Evet ise yaramiyor ve kendini insan farketmeden kucuk dusurmus oluyorEvlenmek için çok şeyapma bi de bi erkek senden vazgeçerse kurtarmaya çalışma.
Boşver zamanı gelince her şey oluyorEvet ise yaramiyor ve kendini insan farketmeden kucuk dusurmus oluyor
Fotodaki sizseniz lütfen giyim tarzınızı değiştirin lütfen,gerçekten çok kötü öğretmensiniz sanırım bu giyim tarzıyla zorOooo baby baby ben 32 yasindayim sen cok gencsin evde kalmazsin merak etme onunde yillar var
Herkese tesekkurler ugraslar bbulmaya calisiyorum dedigim gibi daha iyiyim ama arkadaslarin dedigi gibi insan evli ciftlere ozeniyor hayirlisiHerşeyin zamanı var hiç beklemediğin bir anda bile olabilir. Benim tavsiyem kendini buna odaklama başka şeyler düşün başka uğraşlar bul sonra kendiliğinden oluyor zaten
ben konuya şöyle bi bakıp çıkıcaktım valla helal olsun yaa güzel yazmışsın 28 yaşındayım evli değilim şimdi bana bi güven geldi nedir lan bu evililik merakımız harbiden (ceydanın aydınlanması)bizim kızlarımız neden bu kadar çok istiyor evlenmeyi ya? 25 yaşına geç demem, erken de demem. bu evlilik meselesini sadece siz mi istiyorsunuz yoksa toplum öyle istiyor diye mi siz de istediğinizi zannediyorsunuz? bence insan önce bunun ayrımını yapmalı.
yani bizim erkeklerimiz öyle çok yakışıklı, çok hoş, müthiş kültürlü, aynı zamanda zeki ve centilmen, kadına her zaman değer veren, hem duygusal hem de cinsel açıdan harika erkekler olsalar kızlarımızın evlenme isteğini, daha doğrusu evlenemedikleri için üzülmelerini anlardım. ama toplumdaki erkeklerin çoğu öküz, kültür yok, romantizm yok, cinselliğe hiç girmiyorum bile, birçoğu anacı, çok geç olgunlaşan tipler. hepsi değil ama çoğu böyle... evet kızlarımızın da çok sayıda negatif tarafı var, ben buraya kendi olumsuz özelliklerimi saysam kalp krizi geçirirsiniz ama yine de bizim kızlar bizim erkeklere fazla. kızlar lütfen kıymetinizi bilin ve hayattan keyif alın. çevrendekiler evlendi ama sen bekar mısın? çevreni değiştir, git gezen tozan, eğlenmeyi seven insanlar arkadaş ol, onlardan bir çevre yap. ne işin var hafta sonlarını kayınvalide, elti, görümcesiyle falan geçiren kişilerle zaten, onlarla arkadaşlık etsen ne olacak sana hep kendi sorunlarından bahsedip duracaklar. için kararacak, evlilikten soğuyacaksın. değiştir o çevreyi...
emin ol senin de bakış açın değişecek. ne var arkadaş bu evlilikte böyle ben anlamıyorum, kaderinizde varsa ve ne zaman ise o zaman evlenirsiniz zaten ama 25 yaşındayım evde mi kalıyorum demek ne demek? evde kalmak nedir ayrıca? sen eşya mısın? mal mısın mülk müsün? :)
hanımlar, lütfen ya. cidden, lütfen. bugün toplum içinde afedersiniz ama tuvalette ne yaptığınızı anlatsanız onu bile eleştirecek, laf edecek insanlar var. durumun farkına varın diye söylüyorum.
bizim kızlarımız neden bu kadar çok istiyor evlenmeyi ya? 25 yaşına geç demem, erken de demem. bu evlilik meselesini sadece siz mi istiyorsunuz yoksa toplum öyle istiyor diye mi siz de istediğinizi zannediyorsunuz? bence insan önce bunun ayrımını yapmalı.
yani bizim erkeklerimiz öyle çok yakışıklı, çok hoş, müthiş kültürlü, aynı zamanda zeki ve centilmen, kadına her zaman değer veren, hem duygusal hem de cinsel açıdan harika erkekler olsalar kızlarımızın evlenme isteğini, daha doğrusu evlenemedikleri için üzülmelerini anlardım. ama toplumdaki erkeklerin çoğu öküz, kültür yok, romantizm yok, cinselliğe hiç girmiyorum bile, birçoğu anacı, çok geç olgunlaşan tipler. hepsi değil ama çoğu böyle... evet kızlarımızın da çok sayıda negatif tarafı var, ben buraya kendi olumsuz özelliklerimi saysam kalp krizi geçirirsiniz ama yine de bizim kızlar bizim erkeklere fazla. kızlar lütfen kıymetinizi bilin ve hayattan keyif alın. çevrendekiler evlendi ama sen bekar mısın? çevreni değiştir, git gezen tozan, eğlenmeyi seven insanlar arkadaş ol, onlardan bir çevre yap. ne işin var hafta sonlarını kayınvalide, elti, görümcesiyle falan geçiren kişilerle zaten, onlarla arkadaşlık etsen ne olacak sana hep kendi sorunlarından bahsedip duracaklar. için kararacak, evlilikten soğuyacaksın. değiştir o çevreyi...
emin ol senin de bakış açın değişecek. ne var arkadaş bu evlilikte böyle ben anlamıyorum, kaderinizde varsa ve ne zaman ise o zaman evlenirsiniz zaten ama 25 yaşındayım evde mi kalıyorum demek ne demek? evde kalmak nedir ayrıca? sen eşya mısın? mal mısın mülk müsün? :)
hanımlar, lütfen ya. cidden, lütfen. bugün toplum içinde afedersiniz ama tuvalette ne yaptığınızı anlatsanız onu bile eleştirecek, laf edecek insanlar var. durumun farkına varın diye söylüyorum.
yani arkadaşlar, toplum istedi diye mi yapıyorsunuz evliliği yoksa kendi istediğiniz için mi? :)ben konuya şöyle bi bakıp çıkıcaktım valla helal olsun yaa güzel yazmışsın 28 yaşındayım evli değilim şimdi bana bi güven geldi nedir lan bu evililik merakımız harbiden (ceydanın aydınlanması)
Merhaba kizlar 25 yasindayim etrafimda nerdeyse bekar arkadasim kalmadi gibi. Aslina bkarsaniz ayni kisilerle arkadasim bu durumu simdilerde takar oldum ama ocak ayinda bir cocukla konusmaya baslasim ceyizler aldim hersey o kadar iyi gidiyordu ki hayatimin askini buldugumu saniyordum ama benden vazgecti cabaladim kurtarmak icin ama o istemedi derken ayrildik (3 ay oldu) ve daha once bu durumu takmayan ben acaba sorun bende mi iliski insani degil miyim kendimi cok mu cabuk insanlara aciyor kaptiriyorum hic evlenemicek miyim diye dusunur oldum daha kotusu bundan korkar oldum biliyorum sanki evlenince dertler bitmiyor gorundugun gibi degil ama bilmiyorum benim gibi olan boyle bir surecten gecen var mi
Ben yabancilarin aile bagina ozenmiyorum acikcasi sahip oldugum degerler bu kadar x large degil ve bununla ovunuyorum yadirgamiyorum. Kimse kalbinin isinmadigi biriyle evlenmez evet isine gucune bakiliyor belki konusmasi oturmasi kalkmasi bana uyuyor mu diyede bakiyor insanlar yani gormek istediginiz yere gore degisir olay ama gorusleriniz icin tesekkurler :)yani arkadaşlar, toplum istedi diye mi yapıyorsunuz evliliği yoksa kendi istediğiniz için mi? :)
eğer toplum içinse yandınız şimdiden, hatta Allah rahmet eylesin el fatiha.
çünkü sana bugün evlen, yok mu biri, yaşın da geldi artık, e herkes evlendi bi sen kaldın gibi şeyler söyleyen arkadaş, akraba, komşu, şu bu o sen evlendiğin zaman aynen şunları söyleyecek bu kez:
çocuk ne zaman? hemen yapın, 2 tane olsun 3 tane olsun.
eğer çocuğunuz olmuyorsa ya da çocuk istemiyorsunuz o zaman yine yandınız. aa ne demek istemiyorum? bak ileride pişman olursun, istersin bu kez o gelmez, yaşın geçiyor vs... eğer olmuyorsa vah vah tüh tüh, yazık çocuğu olmuyor'lar... kimi pis beyinlere göre kusurlusun, marazlısın, sorunlusun... ne demek yani çocuğu olmuyor? tamam işe yaramaz bu. kimi rezil kafalara göre böyle, hani toplum için evlenen kızcağızlar, bilin istedim.
çocuk doğunca hemen ikinciyi sorarlar sanki iki velede o bakacak, gece yarıları o kalkacak, o besleyecek, masrafını o karşılayacak... e doğur canım ne var, olmaz öyle tek çocuk, kardeşi de olsun, beraber büyürler, annene bırakırsın o bakar canım noolacak ayol... laflarını mutlaka duyarsın.
bu toplum sadece bu konular hakkında yorum yapmıyor elbette, senin kocan, kişisel bakımın, işin gücün, kocanın işi, evine giren çıkan her şeye ama her şeye bir lafları var söylemeyip içlerinde tutsalar bile.
M myskybeatsyours 'ın da söylediği gibi, aslında insanın aşık olduğu kişi ile bir ömür geçirmesi, ondan çocuk sahibi olması falan harika şeyler. o bir yığın öküz arasında sana bir tane pırlanta çıksa, fena mı olur? olmaz tabi. düşünüyorum da, insanın gerçekten sevdiği hatta aşık olduğu, içini pır pır eden, bakışına gülüşüne eriyip bittiğin, kalbine bayıldığın, kişilik olarak da keşfettikçe hayran kaldığın, gerek zekası gerek merhameti gerek becerileriyle her yönden sana uygun bir insan ile evlenmek gerçekten güzel.
ama bizdeki olay şu, biz böyleleriyle evlenmiyoruz. biz bakıyoruz, ha iyiymiş yaşım da geliyo, bunun da işi falan fena değil, eh geçiniyoruz da bazı sorunları var ama evlenince düzelir diye düşünüyoruz ve öyle evleniyoruz. hepsi değil ama çoğu senaryo böyle. bizim insanımız bu konuda akıllı davrandığını sanıyor, diyor ki ya o kalbimin en mükemmel erkeği belki de 40 yaşımda gelecek, e ben ne beklicem abi o yaşı, bak bu çocuk iyi işte bununla olur deyip evleniyor.
ve kilit noktalardan biri de tanımadan evleniyor. zihniyet, kültür buna müsait değil. şimdi kız sevgilisini daha yakından tanımak için birkaç aylığına çocukla aynı evde yaşayacak olsa ya babası kalpten giden ya anasına inme gelir ya abisi cinayet işlemeye kalkar. çoğu böyle. o yüzden yapamıyorlar ya bu ülkede 30 yaşına geldiği halde anasına babasına bireyselliğini kabul ettiremediği için çalışıp para kazandığı halde kendine ait bir hayatı, kendine ait kararları, planları olmayan kadınlar var. yani çalışmak, eğitim falan da değiştirmiyor bazı şeyleri. o yüzden ben bizim kadınlara hem biraz kızıyorum hem de üzülüyorum. üzülüyorum çünkü çok fedakarız, vericiyiz, saçı süpürge ediciyiz, anaç kadınların bol olduğu bir toplumuz ve yabancılara kıyasla aile bağlarımız falan çok daha fazla kuvvetli. ama evlilik konusunda ne yazık ki böyleyiz.
hepsi değil, çoğu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?