eskiden markette ne görürsem alırdım
şimdi hem tok bi şekilde gidiyorum hem de ihtiyaç listem dışında almıyorum
pazrtesi sabahı o hafta için kafamda bi ymek menüsü oluşturuyorum
4 çeşit yağpardım iftar menüsü gibi
şimdi 3e indirdim bazen de 2olabiliyor
yemekten sonra kesinlikle tatlı yerdim
şimdi bi dilim ekmeğe bal sürüyorum
indirimleri takip ediyorum
arkadaşlar başka öneriler var mı ????
herkese selamlar. topik çok yararlı olmuş. bilmediğim bir sürü tasarruf yöntemi öğrendim sayenizde.
bende kendi uyguladığım yöntemleri paylaşmak isterim.
mesela beyazları akşamları 40 derecelik yıkama programına atarım.20 dakika falan çalıştıktan sonra makineyi kapatırım ve ertesi gün devam ettiririm. makine en çok elektriği su ısıtmak için kullanıyor. bu yüzden hem elektrikten tasarruf eediyorum hem de yüksek ısı yüzünden çamaşırlarım sararmıyor. ayrıca sıkma devrini 750 ye düşürdüm. burdanda tasarruf ediyorum. çıkan suylada balkon yıkıyorum.
bulaşık makinesini evde yoğun şekilde bulaşık ürettiğimiz için her akşam kullanıyorum.50 derecelik programı kullanıyorum. tuz ve parlatıcıyı bimden ucuza aıyorum. deterjanını da marketlerde çok fazla indirim uygulandığı zaman alıyorum. 1 tanede yedek alıyorum.o da bitmeden yeni indirim oluyor zaten.
yazdan kışlık sebzelerini dondurucuya koyuyorum. bezelye, barbunya,taze fasulye,her türlü biber,dolmalık falan, enginar, yemeklik ve kızartmalık-salatalık patlıcan ve kırmızı biber hazırlarım.
birde bulunduğumuz yerde et türleri yazın bayaa ucuz oluyor. bu yüzden tavuk kırmızı et ve kıymayı yemeklik olarak ayırıp poşetlerim ve dondurucuya koyarım.bazende köfte yapıp kızartmadan koyarım dondurucuya.
haftada 1 gün elektrikli süpürgeyi açarım.
ütüyü haftasonu yaparım. çamaşırları iyice çırptığım için ütü kolay oluyor.zaten dışarda giydiklerimiz dışında başka birşey ütülemiyorum.
eşim aylık maaş alıyor. ama ben ödemeleri yapınca kalan parayı 4 haftaya bölüyorum. her hafta o miktarı kullanıyorum. market ve pazar alışverişini ben yapıyorum. pazar günleri yemek planı yaparız eşimle. bu yüzden listem vardır her zaman. yoksa çok harcama yapıyorum.liste yapınca alacaklarım belli olduğu için çok tutmuyor.
bakliyatları yazın toptan alırım. çünkü yazın bakliyat salça gibi şeyler bariz ucuz oluyor. daha geçen hafta 1.25 ten bulgur, 3.5 tan kuru fasulyeyi, 1.50 den kırmızı mercimeği, 2.50 den yeşil mercimeği ,1.80 civarı salçalarımı aldım. bunlar bütün kış yeter bize.kışın çok fiyat farkı oluyor.
netten mutlaka market kataloglarını incelerim. ona göre farklı ihtiyaçlar için farklı marketlere gittiğim çok oluyor.
sebzeleri mutlaka pazardan alıyorum. listeyle gidiyorum ve alacağım miktar bellidir. hiç bir şey çürümüyor dolapta.
oğlumun kek meyve suyu ve sütünü haftalık alıyorum. yoksa arada markete gidince onu al bunu al derken harcama çok oluyor.
hafta bitince haftalık ayırdığım paradan kalan miktarı kenara koyuyorum.
unutmadan söylemek istiyorum. hafta içi asla ekmekten başka birşey almıyorum. bu da benim kuralım. çok işe yarıyor
bu arada kış yavaştan yüzünü göstermeye başladı.kk nın tutumlu hanımlarının doğalgazda tasarruf için neler yaptığını merak ediyorum.kışın en çok canımızı yakan faturanın doğalgaz faturası olması sebebiyle tabii.
kendi adıma yazacak olursam,olmaz ama eskaza ki bayat ekmeğim var;
köfte için ıslatarak,
çorba için küçük küçük doğrayıp 1 diş sarımsakla aromalandırılmış zeytin yağında çevirerek kullanıyorum..
sizden de tarifler bekliyorum..
genel tasarruf yöntemlerinden iyi kötü haberdarız,topiği açma amacım yaratıcı hanımlarımızın evde yaptıklarını paylaşmaktır..
herkese selamlar. topik çok yararlı olmuş. bilmediğim bir sürü tasarruf yöntemi öğrendim sayenizde.
bende kendi uyguladığım yöntemleri paylaşmak isterim.
mesela beyazları akşamları 40 derecelik yıkama programına atarım.20 dakika falan çalıştıktan sonra makineyi kapatırım ve ertesi gün devam ettiririm. makine en çok elektriği su ısıtmak için kullanıyor. bu yüzden hem elektrikten tasarruf eediyorum hem de yüksek ısı yüzünden çamaşırlarım sararmıyor. ayrıca sıkma devrini 750 ye düşürdüm. burdanda tasarruf ediyorum. çıkan suylada balkon yıkıyorum.
bulaşık makinesini evde yoğun şekilde bulaşık ürettiğimiz için her akşam kullanıyorum.50 derecelik programı kullanıyorum. tuz ve parlatıcıyı bimden ucuza aıyorum. deterjanını da marketlerde çok fazla indirim uygulandığı zaman alıyorum. 1 tanede yedek alıyorum.o da bitmeden yeni indirim oluyor zaten.
yazdan kışlık sebzelerini dondurucuya koyuyorum. bezelye, barbunya,taze fasulye,her türlü biber,dolmalık falan, enginar, yemeklik ve kızartmalık-salatalık patlıcan ve kırmızı biber hazırlarım.
birde bulunduğumuz yerde et türleri yazın bayaa ucuz oluyor. bu yüzden tavuk kırmızı et ve kıymayı yemeklik olarak ayırıp poşetlerim ve dondurucuya koyarım.bazende köfte yapıp kızartmadan koyarım dondurucuya.
haftada 1 gün elektrikli süpürgeyi açarım.
ütüyü haftasonu yaparım. çamaşırları iyice çırptığım için ütü kolay oluyor.zaten dışarda giydiklerimiz dışında başka birşey ütülemiyorum.
eşim aylık maaş alıyor. ama ben ödemeleri yapınca kalan parayı 4 haftaya bölüyorum. her hafta o miktarı kullanıyorum. market ve pazar alışverişini ben yapıyorum. pazar günleri yemek planı yaparız eşimle. bu yüzden listem vardır her zaman. yoksa çok harcama yapıyorum.liste yapınca alacaklarım belli olduğu için çok tutmuyor.
bakliyatları yazın toptan alırım. çünkü yazın bakliyat salça gibi şeyler bariz ucuz oluyor. daha geçen hafta 1.25 ten bulgur, 3.5 tan kuru fasulyeyi, 1.50 den kırmızı mercimeği, 2.50 den yeşil mercimeği ,1.80 civarı salçalarımı aldım. bunlar bütün kış yeter bize.kışın çok fiyat farkı oluyor.
netten mutlaka market kataloglarını incelerim. ona göre farklı ihtiyaçlar için farklı marketlere gittiğim çok oluyor.
sebzeleri mutlaka pazardan alıyorum. listeyle gidiyorum ve alacağım miktar bellidir. hiç bir şey çürümüyor dolapta.
oğlumun kek meyve suyu ve sütünü haftalık alıyorum. yoksa arada markete gidince onu al bunu al derken harcama çok oluyor.
hafta bitince haftalık ayırdığım paradan kalan miktarı kenara koyuyorum.
unutmadan söylemek istiyorum. hafta içi asla ekmekten başka birşey almıyorum. bu da benim kuralım. çok işe yarıyor
Benim bulasik makinem 50 derecede cok uzun zamanda yikiyo.bende genelde daha fazla derecede kullaniyorum yanlismi yapiyorum acaba.bide onyikama yapiyomusunuz.ben genelde calkalamiyorum peceteyle aliyorum kirini o yuzden onyikama yapiyorum ama bugun önyikamasiz deniycem bakalim bi fark olacakmi
Kızlar bende geçenlerde fark ettıgim bir şeyi paylaşmak istiyorum eşimle market alışverişndeyken Kangal sucuk aldık üzerinde etiketi yapıştırılmış olanlardan eşim ben bunu tekrar tarttıracagım dedi tarttırdık ve 1,5 tl fark gördük iki kere aynı şey basımıza geldi marketın yatıştırmış olduğu etiketlere pek aldanmayın tekrar tattırın
sucuklar ilk sarıldıkları zaman tartılırlar... kurudukça gramajı düşer çünkü... 3 gün sonra tekrar tart gene azalacak...
enerji ve tabii kaynaklar bakanlığının sitesinden bulduklarım. aslanda biçoğu bildiğimiz hatta uyguladıklarımız ama ben yinede paylaşmak istedim. elbet yeni öğreneceğimiz bilgiler de vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?