Evde kedi olur mu ya:(

Kedi en temiz hayvandır.Kokmaz.
Karakterli hayvandır ,o istemiyorsa onu sevemezsiniz bile.İtaatkar değildir,akıllıdır.
Ayrıca sizi seviyorsa bazı tedavi edici özelliklerine de şahit olursunuz.
Hastalıklı bölgeye sürekli temas etmeye çalışır ,sizi uyarmaya çalışır ayrıca tedavi için de uğraşır.
Daha nelerr nelerr,,
Bende de var iki tane.
benım kedi bacagımda yara vardı mesela görünce yalamaya başladı kıyamam iyileştirmeye çalışıyo demek ki

Bakmak isteyen sorumluluk almak isteyen olursa kedi olur tabi ki neden olmasın? Ancak sorumluluk ister,sabır ister, hiç büyümeyen çocuk gibi hayvanlar. Tuvaleti temizlenecek hergün, tüyleri dökülecek daha sık temizlik yapacaksınız, hareketli bir kediyse ortada bıraktığınız şeyleri kırıp sizi kızdırabilir :),eşyanız kıymetliyse sahiplenmeyin. Her canlı gibi hasta olur, kusar, maddi açıdan da aşısı, maması, kumunu vs düşünmeniz gerekir.
Benim bildiğim sadece erkek kedilerin idrarı kokar, o da doğası gereği bölgesini işaretlemesi gerektiği için, onu da kısırlaştırdığınızda o koku sorun da ortadan kalkar, kedinin belirgin kokusu olmuyor, en azından benimki mis :)
Ama siz pek sıcak bakmıyorsanız, 2 hafta oğlunuzun eşinizin hatrına katlanıp sonra ya o ya ben diyecekseniz hiç bulaşmayın, evde herkes istiyorsa sahiplenin.

Kızlar oğlum ve babası eve kedi istiyor. Ben de evde sevmem hayvan. Varmı evde kedisi olan sizler aklıma geldiniz. Kokmazmi bu hayvan ya :KK43:
Okadar istiyorki off..
kediler senden benden temiz hayvanlar
bizim kedimiz var 4 senedir bizimle
o kadar temiz ki,ben onu öptüğüm zaman benden tiksinip bir saat kendını temizliyor
ve hiç yıkamadık onu , kendı kendını temzıleyebiliyor
biz bir gun yıkanmasak kokarız , kediler kokmuyor
köpek olsa evet kokar

Ne kokması Allah aşkına 4 senedir evimde kedim var bir kere bile koktuğunu bilmem,sadece 1 kere yıkandı ama hergün saatlerce yalanır temizlenir,dilindeki antibakteriyel salgı sayesinde günümüzdeki bir çok insandan çok çok daha temiz inanın
6 aylık bir kızım var aşık Tarçına kimseye gülmediği kadar tarçına gülücükler saçıyor (gerçi tarçın kızımı hiç umursamıyor doğduğundan beri yanından geçmedi odada diğer taraftan dolanıyor) çocukların evcil hayvanla büyümesi güzeldir hemde dünyanın en masum,en candan,en vefalı canlılarıdır hayvanlar sezeryan ameliyatımdan sonra 10 gün boyunca ben uzanır uzanmaz karnımın üstünde yattı kedim acımı anlarcasına bence izin verin mahrum etmeyin çocuğunuzu hatvan sevgisinden
bizimkinin adı da tarçın:))

benım kedi bacagımda yara vardı mesela görünce yalamaya başladı kıyamam iyileştirmeye çalışıyo demek ki
Ben kızımı ilk bulduğumda sürekli karnıma yatardı.Başka hiçbir yerimle ilgilenmedi bile.
Regl sancım o ay hiç olmadı.
20 yıldır istisnasız yatıran sancı o ay sıfırdı.
Sonra hamile olduğu için ben onun karnıyla ilgilendim :anne:

o kadar temiz ki,ben onu öptüğüm zaman benden tiksinip bir saat kendını temizliyor
köpek olsa evet kokar
Allah tependen baksın,
Kendini temizliyor senden tiksinip :D :D :D
Süpersin.

Ev kokmazsa dediğin gibi süper.
Birde uyurken vs yanınıza gelirmi. Ben biraz korkuyorum kredilerden :KK43:
uyurken yanına gelip gelmemesi kedinin karakteri ile alakalıdır.
bizimki bizi görebileceği mesafede durur ama asla ona dokunalım istemez, elletmez,
görme mesafesınden cıkarsak bizi arar evde yanımıza gelır ama deiğim gbi yıne hep bı mesafesı vardır
yabancı ınsanları sevmez
eve mısafır gelınce ortamdan uzaklasır saklanır
masaya sofraya tezgaha tabaklara dadanma huyu asla yoktur
oyuncu da değildir
mesela bize oturmaya gelsenız bir gun bizde kalsanız evde kedı oldugunu asla anlamazsınız :))))))))))))))))

Ben kızımı ilk bulduğumda sürekli karnıma yatardı.Başka hiçbir yerimle ilgilenmedi bile.
Regl sancım o ay hiç olmadı.
20 yıldır istisnasız yatıran sancı o ay sıfırdı.
Sonra hamile olduğu için ben onun karnıyla ilgilendim :anne:
benımkide devamlı boynuma çıkıp yatar :) bilgisayara çok baktıgım için boynum hep agrır ondan mı acaba hep boynuma çıkıyo cimcimem :)

Allah tependen baksın,
Kendini temizliyor senden tiksinip :KK70: :KK70: :KK70:
Süpersin.
evet öyle cidden
kesinlikle ona dokunalım istemez
mümkün değil
uzaktan bizi izleyecek ama asla benım yatagıma falan yatmaz, koklar mesela begenmez.
illa kendı battanıyesının uzerıne yatacak

İnsan gibi diye düşünüyorum ben. Yıkanmayan ter kokan bir insan tanıyıp da insanlar kokuyor demek ne kadar doğruysa bu da öyle bence. Temiz bakılırsa neden koksun yazık. Bildiğim kadarıyla kedi kendi kendini temizliyor. Hatta kuzenimin kedisi biz bakarken tuvaletini bile yapmıyordu.
İlgilenir misiniz bilmiyorum ama dini açıdan da güzel bir hayvan diye biliyorum. Peygamberimiz çok severmiş. Hatta kedinin içtiği artık suyun kalanıyla abdest bile alınır dermiş. Aynı sofrada yemek yermiş falan...

Benim ciddi şekilde kedi tüyü alerjim var. Zaten kuş bile olsa ben tüm hayvanlardan çok korkarım ve besleyemem. Ama böyle olmasaydı çok isterdim kedim olsun. Alın bence düzgün bakacaksanız. Hem kedi köpek beslenen evde büyüyen çocuklar alerjiye karşı daha dayanıklı oluyormuş.

köpek olsa evet kokar

10 senedir köpeğim var, bir gün bile kokmadı, ne ev kokuyor ne de kendi. Eve gelenlere ilk sorumdu bu 1-2 yıl boyunca " ev hayvan kokuyor mu" diye.
Bilip bilmeden yazmasak keşke.
Kokan bir hayvanın sıkıntısı vardır, ev yemeği yediği için olabilir, sık yıkandığı için olabilir, ama kendi başına kokmazlar hiçbir şey yokken.

köpeğin kendine has kokusu var belki evde bakılan kokmuyordur ama bizim köyde var o kokuyor ama ben o kokuya bile bayılıyorum , nasıl anlatılır ki o koku bence çok güzel kokularını, kucagıma alırsam bende kokuyorum onun gibi :)

Tanıdığım bir çift var,kadın istiyor ama dokunamıyor,adam hiç sevmezdi.
Adam aşık oldu kedisine kadın kucağından indirmiyor şimdi.
Kedi kayboldu diye adam ağlamaktan helak oldu.
Öyle diyim artık.
Yavru sahiplenin ve yetiştirin kendi huyunuza göre.
Hem sevap,hem evinize eğlence.

Onu alıp ömrü boyunca bakamayacaksanız, oğlunuzun eşinizin hevesi geçecekse, sorumluluk alamayacaksanız, onu yarı yolda bırakıp başka birine, sokağa, barınağa bırakacaksanız sakın sakın sakın almayın.
3 tane kedim var. Sadece koltuklarımı, sandalyelerimi arada tüy rulosu yaparım. İlla kumu, kusmuğu, hastalığı, maması, suyu, ilgisi oluyor. Size bağımlı ve aşık bir cana bakıyorsunuz. Ama gerçekten sevmek ve ömürlük almak lazım.

Kokmaz ama tüy döker. Bir de köpeklere göre daha mayışıklarmış, beslesen kumunu değiştirsen yetermiş gibi bir imajları var ama cinslerine ve karakterlerine göre çok oyuncu ve hareketli olabilirler. Hareketli bir kediyse oyun ihtiyacının da karşılanması gerekir. Koltuk, masa üstü, pencere pervazı vs. her yere atlayabilirler. Sizi çok iyi anlar ama komutlarınızı pek ciddiye almayabilirler. Gecenin köründe kalkıp sağda solda bulduğu ufak biblo, çakmak, silgi, oyuncak vs. ile avcılık oynamaya çalışabilir. Benim gözlemime göre sarman kediler daha bir avcı ruhlu daha oyuncu oluyor. Tekirler ve özellikle uzun tüylü kediler daha sakin, yesin içsin sevilsin, yetiyor onlara.

Evde hayvan beslemek çok güzel bir duygu hele ki dokunup sarılabileceğiniz bir hayvansa. Gerçekten severseniz pisliği misliği görünmüyor gözünüze ve o kendine has kokusu mis gibi geliyor. Pislik dediğiniz de temizlenince geçen bir şey zaten, insandan pis olamaz ya. İnek beslemeyeceksiniz sonuçta evde...

Ortağımın köpeği var yaşlı bir hayvan 11 yaşında mı neymiş...dede yani:nazar:

Deri hastalığı var hem de yaşlı malum valla ağır kokuyor ama ona sarılmama asla engel değil :KK200: Kucakladığımda oğlum bu nasıl koku diyorum :bicak:

10 senedir köpeğim var, bir gün bile kokmadı, ne ev kokuyor ne de kendi. Eve gelenlere ilk sorumdu bu 1-2 yıl boyunca " ev hayvan kokuyor mu" diye.
Bilip bilmeden yazmasak keşke.
Kokan bir hayvanın sıkıntısı vardır, ev yemeği yediği için olabilir, sık yıkandığı için olabilir, ama kendi başına kokmazlar hiçbir şey yokken.
bilip bilmeden yazmadım
köpeği olan cok tanıdıgım var onların evlerıne gttıgımdekı kokudan dolayı yazdım.
sizinki istisna olabilir ne mutlu size

Bu mesajı ben yüz üstü uzanırken ve kedim yan dönüp totosunu bana dayayarak uyurken yazıyorum :D Kokmuyor, kumuna tuvaletini yapıp üstünü örtüyor, temiz kum bulamazsa ağlıyor. Hayvan daha yavru ama benden temiz çıktı. Kaliteli mamalar sadece ithal diye pahalı, 3 kilosunu 19 liraya getirttiriyorum ben ve onu verdiğimden beri hayvan gaz çıkarmayı bıraktı, dışkısının kokusu azaldı. Ki ilk verdiğim o kaliteli mama 2 kilo 85 liraydı.

İlk eve alışınız bayağı bir masraf olur. Ama sonrasını eşiniz göze alsın artık çok abartı masrafı yok. İsterseniz mamayı alacağınız internet sitesini atarım. Kaliteli mama diye yüzlerce lira vermenin anlamı yok.

Kokmaz ama tüy döker. Bir de köpeklere göre daha mayışıklarmış, beslesen kumunu değiştirsen yetermiş gibi bir imajları var ama cinslerine ve karakterlerine göre çok oyuncu ve hareketli olabilirler. Hareketli bir kediyse oyun ihtiyacının da karşılanması gerekir. Koltuk, masa üstü, pencere pervazı vs. her yere atlayabilirler. Sizi çok iyi anlar ama komutlarınızı pek ciddiye almayabilirler. Gecenin köründe kalkıp sağda solda bulduğu ufak biblo, çakmak, silgi, oyuncak vs. ile avcılık oynamaya çalışabilir. Benim gözlemime göre sarman kediler daha bir avcı ruhlu daha oyuncu oluyor. Tekirler ve özellikle uzun tüylü kediler daha sakin, yesin içsin sevilsin, yetiyor onlara.
eve geçici olarak misafir kedi almıstık
canımızdan bezdirdi bizi
3 gunde kırmadık esya bırakmadı
annemın kafasına falan atlardı

bizde de 4-5 yıldır sarman var tam aksine varlıgı yoklugu bir
ona alısmısken misafir kedi bizi baya zorlamıstı

bildiğime göre tekir kediler yaramaz oluyor
iran kedileri de özel bakım istiyor

Back
X