- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
Kariyer yaptım deyip duruyorsunuz da bahsettiğiniz kadarıyla altı üstü kamuda öğretmensiniz.
Aynen öyle.. sevgili meslektaşlarım fazla abartmayalım bence... ben de öğretmenim be ailemle çevremde bi sürü de öğretmenvar... hepsi de birbirinden rahat ... yaLan yok ben de rahatım.. Bu kadar da tribe girmeye gerek yok yani..Meslekte gayet rahat evlenirsin de çocuk da yaparsın ...ailene gayet rahat vakit de ayırırsın..Ben de anlamadım meslektaş olduğumuz haldeÖğretmenlik gezmeye de evlenmeye de çocuğa da engel olmayacak nadir mesleklerden biri
Konu sahibi, kk günlüğü
17.24 üyelik
17.32 konu açma
17.52 son görülme
Bu ne hız anam gelir gelmez banlanır mı insan?
Valla ya. Sanki öğretmen olmak için atom parçalamış ömrü boyunca. Ben de öğretmenim, alanımda yüksek lisans yaptım, yine de bu tribe girmedim hiç. Çünkü hala, dümdüz, buz gibi öğretmenim. Sadece öğretmen.Katiliyorum, okuyan konu sahibesiniyazma biciminden CEO sanir
Evet 30 yaşındayım ve bekarım sırf ima oldu diye konu sahibi zaten kariyerinden vazgeçmesin keza ben de çalışan bir kadınım.
Kadınlar tabiki ayakları üzerinde dursun ama fizyolojik gerçekler var ben bunu kast edıyorum; toplum algısı umrum bile olmaz efendim.
Elbette herkes istedigi yasta evlenmeli kismet bu islet yanlis bir evlilik yapmaktansa hic evlenmemek belkide gec evlenmek yerince bir karar ama ben suana bakinca keske 23 24 yasinda evlenseydim diyorum yasim 28 ve ben is o bu derken hep kendimi ertelemisim halbuki cocuk olunca yeri gelio o isini bile birakmak istiyorsun kariyer askin cocuk askini gecemiyor. Rabbim hakkinda hayirli olani versin ama kimsenin lafiyla evlenme iste bu esim olmali dedigin biri oldugunda evlen o hayat senin ona bakarsan bana bile evde kaldin diyenler olmustu yani 18den buyuksun halk gozunde evde kaliosn cunku o sozu soyleyenler genelde 13 14und3 evlenmis kisiler oluyor37 yaşındayım öğretmenim. Kariyer yapıyorum . Çevrem sürekli evde kaldın iması yapıyor. Çocuk için geç kaldıklarımı düşünüyorlar.
Ama devir eskisi gibi değil . İnsanlar artık 50li yaşlarda da doğuruyor. Bir tanıdığım 49 yaşında evlendi , 51 yaşında ilk doğumunu gerçekleştirdi. Hem de doğal yollarla hamile kaldı .
40 sene önceki dünya yok artık . 40 sene önce ortalama ömür 60 ken şimdi 80 lerde . Dünya değişiyor.
Ben bu baskılara direniyorum bazen canımı sıksa da . Siz de direnin .
Ünlüler bile hep 40+dan sonra evlenip doğum yapıyor . Kariyer yapın .
Ben böyle düşünüyorum . Bu baskılar bazen canımı sıkıyor . Sizde benim gibi mi düşünüyorsunuz.
Çok güzel demişsinizSenin gibi düşünmüyorum. İnsan ömrü ortalama 80 ama herkes 80 yaşını görmüyor kaldı ki 80 yaşına kadar dinç yaşayacağının da garantisi yok.
Çocuk sahibi olmak isteseydim 45-50 yi beklemezdim kendi adıma. Herşey zamanında güzel.
Evlenmek istediği kişiyi buldugu halde evlenmek için 40 yaşını bekleyen var mıdır bilemiyorum ama ben beklemezdim.
Kısmet olmadığı icin, karşınıza istediğiniz gibi biri çıkmadığı için beklemek gayet normal birşey ama onun dışında evlilik ve doğum için 40-50 yaşlarını isteyerek beklemek benim için normal değil.
Evlenmeyi niye bu kadar kötü geliyor onlara anlamıyorumSanırım 2. üyelik. Kimseyle de polemiğe girmemiş. Evlenmeyin kızlar gezin tozun diye konu açan arkadaş olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?