Evde kedi olur mu ya:(

bir kedi kokar mı bilmem ama dinimize göre de evde beslenebilecek en temiz hayvan kedidir. ha ben besler miyim ?? asla. hayvanlardan çok korkuyorum çünkü.
son olarak bir komşumuz vardı birsürü kedi beslerdi evde . kapıyı açınca iğrenç kokular gelirdi. asla o kadının elinden su bile içmezdim. üstelik 8-9 yaşında bir çocuktum.
O koku kediden değil kedinin bakımı yapılmadığı pisliği temizlenmedigi için geliyordur. Kedi necis değildir. Kopek de besledim kedi de ve hala annem kedi besliyor. Köpeği yıka yine kokuyor maalesef. Ama kedi öyle değil ...

O koku kediden değil kedinin bakımı yapılmadığı pisliği temizlenmedigi için geliyordur. Kedi necis değildir. Kopek de besledim kedi de ve hala annem kedi besliyor. Köpeği yıka yine kokuyor maalesef. Ama kedi öyle değil ...

işte dedim ya bir tane nasıl olur bilemem ama kadının evi çok kediyle doluydu . dediğiniz gibi temizliğini yapamıyor olabilir. tabi küçücük çocuktum. aklımda bu kadarı kalmış.

işte dedim ya bir tane nasıl olur bilemem ama kadının evi çok kediyle doluydu . dediğiniz gibi temizliğini yapamıyor olabilir. tabi küçücük çocuktum. aklımda bu kadarı kalmış.
40 kediyi bir eve doldurursan evet kokar çünkü yetişilmez temizliğine :) ama 1 tanenin varlığı bile belli olmaz çıkar bi koltuk ustunde uyur akşama kdr çünkü oynanacak yaramazlık edecek arkadaşı yoktur :)

kedinin veya kopegin tuyunden insanın sacından tiksindigim kadar tiksinmem ya hatta hic tiksinmiyorum:) hani bebegin salyası ustunuze elinize yuzunuze gelse tiksinmezsinizya onun gibi onları bebek gibi goruyorum ben bir ara angora tavsanım vardı aman ne tuyluydu :KK45: agzı yuzu gorunmuyordu demekki tuy saplantısı olan biri gorse kalp krizi gecirirdi:KK53:

Normal şartlarda köpek de kokmaz.
Eğer köpekte koku varsa deri problemi veya yediği mamadan kaynaklanıyordur.

Ben de cok üzüldüm
Dünya basıma yıkıldı
2012 den beri bizimleydi
Yıne kaybolup bizim işyerine sıgınmıstı
Hatta burada konu acmıstım:KK43:((
Apt dairesinden müstakil eve gectik ilk fırsatta sokaga attı kendini camdan
İlk gun geldi geri ama dün gelmedi geceyi sokakta geçirdi
O benim evladım gbiydi
ay inşallah gelir. biz de yazlığa giderken götürmüştük. hava alsın diye kucağıma alıp çıktım kapının önüne atlayıverdi. bulana kadar üzüntüden mahvoldum. akşamdı bir de. eşim buldu getirdi. her gün şükrediyorum. şimdi daha çok dikkat ediyorum. pencerelerin hepsinde sineklik var. haftasonu da balkona file yaptırmayı düşünüyoruz.

ay inşallah gelir. biz de yazlığa giderken götürmüştük. hava alsın diye kucağıma alıp çıktım kapının önüne atlayıverdi. bulana kadar üzüntüden mahvoldum. akşamdı bir de. eşim buldu getirdi. her gün şükrediyorum. şimdi daha çok dikkat ediyorum. pencerelerin hepsinde sineklik var. haftasonu da balkona file yaptırmayı düşünüyoruz.
gelmiş az evvel :)
ilk defa geceyi sokakta geçirdi baya pislenmiş ve korkmuş
daha eve tasınalı ikinci gündü zaten
bir bardak kuru mama yiyip süt içmiş , bir kase su içmiş ve postu sermiş eve
mutfak camına gelip kapıyı aç. diye mıyavlamıs anneme :)

baya da pislenmiş korkmus
annem şimdi kapıyı actım , tedirgin sekılde dısarı bakıyor ama cıkmıyor dedi

gelmiş az evvel :)
ilk defa geceyi sokakta geçirdi baya pislenmiş ve korkmuş
daha eve tasınalı ikinci gündü zaten
bir bardak kuru mama yiyip süt içmiş , bir kase su içmiş ve postu sermiş eve
mutfak camına gelip kapıyı aç. diye mıyavlamıs anneme :)

baya da pislenmiş korkmus
annem şimdi kapıyı actım , tedirgin sekılde dısarı bakıyor ama cıkmıyor dedi
oh çok sevindim :) aman dikkat edin yine. Bizimki de sitedeki evlerin bahçelerine girip çıkmaktan birşeyler yapışmıştı kuyruğuna falan :) o da çok korkmuş gece ortamızda yattı. eşime daha bir sevgiyle bakıyordu.

oh çok sevindim :) aman dikkat edin yine. Bizimki de sitedeki evlerin bahçelerine girip çıkmaktan birşeyler yapışmıştı kuyruğuna falan :) o da çok korkmuş gece ortamızda yattı. eşime daha bir sevgiyle bakıyordu.
çok akıllılar ya
ölücem ben onlara :)

Evlenmeden önce annemlerde kedi sahiplenmiştik 2 buçuk yıldır bizimle, babam çok sevdiğinden bana vermedi şuan orada kalmaya devam ediyor. Şimdi kendi evimize de bir minnak sahiplendik evladımız oldu :) Ne kokar ne kirletir aksine sizin stresinizi alır. Ama ben yapamıyorum deyip iki gün sonra sokağa atacaksınız hiç sahiplenmeyin. Eve alışan kedi bir daha dışarıda yapamaz ölür.
Oğlum çok istiyor tüm sorumluluğu alırım diyor. Ben de yapıp yapamayacağımi nasıl anlicamki. Kedicigin gunahina girmek istemiyorum :(

Oğlum çok istiyor tüm sorumluluğu alırım diyor. Ben de yapıp yapamayacağımi nasıl anlicamki. Kedicigin gunahina girmek istemiyorum :KK43:
Oraya buraya tuvaletini yapmaz, tuvalet kabını hergün temizleyince hiçbir derdi yok. Yemeğini koy suyunu koy. Sevgi ister bir de. Benim annem hiç istemiyordu evde şimdi onsuz duramıyor. Arkadaş oldu anneme :)

Köpek kokar demiş bazı arkadaslarda miss kokusundan başka kokusu yok. Ne tüyü dökülüyor ne başka bişey. Shitzu cinsi bebek gibi bir kopege sahibim. Sahibi pisse hayvan da pis olur. Bizimkinin düzenli banyosu, tirnaginin tuyunun bakımı herşeyi yapılıyor. 2 kez dışarı çıkarıyoruz, o eller ağzı gözünu hergün yikiyoruz. Bizden izinsiz asla kafasını uzatip bisey yemez. Yabancı yerde kucagimizdan inmez .Millet çocuğuyla bu kadar ilgilenmiyor. Sen nasıl davranir temizligiyle egitimiyle ilgilenirsen hayvanda öyle olur. Alıp hicbiseyiyle ilgilenmezsen hayvan kokarda hersey olur. Onun tatliligini vefasini anlatmaya zaten gerek yok :)

Konu sahibesi eğer sorunuz " Kedi almak istiyorum ama endişeliyim biz tatile çıkınca ne yapar ? ya da " Kedi bakımından habersizim neler yapmam gerekir ?" şeklinde olsaydı size kedi sahiplenmeyi tavsiye ederdim ama siz direkt kedi evde kokar, evde kedi olmaza getirmişsiniz konuyu. Ve maalesef hayvan ilk koltuğu tırmaladığı ya da kumunu dağıttığında kapının önüne koyacak gibisiniz o yüzden lütfen almayn / sahiplenmeyin.

Soru kedi hakkında olduğu için kedi diye örnekliyorum ama yazacaklarım kedi ve köpekler için geçerli.

Öncelikle kedinin çişi kokar, kakası da kokar kusmuğu da. Kedi de bizler gibi hastalanabilen bir canlıdır. Bakın adı üstünde canlı. Eğer ondan tüy dökmemesini, kusmamasını, hastalanmamasıı bekleyecekseniz size peluş bir hayvan almanızı tavsiye ederim.

Kedinin kakası kokar ama kedi kokmaz. Kedilerin kendi anüslerini yalamalarında da bir beis yoktur çünkü bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki dillerinde özel, mikropları öldüren bir madde vardır antiseptiktir. Bununla ilgili binlerce makale var. Ve bilgiye en çabuk ulaşılabilen bu zamanda bir zahmet iki dakikasını ayırıp bu bilimsel makalelerden birini okumamış insan bir zahmet evime de gelmesin cahil cahil kendi evinde otursun benim için sorun teşkil etmez.

Siz eğer evde hayvan besleyecekseniz kumundan, mamasından sorumlusunuz. Bir ay temizlenmemiş bir kum kokar, tuvalete bir ay gidip sifonu çekmediğinizi düşünün aynı şey. Bu yüzden kedi bakımı denir tıpkı çocuk bakımı gibi.

İkinci bir nokta da insanların temizlik alışkanlıkları vardır, kişisel hijyen kişinin özsaygısı ve temizlik alışkanlıklarıyla ilgilidir. Evinde kedi beslemeyen birisinin evinin temiz olacağı anlamına gelmez bu da. Siz benim evimde kedim var diye su içmeye iğrenirsiniz ama kedisi olmayan arkadaşınızın taharet aldığı elini yıkamadan tuvaletten çıkma olasılığını da düşünmelisiniz. Bu konularda önyargılı olmamanızı öneririm.

Son söz olarak hayvan sevgisi empati yeteneğini geliştirir, size güzel zaman geçirtir, stresinizi azaltır. Bir kedinin, köpeğin, kuşun başını okşayamadan bu dünyadan göçüp gidecek olanlara ve onların yetiştireceği sevgisiz çocuklara acırım.

Oğlum çok istiyor tüm sorumluluğu alırım diyor. Ben de yapıp yapamayacağımi nasıl anlicamki. Kedicigin gunahina girmek istemiyorum :KK43:

Bakın açıkça söylüyorum oğlunuz hevesi geçinceye kadar ilgilenecek,istisnalar vardır mutlaka ama genelde küçük çocukların ilgisi kolay dağılabiliyor-sonra iş size kalabilir.
Kediyi sokağa atacaksanız nolur almayın.

Kedinin yeri ev, betonlasmis sokaklar değil. Benim bir kedim, iki de küçük çocuğum var. Kedim de öyle 3-5 ay önce aldığım bir can degil ( yani gelecekte atar mı satar mi diye endişeniz olmasın diye söylüyorum) İnsan yaşına göre 44 yaşında, yıllardır bizimle, canımın Canı, evimin prensesi, gözümün nuru.
Ben çocuklu eve sonradan kedi alınmasına karşıyım, sizi bu ruhla dolu görmedim çünkü.

Ya lütfen, kaç kere yazdım. Köpek kokar da kokar yazıp durmayın. Bakamazsanız kokar, evet. Sık yıkarsanız kokar, evet. Ev yemeği verilirse kokar, evet. Kalitesiz mama yerse kokar, evet.

Yanlış yönlendirmeyin insanları.

Ya lütfen, kaç kere yazdım. Köpek kokar da kokar yazıp durmayın. Bakamazsanız kokar, evet. Sık yıkarsanız kokar, evet. Ev yemeği verilirse kokar, evet. Kalitesiz mama yerse kokar, evet.

Yanlış yönlendirmeyin insanları.
Olur yönlendirmeyiz emredersiniz . Gören de bizi cahil zanneder... Neyse bu konu hakkında konuşmak istemiyorum 10 tane veteriner hekim arkadasm bana ne söylüyorsa ben onu bilirim gerisi beni ilgilendirmez. Köpek de besledim kedi de iyi günler...

Olur yönlendirmeyiz emredersiniz . Gören de bizi cahil zanneder... Neyse bu konu hakkında konuşmak istemiyorum 10 tane veteriner hekim arkadasm bana ne söylüyorsa ben onu bilirim gerisi beni ilgilendirmez. Köpek de besledim kedi de iyi günler...
10 tane veteriner köpek kokar diyorsa, zaten bazı dersleri tekrar almaları gerekiyordur. Köpeklerde ter bezi yoktur, yine de ter mi kokuyorlar yoksa nazarlarında...

Yanlış bilgi yayıp konuşmak istemiyorum demekle olmuyor. O zaman bilginiz dahilinde konuşacaksınız.

Back
X