evde tasarruf için yaptıklarımız..

Aslında şöyle bırsey geldı aklıma emınönunde kolonya malzemesı satan dukkanlar var yanı dırek esans satıyorlar alkol fln ordan esans alınıp su ıle seyreltılıp azcık saf alkol ıle kalıcı bır koku yapılabılr

Güzel bir fikir aslında, uygulanabilir. Ankara'da öyle bir yer bulsam ben de gider alırım. Aslında damıtma işlemi evde yapılacak bir şey olsa ben kendi kokumu kendim de yaparım da işte

Bana da şöyle bir şey geldi, gül suyuna azıcık su katıp spreyin içine koysak koku olarak kullanamaz mıyız ki acaba?

Annem de sevmez zaten
Şimdi nette okudum, çiçek suları oluyormuş. Portakal çiçeği, limon çiçeği suyu falan. Onlarla olur mu ki acaba ya :S

potakalın kabugu kaynatılınca bısey elde edılebılırmıkı yada feslegen cıcegını suda bekletsek aa hatta kuru lavantayı sıcak suya koyup guneşte bekletırsek agzı kapalı 3-5 gun belkı lavanta kokusuda elde edılebılr.

Şunu okudum
Doğal Oda Parfümü için gerekli malzemeler ve Erkan Şamcı’nın doğal oda parfümü tarifi:
Bir adet çiçek sulama fısfısı
500 ml Su
1 çay kaşığının ucuyla karbonat
2-3 damla limon suyu
2-3 damla portakal yağı
Bir adet çiçek sulama fısfısının içine su koyunuz ve suya çay kaşığının ucuyla karbonat ilave ediniz.2-3 damla limon suyu ve 2-3 damla portakal yağı ilave ettikten sonra çalkalayınız.
Ben bu tarifi uyguladım. Fısfısın içine 500 ml kadar su koydum. Çay kaşığının ucuyla karbonat ilave ettim. 1-2 damla limon suyu, 1-2 damla portakal suyu ilave ettikten sonra evde bulunan yasemin yağından birkaç damla damlattım. Siz de evde bulunan güzel kokulu yağlardan veya beğendiğiniz çiçek veya meyvenin yağı ile oda spreyi yapabilirsiniz. Kullanmadan önce her sefer şişeyi çalkalamayı unutmayalım.
Kapalı alanlarda bazı istenmeyen kokular insanı rahatsız ediyor. Bazen ne kadar havalandırsan da koku kalıyor. Örneğin balık kızarttıktan sonra mutfakta kalan koku. Anneannem balık kızarttıktan sonra balık tavasını önce yıkar ve aynı tavayla mutlaka kahve kavururdu. Mis gibi kahve kokusuyla hem tavadaki hem de mutfaktaki koku giderdi. Şimdilerde ne kahve kavuruyoruz ne de kahveyi değirmenden çekiyoruz. Annem balık kızartması sonrası kakule, karanfil, biberiye dalı veya kekik dalını tavada kavurur. Benim çözümüm ise şu: Balığı kızartmam, balık ızgara (fırın ızgarasında) veya fırında balık yaparım. Bir arkadaşım da balıkları dışarıda pişirtip eve getiriyor:)

Read more: pembe kekik: evde doğal oda parfümü nasıl yapılır ?

Sadece tahmin yürüteyim, karbonat buzdolabındaki kötü kokuları alsın diye bir çay tabağının içinde raflara koyuluyor sanırım. Yine onun gibi bir şey için olsa gerek.

okuyan arkadaşlar konunun dağıldığını düşünecekler,amacımızdan sapacağız,birbirimizden fikir almak istediğimizde özel mesaj kutularını kullanalım arkadaşlar..
evde uyguladığınız,hayatınıza yansıttığınız tasarruf detaylarını kısa maddeler şeklinde yazarsanız anlam karmaşası oluşmamış olur..teşekkürler..

nasıl anlatsam hani altında tea ligth mum yakılan demlik şeklinde minik aksesuarlar oluyor. Ben suyun için karanfil koyup tea light mum yakarak kaynatıyorum, hem görsel hem doğal hemde müthiş güzel kokuyor.

arkadaşım, topiğinin dağılmasını istemiyorsun anlıyorum hassasiyetini ama değişik paylaşımlar olursa, sohbet olursa topic canlı kalır yoksa herkes bir iki birşey yazar gider.

Bak mesela benim yukarıdaki yöntemde hem doğal, hem tasarruflu karanfil ve mum. Oda kokuları hem kimsayal , hem pahalı.

Tabi son karar tabi ki senin.

Son düzenleme:

konu hepimizin konusu topik bana ait olsa da.sadece kısa,anlaşılır,net bilgiler verilmesini rica ediyorum,okuyanın sıkılıp terk etmesi değil,katılıp kendi yöntemlerini yazması açısından daha verimli olur..
bir dönem o mumlu yağdanlıklardan çok kullandım,gül ve lavanta yağı favorimdi,evde çocuklar olunca ve pilli otomatik spreyler çıkınca onlara yöneldim..ama fikir güzel fikir..

Son düzenleme:
arkadaşım çok fazla fatura geliyor sana.bizde karı koca çalışıyoruz bu ay elk.faturam 33 geldi die çok moralsizim..valla bence bir hal çaresine bakın çok çok fazla...

burda bir arkadas söylemişti ütüleri biriktiyorum diye bende dur bı denıyım nasıl olacak dedım ve 4posta yıkanmıs ütülemeyi bekleyen camasırlarımı dun gece ütüledim vee canımmm çıktııı

o arkadasa da tavsiyem bence bidaha bırıktırmesin.. niye? çunku bırıktirdiğin camasırlar sepette üst üste oldukları için açılması zor olan kalıcılığa yakın bir kırısıklık oluyor..sonra ütü yapacagın zaman malum ayarı yuksek tutmak gerekıyorki acılsın kırısıklıklar ve birkez yetmıyor bi kaç kez bastıra bastıra utuluyorsun yani daha çok elektırık gitmesi demek..

bundan boyle eski metoda gerı donuyorum ne zaman camasır kuruduysa utulencekleri hemen utu masasına koyup ütülemek en mantıklısı ,kırışıklıklar yok denecek kadar az oldugu için bir ütülemede acılcak ve daha az bir elektırık sarfiyatı olacaktır..

vakti olmayan calısan hanımlarımızda bence ütü yapacakları zaman yıkanmıs kıyafetı camasırlıktan ozaman toplasınki az kırısıklık olsun.. bence yani

bu arada ütülenceklerı her erteledıgınde ütü sevmeyen biri olarak hep erteledim amann yarınnnda yapabılırım gibi.. dag gibi olmus kıyafetleri kim ütülemek isterki :))))

----

bunun dısında aksama kıymalı bıber dolması yaptım ancak içim arttı(ölçülü yaptıgım zaman tutturamıyorum,ölçüsüz yapınca göz kararı tutuyor bende buna bı anlam veremiyorum :26::26:) bende şimdi aklıma geldi kıymalı iç harc aynı zamanda sulu kofte demek şimdi eldeki harcı bırazcık daha cogaltıp tek eksiği unuda koyup bide terbiyeli sulu kofte yapıcam boylece extra corba yapmaktanda kurtulmus oldum

-----

yogurdunuzun ekşimsi bi tat olmasını istemıyorsanız ya tozşeker yada bal katın ancak 1yasından kucuk cocugunuza vereceksenız bal katmayın... şekeride fazla olmasın yoksa sünem sünem yapar..

en ideali çamaşırları çok hafif nemliyken alıp,hemen ütülemektir.kırışığı az olduğundan zamandan da tasarruf sağlar.
arkadaş biriktirmek derken 3 parça giysi için ütü açılmamasını kastetmiş olabilir..

PARA TASARRUFU NASIL YAPILIR?

-Alışverişe liste ile çıkın ve listenize sadık kalın.

-Nakit para kullanarak yararlanabileceğiniz tüm indirimlerden yararlanın ve pazarlık yapmanız mümkünse mutlaka yapın.

-Ekonomik tatiller ve ucuz uçak biletleri için mutlaka erken rezervasyon olanağından yararlanın.

-İnternetten alışveriş yaparak bir çok ürüne en uygun fiyattan ulaşabileceğinizi unutmayın ve online alışveriş yapmadan önce mutlaka gerekli güvenlik önlemlerini alın.

-Reklamlardan daha çok ihtiyaçlarınızı ve tavsiyeleri göz önünde bulundurun.

-Kaliteli ve makul fiyatlı ürünleri bulmayı temel amaç edinin.

-Son teknoloji ürünlerini almak için fiyatların makul seviyelere inmesini bekleyin.

-Fayda maliyet analizi yapın.

-Kendinizi marka bağımlılığına kaptırmayın.

-Fiyat araştırması mutlaka yapın.

-Marketlerin üyelik kartlarını edinerek indirimlerinden en etkin şekilde yararlanın.

-Outlet mağazalarını takip edin.

-Sezon sonu indirimlerinden olabildiğince yararlanın.

alıntıdır..

bazen kredi kartında biriken puanlarda işe yarayabiliyor.
ayrıca marketlerin sitelerinde haftanın ürünü olan şeyler var mesela meyve sebze gibi baya ucuzluyor. bu tip şeyler netten takip edilebilir.
ayrıca ben kitap almak yerine liste çıkartıp kütüphanede var mı diye kontrol ediyorum. kalan paramı da başka birşey için harcıyorum.
genelde konserve tarzı şeyleri almıyoruz, evde yapmayı tercih ediyoruz.
ayrıca buzlukta saklanabilecek meyve sebze vs. ucuz olduğu dönem fazldan alıp o şekilde muhafaza ediyoruz.
dışarıdan almayıp evde yaptığımız birçok şeyde avantajlıyız.

kütüphane çok iyi fikir..hele ki güncel yayınları takip eden bir yerse harika olur.güzel öneriler,teşekkürler..

Merhaba herkese,

topic süper tebrikler.
benimde bazı yontemlerim var ama aklıma gelen birkaçını yazmak istiyorum.

Pazardan aldığım bazı sebzeler fazla gelirse yada bazulmaya başladıysa onları kurutup baharatımı yapıyorum.
Bunlar:
Biberler acı çıktıysa onları doğrayıp kurutuyorum ve robottan çekip dolma harçlarına kullanıyorum.
naneleri yıkadığımda dökülen iri yaprakları sebze kurutucuda kurulayıp kurutuyorum. ıslakken kararıyor.
Dereotunun fazlalarını kurutuyorum.
veya karışık doğrayıp dondurucuya atıyorum. Lazım olunca ufalayıp dolmalara öyle kullanıyorum. Markete koşmaktan iyi oluyor :)

Fazla yemekleri dondurucuya koyarım.

Bu ara diet adı altında bebeğimin çorbalarını içiyorum :)) baya yol katettim. Yağ ve tuz yokya :))))))

ve son olarak insanların bana cimri demesinden nefret ediyorum. ben sadece tasarrufluyum :)))
kocaman sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…