Evde kalmış muamelesi görüyorum..

Kafkas322

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
1.032
246
43
33
27 yasında bir öğretmenim. Bütün kız arkadaslarım evlendi. Bi ben kaldım. Böyle olunca da ailem cevremdekiler evde kalmışım muAmelesi yapıyorlar bana. 4 yıllık iliskimi bitirdim. Zaten sonumuz dA yoktu. Evlenmiş arkadaşlarımla buluşmak dahi gelmiyor içimden çoğu zaman. Çünkü mutlaka bu konu açılıyor ve üzülüyorum. Bugun evlenen çocukluk arkadaşım misafirliğe geldi. Ve annem arkadaşıma bizimkine söyle de evlensin dedi. Sanki benim isteğimle oluyormus gibi. Her gün dua ediyorum hayırlısı çıksın karşıma diye. Cok üzülüyorum. Bundan sonra da cok zor evlenirmisim gibime geliyor. İlerde bu günlerime bakıp Güler miyim acaba diyorum. :(

Bir de en delirdiğim şey neden evlenmiyorsun ?? Evlensene !! Sanki bizim elimizde... Elimde olsa kendi kendimle evlenirim çeneleri kapansın maksat.
Aynen öyle. En önemlisi ailem cok üstüme geliyor. Neden evlenmiyorsun bulsana birini deyip duruyorlar .

Niye bizim toplumumuzda özellikle kadınlar için belli bir yaş itibariyle tek amacın evlenmek olduğu algısı var.
İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuz, evlenmek için evlenmezsiniz çünkü evlilik takıntı haline gelince yapılan evlikler mutsuzlukla sonuçlanabiliyor, etrafı çok dinlememeye çalışın yaşınız da geç falan değil evlilik için.

Son düzenleme:
27 yaş evlilik icin gec kalmıs bir yas degil ki. Hakkinızda hayirlısi icin dua edin. Gec olsun ama güzel olsun. Zamanı geldiginde evleneceksiniz zaten bu nasip meselesi kendinizi kasmayin, rahat birakin :)

Abartmayın ya,okumuş etmiş kızların da böyle evde kaldım takıntısına garip oluyorum .. 34 yaşında öğretmenim , bekarım , dünyayı gezdim tozdum yedim içtim , he içime sinen biri olursa evlenirim olmaz sa da kısmet derim .. dünyanın sonu değil
Benim Yaşadığım yer küçük bi yer olduğu icin siz takmasanız da aileniz canınızı sıkıyor

Hayatımda biri olsa tabi üzülmezdim. Ama öyle biri de Yok bu yüzden cok üzülüyorum cok geciktim gibi geliyor
Hayır gec değil.
Ama biriyle tanışsan iyi olur bunun içinde ortam değiştirmen ve mutlu olman gerekiyor. Kendini sev mutlu ol yeni insanlar tanı. Emin ol o zaman fark edileceksin

37 yasinda evlendim. Hic bi seye de gec kalmadim. Daha 27 yasinda neyin umutsuzlugu bu?
Evlenene kadar egitimime odaklandim, iyi bir meslegim var. Turkiye sartlarinda fena sayilmayan bir gelirim var. 20’li 30’lu yaslarimda hatri sayilir gezdim. Gerek egitim icin, gerek is icin gerekse keyfim icin. Hicbirinden pisman degilim. Iyi ki cok erken evlenmemisim. Cunku bu yaptiklarimin hicbirini yapamazdim. Dahasi yeterince ekonomik birkimim olmasaydi evlenirken boyle rahat olamazdim. Her seyi kendi emegimle kendi paramla yaptim. Tabi ki esim de oyle.
Yani diyecegim, evde kaldim diye uzulmeyin, bir daha geri gelmeyecek bu yaslarinizi dolu dolu gecirin. Kendinizi her anlamda gelistirin.

27 yaş evlilik icin gec kalmıs bir yas degil ki. Hakkinızda hayirlısi icin dua edin. Gec olsun ama güzel olsun. Zamanı geldiginde evleneceksiniz zaten bu nasip meselesi kendinizi kasmayin, rahat birakin :)
Nasibe inanıyorum ve zAten en cok da bu içimi rahatlatıyor. Bazen de üstüme geldiklerinde ister istemez üzülüyorum. Cok sagolun yorumunuz icin

Hayır gec değil.
Ama biriyle tanışsan iyi olur bunun içinde ortam değiştirmen ve mutlu olman gerekiyor. Kendini sev mutlu ol yeni insanlar tanı. Emin ol o zaman fark edileceksin
Okulumdaki herkes evli zAten böyle bi ortamım Yok malesef ki

37 yasinda evlendim. Hic bi seye de gec kalmadim. Daha 27 yasinda neyin umutsuzlugu bu?
Evlenene kadar egitimime odaklandim, iyi bir meslegim var. Turkiye sartlarinda fena sayilmayan bir gelirim var. 20’li 30’lu yaslarimda hatri sayilir gezdim. Gerek egitim icin, gerek is icin gerekse keyfim icin. Hicbirinden pisman degilim. Iyi ki cok erken evlenmemisim. Cunku bu yaptiklarimin hicbirini yapamazdim. Dahasi yeterince ekonomik birkimim olmasaydi evlenirken boyle rahat olamazdim. Her seyi kendi emegimle kendi paramla yaptim. Tabi ki esim de oyle.
Yani diyecegim, evde kaldim diye uzulmeyin, bir daha geri gelmeyecek bu yaslarinizi dolu dolu gecirin. Kendinizi her anlamda gelistirin.
Cok haklısınız. Teşekkür ederim yorumunuz icin

Niye bizim toplumumuzda özellikle kadınlar için belli bir yaş itibariyle tek amacın evlenmek oluğu algısı var.
İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuz, evlenmek için evlenmezsiniz çünkü evlilik takıntı haline gelince yapılan evlikler mutsuzlukla sonuçlanabiliyor, etrafı çok dinlememeye çalışın yaşınız da geç falan değil evlilik için.
Hayır asla sırf onlar evlen dedikleri icin evlenmem. Mutsuz bi evlilik istemiyorum cünkü

Nasibe inanıyorum ve zAten en cok da bu içimi rahatlatıyor. Bazen de üstüme geldiklerinde ister istemez üzülüyorum. Cok sagolun yorumunuz icin
Rica ederim siz de sagolun. Uzerinize gelenlere kibarca gereken cevabi verin. Ben Allah'ın kaderine inaniyorum vakti gelince olacak zaten ne yapayim erkek pesinde mi kosayim deyin :))

Yani evlilik icin uygunsuz bir yasam sürmedikce, bir erkege itici gelebilecek bir goruntu ve tarziniz olmadikca ve cevrenize de evlenmek istediginizi duyurduktan sonra daha siz ne yapabilirsiniz ki?

Siz ustünuze gelenleri bosverin onlar her kosulda zaten konusmaya devam edecek. Evlenince cocuk konusuna girecekler :))

• Beğen
Reactions: 000
Back
X