Evde sürekli sözlü şiddete maruz kalmak

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.653
3.796
133
Buraya yazınca geçmiş değişmeyecek ama ben rahatlamış olacağım. Kimselere anlatamıyorum. Bir süredir annem, abim ve ben yazlıktayız. Yarın döneceğiz. Ben gelmek istememiştim çünkü başıma gelecekleri biliyorum. Annem gel söz seninle kavga etmeyeceğim bu sefer dedi, ilk gün hakaretler etti bana sebepsiz. Başka bir şeye sinirliydi. Sonradan annem bir daha kavga etmedi yalan yok. Tatil iyi kötü geçti, geçen abimle gezmeye gidicektik o da başka bir şeye takıktı durduk yere bana bağırdı ben de ona bağırdım bana küfür etti ben de arabadan indim ve eve geldim. Annem ona kızmadı, bana yukarıda odada dur abin uyuyunca çıkarsın dedi. Şans bu ya ertesi gün misafiriniz geldi, misafir yanında küslük olmaz, bir şey olmamış gibi sahte sahte benimle konuştular. Öyle günler geçti. Bugün son gün işte, yemek yiyelim sonra dışarı çıkalım dedik, sofradayız, annemle konuşuyordum. Abartısız 5 kez abim sen sus dedi, sözümü kesti, sen ağzını açma dedi, ama ortada gerilim yok annemle normal konuşuyoruz. Annem de hiç bir şey demedi. Ağzımı açıyorum sussana diye çıkışıyordu ama sebepsiz manyak gibiydi. En sonunda sabrım taştı kalktım, ben sizle gelmiyorum dedim. Annem yanıma gelmedi abimle bir güzel yemek yediler. Annem geldi hadi giyin gidelim dedi, abimde boşver şunu şırmartma dedi, biz gidelim gelmesin dedi. Annem ben de gelmiyorum bıktım sizden dedi, abim evden tek çıktı gitti, o çıkar çıkmaz annem bana saydırdı, tek kelime demedi oğluna, benim yüzümden tatil rezil olmuş. Daha önce abim evlenip annemle ilişkiyi kesmişti, annem ona kızamadı engellemişti abim onu, bana bıçak çekmişti senin yüzünden benimle konuşmuyor diye. Oysaki abimin eski eşi bizimle konuşmasını yasaklamıştı. Abim boşandı, bizimle yaşıyor, sürekli beni ezmeye çalışıyor. Bir şey yok, sadece yazmak istedim.

Ben 30 abim 38 annem 60 yaşında. Babam çok yaşlı, o bizimle gelmedi tatile. Normalde bana kötü davranmaz, ama annem ve abime itiraz edemez. Annem ile ayrı değil, kışın hep birlikte yaşıyoruz. Benim düzgün bir işim yok, abim de boşanınca tüm evini arabasını aldı kadın, kira vermemek için bizim eve geldi. T Temiznevresimkokusu Vellanyum Vellanyum

En sinir kısım ailemizi dışardan çok iyi sanırlar, sürekli dışarı rol yapıyorlar. Annem abim küsünce Amerika’ya taşındılar diye yalan atmıştı çevresine. Abimi herkes çok sever, çok iyi kalpli der. Ve çevreye sürekli benim sorunlu olduğumu ve beni idare ettiklerini söyler abim. Annem ise şu anda işsizim ama insanlara çalıştığım yalanını söylüyor.

Mesleğin ne. Yaşın da varmış. Belli bir yaştan sonra insan kaldıramıyor. Küçükken sindiriyor da insan belli bir yaşa gelince olmuyor.
Abin ve annen psikolojisi bozuk insanlar gibi geldi. Hangi sağlıklı insan evladına bıçak çeker ki. Yenge kurtulmuş darısı sana

Mesleğiniz var mı?
En kısa zamanda iş bulup çıkın evden. Kendileri normal değil, sizi de delirtmesinler.
İş bulana kadar da evde çok durmayın. Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız kütüphaneye gidin. Yoksa da çıkın park bahçe dolaşın. Ne kadar az muhatap olursanız o kadar iyi.

İş bulup ciksana o evden. Babana üzüldüm ezdirme onu o abin olacak asalaga.
Babamla atam iyi zaten, babam abimi sildi, benim tek kızım sensin diyor. Ancak baya yaşlandı, annenle bu saatten sonra ayrılmam, abine de yapacak bir şeyim yok diyor. Annem bana kızınca da araya giriyor tatlı tatlı. Babam annemin psikolojisinin bozuk olduğunun farkında. Abim için direkt kötü niyetli diyor.

Mesleğin ne. Yaşın da varmış. Belli bir yaştan sonra insan kaldıramıyor. Küçükken sindiriyor da insan belli bir yaşa gelince olmuyor.
Abin ve annen psikolojisi bozuk insanlar gibi geldi. Hangi sağlıklı insan evladına bıçak çeker ki. Yenge kurtulmuş darısı sana
Öğretmen oldum, çevirir de yapabiliyorum. Kpss işe atanmak çok isterim, onun dışında kendi şehrimde özel okullara başvuruyorum. Bakalım.

Mesleğiniz var mı?
En kısa zamanda iş bulup çıkın evden. Kendileri normal değil, sizi de delirtmesinler.
İş bulana kadar da evde çok durmayın. Sınava hazırlanmayı düşünüyorsanız kütüphaneye gidin. Yoksa da çıkın park bahçe dolaşın. Ne kadar az muhatap olursanız o kadar iyi.

Sertifika programıma gidiyorum, odamın kapısını kitler hiç çıkmam. Fazla dışarı çıkamıyorum, arkadaşım var ama şehir pahallı. Harçlık almak çok isteyorum. Bütün yaz evimiz olmasına rağmen buraya gelmedim. Çok ısrar ettiler, pişman oldum.

Sertifika programıma gidiyorum, odamın kapısını kitler hiç çıkmam. Fazla dışarı çıkamıyorum, arkadaşım var ama şehir pahallı. Harçlık almak çok isteyorum. Bütün yaz evimiz olmasına rağmen buraya gelmedim. Çok ısrar ettiler, pişman oldum.

Yaşadığınız yerde spor, yürüyüş vs yapabileceğiniz alanlar var mı? Hem kafanızı dağıtırsınız hem hava almış olursunuz.
Evdeyken de çalışmanız gereken bir şey varsa ona çalışın, film falan izleyin.

Evdeyken tartışmamak için he deyip geçin. Ama sinmemek ve psikolojinizi korumak adına da telkin edin kendinizi. Sizi mutlu eden şeylere zaman ayırın bol bol.
Umarım bir an önce iş bulup çıkarsınız o evden.

Ben 30 abim 38 annem 60 yaşında. Babam çok yaşlı, o bizimle gelmedi tatile. Normalde bana kötü davranmaz, ama annem ve abime itiraz edemez. Annem ile ayrı değil, kışın hep birlikte yaşıyoruz. Benim düzgün bir işim yok, abim de boşanınca tüm evini arabasını aldı kadın, kira vermemek için bizim eve geldi. T Temiznevresimkokusu Vellanyum Vellanyum
30 yaşında genç bir kadın...
Abisine, annesine hakkını savunamadıktan, bunları sineye çektikten sonra ne beklenir ki...
Bu saatten sonra değişmeyeceğinize göre bolca sabır diliyorum.
Üzüldüm yahu gece gece, size küfredince yapıştıramadınız mı terliği abinize?
Örneğim çok kötü ama koskoca insanlar olarak, kardeşine küfretmeyi kendine layık görmüşse, terliği yemeyi hakeder!

Back
X