- 23 Ağustos 2012
- 51.841
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.423
- 898
Baskıları boşver.Icin ne diyor o önemli.Kotu bir ilişkiden yalnızlık bin kat iyidir enazindan acı çekmezsin.Yumurta dondurmak lazım.En sağlıklısı ne biliyor musun.Erkek milletinden mideyi bulandirmak...Gerekiyorsa sağlam bir antidepresan almak..Bu erkekler insanin dna sini bozar bazılarının.. Olmuyorsa olmuyor.Zorlamamak lazım.. O içteki boşluğu başka birşeyle doldurmak lazım...Benim vaktim olsa güzel hobiler edineceğim..Çok da güzel bir hobim var ..Resim yapmak
.Yağlı boya çalışmak.. Ama vaktim yok ..
Yorumunuzu çok gerçekçi ve samimi buldum. Elbette sırf evlenmek için evlenilmemeli, adet yerini bulsun diye bebek yapılmamalı. Ancak doğa kadına karsi daha alici. Yumurta rezervi ve kalitesi düşüyor. 36 yaşında dogum yaptim hayatî olmamakla birlikte bir sağlık sorunu var bebegimin. Bugün doktordan geldim ve ilerlemiş gebelik yaşında anomali görülme riskinin arttigini söyledi. Bu gerçeği de yok saymamak gerek. Keşke erken anne olsaydım dedim mi ? Hayır. Hayatima dair aldığım kararlar üç aşağı beş yukarı doğru bir zamanlamaydi bana göre. Hazir oldugum zamanda onceliklerimi gerceklestirdim. Tıp cok sukur çözüm sunuyor. Bir ameliyatla çözülecek inşallah.İmalar umrunuzda değilse sorun yok..
Ama acı bir gerçek var ki imkansız değilse de sağlıklı gebelik yaşı için bir sınır var..
Ayrıca bir arkadaşın dediği gibi 50 yaşında çocuk sahibi olan kişi çocuğunu evlendirir ama torun göremez belki..
Yani elbette toplum baskılarına göre yaşamanın anlamı yok.
7 yıllık evli 32 yaşındayım.
Etrafımdan hep bebek sorusu.
Artık yeni tanıştığım kişiden bile ilk soru evli misin ikinci çocuk var mı üçüncü aaa niye yok.. :)
Alıştım etkilenmiyorum.
Çocuk için geç kaldığımı düşünüp karalar bağlamıyorum.
Hayırlı zaman herkes için farklıdır.
Ama acı gerçeklere yalandan göz yummanın mantığı da yok..
Benim yaşıtlarım hep iki çocuklu ya da 2. çocuk planlıyor, geride olduğumun bilincindeyim..
Yarışmıyorum.
Ses yok.Aman biktim.Olsa da kimbilir o nasil bir cinstir bende bu sans varken.Bir ilişkiden çıkıp hemen başkasına da giremem zaten .Sevgim bitmedi henuz..Bosver simdi yagli boyayi Tulipa kocum doktor abi ne oldu
vallahi ben mi fesat fesat düşünüyorum diye kendime kızdım ama kesinlikle ben de bunu dusunuyorum.Güzelim istediğin yaşta evlen,istediğin yaşta dogur bizden izin alacak değilsin tabiki ama senin konun biraz "ben evlenmedim hic kimse benden önce evlenmesin" e donmuş sanki ne dersin?!
Güzelim istediğin yaşta evlen,istediğin yaşta dogur bizden izin alacak değilsin tabiki ama senin konun biraz "ben evlenmedim hic kimse benden önce evlenmesin" e donmuş sanki ne dersin?!
Herkesin kendi düsüncesi, kararı farklı.
Sizin tercihiniz bu yönde olmus kimsenin bisey demeye hakkı yok sizinde erken yasta evlenip çocuk sahibi olmak isteyenlere bir sey söylemeye hakkınız olmadıgı gibi.
Bana göre 51 yaşında anne olmak mantıklı değil.
Cocuk okula giderken siz kaç yasınızda olacaksınız? Enerjiniz yetecek mi? Sabırlı olabilecek misiniz?
Evlilik için böyle kesin çizgiler çizilmez yaş belirlenmez çünki ne olacagini asla bilemezsin. Belki 25 yaşina geldiginde kendini evlilige hazir hissetmeyeceksin , belki sorumluluk alman gereken mecburi durumun olacak belki kariyer yapmak isteyeceksin belki iste bu hayatimi birlikte yasayacagim diyeceginiz kisi karşina o yaşinizda cikmayacak , bunu cogaltabiliriz boyle .Maalesef sizin gibi düşünmüyorum ben 21 yaşında olmama rağmen ne çok erken ne çok geç evlilik iyi değil bence en geç 25 yaşında evlenilmeli çünkü hem ömür gidiyor seçicilik artıyor ve ileride çocuğun anaanesi gibi durursun hakkınızda hayırlısı olsun bence daha fazla bekletmeyin zaten kariyeriniz yerinde
Orası öyle de baksan bu arkadaş da evleneceği kişiyle tanışsa "bizde erkek tarafı buzdolabını alır biz abimde öyle yaptık " veya "bana kaç bilezik takacaginizi babam soruyor,annene söyle annemi arasin" muhabbetlerine girebilir. Kendi parasini kazanıp hesapta kendi ayakları üzerinde duran ama kendi kararını veremeyen ne yazık ki çok kızımız var.isteyen istedigi gibi yasar, kim kime neye sebep akil ogretiyor ki....benim genc kizlara tek tavsiyem var babaevinden cikip kocaevine gitmesinler. Birey olmadan, adam gibi paralarini kazanmadan, hayattaki tek nitelikleri evlenmek seklinde olmasinlar.
Tamam kariyer yapalım çok doğru meslektaşım da bir öğretmen daha nasıl kariyer yapsın ki? Kamuda çalışıyormuşsunuz zaten. Bu özel sektör değil ki sürekli yükselesiniz. Okul müdürü falan olursunuz işte.
Kişinin kendi tercihi tabi sizin için ne zaman uygunsa o zaman evlenirsiniz bebeğiniz olur vs.
Ben de anlamadım meslektaş olduğumuz haldeValla aklima geldi ama taslarlar diye yazamadim. Ogretmenlikte nereye kadar kariyer olabilir ki?10yil gecse de unvan degistiremiyorsun, yine ogretmensin.
Kariyer yaptım deyip duruyorsunuz da bahsettiğiniz kadarıyla altı üstü kamuda öğretmensiniz. Siz de -benim gibi- sadece bir meslek sahibisiniz, fazlası değil. Ayrıca o bahsettiğiniz değişen şartlar herkes için geçerli değil. 50 yaşında genç görünen bir anne olabilmek için fizyolojik ve maddi anlamda hazır olmak gerekiyor ve maalesef burası Türkiye.Bir de ben kariyer yaptım, kamuda öğretmenim kendi ayaklarımın üstündeyim . Burdan genç kızlara sesleniyorum kariyer yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?