• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde ki düzen ve temizlik

AfifEsila

Bana bugün sabır düştü..
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2017
524
505
53
Kızlar birkaç gündür belim çok ağrıyor ve yatmazsam asla gecmiyor bu süreçte de 2 küçük çocuğum evin altını üstüne getirdiler nasıl toplicam diye kara kara düşünüyorum. Motiveye ihtiyacım var. Boyle zamanlarda dağınıklıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?

Bir muzik açıyorum ve evin toplu halini hayal ediyorum, sonra birden kendimi temizliğin içinde buluyorm sonuç: miss gibi bir ev :D
Ama benim çocuğum yok, biraz daha rahatım

Üç hafta önce bir sabah kalktığımda belim kilitlendi... Küçük oğlumu, okul için hazırlarken... İlk gün kıpırdayamadım... Bir hafta da bel ağrısından elimi sürmedim birşeye... İki oğlum evin altını üstüne getirdiler =) yavaş yavaş kendime geldiğimde banyo dolusu kirli çamaşırlar, yerdeki kırıntı ve tozlar, mutfaktaki çöp ve bulaşıklar bni bekliyordu =) eşimle beraber hallettik çok şükür... Üzmeyin kendinizi... Sağlığınız daha önemli bırakın eviniz biraz dağınık kalsın.. İlla ki temizleyeceksiniz... Geçmiş olsun 🌹

Kızlar birkaç gündür belim çok ağrıyor ve yatmazsam asla gecmiyor bu süreçte de 2 küçük çocuğum evin altını üstüne getirdiler nasıl toplicam diye kara kara düşünüyorum. Motiveye ihtiyacım var. Boyle zamanlarda dağınıklıkla nasıl başa çıkıyorsunuz?

bırak dağınık kalsın

ya daha kötü olursan iki küçük çocuğa kim bakar

iyice iyileş hafta sonu ya da eşinin izin gününde de birlikte yapın en azından itmeyi çekmeyi süpürmeyi o yapar

Şu an başlayacak durumdaysanız en kötüsünden başlayın. Mesela bulaşık giderek kurur daha kötü olur. Varsa mutfaktan başlayın.

Dağınıklığı boş verin zaten çocuklar tekrar dağıtır.

Ufak ufak ilerleyin.Gözünüzde büyütürseniz daha başlamadan yorulurusnuz. Açın bir gündüz kuşağı programı ne bileyim çamaşırları falan katlayın. :KK70:

Dun bir tane kurtcuk gordum mutfakta
Buz dolabindan basladim mutfak dolabi mutfak rafi mutfak tezgahi kab kacak derken bitti sukur 😂😂
Mutfagida yikadim
Yatak odasi oturma odasinida supurdum
Bitti ama bende bittim

Şu an başlayacak durumdaysanız en kötüsünden başlayın. Mesela bulaşık giderek kurur daha kötü olur. Varsa mutfaktan başlayın.

Dağınıklığı boş verin zaten çocuklar tekrar dağıtır.

Ufak ufak ilerleyin.Gözünüzde büyütürseniz daha başlamadan yorulurusnuz. Açın bir gündüz kuşağı programı ne bileyim çamaşırları falan katlayın. :KK70:
Bulaşık yok ya sadece etraf dağınık ve süpürmek silmek gerekiyor tüm evi. Ama o enerjiyi kendimde göremiyorum.

Dun bir tane kurtcuk gordum mutfakta
Buz dolabindan basladim mutfak dolabi mutfak rafi mutfak tezgahi kab kacak derken bitti sukur 😂😂
Mutfagida yikadim
Yatak odasi oturma odasinida supurdum
Bitti ama bende bittim
Ne güzel bir kurt motivasyonun olmuş :halay:

ben hastayken biraz kurallari yumusatrim,
zira hasta ve yorgun olunca asabi de oluyorum,
cocuklara bagirip cagirmaktansa cikolata yedirmek, tv izletmek daha az zarar verici olabilir diye dusunuyorum.

sizin durumunuzda daginikligi toplamalari sartiyla bu sekilde odullendiririm.
Onlar daginikligi toplar, ben de mutfagi toplar ve guzel doyurucu/saglikli bir yemek yaparim.
Evin pisligini de esim temizler.
O hastayken de ben yaparim zaten.

Gece çocuklar uyuduktan sonra her yeri toplayın, düzeltin, toz alın.
Sabah süpürün, çocuklar öğlen uykusuna yattığında yada çizgi film saati yaptığınızda silin.
Bitti gitti.

ben hastayken biraz kurallari yumusatrim,
zira hasta ve yorgun olunca asabi de oluyorum,
cocuklara bagirip cagirmaktansa cikolata yedirmek, tv izletmek daha az zarar verici olabilir diye dusunuyorum.

sizin durumunuzda daginikligi toplamalari sartiyla bu sekilde odullendiririm.
Onlar daginikligi toplar, ben de mutfagi toplar ve guzel doyurucu/saglikli bir yemek yaparim.
Evin pisligini de esim temizler.
O hastayken de ben yaparim zaten.

Biri 3 biri 1.5 yaşında :emir_bebek:
Sadece çekmece boşaltmak,eline geçen bisküvi tarzı şeyleri eve ufalamak, Dolapların içlerinde ne varsa dışarı atmak, katlanmak için bekleyen çamaşırları yerlere sermek gibi aktiviteleri olan 2 yumurcak

Belin neden ağrıyor? Kas gevşetici ağrı kesici kullanıyor musun? Sıcak su torbası bel ağrısını biraz azaltıyor. Bence iyileşmeden evi toplamayı düşünme daha kötü olursun. Akşam eşin toplasın

Eşin niye yapmıyo, hastalıkta sağlıkta sonuçta Bi hafta da o yapıversin eline yapışmaz
Kaç gündür yemek çocuklar bulaşık vs onda ama işten akşam geldiği için ssüpürge açamıyordu. Zaten yemek ve bulaşık disinda birşey yaptırmyo çocuklar..

Belin neden ağrıyor? Kas gevşetici ağrı kesici kullanıyor musun? Sıcak su torbası bel ağrısını biraz azaltıyor. Bence iyileşmeden evi toplamayı düşünme daha kötü olursun. Akşam eşin toplasın

Emzirdigim icin ilaç alamıyorum. Ne olduğunu anlamadım ya temizlik yaparken ceyranda mı kaldım ne yaptım anlamadım çok ağrıyor.

Emzirdigim icin ilaç alamıyorum. Ne olduğunu anlamadım ya temizlik yaparken ceyranda mı kaldım ne yaptım anlamadım çok ağrıyor.
Ani hareketle tutulma veya yel girmesi olmuştur belki sıcak su torbası varsa onu beline koy çok iyi geliyor. Annem ilaç içmeden hep öyle yapar baya rahatlatıyor der

Back
X