Sizinle yasitiz,benim de arkadaslarimin hepsi evli ama hiç böyle bir muhabbete tanık olmadım.
Bence sebep bu.
Öğretmensiniz, çoğu insandan daha çok para kazanıyorsunuz ve izin tarihleriniz var. Mesela ne yapıyorsunuz? Ev kızı gibi evde oturuyorsanız ,evlenen insanlara özenmeniz ya da bu tarz sorular duymaniz çok normal. Ben de akraba düğünlerine gidiyorum. Benden çok daha küçük,daha mezun olmamış kızları 'yok mu sende birşeyler?' diye darlıyorlar, ama sıra bana gelince es geçiyorlar:) Almanya'ya gittin mi? Falan diye başka sorular soruyorlar :)) "gez kızım, hazır sorumluluğun yok, en iyisi dolaş dünyayı" falan diyor mesela ananem, onun yaşlı arkadaşları vs vs... Çünkü (dışarıdan bakana) güzel bir hayatım var. Sülalede gezen tek kadınım. Bekar da hayatımı keyifle sürdürdüğüm icin evlilik sorusu sormuyorlar..
Ben de zaten evliliği düşünmüyorum.
Ama paramı aileme versem, düğünden düğüne gece gezmesine çıkmış olsam herhalde isterdim evliliği.
Bence ailene verdigin parayı kademe kademe azalt ve kendine harca. Deneyim kazanmaya, anı biriktirmeye ..
Sonucta annen bunca evlen baskısı yapıyorsa senden gelen parayi kaybetmeyi göze almış demektir.
Elbet başlarının çaresine bakarlar.
Hiç yoktan her ay 300 TL daha az ver ve o 300 TL ile kendini mutlu edecek şeyler yap. Kayak olur, gölet gezisi olur,sevdiğin bir dans kursu olur,birkaç aksam güzel bir fasılda - eğlence mekanında arkadaşlarınla eğlenmek olur...
Hem bekarliginin tadını cikartirsin,elalem ne dedi aklına girmez. Hem de farklı farklı ortamlara girip çıkınca bakarsın yeni yeni flortlerin olur,içlerinde beyaz atlı prensinle tanişirsin.