• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde mi kaldım

kendimden 12 yaş küçük kızla buluştum diye toto göğe ulaşmıştır.sonra ne oldu diyenlerede istemedim valla sırada bekleyen taliplerime devam ettim bile demiştir.

o yaşa kadar evlenemeyen adam zaten niye evlenememiş belli oluyo, kim milyarder olmak ister yarışmasında full çekiyomuş evden onu bile söyledi, zaten nerde bi ruh hastası var beni buluyo :rolleyes:

Geç olsun ama en iyisi olsun, olmıcaksa da sultanlığa devam, babamın evi rahat valla :KK36:

o yaşa kadar evlenemeyen adam zaten niye evlenememiş belli oluyo, kim milyarder olmak ister yarışmasında full çekiyomuş evden onu bile söyledi, zaten nerde bi ruh hastası var beni buluyo :rolleyes:

Geç olsun ama en iyisi olsun, olmıcaksa da sultanlığa devam, babamın evi rahat valla :KK36:
babanın evinin rahatlığı battımı derdi annem nede haklıymış.ne akıllısın sen valla imrendim bak şimdi sana.

Yalnızlığı sevmen iyi değil evlenmek demek özveri,fedakarlık demek yeni nesilde ne kadın nede erkek fedakar olmak istemiyor, kazancını paylaşacaksın alışkanlıklarını değiştireceksin birde erkeğin ailesiyle iyi geçineceksin dikkat edilmesi gerekn çok konu var ,evlilik zor müesise , olgunluk şart
Artik ben de yalnizliga alisiyorum yeni yeni kemiklesiyor.Hayal kirikligi yasadikca yeni iliskilere cesaret edemez oldum.Cok sevecegim biri olursa baslarim ve evlenirim.Isterim de aslinda onla gecmisi unutmak
Sonuncunun acisiyla yalniz yaslanmak istemem.En guzel genclik yillarimin tek gecmesini istemem.

Ama zorla alistirdilar yalnizliga.Herseyim kemiklesti
.Evliligin dunyasina uymak ;esine ailesine hizmet etmek ;kaynana gorumceyle ugrasmak zor gelir oldu.Zorla alistirdilar beni:rolleyes:Cok sevmeden yapilacak bir is degil evlilik.Yasim kucukken ,bunlar zor gelmezken alacaklardi beni.Ziyan oldum bak.:temizlik:

Son hissiyatim bu yonde:KK53::KK31:

Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok . Benim akrabam 30 una gelmeden eşini kaybetti . 2 çocukla kaldı yalnız başına .

Konu sahibi toplum baskısından çekinme şu an kendin için doğru kararları verdiğini düşünüyorsan yine de doğru kararlarını vermeye devam etmelisin . Hani toplum toplum deyip duruyoruz ya işte toplum biziz , sensin , benim , o , bu , şu o yüzden ağlayıp kendini üzmeye değmez .

canım bende nişan attım 1 kere de uzun ilişkim bitti. 5 senedir doğru düzgün kimse yok hayatımda olmuyor yani erkekler farklı yaklaşınca bende kaçıyorum falan. 26 yaşındayım. bi ara bende öyle düşüncelere kapıldım da artık tınlamıyorum umrumda da değil yani kimse ekmeğimi vermiyor elaleme b.k yemek düşer çok afedersin

Yalnızlığı sevmen iyi değil evlenmek demek özveri,fedakarlık demek yeni nesilde ne kadın nede erkek fedakar olmak istemiyor, kazancını paylaşacaksın alışkanlıklarını değiştireceksin birde erkeğin ailesiyle iyi geçineceksin dikkat edilmesi gerekn çok konu var ,evlilik zor müesise , olgunluk şart
Sevdigim insanda zor gelmiyor iste bunlar.Arada o yeterli hissiyat olmayinca herseyi zor geliyor evliligin..
Hersey "zamaninda" anlamli geliyor bir de..Bir seyi cok isterken kavusamamak bir turlu; insanda heves de birakmiyor..Insan istemekten , beklemekten de bikarmis..Benim hevesim gecince gelmis ne onemi var artik..

Son düzenleme:
Sanki cevabi %100 evet olacakmis guveni nerden geliyor? Bombastik seftali aromasindan mi?.
Ciddi bir uslup ile yazdigin yorumunu ciddi bir eda ile okurken o da nesi :KK57: espriyi araya kaynak yapmissin :) o kadar emek vermis yazmissin ama ben bu kisimda takili kaldim hala gülüyorum :KK70:

Aha simdi zorluklarina da razi degilim.Iyi bir kismet gelirse bir suru motive etmem gerekecek kendimi..Zamaninda gelseymis napalim..
Ogrenilmis caresizlik maresizlik ama gunume iyi geliyor aslinda:KK31:

Almanlar da kezban olmuş valla.

Bir gün ofise ara sıra gelip giden muhasebeci teyze ne zaman evlenceksin dedi. Ben de karısından boşanır boşanmaz dedim kadın zonk tabi:deli: 5 dk kendine gelemedi:deli:
:KK70::KK70::KK70:
Kiz biz Kayseri'ye gidince gel bize misafirlige. Cok rambotik dagcilar geliyo Erciyes'e :cool:

Mutsuz bir evlilik değil, bekar olmak olsun..
Herşey nasip kısmet. .
Çok değil yaşınız daha gençsin. .

:süslü:

33 yaşındayım bi nişan attım iki kez de evlilik esiginden döndüm yapamıyorum o kadar dua eden annem var iliskilerim bi yerde patlak veriyor şu saatten sonra da zor gibi duruyor merak ettiğim şu toplum neden kadınları bu konuda eziyor benim yaşımda bekar erkek capkinken ben neden evde kalmış oluyorum ne yapayım topluma karışmak için rastgele evlilik mi yapayım?
Bu durumun toplum baskısından öte genetik bir açıklamasıda var. Kadının doğurganlık yaşı en geç 35.. 35'ten sonra kalınan hamilelikler riskli oluyor, problemli geçebiliyor. Hani biriyle tanışacaksın, evlenmeye karar vereceksin, bir bebek planlamadan önce evliliğini biraz raya oturtmak isteyeceksin (bu belki seneler sürecek), sonra bebek yapacaksın, doğması bile 9 ay.. Bu nedenle 20'li yaşlara gelmiş insanlara evlensin gözüyle bakılıyor. Erkek antropoza girene kadar (belki 60'ına kadar, belki 70'ine kadar) bir bebek sahibi olabilir ama kadınlar için vakit kısıtlı.. Toplum baskısının temelinde bu durumda var. Ama tabiki bu demek değil sırf evlenmek için evlenilsin.. Herkes evlenmek istemek zorunda değil, herkes evlenmek zorunda da değil.. Bir nişan atıp 2 kere evlilik eşiğinden döndüğüne göre belli ki fazla seçicisin. Belki de bilinçaltında evlenmek istemiyorsun.. Biraz da kader kısmet. Toplumu boşver, herkes kararına saygı duymalı..

Beyaz atlı prens yok bu konuda hemfikiriz de sizce eli ayağı düzgün ve işi olan birisi evlilik için yeterli mi? İçinin ısınmadığı biriyle Nasıl aynı ev aynı yatak paylaşılır?
İlk önce öyle derler bakarlar ya. Eli, ayağı düzgün anlamında yani düzgün bakımlı anlamında. Önemli olan dediğim gibi bakımlı olsun temiz olsun, kimse pasaklı biriyle evlenmek istemez dimi. İş anlamındada, çalışan biri tabiki, kim ister yan gelip yatan birini, parasını kazanmaya uğraşmayan birini? Tabiki herkesin kendi düşüncesi. Tabiki tanımak gerek ama fazla ince ayrıntıya takılmamak gerek. Bu bi gerçek yaş geçtikçe insan seçici oluyor ve evlilikten soğuyor, bunuda etrafımda çok böyle kişi gördüğüm için söylüyorum. Tabiki herşey nasip kısmet.

3 tane mutluluk var evlenince , yaşlı olup kocanın kahrını çekemeyince ve adam ölünce , birde dul olunca

İlk önce öyle derler bakarlar ya. Eli, ayağı düzgün anlamında yani düzgün bakımlı anlamında. Önemli olan dediğim gibi bakımlı olsun temiz olsun, kimse pasaklı biriyle evlenmek istemez dimi. İş anlamındada, çalışan biri tabiki, kim ister yan gelip yatan birini, parasını kazanmaya uğraşmayan birini? Tabiki herkesin kendi düşüncesi. Tabiki tanımak gerek ama fazla ince ayrıntıya takılmamak gerek. Bu bi gerçek yaş geçtikçe insan seçici oluyor ve evlilikten soğuyor, bunuda etrafımda çok böyle kişi gördüğüm için söylüyorum. Tabiki herşey nasip kısmet.
Secici olmak degil ya ;herkes boyle ezbere konusuyor..Secenekleri azaliyor..
Belli bir yerde veya ara ara da beklemekten usaniyorsun o var bir de.Yani sahken sahbaz oluyorsun:)

Ya arkadaşlar herkes bırak tınlama falan diyor söylenenleri (haklılarda). Tasvipte etmiyor kimse bu tarz yaklaşan insanların tutumunu. Bu tabuyu da yıkmalıyız diyor her yorum yapan kişi madem. Bir Allah'ın kulu bile bunun aksini iddia etmiyor kaldı ki yazılanlardan belli.

Ee o zaman bu canımızı imalarıyla, laflarıyla, hal ve hareketleriyle yakan insanlar kimler. Herkes bu durumu yanlış buluyorsa, akıl karı değil diyorsa, herkesin hayatı kendine kime ne diyorsa bu bizi manevi (psikolojik) olarak üzenler kimler!!! Ya da neden her bekar, her evli olup çocuğu olmayanlar bu tip insanların istisnasız psikolojik baskısına maruz kalıyor, bunlarla karşılaşıp duruyor. Gerçekten anlamıyorum. Biz eminmiyiz bu yanlış bulduğumuz şeyi bilerek ya da bilmeyerek yapmadığımıza.

Yalnızca bu imaları yapan yaşlı teyzeler değil. Gayet tabi bizim neslimizden olan (yaşıtlarımız) bile bunu yapmaktan geri durmuyor.

Back
X