evde mi kaldım:(

Dediğin gibi, "sırf evlenmiş olmak için, biriyle evlenilmez".
Hayat senin hayatın. Kendinle mutluysan olay bitmiştir.
Bir erkeğe ihtiyacın yok.
Özellikle sevmediğin bir erkeğe hiç yok.

Etrafa hiç baka evde kaldım diye de dertlenme.

Önce sen içinin sesini dinle. Evlenmeyi gerçekten istiyor musun. Evlensen o etraf baskısı bitecek mi. Şimsi niye evlenmiyorsun diyenler yarın hani var mı birşeyleri çocuk var mı, hatta daha da utanmadan bu yaşında zaten çocuk olmaz, a be kısım işte beğenmedin, evlenmedin şimdi istesen de çocuğun olmaz vs. diye zırvalayacaklar.

O yüzden hepsini salla..

Evlenmeyi annen istiyor diye veya milleti sussturmak için değil gerçekten sen istiyorsun diye evlen. Ve azıcık elektrik aldığın ve kafana uyan birisi çktığında da şansını de, biraz zaman tanı o kişiyi tanımak için.

Mesela ben de %100 mantık evliliği yapamam. Benim arkadaşım evde kalıcam diye mantık evliliği yaptı, şimdi zorluklarını hem o hem kocası yaşıyor. Kocası ou seviyor ama bizimkisi hayır. Kocası ona yaklaşmak istediğinde bizimkisi kendini çekiyormuş ister istemez, sırf kadnlık vazifesiin yapsın diye yaşıyormuş cinselliği, kocasını sevmediği gibi ailesini de sevmiyor, adamı hep tersler, ikisi içinde zehir bir evlilik.

O yüzden isterse karun kadar zengini veya centilmen profesörü gelsin benim içimde o kişiye en ufak bir kıpırdanma yoksa asla olmaz evlilik.

Son düzenleme:
hiç takma kafana herşey nasip kısmet işi ne desek boş ......Allah iyilerle karşılaştırsın canımmm ...

sana komik bir söz gülümse biraz :54:
"Düğünlerde yanınıza gelip sıra sana geldi diyen yaşlı kadınlara ...sizde cenazede onlara aynısını yapın :27:"

Ay bana bunu diyen teyzemin kaynanasına ben de dayanamayıp "asıl senin sıran gelmiş, bir ayağın çukurda daha bana sıradan bahsediyorsun" demiştim :27: Baya yaygara kopramıştı ama ne yapayım ayaa çok dolmuştum patladım, herkesin içinde deyiverdim :51:

'evde kalmak' bir tek bizde var galiba:27:
neden erkekler için kullanılmaz orası da ayrı bir muamma
herkes evlenmek zorunda değil ki, çeve yüzünden demişsiniz, evlenmeyince çevre ne diyor, kusurlu mu diyor? bunlar ne kadar boş insan düşünceleri...
büyük insanlar fikirlerle, ortadakiler olaylarla, küçük insanlar da insanlarla uğraşırmış
bırakın ne derlerse desinler
konu sizin evlenme isteğiniz ise hiçkimse ile %100 örtüşemeyeceğinizi belirteyim, hele ki yaş ilerledikçe armutun sapı, üzümün çöpü iyice göze batar
bu yaştan sonra (yaşım size yakın diye böyle konusuyorum) aşk evliliği yerine, fikirlerimle uyuşan fikirlere sahip, eli yüzü temiz, sosyal durumu durumuma yakın ve kişisel özellikleri yine aynı şekilde bana yakın olan insanlara öncelik tanırdım. aşk dediğimiz şey bugun var yarın yok, midemizde uçuşan kelebekler ise sadece kimyanın etkisi
aşık olabileceğim birini aramak yerinde iyi bir eş ve iyi bir baba olabilecek potansiyeldeki kişilere yönelirdim yerinizde olsam, etraf 'kocacık' ve 'babacık' dolu çünkü

'evde kalmak' bir tek bizde var galiba:27:
neden erkekler için kullanılmaz orası da ayrı bir muamma
herkes evlenmek zorunda değil ki, çeve yüzünden demişsiniz, evlenmeyince çevre ne diyor, kusurlu mu diyor? bunlar ne kadar boş insan düşünceleri...
büyük insanlar fikirlerle, ortadakiler olaylarla, küçük insanlar da insanlarla uğraşırmış
bırakın ne derlerse desinler
konu sizin evlenme isteğiniz ise hiçkimse ile %100 örtüşemeyeceğinizi belirteyim, hele ki yaş ilerledikçe armutun sapı, üzümün çöpü iyice göze batar
bu yaştan sonra (yaşım size yakın diye böyle konusuyorum) aşk evliliği yerine, fikirlerimle uyuşan fikirlere sahip, eli yüzü temiz, sosyal durumu durumuma yakın ve kişisel özellikleri yine aynı şekilde bana yakın olan insanlara öncelik tanırdım. aşk dediğimiz şey bugun var yarın yok, midemizde uçuşan kelebekler ise sadece kimyanın etkisi
aşık olabileceğim birini aramak yerinde iyi bir eş ve iyi bir baba olabilecek potansiyeldeki kişilere yönelirdim yerinizde olsam, etraf 'kocacık' ve 'babacık' dolu çünkü

Erkekler kendilerinden 10-20 yas kucuklerle evleniyor cunku. Onlara bekaret sorgulamasi yok. Cocuk var mi sorunu yok. Dayak atan bir esleri yok. Suc kadinlarda biraz da. Boyle yakistirmalara hemen boyun egiyorlar. 36 yasindayim evde kaldigimi dusunmuyorum, dusunene de soyleyene de guzelce cevabimi veririm. Oyle milletin agzini kapatmak icin filan da evlenmem. Bir erkegin iyi bir koca olmasindan cok, iyi bir baba olmasi onemli benim icin. Istersem 26 yasinda biriyle de evlenebilirim:)

Erkekler kendilerinden 10-20 yas kucuklerle evleniyor cunku. Onlara bekaret sorgulamasi yok. Cocuk var mi sorunu yok. Dayak atan bir esleri yok. Suc kadinlarda biraz da. Boyle yakistirmalara hemen boyun egiyorlar. 36 yasindayim evde kaldigimi dusunmuyorum, dusunene de soyleyene de guzelce cevabimi veririm. Oyle milletin agzini kapatmak icin filan da evlenmem. Bir erkegin iyi bir koca olmasindan cok, iyi bir baba olmasi onemli benim icin. Istersem 26 yasinda biriyle de evlenebilirim:)

london sizin londrada yasadıgınızı diger bir topicten okumustum, bir tek bizde var galiba dedim ama gönder butonuna bastıktan sonra aklıma 'left on the shelf' geldi:1:
evlenmeyen biri neden evlenmedi acaba diye düşünülürken bekaret düşüncesi mi geçiyor sizce akıllardan, ne ayıp eğer öyleyse, her evlenen bakire mi?
tabi ki milletin ağzı kapatmak için evlenilmez, en doğrusunu yapıyorsunuz, bir insan evlenmeye karşı da olabilir, hiç bunu düşünen yok, ya da evlenir ama çocuk yapmaya karşıdır
ben 29 yaşında evlendim, ondan once niye evlenmiyosun diyorlardı; evlendim 2.5 yıl cocuk istemedim, neden istemiyosun,olmuyor mu diyorlardı; çocugum oldu, 2. ne zaman diyorlar:1:
Türk halkı böyle iste, hangi aşamayı gecersen geç (ki bu bir aşama degil bana gore) bir sonrakine niye gitmiyorsun diye hep soracaklar, mezara kadar rahat yok:27:

bence o çevrenin çoğu sana gıpta ediyordur.eğer laflardan kurtulmak için evleniyorsan evlenme,evlenince daha çok malzeme çıkar onlara.çocuğu dolarlar dillerine daha da üzülürsün.boşver herkes evlenmek zorunda deil.

zaten bu yakıştırmaları yapanlar da yine kadınlar.:89:

ya bana kızacaksınız ama bir şey soracağım.kimse yanıtlamak zorunda değil.ne de olsa sanal ortam kimse kimseyi tanımıyor.hep şunu merak ederim.hiç evlenmeyeler veya 40lı yaşlarda evlenenler acaba bakireler mi?:17:haddimi aştım affola.ama ben kendi adıma konuşayım 35i geçseydim ve hala evlenmeseydim boş durmazdım.:9:

Paşa gönlün evlenmemek istemiş ve evlenmemişsin bu kadar basit. Bunun üstünde düşünmeye bile gerek yok. El alem (her kimse) istedi diye evlendiğinde mutsuz olursan yine aynı el alem sana yarım edecekmi? Hiç sanmıyorum.

ya bana kızacaksınız ama bir şey soracağım.kimse yanıtlamak zorunda değil.ne de olsa sanal ortam kimse kimseyi tanımıyor.hep şunu merak ederim.hiç evlenmeyeler veya 40lı yaşlarda evlenenler acaba bakireler mi?:17:haddimi aştım affola.ama ben kendi adıma konuşayım 35i geçseydim ve hala evlenmeseydim boş durmazdım.:9:

karışacak şimdi ortalık

Bakire olanı da vardır olmayanı da..Diğer yaşlardakilerden farkı yok............

Gerçi bazıları bu işlere 15 yaşındayken başlıyorlar ..

Bırak 40 ı 18likler bile boş durmuyor artık. Eskidenmiş o...

oy oyyy yine elektraya'dan can aılıcı bir yorum :9:..canımcım şimdiki gençlerin bazıları 15 yaşında başlıyor zaten.

Bırak 40 ı 18likler bile boş durmuyor artık. Eskidenmiş o...

Olur mu eski nesil baskaydi. Ona bakarsan burada 13 yasinda basliyorlar. Hem de anne baba baskisi olmadan. Neyse herkesin tercihi kendisini ilgilendirir, bizi degil. Her evlenen evlendiginde bakire , her evlenmeyen de bakire diyemeyiz.

ben evliliğe kadar bakirelik taraftarı olduğum için.bunu namus açısından ya da dini açıdan düşünmüyorum.sadece erkeklere güven olmaz,ayrılırsam daha çok üzülürüm,üstelik beraber olduğum kişi bunun değerini bilecek mi diye düşündüm,değmez dedim.ama 35i aşsam amaaaaaan herşey boş coş bari coş derim.:32:

ben evliliğe kadar bakirelik taraftarı olduğum için.bunu namus açısından ya da dini açıdan düşünmüyorum.sadece erkeklere güven olmaz,ayrılırsam daha çok üzülürüm,üstelik beraber olduğum kişi bunun değerini bilecek mi diye düşündüm,değmez dedim.ama 35i aşsam amaaaaaan herşey boş coş bari coş derim.:32:

36 yasina yeni girdim, coşmamin vakti geldi diyorsun:)

Olur mu eski nesil baskaydi. Ona bakarsan burada 13 yasinda basliyorlar. Hem de anne baba baskisi olmadan. Neyse herkesin tercihi kendisini ilgilendirir, bizi degil. Her evlenen evlendiginde bakire , her evlenmeyen de bakire diyemeyiz.

Bende eskidenmiş o derken eski nesilin başka oluşundan bahsetmiştim zaten. :31:

O işi yapmadan başka her türlü şeyi yapanlarda var mesela, ama bakireler..

Kalp güzelliği iyiliği önemli, ruh bakire olsun yeter :12:

Ay herneyse arkadaşın konusunu sabote etmeyelim.

Bence evde kalmamışsın canım bu yaştan sonra insan daha seçici oluyordur muhakkak. Ama sevmediğin biriyle asla evlenmeee, asla. Gerçekten sevebileceğin, saygı duyduğun birisi çıkarsa o zaman düşünürsün.

Boşver herkes evlenmek zorunda değilki. Tabii insan arzu eder bi yuvası olsun çocukları olsun, ama doğru insanla... İnşallah bay doğru seni bulur :54:

Herkesin evleneceği birileri var bu dünyada.Kimi erken yaşta evlenir,kimi de aradığını buluncaya dek bekler.Acele edilecek bi konu değil.

36 yasina yeni girdim, coşmamin vakti geldi diyorsun:)

bence gelmiş.:1:benim bir arkadaşım var 34 yaşında hiç evlenmedi ama o yaşıyor.bazen uzun ilşkileri oluyor arada da tek gecelik.:10:biz burada her akşam pilav yiyoruz.ama kimisi de yapmaz,ben olsam yapardım ama bana ne bana ne.

Back
X