- 25 Ekim 2020
- 34
- 22
- 3
- Konu Sahibi Masallardiyari
-
ErerOkula giderken takip ediliyor olmanızın çözümü sizi eve kapatmak değil o kişiyi şikayet edip gerekirse uzaklaştırma kararı aldırmaktır. Bence sizin okuyasınız yokmuş ailenize yüklemeyin sorumluluğu. Hem şehrinizde üni yok mu başka şehri tehlikeli buluyorlarsa. Yani sizin içinizde olsa bu dayatmalara boyun eğmezdiniz ailenizde hiç mi okuyan kadın yok hepsine aynı muamele mi gösterilmiş mesela?
Ayrıca evlilik nasip işi avukat çalışan kadın ister sen çalışmıyorsun seninle hiçbir avukat evlenmez gibi bir genellemey nasıl gidebiliriz?
19 yaşındasın biraz sakin ol evlilik düşünmeden önce hayatını yoluna koy.
Merak ettim ve sordum. Yanlış bir şey yapmıyorum aklıma takılan şeyleri soruyorum sadece her şeye bir tepkiniz varBen de yorumlarina baktim da ilginc gercekten. Daha bu yasta bosanmadan sonraki cinselligi sorgulamis.
Bunu bebegımle basarabıldeysem 26 yasında senın bu yasında degıl evlılık lafını aklına bıle getırmemen lazım. Ben bu yasımda. İşaret dılı sertıfakası. 10 parmak klavye egıtımı. Lise ve tek basına cocuk buyuten bır anneyım. Secım tercıh senınBen acık lise okuyorum. Gayette memnunum. Sadece diplomayla bırakmadım işi bilgisayar egıtımı almak için basvuru yaptım. Ve 20 aylık bır bebegım var
Keşke aileme karşı gelebilsem o cesaret bile yok bende. Ben küçüklükten böyle yetiştirildim sürekli erkeklere düşmanlarmış gibi baktım ailem aşırı dindar siz düşünün gerisini. Nefes alamıyorum artık değer görmek istiyorum isterse askeri ücret alsın o kişi fark etmiyor benim için ama genelde okumuş erkekler eşlerine daha saygı sevgi duyuyor ondan öyle dedimBen bayanların erkeklere atm gözüyle bakmasına karşıyım,kimsenin parasını istemedim ,çalıştım kazandığı mı harcadım keyfimce,artık bişeyde alınacak gibi değil herşey eskilerden hep aynı sanki, tabiki eşi insanın maddi anlamda da hayat ortağıdır ama evlenmeden bu yersiz saçma hayaller neden,adam cimri çıkarsa yazarsın buralara herşeyin hesabını veriyom diye,hem sen küçüksün neden üni okumayacakmışsın bırak milletin boş laflarını ,ayakta durmaya çalışmalısın,yemek temizlik evlilikte olur ama hayat bu değildir...
Aile içinde saygı sevgi görmeyen bir kız olunca mecburen bu yaşta bu hayallere dalıyorsunYoo bazıları özellikle ev kızı istiyor, gözü açılmamış olsun çok beklentisi olmasın. İlk beni tanısın en mükemmeli ben sansın diye. Onların da ayrı talibi var. 19 yaşında hayallere bak ya Rabbim kurban olduğum
Üzüldüm ... rabbim iyi insanlarla muhatap etsin ne diyim...Keşke aileme karşı gelebilsem o cesaret bile yok bende. Ben küçüklükten böyle yetiştirildim sürekli erkeklere düşmanlarmış gibi baktım ailem aşırı dindar siz düşünün gerisini. Nefes alamıyorum artık değer görmek istiyorum isterse askeri ücret alsın o kişi fark etmiyor benim için ama genelde okumuş erkekler eşlerine daha saygı sevgi duyuyor ondan öyle dedim
Ailenden daraldın değersiz hissediyorsun tamam ama bu hissi sana bir erkeğin sağlayacağının bir garantisi yok ki. Hani evliliği bir kurtuluş gibi görmeyin onu demek istiyorum. Kimseye güven olmaz bu hayatta o yüzden önce kendini sağlama alacaksın ve herkesten önce sen kendin değer vereceksin kendine.Ya ben ergenliğe girdiğinden beri yani 6.snftan beri sürekli aman baban erkekle konuşurken görmesin aman kısa etek giyme sakın eve gec gelme. Zaten okula babam bırakır babam alırdı tek 1 tane kız arkadaşım oldu cidden okuma hevesim kalmadı hiç değer görmedim amacım koca parası yemek değil yemin ederim tek istediğim biri bana değer versin sevsin sadece bu. Ailede yeni yeni okuyanlar çıkıyor kadınlar genelde ev hanımı akraba evliliği olmuş hep
Erer
Ne kadar sacma bi dusunce nerden biliyolar belki sevipde o kisiyle evlencek ev hanimi olmak suc deilki her okuyan kizda gidip okumus erkeklemi evleniyo hyr ben lisedn terkim senin gibi suanda evliyim esimde insaatci kucukde gormuyorum gayet normal bir meslek gurur duyuyorum geldiginde ellerini gordugumde isde helal ekmek bu diyorum kazanmisda gelmissin ha obur insanlarda helalinden kazaniyolar evet ama insaatci insaninida kucumsememk lazim bazilari begenmiyo tepeden bakiyolarMerhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Evlilik nasip kısmet işi ama okuman daha iyi olur tabiki oku dunda seçen deil seçilen olursunMerhaba ablalarım ben liseden bu sene mezun oldum 19 yaşındayım. Ailem okumamı istemedi üniversite ortamı falan kötü diye birde sürekli okula giderken takip ediliyordum inanın artık derslere bile kafa yoramıyordum başka şehre yollamam deyince ben de pes ettim. Şuan da evdeyim halk eğitime başlayıp dikiş öğrenecegim evde iş yemek yapmaya başladım.. İyi bir ev hanımı olmak istiyorum çünkü geleceğim bu. Ama her kız gibi bende işi gücü yerinde bir erkekle evlenmek istiyorum ama gecen gün teyzem dedi ki evdeki kıza da bakan çıkmaz hele ki işi gücü olan bir erkek mesela avukat öğretmen çalışan kadın alır dedi haklı biliyorum ama çok üzüldüm gerçekten. Sizce de böyle mi oluyor genelde?
Aferin sana. Alnından öperimBen de 18 yaşındayım bu sene üniversite sınavına hazırlanıyorum ve ailem izin vermeseydi bile bu benim okumama engel olamazdı hiçbir şekilde. Gerekirse herkesi karşıma alırdım ve üniversiteyi okumak için de kendime bir şekilde imkan yaratırdım yani bana göre bunlar bir bahane olamaz. Siz direkt kafanızda silmişsiniz okulu ve bizim yaşlarımızdaki insanların en son aklına gelecek şeyi yani evliliği düşünüyorsunuz. Evliliğe bu kadar kafa yorana kadar eğitimim için kendime nasıl bir imkan yaratabilirim diye düşünebilirdiniz.
Mesela ben sizin yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm şimdi konunuzu okuduktan sonra. Aile desteği olmayacağı için tabii ki maddiyat gerekir. Devlet kyk bursu ya da kredisi veriyor bunun yanında barınma masrafımı karşılamak da sorun olabilir diye düşünerek belli başlı üniversitelerden birini seçerdim çünkü kendilerine ait yurtları oluyor ve maddi durumu kötü öğrencilere yurt ve yemek bursu verildiğini biliyorum. Söylediklerim gerçekleşirse zaten geçinirsiniz bunun yanında part time iş bulunabilir, farklı kurumlardan vs. Herkesin yetiştiği çevre, aile kuralları bir değil bunu anlayabilirim ama bu kadar kolayca kabullenmeyi anlayamam asla. Bakın burada bir sürü konu var kadınlar evleniyorlar ama şiddet, aldatma daha neler neler yaşayıp boşanamıyorlar çünkü ellerinde bir meslek yok. Ayrıca kimse kusura bakmasın ben avukat, mühendis yani iyi eğitimli bir insan olursam karşımdaki kişiyi de öyle isterim. Yoksa ne paylaşabilirsiniz ki en fazla bir ömür boyu? Son olarak kendine saf diyen insan da saf değildir bundan emin olun.
Merak ettim ve sordum. Yanlış bir şey yapmıyorum aklıma takılan şeyleri soruyorum sadece her şeye bir tepkiniz var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?