a y a T i n d a n D a B i r i C i k m i y o r .k a l d i m .
Evde kaldim basligini gorunce istem disi "aa ben de" demisim :KK70: ben de 29 yasindayim. o kadar cok kisiyle gorustum ki hepsi birbirinden okuzdu. cogu zaman diyorum ki herhangi biriyle kendimi zorlayipta evlenip mutsuz olacagima bekar ve mutlu bi sekilde yasiyorum ne guzel diyorum. aslinda bekarligin iyi taraflarina bakin. bu sekilde mutlu olursunuz:KK66: bir de neden oyle yazdiniz anlamadim duzeltseniz iyi olur

Konu sahibi Bende 25 yaşındayım , evde kaldım. Sözde attım yeni ohhh benden mutlusu yok :süslü::süslü:
Daha yeni ilişki sonrası birini beğeniyorum aradan az zaman geçsin onu kendime isteyeceğim :rolleyes::rolleyes:

Boşuna bekarlık sultanlık dememişler valla dert yok tasa yok erken yaşta evlenen kuzenlerime bakıyorum 23-24 bence erken bi yaş üzerimzde bi olgunluk olmadığı yaşlar daha yılları dolmadan kv sorunları o bunu demiş şu bunu yapmış eşim ses çıkarmıyor bla bla bla aay bir sürü dert valla hiiç o toplara giremem şimdilerde sende etrafına bakmaya başlayablrsin oturaklı yaşının olgunluğunda bi evin ve eşin sorumluluğunu alabilecek kariyeri yerinde birini bulursn benmde tercihim 30 üstü erkek yğraşamam çoluk çocukla

Evlilik yaşı herkese göre değişken:halay:

Makul yaşta evlenip coluk çocuk sahibi olmayı herkes ister ama önemli olan doğru insan mı?

O yüzden her şeyde bir hayır var diyerek takilmamak lazım ama gözünüz gönlünüz açık olsun kısmet olur insaallah :dua:

Evli olanların "bekarlık sultanlıktır,evlenene madalya takmıyorlar" gibi sözlerini anlamsız buluyorum.
Burası Türkiye. Kimi hayatını mahalle baskısına göre yönlendiriyor,kimi dini hassasiyetlerine göre.
Herkes sevgilisiyle aynı evi paylaşma lüksüne sahip değil.
Evlenmek için evlenenleri bir tarafa koyalım.
Ama samimi olarak yanında sevdiği adamı istemenin neresi kötü? Bunu isteyen niye koca meraklısı olsun?
Her evlenmek isteyene de 'koca meraklısı' etiketi yapıştırmaya amma meraklıyız.
Neyse Allah doğru zamanda,doğru insanla karsilastirsin inşallah herkesi.

3 1 y a s i n d a y i m.b u r a d a K o n u A c a n l a r a T e s e l l i V e r i y o r d u m S i m d i B e n i m D e C a n i m i S i k i y o r.B u t u n A r k a d a s l a r i m E v l e n d i H e p s i n i n B e b e g i o l d u B a z i l a r i n i n I k i C o c u g u V a r B e n D a h a E v l e n e m e d i m.o g r e t m e n i m C a l i s i y o r u m.i s h a y a T i n d a n D a B i r i C i k m i y o r .k a l d i m .
Şu evde kalmak tabiri kadar kadının kendini aşağıladığı çok az tabir vardır. Biri böyle yazınca herhalde kapı üstüne kilitlendi falan diye düşünüyorum ister istemez. Evde falan kalmadınız, evlenmediniz o kadar. Herkes evlenmek zorunda değil. Herkesin hayatını geçireceğine emin olduğu insan karşısına erken yaşta çıkmak zorunda değil.

Keşke ben de kalsaydım diyorum. Çok özlüyorum bekarlık günlerimi nerde sabah orda akşamdı. Sorunlu bir evliliğim de yok ama bence bizim gibi ataerkil toplumlarda evlenmemek en güzeli. Bi dünya iş kadının üstünde sebepsiz yere. Çamaşır bulaşık ütü yemek çocuk temizlik... Çalışıyorum diye bu işlerden kurtulmuyorsun üstelik hem evde hem dışarda çalışıyorsun. Ne gerek var bu günlerinin tadını çıkar. En basiti bugün pazar eskiden olsa kızlarla toplanıp gezerdik okey oynardık ya da alışveriş yapardık şimdiyse kocam gezmede ben evde bi taraftan çocuk bakıp bi taraftan temizlik yemek derdindeyim. Dertsiz başıma dert almışım. :işsiz:

Ben de 33 yasinda ve bekarim. Simdiye kadar birçok kisiyle tanistim, iliskilerim oldu ama o evlilik yoluna giremedim, giremedik. Ne diyeyim evlenseydim bile bu zorunlu bir evlilik olacakti ve ben su an mutsuz olacaktim. Dogrusu kendimi zorlamadim da degil ama kendimi birine kosulsuzca baglayacak kadar sevgi hissedemedigim icin o adimi atmadim. Cevreden baski olmadi degil ama en sonunda bu benim hayatim, o kisiyle evlenince belki baskalari memnun olacak ama ben mahvolacagim diyerek vazgectim.

Baskalari icin degil kendimiz icin yasamaliyiz. Ben de istiyorum tabiki kosulsuzca sevmek sevilmek. Kim istemez? Evlilikten çok birini istiyorum hayatimda bana iyi ve kotu gunde destek olabilecek. Varligi ile kalbimi isitabilecek birisi. Ondan sonra evlilikte olur belki ama ondan once o kisiyle gercek anlamda mutlu olacagimdan emin olmak isterim. Cok diyorlar hala yasin gecti artik evlenemezsin. Gecen yengem dalgasini gecti senden gecmis diye. Çok zoruma gitti o laf. Insanlara laf anlatmaktan da yoruluyorsun. Zaten 2 ayda bir goruyorum mesafe koyuyorum böyle dusunenlere. Kardesimi feci bir sekilde kaybettim 3 yil once. Bu psikoloji nedir bilmiyor insanlar. Bu halde bile devam edebildim okuluma. Hala cokuntuler yasiyorum, psikolojim bozulabiliyor, bana evlilik degil bana iyi gelecek birisi olsun istiyorum.

Universite diplomami aldim, insallah hayirli bir is nasip eder Allah. Su anda da calisiyorum sukur. Istedigim zaman tatilime gidiyorum. Mart ayında yine kisa bir tatil planim var. Olmuyor olmadi diye ancak kendimize kotuluk yapiyoruz. Nasip kısmet. Bir yandan yasim geciyor diye dusundugunu tahmin edebiliyorum. Ama saglikli bir evlilik yapamazsak nasil surdurebiliriz ki o evliligi?

Rabbim hayirli birisini nasip et diye dua ediyorum. Allah sana da nasip eder insallah.

Boşuna bekarlık sultanlık dememişler valla dert yok tasa yok erken yaşta evlenen kuzenlerime bakıyorum 23-24 bence erken bi yaş üzerimzde bi olgunluk olmadığı yaşlar daha yılları dolmadan kv sorunları o bunu demiş şu bunu yapmış eşim ses çıkarmıyor bla bla bla aay bir sürü dert valla hiiç o toplara giremem şimdilerde sende etrafına bakmaya başlayablrsin oturaklı yaşının olgunluğunda bi evin ve eşin sorumluluğunu alabilecek kariyeri yerinde birini bulursn benmde tercihim 30 üstü erkek yğraşamam çoluk çocukla
Genelde 30ustu evlilik istemiyor ama

29 yaşındayım, 3o a birşey kalmadı.Evlilik tamamen kısmet işi..
Neden yok,niye yok diye sormak sadece bizi yıpratır.Ben de düşünüyorum,ya hiç kısmetimde biri yoksa ne olacak?
Bugünleri sürekli ilerisi için ertelemek,aslında boşuna geçirdiğimiz ömür.Kimse evlenince bize mutluluğu garanti etmiyor ki..Belki en mutlu olduğumuz günler bu günlerdir.Evlenince de her şey değişmeyecek ki.Yani hayalimizde ki prens yerine kurbağa ile de karşılabiliriz neticede.Büyük hayaller kurmaya gerek yok.

Bana da sürekli geç kaldığımı söyleyen bir yığın insan var.Ama düşünüyorum; bana evliliği düşündüren adam oldu da ben mi evlenmedim.Uzun süre ilişkilerim oldu,ama evlilik adamı değillerdi.Yaşayarak tanıdım hepsini

Herkesin kısmeti ayrıdır.Cevrem de evlenmek için dua eden insanlar var hala evlenmedi.Hiç dua etmeyen aklında evlilik olmayan arkadaşlarım ardarda evlendi.Demek ki düzen farklı işliyor.

Ne kadar çok istediğin ya da hazır olmanla ilgisi yok.

Bu işin sırrı , herşeyin hayırlısı deyip akışına bırakmak..Bugünlerinizden çalmayın.Yapmak istediklerinizi yapın,gezin kurslara gidin.Evleneceginiz kişi bu yolların birinde hayatınıza dahil olacak.

Ömrümüzün bir 5 yılın ya da 10 yılın planını yapacak kadar uzun olduğunu bile bilmiyoruz.Ben sevdiğim bir yakınımı kaybettim,halbuki para biriktirmiştik iş planımız vardı. Her şeyden kısarak yaptım bunu,o para birikti.Planımızı hayata geçirmeye 1 ay kala öldü.Şimdi her şey boş geliyor bu yüzden.Biz yarın yaşayacağımızı bile bilmiyoruz,gelmeyen günün derdine düşmüşüz.

Nefes aldığın sürece,her şeye ümit vardır.Enerjinizi düşüren herkese tıkayın kulaklarınızı,sadece bugün yaşadığınızı ama yarına kimsenin garanti vermediğini bilin.Bu şekilde olunca ,yapmak isteyip aklımızda kalan ama yapmadığınız her şeyi hayata dahil ettiğinizi göreceksiniz( Belkide eşinizle bu bahane ile tanışırsın)

Bu şekilde düşündüğümden beri gerçekten rahatım.Tavsiye ediyorum.

Ben de 33 yasinda ve bekarim. Simdiye kadar birçok kisiyle tanistim, iliskilerim oldu ama o evlilik yoluna giremedim, giremedik. Ne diyeyim evlenseydim bile bu zorunlu bir evlilik olacakti ve ben su an mutsuz olacaktim. Dogrusu kendimi zorlamadim da degil ama kendimi birine kosulsuzca baglayacak kadar sevgi hissedemedigim icin o adimi atmadim. Cevreden baski olmadi degil ama en sonunda bu benim hayatim, o kisiyle evlenince belki baskalari memnun olacak ama ben mahvolacagim diyerek vazgectim.

Baskalari icin degil kendimiz icin yasamaliyiz. Ben de istiyorum tabiki kosulsuzca sevmek sevilmek. Kim istemez? Evlilikten çok birini istiyorum hayatimda bana iyi ve kotu gunde destek olabilecek. Varligi ile kalbimi isitabilecek birisi. Ondan sonra evlilikte olur belki ama ondan once o kisiyle gercek anlamda mutlu olacagimdan emin olmak isterim. Cok diyorlar hala yasin gecti artik evlenemezsin. Gecen yengem dalgasini gecti senden gecmis diye. Çok zoruma gitti o laf. Insanlara laf anlatmaktan da yoruluyorsun. Zaten 2 ayda bir goruyorum mesafe koyuyorum böyle dusunenlere. Kardesimi feci bir sekilde kaybettim 3 yil once. Bu psikoloji nedir bilmiyor insanlar. Bu halde bile devam edebildim okuluma. Hala cokuntuler yasiyorum, psikolojim bozulabiliyor, bana evlilik degil bana iyi gelecek birisi olsun istiyorum.

Universite diplomami aldim, insallah hayirli bir is nasip eder Allah. Su anda da calisiyorum sukur. Istedigim zaman tatilime gidiyorum. Mart ayında yine kisa bir tatil planim var. Olmuyor olmadi diye ancak kendimize kotuluk yapiyoruz. Nasip kısmet. Bir yandan yasim geciyor diye dusundugunu tahmin edebiliyorum. Ama saglikli bir evlilik yapamazsak nasil surdurebiliriz ki o evliligi?

Rabbim hayirli birisini nasip et diye dua ediyorum. Allah sana da nasip eder insallah.

Niye yahu 33 geç , geçkin bir yaş değil ki genç bir yaş. Gencecik insansınız takmayın böyle sözleri.

Back
X