Evde kedi olur mu ya:(

eve geçici olarak misafir kedi almıstık
canımızdan bezdirdi bizi
3 gunde kırmadık esya bırakmadı
annemın kafasına falan atlardı

bizde de 4-5 yıldır sarman var tam aksine varlıgı yoklugu bir
ona alısmısken misafir kedi bizi baya zorlamıstı

bildiğime göre tekir kediler yaramaz oluyor
iran kedileri de özel bakım istiyor

O zaman tamamen karakter meselesi demek ki. Benim çevremde gözlediğim sarmanlar hep hareketliydi. Hatta kendi sarman kedim eşyalarla oynamayı geçtim, durup dururken kolumla, ayak bileğimle filan kavga ediyordu antreman olsun diye. Yazları bahçeli eve geçtiğimizde kuş yakalıyordu ağaçlara fırlayıp. O yüzden sarışınlar çirkef olur gibi bir gözlemim var :) Şimdi melez uzun tüylü bir kedimiz var bahçeye yerleşen, yanına kuş, sinek filan gelirse gidip sandalyenin altına saklanıyor, kuşlar onun mama kabına dadanıyor. :)

Eğer eve kedi alırsanız nolur biliyor musunuz?Stresiniz azalir. Stres azalınca hastaliklarda azalir. Sevginiz ve merhametiniz cogalir.:bicak:

Çocuk istiyor diye eve hayvan alınmaz.

Hayvana bakacak insan (bu durumda sizsiniz) istiyor diye eve hayvan alınır.
Türü ne olursa olsun eve hayvan almak ciddi bir sorumluluktur. Maddi manevi yükü vardır.

Siz şu an kedi almıyorsunuz. Hayatınıza 15 senelik bir arkadaş, bir can katıyorsunuz. Altına girdiğiniz sorumluluğun ciddiyetinin farkındasınız değil mi?
Anlamaya çalışıyorum zaten. Buraya yazmamin sebebide bu.

Eğer eve kedi alırsanız nolur biliyor musunuz?Stresiniz azalir. Stres azalınca hastaliklarda azalir. Sevginiz ve merhametiniz cogalir.:bicak:
Ben ms hastasıyım. Dr.um stres azalması için evcil hayvan düşünülmüsün demişti evet.

Evde kedi olur ama lutfen lutfennn bir hevesle alip sonra sokaga birakmayin iyi dusunun. Eger bir can sahiplenecekseniz lutfen mezara kadar sahiplenin.

evde kedi mi olur diyen arkadaşım esas kedisiz ev mi olur? marketten aldıgımız paketlı gıdaları lap dıye dolaba koyuyorz kım bılır kımler elledı depolarda uzerınde neler gezındı. otobusde mınıbusde o tuttugumuz demırler de ne mıkroplar var. yolda bır tanıdıgmızı göruyoruz sarılıp öpuyoruz acaba bu tanıdık tuvaletten sonra el yuz yıkarmı o huyu varmı bılmıyoruz:)) kedılerın tukuruklerı antıbıyotıklıdır gunun buyuk bır kısmı temızlenır durur neden koksun :) haftada 2 3 kez banyo yapan ınsancıkları dusunursek kedıler gıcır gıcır yaratıklar:)) evımde 14 u yavru(cogu bıberonla beslenecek durumda bulundu) ,6da yetıskın cocugum var. yetıskınlerde oncekı senelerden kalan yavrular. hasta yavru bulunca tedavıden sonra sahıplendırırım bu nufus zaman zaman 10 lara ıner zaman zaman 30lara cıkar. bu kadar bol kedı varken bıle gunde 1 2 saat temızlıge ayırmam yetıyor.hele tek kedının ne tuyu dokulecek. ama önerım bır kedı satın almanız degılde muhtac bır cana yuva olmanız,tekirler yaramaz olurlar evet ama bunyelerı en kuvvetlı olanda tekırlerdır :))
Teşekkür arkadaşım. Başlığı öyle atmamin nedeni ilgi çekmekti bu arada. İçeriği öyle değil.

Evde kedi beslenir.
Ama sakin sakin sakin cocugunuz istiyor diye bakamayacaginiz hayvani eve alip da gunahina girmeyin. Cocugunuz 3 gun oynayip hevesini alsin diye bir can kullanilmaz. Hayvanlar da insanlar gibi uzun yillar yasiyor, hastaligi, ameliyati asisi, kusmasi, ishali, vs bir dolu sorunla geliyor. Gonulden bakamayacak insan almasin. Zorla veya bir anlik hevesle alinan bir suru hayvan sonar sokaga birakiliyor. Yazik gunah. Alin bir oyuncak kedi, oynasin cocugunuz.

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya :KK43:
Okadar istiyorki off..
kedı degılde 3 yıldır köpek beslıyorum kokma olmuyo bakımı asısını falan yaptırıyorum tuyu çok dökulo kedının tuyude dökulur her ve eve gelen mısafırler rahatsız olabılır kedıye egıtımde verılmez yanı kedı daha sıkıntılı olur evede köpek beslemek çok zor oluyo hastalıgı gezmesı regl dönemı süreklı dısarı çıkma ıstegı onu evde tek bıraktıgında eve geldıgındekı evın halı ve kedı tuvalat egıtımı ıcın alacaksan eger kuma falan alıstır

Tamam. Eşime de dedim şimdi. İran olacak erkek olacak. Teşekkürler arkadaşım bilgi için.
İran kedisi ciddi ve ağır bir sorumluluktur, genetik hastalıkları ve özel mamaları bakımları olur. Ucuz mama, düşük kalite veteriner ve az bakıma gelemez. Ben İran kedisinin biraz ağır olduğunu düşünüyorum. Niye barınaktan almıyor?

Evde kedi beslenir.
Ama sakin sakin sakin cocugunuz istiyor diye bakamayacaginiz hayvani eve alip da gunahina girmeyin. Cocugunuz 3 gun oynayip hevesini alsin diye bir can kullanilmaz. Hayvanlar da insanlar gibi uzun yillar yasiyor, hastaligi, ameliyati asisi, kusmasi, ishali, vs bir dolu sorunla geliyor. Gonulden bakamayacak insan almasin. Zorla veya bir anlik hevesle alinan bir suru hayvan sonar sokaga birakiliyor. Yazik gunah. Alin bir oyuncak kedi, oynasin cocugunuz.
Net yazmanız güzel. Eşim gelince ona bahsedeceğim ona göre karar veririz. Kimse merak etmesinki ben o canlara duyarliyimdir. Evin önündeki kediler için kışın agladigimi bilirim.

Bu kadar ciddi yani. Bunları duymak iyi bişey.
Tabi ki ciddi. Dusunsene, hayvan evin sicakligina yemegine konforuna guvenine alisiyor sonra da sokakta arabalarin, zalim insanlarin, kopeklerin vs arasina atiliyor. Yemegi onune gelirken bir anda sokaklarda copleri karistirmasi gerekiyor. Hayvan sonucta, tezgaha cikar, koltugu tirmalayabilir, sonra kizip atacaksaniz simdiden iyi dusunmek şart ;)

Emin olun kediler en temiz hayvanlardır ve dikkatle bakılırsa oku asla yapmaz.
Benim kedim vardı, sabah ve akşam özel tarağıyla tarardım tüyü de dökülmezdi, kumunu düzenli kontrol ederdim gece yatmadan ve sabah kalkar kalkmaz bakardım yani kaka varsa çiş varsa hemen alırdım, hiç koku olmazdı ondan.

evde kedi gayet de besleniyor
ama vicdan ve sorumluluk sahibi olmanız gerekir
onu da ailenizin bireyi olarak görmeniz gerekir
ve tabi ki sabırlı olmanız gerekir
zaten alışınca onsuz yapamazsınız:KK52:

Back
X